Ako zvládnuť hlučných susedov pri rekonštrukcii bytu?
Ahojte, potrebujem poradiť. Bývame v bytovke a do vedľajšieho vchodu sa nasťahovali noví susedia ktorí si prerábajú byt. Zbierali podpisy na povolenie, kedy mala prerábka trvať dva týždne. Už to bolo na neznesenie kedy ste sa ani po nočných nemohli celý deň vyspať. No teraz si napísali na vchodový papier že si to predlžujú ešte o dva mesiace ? 😂 Dcéra sa nemôže učiť na prijímačky, my po nočných ani spánok a doslova každý sa na nich sťažuje. Každý boží deň len niekoľko vŕtačiek, cez týždeň od ôsmej do osmenástej a dnes v sobotu - od deviatej uvidíme do kedy. Čo sa s tým dá urobiť prosím vás, keby to aspoň obmedzia na hodinku-dve denne ale tu sa nedá žiť takto. To sa mám vyhýbať vlastnému bytu ?
Ja takym ako ty vzdy poviem, aby ste isli byvat na lazy. Ak robia komplet prerabku tak sa necudujem, ze to trva tak dlho. My sme 3 izbovy prerabali od piky 6 mesiacov. Vrtat vam nosnstop nebudu. Musis to iba vydrzat. Skus sa dohodnut, ze ked budes po nocnej ci by do urcitej hodiny nerobili hlucnejsie prace. My sme sa takto vedeli dohodnut. Je to iba o ludoch.
@degaulleswife to ešte nič, u nás jedna prerába už 3 roky. A ešte tu stále nebyva. My ostatní si nevieme predstaviť co toľko prerába2 izbový byt 🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Ale teda už aspoň nerobí žiadny hluk ako na začiatku.
@bielasovicka to už začína prerábať čo robil pred tromi rokmi....
😃 hej určite majú zaplatených majstrov a dovolia im robiť na 2hodiny 😃 to aj oni vám môžu povedať nech si nájdete normálne roboty a v noci spite a kým prerábajú nech si idete do roboty
@bielasovicka to už začína prerábať čo robil pred tromi rokmi....
@rorino no, to je dosť možné 🤔
@degaulleswife nespravis nic
A vy ste byt neprerábali? Na mieste dcéry by som šla do knižnice, vy si skúste kúpiť štuple do uší aspoň ak cez deň potrebujete dospať nočnú.. Oveľa horšie by bolo keby sú to problémoví susedia a nie toto, že si prerábajú byt, je to len obdobie a určite nevŕtajú každý deň
lutujem ta, kkti nad nami prerabali 2 roky, tak "prerobil" ze nedal izolaciu, je to na zblaznenie, niekedy mam uz zo zufalstva rake stavy, ze berem kufor a uz sa nevratim, vecne upozornovanie, doma stale klepka, poznam babu co to nedala a odstahovala sa, mala nonstom migreny az musela odist, zial pravda je taka ze jedine dom bytocka je casto "trest bozi"
@zobaka môžem sa opýtať sťažovali ste sa aj niekde? Sused nad nami prerába už pol roka mám 8 má esacnu dzeru a už obidve to nedávame.

@degaulleswife tiež sme prerábali byt skoro 2 mesiace, komplet rekonštrukcia. Tiež boli susedia ktorým sa to nepáčilo, všetci mali samozrejme byty zrekonštruované. Suseda z vedľajšieho vchodu, s ktorou nám susedí byt zavolala na nás stavebný úrad, povolenia sme samozrejme mali.
Akože pardon, kedy si to mám zrekonštruovať?? A akože kvôli susedom ktorí chcu aby sme prerábali len 2 hodiny denne (autorka ty), sa budem môcť ja nasťahovať až možno o pol roka? To srandujes dúfam. Ja mám právo si zrekonštruovať byt, svoj majetok a to že vy máte nočné a potrebujete cez deň späť, to nieje moja chyba a problém.
Ty máš predpokladám byť zrekonštruovaný?