Ako zvládnuť finančné a rodinné problémy po pôrode?
Dobrý deň, ospravedlňujem sa za výlev, ale som na pokraji vlastných síl..Som 6 mesiacov po pôrode, možno som ešte rozladena, ale proste som extrémne vyčerpaná psychicky a neviem ako ďalej..V decembri sa nám narodilo dúhové bábätko (objavilo ako zázrak ♥️ keďže mám zdravotné problémy a prirodzene sme nemali šancu 🫣) za čo som nesmierne vďačná samozrejme, ale odkedy prišlo bábätko, všetko sa nesmierne komplikuje..Dieťatko prišlo predčasne, 4 týždne sme boli v nemocnici..Manžel mal hneď na to dva mesiace ťažkú nehodu, čo si vyžiadalo dlhú liečbu a z dávok čo máme nevyužijeme..Ja proste nevládzem..Oslovila som okolité charity, všade je toho veľa a čakacia doba dva mesiace 😒 Chodím si privyrábať popri RD upratovaním..ale keďže kojim bábätko, na dlhšie preč z domu nemôžem. Máme pred sebou ďalší mesiac ťažkého obdobia a ja proste neviem ako ďalej..MM odchádza do práce ( týždňovky) čiže musím ostať s deťmi doma a vôbec neviem, ako kam ďalej vykročiť..Kúpila som za posledné peniaze tento týždeň plienky a základné potraviny a tým som skončila..vôbec netuším kde vezmeme financie na ďalší mesiac kým sa vrátime do normálu a budeme mať späť príjem, strava, plienky, prikmi a zvyšné potreby do domácnosti..Na rodinu sa žiaľ obrátiť nemôžem, moja mama žije sama, druhá strana žiaľ žije mimo nás..Prosím neodsudzujte ma, viem, že je to dočasné a zlé veci nás tiež učia, len jednoducho táto neistota a zviazané ruky sú pre mňa neskutočná záťaž na psychiku..Som vďačná , že sme to doteraz ustáli, že sme zdraví a že máme strechu nad hlavou, ale pozerať sa na to, jak si aj staršie dieťa pýta niečo čo vidí v televízii napríklad, mi láme srdce, keďže doteraz deťom nikdy nič nechýbalo , a už aj tak sú posledné mesiace neskutočne obmedzované..Po vrátení požičaných peňazí, keďže aj benzín musíme teraz už riešiť, mi tento mesiac nezostáva zasa ani cent a ja už naozaj neviem, ako pozbierať poslednú silu na to, aby sme to prežili.. Ešte raz sa ospravedlňujem za výlev..
@kalifka krátko..
@anonym_autor nedá sa dohodnúť s prenajímateľom, že jeden mesiac nezaplatíte? Inak včera som videla inzeráty na FB, tu v okolitých dedinách hľadajú mamičky niekoho na stráženie počas prázdnin. Ak chceš napíš mi súkromne odkiaľ si, možno niečo nájdeme 😉
@janezz najskor zije mama v dome, potom v byte 🙂
@anonym_9a5b06 kde píšem že býva v byte?ak náhodou tak sa ospravedlňujem za nedorozumenie, býva v dome..
@anonym_autor Mna uz len posledna info zaujima. Mas pol rocne dieta a druhe je skolkar. Ako je mozne, ze cely den travis na MK? To pol rocne dieta si dala do ohradky a ty mobil v ruke cely den? Nejako sa mi to nezda, ze by si tolko casu mala pri tak malom dietati. A okrem toho, navarit ti netreba, poriadit, poprat oblecenie? To aj pri kojeni drzis mobil v ruke? Kedy stihas ist male dieta kocikovat? Lebo vsak vsetko to tu citat a odpisovat zaberie cas.
