icon

Ako zvládnuť konflikty so svokrou v podnájme?

mojamija
11. jan 2025

Potrebujem sa asi len vyrozprávať ,lebo riešenie môjho problému nieje . Svokra bývalá sama v podnajme ,nájom neplatila hrozilo,že ju z bytu vyhodia tak sme ten byt kúpili samozrejme zaplatili dlhý na nájme a na elektrine čo narobila . Teraz tam bývame aj snou . Ale ona má neznáša od začiatku vzťahu s jej synom čo je už 18rokov. Mala porážku kedy nevedela ani poriadne chodiť jesť pit starala som sa kŕmila kúpala nosila ná wc . Ale teraz keď jej je lepšie budú to už také 4 roky proste robí mi naprieky . Nechce sa kúpať ,smrdí celý byt. Chodí do našej spálne a hrabe sa mi v zásuvkách vyberá zo zasuviek a číta poštu kradne lieky . Najhoršie je že má nechty otrasné dlh a za nimi hovno áno hovno . A stym potom si naberá jesť a obchytkáva potraviny . Vo svojej izbe curala na koberec . Je aj psychiatrický pacient ale nechodí k lekárke lebo nechce . A je toho veľa kedy mi robí naprieky . A manžel aj keď mu neraz ukážem dôkaz nič ani obraz ani zvuk . Jeho odpoveď on sa nechce hádať lebo potom ona sa bude sťažovať svojmu druhemu synovi čo je alkoholik a ten má nás posiela políciu a sociálku . Lenže ja už to tak dlho nevydržím aby som sa vo vlastnom dome cítila zle . Ja cítim tie jej nenávistné pohľady to zlo ktoré z nej ide . Vkusne má ohovára a vymýšľa si somariny . Ak to niekto prečíta do konca budem rada .

Strana
z4
ibrunova
12. jan 2025

@mojamija to je pekné, že sa rada staráš o druhých.. Ale svokra ti za to vďačná nie je, muž ani netuší, čo všetko to obnáša. Tak si nájdi robotu, muž bude postavený pred krutú realitu a možno sa veci pohnú. Ale tebe asi to opatrovanie vyhovuje, lebo si doma a nemusíš chodiť do roboty. Možno kebyže si cez deň v práci, by si mala trochu iný pohľad, lebo cez deň by si hlavu zamestnala niečím iným.

ayato
12. jan 2025

Keď sa rada staráš o druhých tak domovi sociálnych služieb stále hľadajú opatrovateľov. Nájdi si prácu tam a môžete tam rovno aj milú svokru umiestniť. Stále jej budeš môcť pomáhať, ale nebude to na tebe 24/7.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
evansova
12. jan 2025

@mamina7070 Presne tak, jedine spravne riesenie. Vybaviť doklad o odkazanosti (na pomoc inej osoby) a hladat zariadenie kde maju volne miesto za cenu, ktora sa da zvládnuť.
A ak manzel nechape, ze uz ste pre nu obetovali dosť, naozaj odist. Ved on rychlo vybavi, aby bola v zariadeni, staci ho s nou nechat tyzden - dva sameho. A potom sa ti vrati.

mojamija
autor
12. jan 2025

@miadi ja sa ospravedlnujem písala som dosť zmätene . Psychicky som v riti takže aj niektoré príspevky nemajú ani hlavu ani pätu .

mantilka
12. jan 2025

Odíď do inej práce a odmietnu sa o ňu starať. Na to právo máš. Nech si rieši manžel. Nevar, neper....tam to ide len grobiansky.
Ona to v hlave nemá v poriadku, preto sa takto správa....niekedy to nemusí byť ani zákernosť. Ale toto je stav už do ustavu. Manžel asi sotva zabezpečí starostlivosť, keď ty odídeš do práce. Pôjde do ústavu a vec vyriešená.

miadi
12. jan 2025

@mojamija Ja ti verim zit v takom stave s takou osobou v takych non stop nervoch .Si Akoby v pasci a dostal ta do nej tvoj muz . A ty nemas sil sa z toho vymotat . Mozno len dufas ze o par rokov svokra umre ale clovek aj s demenciou moze zit do 100r . Cize to nie je riesenie cakat kedy sa to same vyriesi . A tvoje sebavedomie a seba hodnota je znicena. Ak zijes na dedine a je tam malo pracovnych moznosti treba uvazovat nad mestom v okoli. Mozno sa citis stara a vyhoreta no nie si. Mozno sa citis neschopna utiahnut zivot pre seba s detmi sama bez chlapa . A prave tieto pocity davaju mužovi moc nad tebou . Ked by si mala dobre premysleny plan B ako zit bez svokry a muza tak by si nanho mala paky .Mozno by stacilo najst si pracu nechat to opatrovanie jemu a otvorilo by mu to oci . Momentalne jemu je jedno ako trpis. Otazka je co je prenho prednejsie ? Usetrit na poplatkoch za ustav alebo mat svoju rodinu spolu stastnu? Urob si prieskum kde by ste mohli svokru umiestnit co by to stalo.. kolko ma dochodok a kolko by trebalo doplatit. A muza postavit pred hotovu vec tu je plan A - svokra v ustave .. ak nesuhlasi tu je plan B ty s detmi uz mas vyhliadnuty podnajom a chces tolko a tolko vyzivne. Nech si vyberie .

Strana
z4