Vzťah tínedžerky (15) s dospelým: Ako ho zvládnuť?
Dobrý deň, moja dcéra má už ročný vzťah so starším chlapcom. Mali sme tú česť ho stretnúť a je to milý a pozorný chlapec. Videla som na ňom, že by dcére zniesol aj modré z neba. S dcérou mám pravidelné úprimné rozhovory či ju do niečoho netlačí. Nepáči sa mi to ale viem, že keby to zakážem tak budú spolu ale za mojím chrbtom. Ako by ste to riešili vy?
Ak by to bola moja dcera tak nedovolila by som to
akože ked začali mala 14r a on 20
to su rozumovo uplne niekde inde
ale tebe to očividne nevadí ak to trvá už rok
čo chceš počuť ?
@anonym_autor hlavne ju zober na gynekológiu a daj jej antikoncepciu napisat,
Ak by to bola moja dcera tak nedovolila by som to
akože ked začali mala 14r a on 20
to su rozumovo uplne niekde inde
ale tebe to očividne nevadí ak to trvá už rok
čo chceš počuť ?
@anonym_e88195 pozri mala som kamarátku čo mama o ničom nevedela mala 14 a volala s 20 ročným chalanom čo si nad ňou honil. Takže bohužiaľ zákazy nič nepomôžu aj tak si deti budú robiť čo chcú… ani o tom rodičia nemôžu vedieť. Bohužiaľ je to tak, ja som s svojou mamou mala dobrý vzťah a o všetkom vedela a mi radila 🤷🏼♀️
@klotildabazarik antikoncepcia je strašná chémia! Raz som ju brala a nikdy viac. Radšej dievčaťu vysvetliť že sú kondomy! A bez nich nie
Podla mna, zakaz nepomoze, budu sa stratavat poza tvoj chrbat. Akurat dosiahnes to, ze sa ti dcera odcudzi. Ale, kludne mozes vyjadrit pred dcerou svoj postoj, ze si myslis, ze je este mlada ale ze rozumies, ze ho ma rada. Otvorene sa porozpravat o ochrane. Neurobis nic, oni si svoj priestor najdu...ale, bola by som trochu opatrna, ze mate dobry vztah a veci ti hovori. Ver tomu, ze nie vsetko. Ja by som sa s nimi chcela stretavat, chcela by som vidiet jeho reakcie na dceru v roznych situaciach a dovolila sa im stretavat aj u mna doma. Ja som toho nazoru, co mam pod strechou o tom mam prehlad
https://www.pravda.sk/spravy/domace/clanok/2017...
V cz by si ho odchytili lovci pedofilov ako ex poslanca od Matovica. Chlapec by si mal dat dat pohov, aspon kym dcera nebude mat 16.
------
Cez víkend sa prevalil škandál, že bývalý poslanec Národnej rady, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke Hnutia Slovensko Igora Matoviča, v domnienke, že komunikuje s maloletými dievčatami, im posielal sexuálne ladené správy a intímne fotografie. Namiesto tínedžeriek si však v skutočnosti písal s českými „lovcami pedofilov“.
@klotildabazarik antikoncepcia je strašná chémia! Raz som ju brala a nikdy viac. Radšej dievčaťu vysvetliť že sú kondomy! A bez nich nie
@anonym_08fd2e jej to môžeš "vysvetliť" ale nevies ci 20 r chalan si ho naozaj da takze tak,
@anonym_e88195 pozri mala som kamarátku čo mama o ničom nevedela mala 14 a volala s 20 ročným chalanom čo si nad ňou honil. Takže bohužiaľ zákazy nič nepomôžu aj tak si deti budú robiť čo chcú… ani o tom rodičia nemôžu vedieť. Bohužiaľ je to tak, ja som s svojou mamou mala dobrý vzťah a o všetkom vedela a mi radila 🤷🏼♀️
@anonym_08fd2e v dnešnej dobe vieš dieťa ukočirovať
sledovanie v mobile je fajn , vieš kde dieťa je a pod takže za mňa sa to dá len treba vedieť ako
tak isto pár prikladov ako to može zle dopadnút je tiež dobrý základ
Podla mna, zakaz nepomoze, budu sa stratavat poza tvoj chrbat. Akurat dosiahnes to, ze sa ti dcera odcudzi. Ale, kludne mozes vyjadrit pred dcerou svoj postoj, ze si myslis, ze je este mlada ale ze rozumies, ze ho ma rada. Otvorene sa porozpravat o ochrane. Neurobis nic, oni si svoj priestor najdu...ale, bola by som trochu opatrna, ze mate dobry vztah a veci ti hovori. Ver tomu, ze nie vsetko. Ja by som sa s nimi chcela stretavat, chcela by som vidiet jeho reakcie na dceru v roznych situaciach a dovolila sa im stretavat aj u mna doma. Ja som toho nazoru, co mam pod strechou o tom mam prehlad
súhlasím s @anonym_cc448b - len také netlačiace rozhovory, pekne sa k nemu správať pokiaľ vidíš že je to ok chlapec, nevyčleňovať ... nejak sa to vyvŕbi ...
a určite trvať na nezanedbávaní školy ...
https://www.pravda.sk/spravy/domace/clanok/2017...
