Ako zvládnuť domácnosť, keď je manžel dlhodobo preč?
Mamicky zaujimalo by ma ako zvladate s dietatom sama celu domacnost. Manzel odcestoval dlhsoobo na pol roka do zahranicia, nema cas velmi ani volat, takze komunikacia je nulova, mame male dieta, nie som zvyknuta byt sama, rodinu mam 250km od mesta. Chyba mi manzel neviem ako to zvladnut. Mate niektora podobnu situaciu? Ako ste to zvladli? Ako zvladate “samotu” chlapske prace, nosenie nakupov atd?
Dá sa to zvládnuť. Začiatky sú ťažké. Ja som ostala sama v 8.mesiaci tehotenstva. Nedokázala som prejsť 200m do obchodu strašne mi tvrdlo brucho, trebalo mi deti voziť do školy, našťastie som len nasadla do auta,odviezla ich a domov. 2 týždne po pôrode som sa sťahovala. Do teraz som sama, dcéra má 10mesiacov. Začiatky sú ťažké. Teraz je už vonku pekne, treba chodiť na čerstvý vzduch a užívať si rodičovstvo.
Veď môžeš ísť k rodičom aj na pár týždňov, keď sa cítiš osamelo, pokiaľ teda nepracujes a si na RD. Alebo za manželom, ak sa dá. Inak to zvládneš všetko ako aj iné osamelé mamy. Len je to nezvyk zo začiatku, ale dáš to, neboj.
@samimami777 pri novorodencovi a rok a pol starom dieťati si mala prácu, cvičila, vyrábala výtvory s deťmi a chodila na nákupy, robila si kurzy, učila deti a tri hodiny volala s mužom áno? A to všetko ÚPLNE v POHODE 🙈🙈🙈🙈🙈🤣🤣🤣🤣🤣🤣Nehnevaj sa na mňa, ale takéto reči osobu, ktorá založila diskusiu dostanú akurát tak do poriadnej depky. Nechápem ženy, čo sa potrebujú za každú cenu hrať na supermamy - tomuto snáď nemôže nikto veriť, iba ak by si bola z planéty kde sa deti dajú vypnúť a deň má 56 hodín :(((
@ksebejka nieje to myslené v tom aby som sa "chválila" neviem čo je na Tom na chvalenie keď je človek nútený byť na všetko sám , skôr je to písané pre ňu ako inšpirácia že matky sú silné tvory ktoré zvládnu všetko čo na nej život naloží pre svoje deti 💪 netreba vo všetkom vidieť len nenávisť a negativitu ale radšej ako inšpiráciu
@ksebejka a nie, matka čo zvláda prácu, deti , domácnosť nieje "supermatka" ale každá jedna matka ktorá skončila slobodná a je reálne na všetko sama alebo každá ktorá má muža v zahraničí a MUSÍ to zvládať či chce či nie.
@samimami777 ja sa práveže veľmi rada inšpirujem do ľudí, ktorí má majú čo naučiť. Ale sama mám dve malé deti, pracujem a som rada, keď stíham raz do týždňa ísť na veľky nákup a dva razy ísť cvicit. Kurzy, trojhodinové videohovory a neviem čo si ešte spomenula sú časovo nerealne a to mám doma aj muža, ktory sa zapája. To ako si to napísala, že to bolo v pohode, Ti proste neuverím, prepáč, ale fakt nie. Byť doma s bábätkom, ďalším dieťaťom a zároveň robiť v práci? A bez pomoci a v pohode ? Tvoje deti spali 5 hodín vksue počas dňa ? Alebo si robila od 00:00-08:00 ? Netuším o čom píšeš...

Môj robí roky v zahraničí , najdlhšie bol vkuse 5 mesiacov preč , ja som bola doma s 1 mesačným novorodencom a 1,5ročným dieťaťom , tiež bez pomoci, chodila po obchode s dvojičkovským kočíkom a tašky mala zavesené na ramenách ako vianočný stromček 😅 a úplne v pohode sme to zvládali. Položky ako plienky, UM atď som objednávala z e-shopov kuriérom vždy na celý mesiac nech sa aspoň s takými vecami nevláčim. Pri deťoch uteká čas rýchlo , ja pri cvičení, deťoch, varení, práci ,domácnosti a kamoškách Som ani neverila ako rýchlo plynú dni. Po práci nám tatino vždy na 2-3 hodiny cez watsupp zavolal aby videl deti, posielali sme mu fotky, videá aby videl ako detičky napredujú, čo cez deň stvárame atď. Každý mesiac sme mu dokonca poslali balíček s výtvormi staršej, dáke vytlačené fotky, slovenské sladkosti ktoré mal rád a vedela som že mu chýbajú 😇atd nech má radost. Trávili sme s deťmi veľa času vonku, s kamoškami a ich deťmi, ja som popri Tom mala prácu z domu, robila si kurzy, zdokonalovala sa v cudzích jazykoch , cvičila doma , snažila sa učiť nové veci. Chýbal nám len po citovej stránke ale zvládali sme aj sami denne fungovanie úplne v pohode , stačí všetko dobre naplánovať a vedieť sa zamestnať a zabaviť.