icon

Ako zvládnuť fyzické násilie vo vzťahu?

27. jan 2025

zazili ste niekedy, ze vas muz udrel/ zbil?pripadne viackrat,

len pre zeny, ktore si tym presli/ prechadzajuci, ine prosim o nevyjadrovanie sa. jhe to chulostiva vec.

zazili ste, ze muz, nedokazal zvladat svoj hnev / agresi vitu pocas hadok, ( bez vplyvu alkoholu a drog a inych latok) na vas zautocil, pripadne sa to opakovalo niekolkokrat pocas rokov? ako ste to akceptovali, alebo nieco s tym urobili?
inak je normalny a v pohode, milujuci muz,ale ked je v hadke a zapale hadky, tak sa nedokaze kontrolovat, inak je normalny a nikdy by mu to ani len nenapadlo? dakujem za spravy pochopitelne prosim o anonym.

autor
27. jan 2025

Preco sa prosim k tejto chulostivej teme vyjadruju damy ktore absolutne nemaju ponatia a potuchy co takato situacia znamena len *mudruju* akoby oni okamzite odisli po prvom napadnuti. To si mysli kazda zena az kym sa neocitne v danej prekernej situaciii.
Povedala som v poste, ze nech sa vyjadria iba tie zeny, ktoee to zazili zazivaju. Ine nie. Je to totiz bezpredmetne. Inak diskusou nebudem rozvadzat do detailov. Chcem sa skontaktovat s tymi ktori chapu o com pisem. Nie tie ktore nechapu a sudia a davaju *rady* a nepoznaju situaciu. Vravi sa... Az potom sud ked si obujes moje topanky...
Vyjadrila sa tu zatial iba jedna dve ktore si tym presli. Ostatnych 20 sa vyjadruje k teme zial o ktorej poculi akurat tak maximalne z televiznyxh novin a filmov
Dakujem vam ale tie reci ze.. *ja by som. Po prvej facky ho nechala a ine* som sa napocuvala aj ja. Uz az az. Tym neutocim na nikoho iba to nepotrebujem pocuvat. Nikto nevue pozadie a ine suvislosti a okolnosti. Dakujem za rady ale tie poznam uz davno. Hoci som. Mlada.

autor
27. jan 2025

A oprava: muz nenapada kolegov ani babky v obchode aj ked je extremne zurivy na nich ale parkrat sa stalo ze chytil pod krk inych ludi brata.
Taxikara a pod. Kamosa... Nielen mna. Preto vravim ze ma problem so zvladnutim agresie.
Neberie drogy ani lieky nic ani alkohol ale ma crty zavisleho cloveka na inych veciach. A trpi dvoma inymi poruchami osobnosti. Pre kt. Pravdepodobne trpi aj touto neovladnutelnou vybusnostou.

enmery
Autor odpoveď zmazal
misinka26
27. jan 2025

Pane Bože dievča a čo chceš počuť? Chceš ho poľutovať chudáčika chorého agresívneho? Či čo vlastne chceš? Veď my ti chceme pomôcť a otvoriť oči. Nie ja som nikdy nebola fyzicky týraná lebo som to nikdy nikomu nedovolila ale psychickým a ekonomickým týraním som si prešla a aj s malým synom som sa zdvihla o odišla z vlastného domu do podnájmu, tak nehovor, že sa nemôžem vyjadrovať. Vo svojom okolí mám mnoho prípadov ako si ty, niektorým sa dalo pomôcť lebo nabrali odvahu a požiadali o pomoc a aj ju prijali, iné trpia do dnes a len obraňujú agresova... Tak si len povedz chceš takto žiť? Či čakáš, že ťa raz zabije?

juliet86
27. jan 2025

@enmery nie ja to myslim inak.... ze sice aj ked to bolo obcas aj tak to nebolo ok a nezostala by som. tak je to myslene. je jedno co to je. ci alkohol ci nasilie. a ci to je percento ci desat casum treba odiist.

diewcatqoo
27. jan 2025

Akoze... "muz nenapada kolegov ani babky v obchode aj ked je extremne zurivy na nich ale parkrat sa stalo ze chytil pod krk inych ludi brata." What? To je ten, co je podla teba inak normalny chlap a nikdy by mu to nenapadlo? Ehm, pan je normalne symbol cnosti a dobroty. Mali by ho rovno vyhlasit za svateho.

diewcatqoo
27. jan 2025

Toto musi byt troll. Ja neverim, ze existuje niekto, kto si dokaze mysliet o cloveku, co napada inych a chyta ich pod krk, ze je normalny.

kiki68
27. jan 2025

@diewcatqoo ale ona je v tom stadiu, kde bola kazda, nevie ci ide o nasilie, nevie to vyhodnotit. Je tazke priznat si, ze to zazivas, ze to je naozaj ono a ze treba ist prec. Ja som si vtedy citala rozhovory na tuto temu a uvazovala, co zazivam. Bolo to horsie ako som myslela. Teraz to viem. Clovek si to podla mna nechce pripustit.

enmery
27. jan 2025

Vieš o tom, že on nemá problém s vybušnostťou?Je to proste len násilnícký *uj. Chytať pod krk ľudí, brata, teba bi ť ako koňa. A to ešte triezvy. Keď je niekto výbušný, vytočí sa, odíde. Vychladne a potom sa ešte ospravedlní a vydiskutuje si to s druhou osobou bez BITKY!

kitycat
27. jan 2025

Jaj tak ked mlati vsetkych naokolo, tak sa nechas aj ty?