@anonym_7e83ff varím každý večer na ďalší keď deti zaspinkaju, bábätko má obed hotový za pol hodinu..upratané mám do cca siedmej ráno, keďže vstávam o piatej kvôli bábätko vstáva a ja už s ňou zaspať naspäť neviem...vstávajú okolo ôsmej potom obaja.. Čiže mám od domácnosti voľno celý deň, ooo maximálne čo práčku pustím a vycesam..ozehlene mám každý večer pred spaním..s malým sa hrám celý deň, s bábätkom na rukách keďže zuby..takže áno, medzitým niekde nájdem čas aj zbehnúť na nákup spojený s doobedňajšou prechádzkou a taktiež večer od 17-18 sme vonku v parku alebo na ihrisku..večer keď skončím a ľahnem do postele vám tu rýchlo poodpisujem, aj to som už obvinená z toho, že som sa určite odmlčala lebo odomňa nikto nepýtal účet a neposlal peniaze..tak mi prosím ukáž , kde som na internete celý deň vkuse?
@anonym_autor nedá sa dohodnúť s prenajímateľom, že jeden mesiac nezaplatíte? Inak včera som videla inzeráty na FB, tu v okolitých dedinách hľadajú mamičky niekoho na stráženie počas prázdnin. Ak chceš napíš mi súkromne odkiaľ si, možno niečo nájdeme 😉
@kalifka žiaľ FB nemám takže to neviem sledovať..
@anonym_7e83ff varím každý večer na ďalší keď deti zaspinkaju, bábätko má obed hotový za pol hodinu..upratané mám do cca siedmej ráno, keďže vstávam o piatej kvôli bábätko vstáva a ja už s ňou zaspať naspäť neviem...vstávajú okolo ôsmej potom obaja.. Čiže mám od domácnosti voľno celý deň, ooo maximálne čo práčku pustím a vycesam..ozehlene mám každý večer pred spaním..s malým sa hrám celý deň, s bábätkom na rukách keďže zuby..takže áno, medzitým niekde nájdem čas aj zbehnúť na nákup spojený s doobedňajšou prechádzkou a taktiež večer od 17-18 sme vonku v parku alebo na ihrisku..večer keď skončím a ľahnem do postele vám tu rýchlo poodpisujem, aj to som už obvinená z toho, že som sa určite odmlčala lebo odomňa nikto nepýtal účet a neposlal peniaze..tak mi prosím ukáž , kde som na internete celý deň vkuse?
@anonym_autor Vsak som dnes rano zapla MK a uz si tu ozaj vela odpisovala na to, ze mas male babatko. A podla toho co pises aj druhe dieta mas doma. Je to tvoja vec samozrejme. Ale radsej sa venuj detom. Tu len dookola sa v podstate obhajujes na otazky. Pritom vela zien ani neveri tomu co pises. Ved len to kojenie zaberie vela casu, aj krmenie babatka prikrmami a do toho sa este venujes starsiemu dietatu. Neviem ako to stihas stale citat a pisat sem do diskusie a mat doma 2 male deti z toho jedno pol rocne, o ktore sa treba vela starat. Uz jedine napis sem cislo uctu a kasli na tuto diskusiu, ktora aj tak nikam nevedie.
@anonym_autor kontaktuhte sa s Doniom a napiste im svoj pribeh, nech vam ludia nieco vyzbieraju, tam su celkom stedry ludia, ak to naozaj potrebujete tak vam pomôzu a vyzbierate na najom, stravu, potrebne veci atd.. aspon na par mesiacou
@anonym_autor Ježiši obuli sa tu do teba akoby si niekoho zabila a okradla.
Ja ti rozumiem. Človek plánuje a robí aby bolo dobre ale prídu obdobia kedy si povieš že nič horšie sa nemohlo stať.
Držím palce nech sa vám prilepší a tieto múdre hlavy dokonale ženy matky si nevšímaj. Internet zvládne veľmi veľa ale realita je úplne iná ako ich mienky na nete.
K tomu letnemu strazeniu, mozes si aj v skolke kam ti chodi dieta dat oznam ze vies strazit, tam ta mamicky aspon z videnia poznaju, je to doveryhodnejsie
@anonym_autor Vsak som dnes rano zapla MK a uz si tu ozaj vela odpisovala na to, ze mas male babatko. A podla toho co pises aj druhe dieta mas doma. Je to tvoja vec samozrejme. Ale radsej sa venuj detom. Tu len dookola sa v podstate obhajujes na otazky. Pritom vela zien ani neveri tomu co pises. Ved len to kojenie zaberie vela casu, aj krmenie babatka prikrmami a do toho sa este venujes starsiemu dietatu. Neviem ako to stihas stale citat a pisat sem do diskusie a mat doma 2 male deti z toho jedno pol rocne, o ktore sa treba vela starat. Uz jedine napis sem cislo uctu a kasli na tuto diskusiu, ktora aj tak nikam nevedie.
