icon

Ako zvládnuť hnev a predísť násiliu v manželstve?

7. jan 2025

Ahojte, s manzelom mame dost komplikovany vztah, je taky dost chladny tvrdy typ a ja som citliva povaha …. Parkrat cca 5x za 10 rokov sa mi stalo, ze ma tak vytocil tym, ze sa mi napriklad smial do tvare, vyslovene ma ignoroval alebo nieco taketo ponizujuce, aj ked nemal vyslovene dovod, co ma este viac vytocilo a za dalsie ma to vytocilo, lebo sa snazim doma na vsetky strany, viac zarabam, upratujem, varim a on sa mi smeje do tvare, ze som sa tak vytocila, ze som ho normalne zacala bit, v zmysle ze facka alebo do nohy facka a tak, ze som to nedokazala ovladnut, plac, nervy, hnev …. Stalo sa vam to niektorym? Co s tym? Ako to ovladnut v ten moment? Ten pocit ponizenia, hnevu, krivdy, predychat tu provokaciu 😢

autor
7. jan 2025

@alickapusinka no parkrat uz som chcela, presne som si to povedala, ale vtedy on zasa otocil

grof_monte_christo
7. jan 2025

Zobrala si si muža so zníženým intelektom. Co chceš s tým teraz akoze robiť?

luccija
7. jan 2025

A ako si reagovala na neho dnes?Vieš ako sa hovorí kde nie sú diváci, nie je divadlo nekomentovat, nevšímať si...tak má nejaký problém ozve sa v ňom ukrivdene decko?dotknes sa jeho egá?veď mal by byť rad, že si mala dobru výplatu.Alebo to je magor, ktorého to bavi

ema22270
7. jan 2025

Vies preco to robis? Lebo zijes s debilom...
Presne preto. Nakoniec ty budes este psychicky narusena... a on je uplne v poriadku 👌

ema22270
7. jan 2025

Presne narcis toto robi, co pises dalej,, oni takto provokuju, az kym clovek nevybuchne a ty potom vyzeras pred ludmi ako ten zla, nevyrovnana, psychicky labilna.. atd.. ale pravda je niekde inde.

ema22270
7. jan 2025

Mna by zaujimalo co on na to, ked sa to takto vystupnuje... ty ho udres a on? To ma fakt zaujima, tiez sa smeje? Alebo robi chudacika zo seba.

autor
7. jan 2025

@luccija presne toto si hovorim, mame spolocny ucet, cize ked mam dobru vyplatu, tak mame my viac penazi, nie ja, mne pride ze on sa netesi, ze on chyta nervy z toho, absurdne, alebo vzdy takato situacia este nastava ked niekam ideme nejaka oslava, akcia, ples, vtedy tiez zacne toto jeho spravanie vysmech, ponizovacky, ignor, smiech do tvare, na beznu komunikaciu, ako keby mi vzdy chce pokazit napriklad dovolenku, oslavu a tak

autor
7. jan 2025

@ema22270 no smeje sa mi do tvare ale pred druhymi zacne ze no manzelka mi včera dala facku a tak, zamerne, ale nepovie, ze on sa mi pred tym hodinu smial do tvare alebo som sa ho nieco opytala a zamerne sa robil ze ma nepocuva aj ked som sa ho opytala slusne 10x a podobne, to nepovie

ema22270
7. jan 2025

Tak podla vysvetlenia je to manipulator a narcis v jednom uplne do bodky,, presne pokazit tu chce vsetku radost.. potom pred druhymi sa hra samozrejme na obet, jemu je jedno ze si ho udrela, on sa z toho tesi lebo ma co pouzit proti tebe. Inak by so vlastne bola dokonala manzelka a to by nezniesol

autor
7. jan 2025

@ema22270 asi tak 😢 neviem čo s tym, tak sa snazim a aj ked ubehne dlha doba, proste zopakuje sa to, ked si myslim, ze uz asi dospel alebo čo, že konečne normalne komunikuje, tak zasa

ema22270
7. jan 2025

Ja mam taku sestru, ja som ju sice nikdy neudrela, ale raz som na nu velmi nakricala a tiez to takto vyprovokovala, doteraz ma obhovara asi 3 roky pred celou rodinou, krstnymi, vymýšľa si na mna sprostosti, pisala dokonca mojej vybornej kamaratke... lebo mi zavidi, ze mam deti a ona nie. Ale bohuzial, ja predsa za to nemozem. Chce postvat proti mne vlastne uplne kazdeho 🙂. Ono mi je to uz aj smiesne...

autor
7. jan 2025

@ema22270 je to hrozneee, lebo on to vzdy spravi v moment kedy vie, ze ma to najviac ako keby zaboli, vyhroti, kedy budem najviac citit krivdu, ze sa velmi snazim a vtedy ako keby vie ze ma to najviac zaboli, ked mi da najavo nejaku neuctu

hendikep
7. jan 2025

ja to robim tiez ked mam nervy, ale tym ze je to ako civava do skaly ho to nejak netrapi a mna tiez 🤷‍♀️

alickapusinka
7. jan 2025

keby si bola nekonfliktna tak muža nebješ.Bijem muža si nekonfliktna tak sa preber a vyhľadaj odbornu pomoc.

