Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..
Myslim, ze si odrbavac, ale ok, dajme tomu, ze je mala sanca, ze nie si. Tak jeden mesiac nezaplatis najomne. Vysvetlis situaciu, poziadas prenajimatela, aby mesiac pockal a potom z dobreho muzovho platu doplatis. To nie je koniec sveta. Taktiez nema manzel na ucte automaticky schvalene povolene precerpanie? Prvych 30 dni bez uroku? Tak vytiahni tie peniaze a po vyplate vratite. Alebo dajte nieco do zalozne. Kym manzel bude cez vikend doma, odsaj mlieko a chod niekomu poumyvat okna, to je slusne platene. Poziadaj mamu, aby si vzala dovolenku a postrazila Ti deti, kym Ty pojdes na brigadu.
@slavka1988 Áno, umelá inteligencia jej to vždy pekne napíše a ona to potom ozaj pekne skopíruje sem.
@anonym_dae7ee beriem späť🤣
A si 2 roky od kedy si prisla o zamestnanie? Nemozes ist na urad prace? Rodicovsku napisat na muza a Ty brat davky v nezamestnanosti?
Myslim, ze si odrbavac, ale ok, dajme tomu, ze je mala sanca, ze nie si. Tak jeden mesiac nezaplatis najomne. Vysvetlis situaciu, poziadas prenajimatela, aby mesiac pockal a potom z dobreho muzovho platu doplatis. To nie je koniec sveta. Taktiez nema manzel na ucte automaticky schvalene povolene precerpanie? Prvych 30 dni bez uroku? Tak vytiahni tie peniaze a po vyplate vratite. Alebo dajte nieco do zalozne. Kym manzel bude cez vikend doma, odsaj mlieko a chod niekomu poumyvat okna, to je slusne platene. Poziadaj mamu, aby si vzala dovolenku a postrazila Ti deti, kym Ty pojdes na brigadu.
@anonym_744f9f Ale to je práve to, že ona nič z toho nechce, lebo sa nedá. Mamu žiadať nebude, iných príbuzných nemá a kvôli jednému mesiacu ona nebude nič meniť. Tu hľadá pomoc, aby z pohodlia svojej komfortnej zóny preklenula tento problematický mesiac a s rovnakým nastavením a naivitou si myslí, že bude o mesiac všetko ok. Bez rezervy, bez finančnej gramotnosti, bez snahy niečo zmeniť/zlepšiť sa v podobnej situácii môže ocitnúť zasa za pár mesiacov. Ale ona nie, ona si naivne myslí, že budúci mesiac bude všetko ružové, z ničoho nič sa jej vytvorí rezerva, nájde si super prácu tam kde býva a bude si tancovať na lúke medzi kvetmi ako sa má dobre. Hlavne nemeniť dieťaťu škôlku, radšej bude platiť vysoký nájom aj za cenu prázdnych žalúdkov svojich detí.
@anonym_7e83ff ona nemôže riadne brigádovať, lebo kojí. Tak sedí doma spolu s mužom. Keby chcela, prestane kojiť, lebo odsáva, proste zariadi sa.
@melanta jasné, a keď v robote nemôže odsavat,tak potom čo spraví. Aká si múdra
@anonym_autor píšeš to tu dookola a dookola neodpovedáš na opakovane položené otázky. Koľko máte detí, akú máš materskú alebo máš iba rodičák, ak iba rodičák tak prečo si robíte deti ak si predtým nepracovala, prečo riadne na 8 hodín denne nepracuješ počas mužovej PN (nie, nemusíš doma kojiť, môžeš odsávať)?
@melanta prečo,preco ,prečo ,prečo a prečo, no preto aby si sa čudovala
@anonym_82c684 Tak keď máš problém s našimi neustálymi otázkami, pomôž autorke ty. Pekne jej pošli peniažky, potraviny a gratulačnú kartu.
A čo je vlastne "dúhové bábätko"?
@anonym_autor preco si mi neodpovedala na opatrovateľku?
@anonym_0a6cbd opatrovateľka robí zadarmo?
Ťa vyjde ešte drahšie ako jasle
@anonym_0a6cbd akú opatrovateľku ? Pýtaš sa koľko má deti... No a koľko má rodička či materskú ..píše že má rodičak tak asi na materskú už nemala nárok...rodičak vieš koľko je ...pointa je že teraz bez príjmu z brigády keď zráta prídavky rodičak a PN ku tak ma pocit že jej nevyjde na nájom a základné potreby a má z toho stres...ja som pochopila že sa chcela vyrozprávať prípadne nejaký nápad počuť ak niekto má... Ja by som v tomto prípade pre jeden mesiac niečo založila ak by fakt bola kríza...predala na Vinted nejaké veci hodnotnejšie neviem ...napríklad za mňa je televízor zbytočnosť doma ho nemám ale možno ani autorka lebo všimla som si že odpovedala často neurčito mne osobne to prišlo že je to preto že si chce chrániť súkromie ..nevidím na Tom nič zle...ak.naozaj nečaká že jej teraz niekto ide posielať peniaze na účet...čo mne sa z jej príspevku zdá že nie....jednoducho na ňu doľahla psychická tazoba...podľa mňa to že sa tu všetci do nej pustia za každé slovko a ešte jej na záver začnú vytykat gramatiku fakt nie je moc milé... Okrem toho ak niekto napíše vetu doteraz deťom nič nechýbalo a teraz je to ťažké za mňa je to vždy znak toho že je z čoho uberať a že to zvládnu len je ťažšia situácia už dlhšie...úplne chápem tiež mám 4 deti tiež muž dva roky dozadu mal depresiu a bolo to fakt zle..áno my sme mali veľký vankúš lebo ja som bojazlivo na nepredvídateľné udalosti a naozaj sme to ani nepocítili ale my sme zvyknutý žiť skromne a naozaj nemôžem povedať že by som deťom dopriala čokoľvek po čom túžia práve naopak mám inú predstavu o výchove a preto aj verím že niekto sa môže cítiť v lepšej situácii ako ja dosť vo finančnej tiesni a niekto naopak môže mať pocit že je v pohode viac ako ja ...je to podľa mňa prudko individuálne...je konzumna doba a žiaľ veľa ľudí je naučených zit riadne konzumne a to ani nemusia fajčiť a piť ...
@oskvarka presne súhlasím.👍
A si 2 roky od kedy si prisla o zamestnanie? Nemozes ist na urad prace? Rodicovsku napisat na muza a Ty brat davky v nezamestnanosti?
@anonym_744f9f asi tak .. neviem vôbec, ale informovať sa skúsim..nárok na dávku v nezamestnanosti mám
@anonym_82c684 Tak keď máš problém s našimi neustálymi otázkami, pomôž autorke ty. Pekne jej pošli peniažky, potraviny a gratulačnú kartu.
@anonym_dae7ee ja od nikoho peniaze nepýtam..
@anonym_82c684 ďakujem ♥️
@anonym_744f9f asi tak .. neviem vôbec, ale informovať sa skúsim..nárok na dávku v nezamestnanosti mám
@anonym_autor ako dlho ste v tomto podnájme?
@anonym_744f9f s tými oknami si ma nastartovala, mne by sa zišlo umyť okná, len bývam na opačnom konci republiky 😏

@slavka1988 to je chat gpt, skopíruje cely text a sem zase skopíruje co jej napise. Robi to tak v každej diskusii
@anonym_0a6cbd a chvilku som aj myslela 🤣😅sorry beriem spat