@anonym_7e83ff polročné dieťa sa teba veľa starať?neviem koľko máš detí, ale bábätko mi ešte väčšinu dňa prespí, čiže vážne nemám problém počas toho na päť minút chytiť telefón a odpísať..taktiež popri hre so starším..čiže ak už nič iné, nevykresluj ma tu ako zlú matku, vôbec ma nepoznáš a píšeš ešte aj bludy.
Skús si pozrieť časové rozmedzie v akom píšem a potom skús o niekom písať ale aspoň pravdu nie tvoje hlúposti..
@anonym_autor Mna uz len posledna info zaujima. Mas pol rocne dieta a druhe je skolkar. Ako je mozne, ze cely den travis na MK? To pol rocne dieta si dala do ohradky a ty mobil v ruke cely den? Nejako sa mi to nezda, ze by si tolko casu mala pri tak malom dietati. A okrem toho, navarit ti netreba, poriadit, poprat oblecenie? To aj pri kojeni drzis mobil v ruke? Kedy stihas ist male dieta kocikovat? Lebo vsak vsetko to tu citat a odpisovat zaberie cas.
@anonym_7e83ff Takze zena bud otrok, nesmies ani pol hodinu mat denne oddychu. No Ty si teda prajna. Dufam, ze aj doma tak isto fungujes, ani si na kavu nesadnes. A co vlastne tu vypisujes, ked uz nemas male deti, tak by si mohla aspon na brigadu ist. Peniaze sa zidu, hajde upec nejaky kolac, vsak nebudu doma grofi predsa z obchodu kupovane jest.
@anonym_7e83ff Takze zena bud otrok, nesmies ani pol hodinu mat denne oddychu. No Ty si teda prajna. Dufam, ze aj doma tak isto fungujes, ani si na kavu nesadnes. A co vlastne tu vypisujes, ked uz nemas male deti, tak by si mohla aspon na brigadu ist. Peniaze sa zidu, hajde upec nejaky kolac, vsak nebudu doma grofi predsa z obchodu kupovane jest.
@anonym_744f9f Nemam 2 male deti, ako autorka. Tu nejde o pol hodinu. Ale autorka tu stale pise. Ja som v praci a zabijam nudu. A aj tak jej tu nikto nepomoze. Mohla radsej zbierku na donio urobit. Tu len dookola odpoveda na otazky. A aj tak jej vela zien ani neveri co pise.
@anonym_7e83ff polročné dieťa sa teba veľa starať?neviem koľko máš detí, ale bábätko mi ešte väčšinu dňa prespí, čiže vážne nemám problém počas toho na päť minút chytiť telefón a odpísať..taktiež popri hre so starším..čiže ak už nič iné, nevykresluj ma tu ako zlú matku, vôbec ma nepoznáš a píšeš ešte aj bludy.
Skús si pozrieť časové rozmedzie v akom píšem a potom skús o niekom písať ale aspoň pravdu nie tvoje hlúposti..
@anonym_autor Naozaj nejdem pozerat cas, ako casto odpisujes. Ale pises tu od rana stale. A doma 2 male deti. Ja som ti najma poradila, ze zbytocne tu minas cas. Iba odpovedas dookola na to iste. Za ten cas si uz mohla mat zbierku na donio. Vsak inak ako peniazmi sa ti pomoct neda. Kazdu radu si zamietla, preco to nejde. Na donio ti najskor pomozu. Opis situaciu. Tam sa nebudes musiet obhajovat a aj ti uveria. Daju tam akukolvek zbierku.
@anonym_744f9f Nemam 2 male deti, ako autorka. Tu nejde o pol hodinu. Ale autorka tu stale pise. Ja som v praci a zabijam nudu. A aj tak jej tu nikto nepomoze. Mohla radsej zbierku na donio urobit. Tu len dookola odpoveda na otazky. A aj tak jej vela zien ani neveri co pise.
