icon

Hnev a stres v tehotenstve - ubližujem dieťaťu?

20. jún 2026

Ahojte, som v 2 trimestri a často mávam hnev, stresy, hádky, plač, niekedy to dôjde až tam že sa od nervov až trasiem, kričím a dnes som také mala až ma začalo bolieť brucho a par krát mi stvrdlo. Je tu nejaká z vás ktorá mala takéto tehotenstvo náročné tým že nemala vôbec kľud a narodilo sa vám zdravé bábätko ? Bojím sa či tým nejak neublížujem bábätku či už aby som nejak nepoškodila nervový systém keď sa ešte stále vyvíja alebo niečo ? Ďakujem za vaše skúsenosti a odpovede

anonym_26c2a4
20. jún 2026

mala . Veľký stres, starostlivosť o staršie deti...
Dieťa sa narodilo OK, po čase pribudli diagn.
Nie som si istá že to bolo z toho stresu, mám pocit že z iných vecí.

anonym_8a4939
20. jún 2026

Prečo sa tak spravas? Mne to príde ako nejaká diagnoza

autor
20. jún 2026
@anonym_26c2a4

mala . Veľký stres, starostlivosť o staršie deti...
Dieťa sa narodilo OK, po čase pribudli diagn.
Nie som si istá že to bolo z toho stresu, mám pocit že z iných vecí.

@anonym_26c2a4 a aké diagnózy pribudli po čase ak sa môžem spýtať prosím ?

autor
20. jún 2026
@anonym_8a4939

Prečo sa tak spravas? Mne to príde ako nejaká diagnoza

@anonym_8a4939 rodinné problémy, žiadna diagnóza

anonym_8a4939
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor dobre, ale to čo popisuješ nie sú štandardne reakcie. Navyše si tehotná, tak ak sa nevieš nejak regulovať tak daj radšej ruky od toho preč, veď ber ohľad na bábätko

autor
20. jún 2026
@anonym_8a4939

@anonym_autor dobre, ale to čo popisuješ nie sú štandardne reakcie. Navyše si tehotná, tak ak sa nevieš nejak regulovať tak daj radšej ruky od toho preč, veď ber ohľad na bábätko

@anonym_8a4939 snažím sa veľa krát kvôli bábätku, či už spôsobom nevšímať si to a veľa krát sa mi to podarí lenže niekedy už keď sa to všetko nazbiera a stále idú do teba ľudia tak už to niekedy nevydržím a potom ma to tak hneva že radšej som sa na to mohla vykašlať, ale takýto silný hnev sa mi stal len par krát za celé tehotenstvo

anonym_0af4e6
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja som mala obrovske stresy..zhodou okolnosti to vyslo pri oboch tehotenstvach.Prve dieta sa vyvijalo ok, neskor zacalo stagnovat a potom opat ok.Je sikovny,, inteligentny a ked bol mensi,tak hyperativny ale skola mu ide vyborne akokeby mal o koliesko viac🙃druhe dieta tiez ok.Len obe deti maju problemy so zrakom, nikto z rodiny nema ocne vady.Googlila som to, ci stresy su ako nasledok za ocne vady. Tiez rodinne problemy.

anonym_684dc9
20. jún 2026

Jasné, že mu tým ublizujes a môžeš mu tým ublížiť viac ako si myslíš
To nieje vôbec sranda
Si zisti čo to všetko spôsobuje a môže spôsobiť
Čím skôr s tym prestaň lebo obrovsky riskujes, že nebude tvoje dieťa zdravé vďaka tomu
A ono s tým bude musieť sa pasovať celý život
Tak výdrž už tu chvíľu pre neho v klude

anonym_8a4939
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_8a4939 snažím sa veľa krát kvôli bábätku, či už spôsobom nevšímať si to a veľa krát sa mi to podarí lenže niekedy už keď sa to všetko nazbiera a stále idú do teba ľudia tak už to niekedy nevydržím a potom ma to tak hneva že radšej som sa na to mohla vykašlať, ale takýto silný hnev sa mi stal len par krát za celé tehotenstvo

@anonym_autor nemôžeš odísť? Uolne zrušiť kontakt s tými ľudmi
Akože rozčúliť sa tak že kričíš, od nervov sa trasies a boli tá brucho je príliš
Nepoznám tvoje pomery, ale proste odidi

anonym_2753e8
20. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Tipnem si. Byvanie u svokry?

anonym_1a557b
20. jún 2026

Najkrajsie obdobie, kde by zena mala byt hyckana,muz by ju mal rozmaznavat,obskakovat a ona sa ma len tesit.A plakat len od dojatia,lebo hormony.
Dieta moze byt tvoja kopia s nervami,tiez si potom budes buchat hlavu o stenu,aky je nervak.
Tak sa ukludni,lebo aj predcasny porod si mozes privolat a tam uz potom tie diagnozy pribudaju.

beata_k
20. jún 2026

@anonym_autor Nauc sa situaciu riesit inak. Ked sa tak dokazes vytocit, co urobis s babatkom, ktore ti bude x hodin revat? Hodis o stenu?