V cz by si ho odchytili lovci pedofilov ako ex poslanca od Matovica. Chlapec by si mal dat dat pohov, aspon kym dcera nebude mat 16.
------
Cez víkend sa prevalil škandál, že bývalý poslanec Národnej rady, ktorý sa do parlamentu dostal na kandidátke Hnutia Slovensko Igora Matoviča, v domnienke, že komunikuje s maloletými dievčatami, im posielal sexuálne ladené správy a intímne fotografie. Namiesto tínedžeriek si však v skutočnosti písal s českými „lovcami pedofilov“.
@anonym_beb73d daj sa vyšetriť. Teraz kto má viac rokov ako jeho priateľka je pedofil? Dievča ma 15 rokov a mama o tom vie. Neporovnavaj neporovnateľne. Este ze sa objavil ten prípad od Matovica lebo ináč by si nemala čo napísať.
@anonym_08fd2e preane, chrania aj pred chorobami. Do 15 rocnej pchat HAK,...no a potom tu mame temu, ze 16 rocna ide na dovolenku a mama jej chce posunut menzes a je za hroznu mamu, co vymysla...🫣. Nikdy ma neprestava udivovat tento konik.
Inak, ja som bola zamilovana do chlapca o 4 roky starsieho a nasi mali z toho des, ale oni mali des aj s o 2 roky starsieho. No a nakoniec som si ako 19 rocna zacala so 17 rocnym. A sme spolu dodnes mame 40+ 😁.
No a svagrina je o 5 rokov mladsia od svagra, no ale oni sa spoznali uz davno dospeli. Ak im to vydrzi, neskor to problwm byt vobec nemusi.
V prípade, že chalan nie je vetroplach, má ju rád,je to oveľa menšie "zlo,, ako keby chodila s rovesníkom, ktorý by mal snahu skúšať dospelácke veci,ale v prípade problému by sa nesprával ako dospelák.S dcérou, ak si to zatiaľ nestihla,teraz je najvyšší čas pohovoriť si s ňou ako mladou ženou a nie dieťaťom.V spolupráci s lekárom a dcérou sa dohodnite aj na tom,ako nechcene neotehotniet a byť zodpovednou.Este jeden postreh: Viem, že asi ako prvé ti napadlo, keď si sa dozvedela, že koľko má mladý muž, že vzhľadom na svoj vek nebude priateľku držať len za ruky, ale ver mi,to ani jej rovesník
@anonym_autor je to kvoli tomu, ze ma 15r. Keby mala 20 a on 26, tak to urcite neriesis.
@anonym_08fd2e jej to môžeš "vysvetliť" ale nevies ci 20 r chalan si ho naozaj da takze tak,
@klotildabazarik S chlapcom som sa rozprávala. Mala som pocit, že všetko chápe a rešpektuja aj mňa aj dcéru
V prípade, že chalan nie je vetroplach, má ju rád,je to oveľa menšie "zlo,, ako keby chodila s rovesníkom, ktorý by mal snahu skúšať dospelácke veci,ale v prípade problému by sa nesprával ako dospelák.S dcérou, ak si to zatiaľ nestihla,teraz je najvyšší čas pohovoriť si s ňou ako mladou ženou a nie dieťaťom.V spolupráci s lekárom a dcérou sa dohodnite aj na tom,ako nechcene neotehotniet a byť zodpovednou.Este jeden postreh: Viem, že asi ako prvé ti napadlo, keď si sa dozvedela, že koľko má mladý muž, že vzhľadom na svoj vek nebude priateľku držať len za ruky, ale ver mi,to ani jej rovesník
@anonym_2a7d80 Samozrejme som si vedomá. Mala som rozhovor s obomi. Obaja sú inteligentní a chápu čo môže nastať ak by nedodržiavali isté pravidlá
Ja som tak presne mala 15 a on 21. Boli sme spolu 6 rokov. Mne rodicia vzdy verili ale ja som sa nikdy neflakala, ucila som sa atd.
Od 16stich som u neho aj velmi casto prespavala, skoro stale a aj som s nim cestovala po okolitych krajinach , neskôr uz aj k moru.