@anonym_7e83ff Ja mam doma 3 male deti a v pohode zvladam popisat obcas na modrom konikovi a to ani ma tema extra nezaujala. Vsak deti su v skolke/spia/ja sa obcas na WCku nudim,...
@anonym_744f9f vďaka Bohu si viem život zariadiť tak, že mám čas na deti, na domácnosť aj na seba..a ozaj že sem raz za hodinu nakuknem na päť minút, mojim deťom ani nikomu neublíži 😁 ale niečoho sa treba chytí keď už neni čoho iného..
@anonym_744f9f vďaka Bohu si viem život zariadiť tak, že mám čas na deti, na domácnosť aj na seba..a ozaj že sem raz za hodinu nakuknem na päť minút, mojim deťom ani nikomu neublíži 😁 ale niečoho sa treba chytí keď už neni čoho iného..
@anonym_autor Tak preco kritizujes autorku, ze odpisuje na svoju vlastnu temu? Ze sa nevenuje detom. Ked si Ty vies najst par krat denne par minut, tak azda aj ini dokazu...
@anonym_autor Hej, život si si naozaj dobre zariadila, preto sem píšeš.
@anonym_autor Raz za hodinu 😃. Opisala si prave svoj zivot, ako keby ho mas idealny, a pritom ste akurat bez penazi, a ziadna rezerva na ucte. Vsak 9 stran tu uz riesis tvoju zlu financnu situaciu. Poradili ti tu naozaj vsetko mozne. Ani na to donio nereagujes. Tak pis dalej ako nemate peniaze, uz pre teba dalsia rada ani neexistuje.
Asi pred mesiacom tu bola rovnaká diskusia - pred polrokom narodené neplánované dieťa, ale šťastní, pretože vraj prirodzené otehotnenie nebolo možné, krátko na to muž nehoda, rodina nevie pomôcť.
Mužovi rodičia prečo nevedia pomôcť? Neviem, čo znamená slovný paškvil "žijú mimo nás", ale pomôcť predsa vedia aj keby žili v Austrálii.
@melanta asi tak peniaze mozu poskat aj na ucet.
@anonym_9a5b06 kde píšem že býva v byte?ak náhodou tak sa ospravedlňujem za nedorozumenie, býva v dome..
@anonym_autor uz si to ocividne zmazala, pretoze neskor si reagovala, ze do BYTU k mame sa s vlastnym nabytkom nevojdete. Aspon davaj pozor, ci pises, potom posobis nedoveryhodne.
@anonym_7e83ff ja mam t3da tri deti a predstav si ze aj uvarim,aj upracem aj poswdkm a aj muz sa stara...kokos to co ked su deti neni uz ziadne chvilka na seba na napisanie pripadne na precitanie?dtrasne zakerna osoba z teba
@anonym_7e83ff ja mam t3da tri deti a predstav si ze aj uvarim,aj upracem aj poswdkm a aj muz sa stara...kokos to co ked su deti neni uz ziadne chvilka na seba na napisanie pripadne na precitanie?dtrasne zakerna osoba z teba
@anonym_281ac2 9 stran tu uz riesi a dookola pise to iste ako sa neda. Zeny jej tu dali naozaj vela rad a vsetko zamietla ako sa to neda. No strasne zakerna osoba som 😃, ze som jej napisala, ze nech sa radsej venuje detom, aj tak jej tu vacsina neveri co pise. Poradila som jej aj donio. Ale riesit non stop to iste a vsetky rady odmietat, no to uz je len ako pises chvilka na seba. Mne je skutocne jedno kolko deti mas ty, a miesto pisania mne, pomoz autorke a posli jej peniaze, alebo plienky, co potrebuje.
850 eur na dedine? Neviem kde, ale brutál. Ja že ste aspoň v centre mesta niekde.