anonym_1a557b
20. jún 2026

A obrovsky pozor na po porodnu depresiu,si najlepsi adept na nu.

autor
20. jún 2026
@anonym_684dc9

Jasné, že mu tým ublizujes a môžeš mu tým ublížiť viac ako si myslíš
To nieje vôbec sranda
Si zisti čo to všetko spôsobuje a môže spôsobiť
Čím skôr s tym prestaň lebo obrovsky riskujes, že nebude tvoje dieťa zdravé vďaka tomu
A ono s tým bude musieť sa pasovať celý život
Tak výdrž už tu chvíľu pre neho v klude

@anonym_684dc9 snažila som sa dohladať na internete lenže tam som nič také nenašla preto sa pýtam túto

autor
20. jún 2026
@beata_k

@anonym_autor Nauc sa situaciu riesit inak. Ked sa tak dokazes vytocit, co urobis s babatkom, ktore ti bude x hodin revat? Hodis o stenu?

@beata_k tie situácie som sa snažila riešiť inak a už veľmi veľa spôsobmi a už ma fakt nenapadá akým spôsobom to riešiť keď to trvá už skoro 2 roky a stále som sa snažila a stále je to o tom istom ... a zas takéto veci ako bábätko to je niečo iné zas nie som nejaká retardovana aby som robila také veci kvôli tomu že bábätko plače alebo iné...

beata_k
20. jún 2026
@anonym_autor

@beata_k tie situácie som sa snažila riešiť inak a už veľmi veľa spôsobmi a už ma fakt nenapadá akým spôsobom to riešiť keď to trvá už skoro 2 roky a stále som sa snažila a stále je to o tom istom ... a zas takéto veci ako bábätko to je niečo iné zas nie som nejaká retardovana aby som robila také veci kvôli tomu že bábätko plače alebo iné...

@anonym_autor Nemusis byt retardovana, staci jedna skratova situcia.

autor
20. jún 2026
@anonym_8a4939

@anonym_autor nemôžeš odísť? Uolne zrušiť kontakt s tými ľudmi
Akože rozčúliť sa tak že kričíš, od nervov sa trasies a boli tá brucho je príliš
Nepoznám tvoje pomery, ale proste odidi

@anonym_8a4939 som v 2 trimestri a takéto silné rozčulenie sa mi stalo asi iba dva alebo tri krát zas aby som nevyzerala ako neviem čo ... tie situácie som sa snažila riešiť veľa krát a už to trvá veľmi dlho skoro 2 roky ... zvyčajne to bolo tak že som to neriešila alebo som mala nervy ale len také chvíľkové a normálne ....

marhulka13
20. jún 2026

Mne v tehotenstve diagnostikovali zhubné ochorenie, tak si vieš predstaviť ten stres, čo som mala. Synček ma teraz dva mesiace a len sa modlím, aby bol v poriadku

anonym_75ed05
20. jún 2026

@anonym_autor a riešiš/riešila si svoju situáciu? Rozprávala si sa o tom s niekým? To pomôže, uľaví sa ti. Zozbieraj všetku silu ženy a buď pokojná vo vypatych situaciach pre bábätko. Pomysli si v hneve, že nech ťa ľudia vytáčaju ako chcú, to bábätko a ty ste navždy nerozlučnou dvojicou, ostatných môžeš mať v pażi

denithestrange1993
20. jún 2026

@anonym_autor ako zalezi o co ide a o intenzitu. Zas potlacany hnev tiez nie je nic moc. Ale ked uz citis ze idete do hadky kde zacnes kricat a naplno sa vytačať radsej sa chod prevetrat. Zas nechcime od zien zeby boli 9mesiacov super chill hladkajuc si brucho a strikujuc vybavyčku lebo to nie je realne. Ale privodit sebe alebo babatku problemy to fakt ti za to nestoji. Kludne si povedz svoje,prezi emociu ale nie ze pol hodinu kricat alebo pol dna plakat.

tomiholjubavi
Včera o 05:47

Ja som nemala ani hnev, ani hádky, ale taký stres a úzkost, ze mi obcas az nedalo dýchať. Otehotnela som po 12tich rokoch neplodnosti a tak som sa bála o dieťatko a či ho donosím, že som bola zrelá na psychiatriu. 😅🙈 Dcérka má 15 mesiacov a je zdravá, krásna, milovaná a ešte aj usmievavé bábo.

anonym_72c3e2
Včera o 11:08

Mala som stresy v tehptenstve, rozchod vatna dg v rodine, praca .. maly sa narodil predcasne … najdkor sice zaostaval, potom bol velmi sikovny a teraz ma fazu six seven .. dg nema adporucali testovat, ci je nadpriemerne nadany. Nedala som. Nebol uplakabe ani provlemove dieta .MD som stravila sama iba s babom a vobec sa s nicim nestresovala .. ziadne hadky len klud. Nestresuj sa a ak mas moznost eliminuj vetko/ vsetkych, co ta stresuju, lebo po porode budes mat co robit uz len s hormonami a to este budes mat nervy ako nitky