Ocividne mas svoj nazor tak co ti treba? Poradit kde kupis dobru helmu?

lucia147852
27. jan 2025

Ja osobne nie, ale kamarátku frajer mlátil ako zito. Tiež to bol inak “milujúci” muž. Všetci sme jej roky hovorili aby od neho utekala. Vieš kedy odišla? Keď zmlátil ich dieťa tak, že skončilo na urgentne a ju smaril o radiátor a skoro sa pri tom zabila. “Milujúci” muž sedí vo väzení ( dostal malo ale aspoň dačo) s ona sa trasie či ju nebude prenasledovať ked odtiaľ vylezie. Nemusím byt ja tyrana, aby som vedela že to je zle. Ak nechceš aby si takto dopadla utekaj veľmi rýchlo. Ale mám pocit, že ty hľadáš rovnakého zúfalca, aby ti pomastil ego ako všetko bude dobre alebo ako to spolu vydržíte. A ešte ti poviem tajomstvo, ty ho nemiluješ. Ty máš na ňom istú formu závislosti, preto nedokážeš z tohto vzťahu odísť a ak si nedas pozor, je šanca že si v budúcnosti nájdeš rovnaký poklad. Takže, keď nechceš počúvať ženy na Mk, vyhľadaj psychologicku a tej mozes povedať všetko.

enmery
27. jan 2025

Joj a aby som nezabudla. Títo psychoši, mužské nasilnické nuly inak povedané, majú ešte jednu vec spoločnú. Ku* via sa. Podvadzajú. Ak im nejaká nechce dať, vpohode sa o to snažia násilím alebo chodia do bordelu. Poklad máš na krku. Žila si v toxickej rodine?Slabšie sociálne podmienky, vzdelanie, peniaze?Pretože choré vzorce sa opakujú až kým ich niekto neodstrihne. Sebavedomie máš nula. To je istota ako daň 23% od januára 2025.

tundra
27. jan 2025

Som muz,prepac,ze reagujem.Napisala si:
"Inak je normalny a v pohode, milujuci muz."
Ty si v tvojom zivote, milujuceho muza,zial este nestretla...

koniarova
27. jan 2025

Kto chce kam, pomôžme mu tam. Sama si si vybrala životnú cestu. Tak si ju sama aj pretrp. Ale obávam sa, že budeš natoľko hlúpa a privedieš do tohoto chorého vzťahu aj dieťa.

evaachesa
27. jan 2025

Žena, ty radšej vyhľadaj rovno psychiatra....pre seba! 🤷🤦🏻‍♀️

pralinka25
27. jan 2025

autorka nechcem ti nakladat, staci ze ti naklada ten tvoj. ale nie, on nie je milujuci muz. ver mi. a ani nikdy nebude ani sa agresiu nenauci zvladat a ty to nemozes nijako ovplyvnit.

a inak

nie nie som tyrana zena,
ale
pracovala som s nimi niekolko rokov. musela som skoncit. dve moje klientky takto ich "milujuci" manzelia zabili. uplne vazne a naozaj - su prec su mrtve mali male deti ktore potom zhltol system. nech sme zvonku robili co sa dalo tie zeny robili to co ty. je to uz 14 rokov a ja na to neustale myslim a je mi to rovnako stale luto. to bol dovod preco som s tym musela nakoniec prestat.
prosim, naozaj ta prosim odid. povies ze je to len facka, ze je to len modrina ... ale raz nemusi byt "len". napocuvala som sa tychto pribehov - vsetky na vlas rovnake a vzdy kdesi na zaciatku zacinali vetou ale vy to nechapete on je iny je milujuci len... obcas....
bud milujuca ty. miluj seba. miluj to dievcatko ktorym si kedysi bola, daj si sancu. nedovol aby sa k tebe takto niekto spraval. ty si to nezasluzis. je pre mna tazke to tu citat lebo sa mi automaticky vynaraju vsetky tie frazy a vety vsetkych tych zien s monoklami, vytrhanymi vlasmi, zranene a ublizene na dusi este viac ako na tele lebo ano modrina sa raz zahoji, aj zlomena ruka a rozbita hlava a nos. ale dusa nie.
je linka dovery, su azylove domy. nic nie je nastalo. existuje pomoc. viem ze to je tazke.