Z vlastnej skusenosti - ja som v 16tich zacala chodit s chalanom o 5rokov starsim, chodili sme spolu 5rokov. Mne to vtedy prislo uplne v pohode, rovesnici boli decka, chodili po diskotekach, my sme chodili po vyletoch a vela sa rozpravali. Tiez sa ku mne spraval ako k princeznej 🙂. Intimne sme zacali zit po 9mes, to som uz mala 17 a od zaciatku som brala HAK. Naši asi moc nadšení neboli, aj mi to skusili zakazat, ale potom si zvykli, ked videli, že sme rozumni a naozaj sa mame radi a brali ho uz ako rodinu.
Horsie bolo, ze mne po 5rokoch preskocilo, on sa chcel usadit, zasnubit sa, ale ja som zistila, ze som "zabila" celu mladost a chcela som si uzivat. Plus do toho sa vyskytli dalsie veci a nasledoval dost skaredy rozchod :-/.
tak aky by bol rozdiel keby sa stretavala z 18 rocnym? ziadny, ja som tiez mala frajera od 15 a tu som
@anonym_2a7d80 Samozrejme som si vedomá. Mala som rozhovor s obomi. Obaja sú inteligentní a chápu čo môže nastať ak by nedodržiavali isté pravidlá
@anonym_autor Je fajn, že sa rozprávate, lebo to znamená, že ti dôverujú.
@anonym_autor definuj teenagerka a dospely. Lebo teenagerka je od 13 do 19 a dospely od 18 do smrti…
Ak ma slecna 13 a dospely 30, tak je to pruser a kontaktovala by som policiu, ak 17rocna s 20 rocnym tak nevidim problem…
mala som 16 , on 23.
vtedy zo začiatku som ho žrala, po čase mi išiel na nervy a teraz by som o neho neoprela ani len bicykel.
možno aj dcéra zmení na neho názor. kolko má teenagerka rokov? to je dosť veĺké rozpätie. môže mať 14, ale aj 17
nezabúdaj že fešák sa na ňu nebude pozerať ako na svätý obrázok - môže sa stať že ju niekde prekotí, mladý sa neovládne.
kde ste všetci zobrali vek dievčaťa a chlapca? Veď to nikde nenapísala
kde ste všetci zobrali vek dievčaťa a chlapca? Veď to nikde nenapísala
teraz pozri v nadpise.
@anonym_80a5fc
Hak aspon na par rokov nie je vobec zly napad. Ano, je to hnusna chemia, je lepsie sa mu vyhnut, ale vzdy je to lepsie ako byt matkou v 16tich. Mensie zlo.
teraz pozri v nadpise.
@anonym_80a5fc
@anonym_ed09ff tá 15tka tam bola od začiatku? Nezdá sa mi
@klotildabazarik S chlapcom som sa rozprávala. Mala som pocit, že všetko chápe a rešpektuja aj mňa aj dcéru
@anonym_autor Tak to si urobila najrozumnejšie, čo si mohla. Lebo veľa toho nezmôžeme. Už to nie sú deti, a ani dospelí. Ostáva ti len rozprávať s s nimi, nepretrhnúť to puto. A ja by som určite dala tú antikoncepciu. V dnešných časoch je nikoľkonásobne šetrnejšia ako kedysi.
@klotildabazarik Jasne, nech má potom zdravotné problémy v dospelosti a vôbec nie je 100% ochrana
@klotildabazarik Jasne, nech má potom zdravotné problémy v dospelosti a vôbec nie je 100% ochrana
@sisska96 presne tak a ako písali vyššie, stačí keď zabudne a bum. Ešte si bude myslieť že je všetko v pohode a môže otehotnieť. Moja spolužiačka počas strednej bežne zabúdala. Potom brala ešte tabletku po. Väčšie svinstvo alebo si dávala 2 naraz…..
@anonym_ed09ff tá 15tka tam bola od začiatku? Nezdá sa mi
@anonym_80a5fc tá 15 bola predtým v texte ale teraz už tam nie je. Buď to opravili moderátori alebo ona…

Ja to zoberiem z vlastnej skúsenosti. Keď ma dievča 15 priahne po tom aby mala staršieho chlapca lebo oni dospievajú oneskorene. A v jej veku sú ešte deti úrovne 12 ročných. Ťažko nejak ho riešiť, tiež keď si teraz na to spomeniem že som chcela, mala vzťah s 20+ ročným chalanom mi to príde divne až sa mi to hnusí. Lenže vtedy som si pripadala dospelo. Asi sa to nedá nijak riešiť lebo aj tak si bude robiť svoje. Len sa musí učiť na vlastných chybách ak sa niečo stane. Ty buď len stále jej opora buď s ňou za dobre a no ťažko s pubertálnym dievčaťom viem o tom svoje.