icon

Ako zvládnuť emócie po presťahovaní ?

natalianm
30. nov 2019

Ako zvladnut emocie?
sme cerstvo prestahovani... prva noc bola katastrofa, dcerka 2 roky ,plakala ze chce ist domov spinkat ja som plakala ze mi chybal domov... iba dom, nie lokalita.
a chyba mi aj teraz. viem chce to cas. cas.... ale ako to zvladnut ten dlhy cas a bez emocii bez slz.

Strana
z2
natalianm
autor
2. dec 2019

@eliska13 je to tazke. dnes som myslela ze je lepsie , dcerka nechcela vystupit z auta a plakala ze ideme domov nie na dom😭strasne mi to trha srdce

janulka182
2. dec 2019

@natalianm moje decka tiez plakavali. prve noci boli cista katastrofa. syn 3r. stale cakal, kedy sa uz vratime domov. dcerka mala vtedy 7 a tiez to tazko niesla. tiez nespavala vo svojej izbe, az po case. dajte si cas a bude to dobre.

natalianm
autor
2. dec 2019

@janulka182 ved iba to nam zostava ze cas to vylieci... ako dlho trvalo vasim detom kym ste si mohli ,, vydychnut”?

anshelia
2. dec 2019

No ja som si nezvykla ani po 4 rokoch byvania.... Pozemok sme sme dostali od svokrovcov (mozno bol aj ich ciel, aby nas mali pod nosom) Doteraz to lutujem. Deti si zvykli, muz odtial pochadza, ja by som odisla aj hned. Vadi mi od zaciatku, ze ako sa hovori, skapal tu pes...

janulka182
2. dec 2019

@natalianm chvilocku, deti su nezmari. teraz by nemenili za nic na svete.

lussyl5
20. dec 2019

@natalianm Príliš si to berieš,prestaň riešiť a teš sa z nového bývania.

jankag78
22. dec 2019

Mna toto caka a mam z toho obrovske obavy. Pred tromi rokmi som nasla lasku svojho zivota. Zijeme vsak od seba cca 85km a je casovo,financne aj fyzicky narocne takto fungovat. Najprv sme zvazovali byvanie u jedneho,ci druheho,ale ja by som nesla do mesta a on nemoze ist byvat ku mne kvoli praci. A celkovo velmi nie je dedinsky typ. Hladali sme kompromis a dohodli sme sa,ze predam svoj dom,on svoj byt a pojdeme na dedinu,ale teda blizsie k jeho praci a kedze svokrovci nam dali pozemok,tak aj k jeho rodine. Ja tu svoju budem mat rovnako daleko. Vsetko sa odkleplo a ze teda ideme do toho. Stavat dom zacneme teraz na jar. Lenze cim viac sa to blizi,tym vacsiu mam paniku. Teraz byvam v kopcoch a mam ist na totalnu rovinu. A predstava,ze moj dom,ktory som si sama kupila a zila v nom 13rokov,budem musiet predat,je pre mna nepredstavitelne. Neviem si predstavit,ze sa tam raz nebudem moct vratit..
Mam strach,ze to psychicky nedam...

ninka2013
23. dec 2019

@jankag78 a keby ste si ho nechali ako chalupu? Alebo ho prenajimaj cez airbnb alebo podobne. Kto je zvyknuty na kopce a vyhlady, urcite to nebude lahke zvykanie si. Skus sa o tvojich obavach porozpravat s drahym, mozno by tiez suhlasil s prenajimanim, s tym ze vam to ostane ako chalupa.

jankag78
23. dec 2019

@ninka2013 mame este chatu pri Puchove,takze viem sa ist odreagovat. Lenze doteraz som to mala kazdy den doma. A starat sa o dva domy a chatu sa nebude dat zvladat. Ja mam velky pozemok a v novom dome bude este vacsi. Milujem pracu okolo domu,ale cas ma clovek len jeden. Snazim sa vidiet aj vyhody,ktore v novom dome budu a v podstate ak by som sla na to len rozumom a nie citom,tak okrem okolia novym domov vela toho ziskam. Lenze moje citove puto k miestu,kde zijem teraz,je velmi silne. Citim sa ako velky strom,ktory ma niekde zapustene obrovske,dlhe korene a teraz ho chcu vytrhnut a presadit niekde uplne inde. ☹ A on sa len velmi tazko uchyti kdesi inde... Ak vobec...

lussyl5
23. dec 2019

@natalianm
@jankag78 Dievčatá,viem že na nové sa ťažko zvyká ale príliš beriete k srdcu,ozaj skúste hľadať pozitíva, zariadťe si to sebe podľa chuti, skúste nájsť a vymyslieť niečo čo by vám urobilo výnimočnú radosť,napr.oázu pokoja s kvetín na terase,altánok s ružami a záhradným nábytkom,prípadne krb s praskajúcim ohňom alebo čokoľvek čo vám pomôže zrelaxovať,neviem či má rozumiete, skrátka urobiť si v novom domove niečo pri čom vám bude príjemne a pomôže vám prekonať ťažké chvíle.Ono to chce aj čas kým si človek zvykne ale predpokladám že ste mladé tak treba pozerať do predu a nie plakať nad starým ako dôchodkyne.Inak neberte to v zlom ale mne to príde že ste prehnane precitlivelé.Veľa mladých rodín začína tak že sa sťahujú po podnájmoch, koľkokrát aj s malými deťmi a trvá to aj zo 5 či 10 rokov kým si môžu dovoliť vlastné a za ten čas sa sťahujú aj zo 3 krát aj viac.A to už nehovorím o tých čo presťahovali za hranicami kvôli práci.A všetky tie rodiny jednoducho museli bez ohľadu na to ako sa cítili či už chceli alebo nie.A dali to.Pre mnohých je také niečo ako predať jeden dom a kúpiť druhý nesplniteľný sen tak sa pozbierajte trochu.

pupavica
23. dec 2019

Čas to všetko pomôže vyriešiť😉🍀

detskytovar
13. aug 2024

@natalianm ,
@jankag78 ako sa máte, ako ste to zvládli? ❤️

Strana
z2