autor
27. jan 2025

Ale nakladate mi tu damy..... Naozaj.... :(
Citim sa prakticky este horsie

pralinka25
27. jan 2025

necit sa horsie- chcu ti len pomoct. kazdy svojim sposobom. zalezi im na tom aby si sa praveze mala lepsie. ja viem ze sa to zle pocuva. mozno to nepojde hned, chapem ale skus o tom porozmyslat.

lucia147852
27. jan 2025

Ty sa cítiš horšie lebo ti nikto nepritakava, že je to ok. No nie, nie je. Kazda ti tu píšeme len skutočnosť akú videla a kam to došlo. Len ty si to stále nechceš pripustiť. Musíš otvoriť oči a vidieť pravdu

enmery
27. jan 2025

Čo si chcela čítať?Otvorila si si MK, keď neveríš nám, tak si googli prípady týraných žien. Nikde nenájdeš ani slovo o tom, že je to vporiadku alebo takého magora máš ako zmeniť. Naopak, už ako tak zastabilizované ženy Ti tam povedia, že nie si na vine a jediné, čo musíš urobiť je odísť. Tu chodí žena, ktorej otec zabil mamu. A tiež len tak sem tam zbil, chytal pod krk, bol agresívny. Najhoršie na jej príbehu bolo, že jej mama ho raz opustila. A vrátila sa k nemu a to spečatilo jej osud. Dievča vyrastalo bez matky kvôli magorovi, ktorý by mal žiť na opustenom ostrove s podobnými mužským nulami. Keď si predstavím ako ma chráni môj chlap, ako ma hladí, objíma, ako sa stará a keď máme výmenu názor je to všetko s láskou a končí sa to vyriešenim problému a pritúlii si ma, pozná slovo prepáč. Musím si ho vážiť ešte viac ako doteraz.

viestta
27. jan 2025

Nemyslim si, ze by ti tu niekto nakladal. Nenakladaju ti ani tie co to nezazili ani tie co to zazili. Kazda ti chce len otvorit oci a pomocte.
Dobre, ty to strpis, lebo inac je laskavy a milujuci muz. V pohode, tvoja volba. Ale zamyslis a nad tym co bude, ked svoju nekontorlovatelnu agresivitu obrati proti detom? To ti tiez bude pripadat v poriadku? Ty si za nich rozhodla, ze budu svedkami agresivneho spravania svojho otca, ty si za nich rozhodla, tie to budu znasat. Ty si za nich rozhodla, ze sa stanu tercom agresivneho spravania svojho otca, a ty si za nich rozhodla, ze si ponesu do zivota traumy. Ak mas deti, tak chran tie (Kto iny ich bude chranit ak nie matka?) a odid od agresivneho jedinca. Ak ich este nemas, tak ich ani nemaj. Trp ked myslis, ze tak to ma byt. len nedovol aby trpeli aj dalsi, hlave nie deti.

grof_monte_christo
27. jan 2025

Citala som celu diskusiu a nenasla som jediny prispevok, v ktorom by ti niekto nakladal. Naopak, ty sa vyjadrujes dost arogantne ... podla teba kazda len "mudruje" a rozdava "rady" a sudi ta, lebo nebola v tvojich topankach. A ty si myslis, ze kazdy psychoterapeut musel byt v minulosti tyrany, aby vedel pomahat tyranym zenam? Ja tej tvojej logike teda nerozumiem ... a vobec ... skoda aj drat klavesnicu. Z diskusie si si nezobrala absolutne, ale ze absolutne NIC.

ina2405
27. jan 2025

Ja nepotrebujem vedieť, aké to je, keď chlap mláti ženu, aby som vedela, že po prvej facke by som odišla. Ja som dosť úzkostlivý človek, než aby mi lepilo, kedy zas vybuchne. Ty chceš počuť, že to bude v pohode, že len sem tam ti tresne a inak je to milujúci chlap. Dúfam, že sa tu ďalšia taká naivná nenájde. Držím palce, aby si otvorila oči.

ahhola
27. jan 2025
mk1111111111
27. jan 2025

Pri Tvojej prvej reakcii, že Ti nakladajú, som už ani nedočítala. Tak zostaň, bude len horšie. Nikto tu nebude obhajovať takého degeša, ak je chorý, nech sa ide liečiť. A Ty drž, kým Ťa náhodou, chudáčik, nedorazí

pralinka25
27. jan 2025

@ahhola vsak toto. 😢

macatt
Autor odpoveď zmazal
macatt
27. jan 2025

Život sa dá prežiť aj inak ako v strachu a bolesti..

pralinka25
27. jan 2025
macatt
27. jan 2025