autor
7. jan 2025

@hendikep tak ano ono to je v podstate ze nic mu to neurobi, ked ja mam o 40kg menej, ale ide o tie pocity, ake vtedy citim, ked mi toto on spravi, ze ma dozenie do takehi stavu a bez dovodu

hendikep
7. jan 2025

tak neviem, moj muz tiez provokuje.. proste on ked ma nervy, potrebuje ma vyprovokovat do biela, a potom je spokojny… ja som sa par x az triasla od nervov ako ma vytocil … ale vies co najlepsie pomaha? nenechat sa vytocit, proste uplne sa odosobni, rozdychaj a nereaguj … takychto ludi to bavi vytocit cloveka.. pocitia nejaku katarziu … a este mi pomaha to normalne pomenovat, poviem muzovi ze ma nasral a ze proste ho to bavi a ja si to nenecham… taki ludia si to neuvedomuju, mozu to mat aj z detstva atd. Moj muz mal velmi prisnu vychovu … doteraz je ako uzlik nervov z toho.. ale mam ho rada a beriem ho takeho aky je 🤷‍♀️

maminkadeticiek
7. jan 2025

On hovori inym ze ho fackujes?No vasi znami vas musia mat za cistych asocialnych retardov.Rozved sa.Nema k tebe ziadnu uctu a vlastne ani ty k nemu.Hnusny neechutny vztah,hanba

autor
7. jan 2025

@maminkadeticiek on extremne dokonca prehana a uplne to zvelici a popise uplne inak, ja ho napriklad facknwm po nohe od nervov a on to odprezentuje pred znamymi ako keby ho bijem od rana do vecera, neviem ako, vobec nepovie realitu, ze ja sa jej tu smejem do tvare, zamerne ju provokujem, ignorujem, robim jej zle z nicoho nic, tak ona uz od zufalstva ma pleskne po nohe, to nepovie, uplne to odprezentuje extremne

hendikep
7. jan 2025

zeny vy ste inak v pohode? zijete s nimi? ziju spolu 10 rokov, vy o nich neviete ze absolutne nic a radite rozvod? V dnesnej dobe je svadba fakt len zdrap papiera.

autor
7. jan 2025

@maminkadeticiek preto mi vadi, ze aj jed takto vybuchnem cca raz za dva tri roky, tak ma to potom stve, lebo vidim, ze o to mu slo, aby on ma prezentoval uplne zle a seba v peknom svetle, aj ked to cele vyprovokuje

sense
7. jan 2025

@dusankomoj tiež si myslím.ze problémom je hlavne autorka, keby je taká ako sa opisuje tak ju nevytoci do vývrtky že sa chlap zobudí a smeje sa...a dokonca a tak že ho udrie

sense
7. jan 2025

Autorka a keď ťa psychicky týra tak čo neprídeš či to je nejaký druh masochizmu...

maminkadeticiek
7. jan 2025

Ako tuto spinj mozete tahat dokonca na verejnost medzi znamych?Ste vadni?!Boze toto je naozaj nechutne a byt vasimi znamymi ktori sa to dozvedia ani sa s vami viac nestykam.

autor
7. jan 2025

@sense tak vam sa asi nikto este nesmial ironicky dlhsie do tvare, alebo ked ste sa ho 20x po sebe nieco opytali tak vam neodpovedal alebo povedal nieco typu uhni, zavadzias, nerus ma, alebo okolo vas cely den nechodil niekto s ignorom a vyspevovanim si provokacnym

autor
7. jan 2025

@maminkadeticiek ja by som to netahala, on to schvalne rozprava sam od seba a este prezentuje uplne inak …

ema22270
7. jan 2025

Ano to su take typy, on presne vie, kedy co povedat, aby ta vytocil. Ma ta precitanu, tak skusa,, kde mas hranice.

maminkadeticiek
7. jan 2025

A na co sa akoze stazujes?Nevidis ze vas vztah je skonceny?Boze co chces pocut?Toto je fakt ubohe.Mlatis si muza,on o tom rozprava,no skratka zufalci.

autor
7. jan 2025

@ema22270 šak prave, len ako toto stopnut, ako ziskat ten nadhlad, ze jeho provokacie nebudu mat efekt ziadny

sense
7. jan 2025

Vieš čo nie, lebo nikoho sa dvadsat krát nepýtam. Spýtam sa raz Max druhý a potom spravím ako uznam za vhodne....načo si ničiť nervy, pozri jemu je to aj tak suma fuk a ty škodis sama sebe...
A vieš čo ja som sa rozviedla lebo keď môjmu ex niečo nepasovalo alebo nebolo podľa neho mlčal....občas chvíľu,občas den a jedného dňa som začala hrať jeho hru, nerozprávali sme sa takmer polroka a potom som mu len tak medzi rečou povedala že sa rozvádzam ze ho nepotrebujem, zrazu bol komunikatívne až až....a mám pokoj

autor
7. jan 2025

@sense vidis ale asi ti to nebolo prijemne ci? Ked sa nerozpraval …. Ono aj ticho, je vlastne deuh manipulacie, provokacie …. Su mozno povahy, ktore to zoberu ako ty, ze ok budem ticho, lenze moj manzel to robi inak, je ticho, aj tyzden dva a zrazu zo dna na den sa zacne napriklad rozpravat ako keby nic a caka ze ja naskocim na jeho hru a ked pozeram ci mu sibe tak este zo mna robi zlu, ze a co ze sa nebavil tak nemal naladu, uz ma, tak sa mam aj ja a takto, potom pride zasa styl, ze sa teda smeje do tvare, a s tymi otazkami; nie vzdy sa pytam na nieco co si viem sama rozhodnut, mozno sa jo pytam napriklad na nejaku info, ktoru vie len on a potrebujem ju a on mi zamerne neodpoveda a smeje sa mi … cize ono vzdy zalezi aj na kontexte, kazdopadne ako som pisala, som citlivejsia povaha, ktora je skor laskava a naivnka a ked sa snazim snazim a niekto zrazu dva tyzdne nerozprava alebo sa mi smeje do tvare a podobne, tak mi je do placu a som zufala