Nebudem odpovedať po jednom a nebudem ani písať dokola to isté..to že bývam v meste ste písali vy, bola mi položená otázka, keď už nechcem uviesť presne ,mám napísať okolie ..napísala som..donio netuším jak funguje, skúsiť to môžem, aj keď mi nepríde fér zakladať zbierku keď je tisíc rodín s ťažko chorými deťmi ktoré to ozaj potrebujú..to že bývam v byte ste tu napísali tiež vy..nikde som nepísala že aktuálne bývam v byte..písala som že je nemožné aby som sa nasťahovala k mame s nábytkom Z dvoj izbového bytu do jednej izby..k opatrovateľke som sa radšej nevyjadrila..bábätko je v období zúbkov, nezvláda ho vlastný otec keď ma zlé dni, staršie potrebuje kvôli diagnóze osobu ktorá je minimálne školená k jeho potrebám (prístroju) taktiež nedovolí k sebe v tomto prípade nikoho okrem mňa..Sú veci ktoré ozaj zbytočne nepíšem, jednak zo všetkého spravíte opak a druhá vec, čo napíšem je výmysel len aby som z niekoho vytiahla peniaze..nie..hotovosť som nežiadala a ani by som ju neprijala.. ďalšia vec, anonym mi tu ponúkol pomoc s tým, že príde preveriť osobne situáciu..napísala som, že nemám problém, dvere k nám sú otvorené..viac žiadna komunikácia..mala som dokázať že neklamem , pýtala som sa ako..žiadna odpoveď, namiesto toho zas len mám napísať ako mienim situáciu riešiť do budúcna..neviem..aktuálne riešim prítomnosť, keď budem mať poriešenú tu, môžem riešiť rezervu, poistku a všetko ďalšie..A koľko času trávim tu a koľko s mojimi deťmi viem tiež najlepšie ja..takže ak už nemáte nič čoho sa chytiť a máte zodpovedané všetky otázky, môžete prestať vymýšľať vlastne príbehy..píšem dokola to isté, pretože to tak proste je..ale som len viac unavená z vašich útokov, múdrosti a osočovania..takže ten čas ktorý tu trávim veru asi zvážim..
@anonym_82c684 jasle v Bratislave na cely den so stravou stoja 480€. Opatrovateľka nejaka študentka co brigáduje by MOZNO stala menej. To by si zistila autorka keby mala záujem riesit situáciu. Ja som mala pocit, ze hľadá riešenie nie sa iba vyplakať moja chyba
@anonym_0a6cbd to možno si najprv over, než napíšeš takúto vec. Opatrovateľky bežne stoja 10€/hod. Teraz si to vieš porovnať s jaslami.
Prečo mi táto diskusia veľmi pripomína kopce a zákruty a bratov dom počas dovolenky?
@miui neviem čo je satelit a neviem odkiaľ berieš že bývame v Nitre
@anonym_autor moja zlatá, s tvojim pravopisom si kde robila vedúcu? A nevieš, čo je satelit v súvislosti s bývaním?
@anonym_0a6cbd to možno si najprv over, než napíšeš takúto vec. Opatrovateľky bežne stoja 10€/hod. Teraz si to vieš porovnať s jaslami.
@anonym_497914 napisala som alebo, podla toho co by v jej situácii vyšlo lepsie.
“ Cena za študentku opatrovateľku detí v Nitre sa štandardne pohybuje v rozmedzí od 6,00 € do 8,50 € za hodinu. Priemerná cena v Nitre sa podľa údajov z portálov Hlídačky.sk a Zariadenie sociálnych služieb AMBRA stabilne pohybuje okolo 6,60 € až 7,50 € za hodinu. Študentky s pedagogickým zameraním alebo dlhšou praxou si zvyčajne pýtajú sumy bližšie k hornej hranici.”

@romiada áno toto sú tie fantastické rady ktoré tu dostávam..zbaliť celý život do kufra a ísť..lebo mama nemá svoj život, lebo mama musí automaticky súhlasiť s tým, že sa tam nastahujem s mužom a dvoma deťmi..Ja už sa k tomu nebudem ani vyjadrovať..nereagujem na niektoré komentáre zámerne..lebo buď som sa už vyjadrila a je to dokola to isté, alebo je to len múdre nafúknuté niečo, čo riešiť už nemienim..