icon

Ako zvládnuť kričiaceho manžela a zlepšiť vzťah?

zuzana2442
22. dec 2023

Ahojte..musím sa vyrozprávať aspoň takto..
Som s manželom už skoro 13 rokov.Od začiatku nášho vzťahu bol výbušný ..lenže rokmi sa to začalo stupňovať až sme skončili v štádiu kedy mi nadáva že som je*nuta ,prije*aná,pi*a.
Bojim sa čokoľvek pred ním povedať..pre priklad keď sa doma niečo stane, ze sa niečo rozbije alebo pokazí trpnem celý čas..lebo viem aký bude scenár..nadávky krik že som zase niečo doje*ala.
Zo všetkého obviňuje mňa.On si nikdy neprizná chybu..ja som mu nikdy nič nezakazovala.
Ja fajčím (salt) také tie co nesmrdia lebo obycajne mu vadili ..tieto salty fajčím tajne lebo mi to zakazal.ale našiel mi to ..komentár od neho bol ze mi uz je*e na tu sprostu hlavu a ze mi zlomi ruky, ked mi to uvidí znova.
Ďalšie veci sú majetok..každý máme svoj účet ..financie každý rieši svoje ..kúpil ako tvrdi on ,dom pre nás (z dedictsva) samozrejme ze viem ze to jeho majetok a dom si napísal iba na seba..
A tu je koreň problému, že keď sa teraz všetko prerába a doraba dávam peniaze do toho domu..všetky úspory som vždy dala do bývania s nim ,a všetko si dal vždy iba na seba ..namna nič..chcela som to mat spoločné ale samozrejme ostalo to iba pri sľuboch
Mame dve deti a nepomáha mi s ničím..domácnosť je cela namne ..ešte čaká ze mu budem chystať veci oblecenie do prace . Co aj robím..aby bol pokoj.dalsia vec je ze všade mame kamery na dome..dokonca ma začal aj cez mobil sledovať..dal mi takú aplikáciu..prosto cítim sa jak vo vezeni.

Nemôžem mať pri nom vlastný názor..a pritom by som sa sním rada rozprávala o všetkom čo cítim ale nejde to ..on je taky ze s nim sa to nedá ani po veľa pokusoch.
Netvrdím ze som svätá ja mam tiež svoje muchy ale vadí mi jeho správanie, nadávky ..nechápe ma vôbec..všetko mi zakazuje ..moje názory neakceptuje..nepočúva ma.Vzdy iba on musi mat pravdu ..ja sa cítim ako malé decko ktoré musí poslúchať na slovo..ja som normálne rada keď je preč v robote a mam doma kľud..keď viem ze bude doma ,mam zlu náladu, som nervózna ze aby sa zase doma niečo nestalo a nezačal kričať..poraďte mi co mam robiť??lebo už fakt niekedy nevládzem

Strana
z4
kamatopo
23. dec 2023

@kiki68 chvíľkami som mala pocit, že čítam o sebe. Tvoj príbeh sa zhoduje v podstate s tým mojim. Je mi smutno, že sú stále taký hajzli čo dokážu v mene lásky ovládať ženu vo svoj prospech... Ja som si po rozvode nanovo hľadala cestu k rodine a zistila som, že nemám ani kamarátov. Každý si držal odo mna odstup. Nemala som nikoho. Všetci s ním chceli mať pokoj skrz jeho povahu nevedeli aký majú zaujať postoj voči mne. No postavila som sa a otriasla sa. Ale aj po toľkých rokoch keď sa stretneme čo i len v autach na ceste prejde mnou neskutočný strach.

kamatopo
23. dec 2023

@zuzana2442 ty si nič nepokazila to on ťa nemá úplne pod dohľadom tak aj tu poslednú kamarátku ti ide zatrhnut. Ja keď som sa čo i len trochu chcela vzpriecit všetci okolo mňa mi dávali rozum, lebo ja som rozmýšľať nevedela 🤦. Mala som výbornú robotu, super kolegyne. Musela som odmietnuť povýšenie lebo určite to bolo cez ,,posteľ,,. A to všetko len preto, aby som mala kľud v rodine... No chorá hlava a on čo si namyslel tak tomu aj veril. A tiež sa pokúšal naše nehnuteľnosti prepisovať na seba. No rodičia aj keď ním boli ovplyvnení na toto našťastie nepristúpili.

zuzana2442
autor
23. dec 2023

@kamatopo ja si stále nahovárať že asi ozaj nieje niečo somnou dobre..pred okolím pôsobíme ako ideálny pár..o jeho povahe vie iba jeho brat . Nedajú na seba dopustiť..čiže tie reči tiež som prišla s dvoma igelitkami a mam sa jak kráľovná mi tiež nerobia dobre ..lebo sa tak nemám

zuzana2442
autor
23. dec 2023

@kamatopo ako vravím všetko má na seba písané..ja mam iba platiť , držať hubu ,starať sa o všetkých a poslúchať ho na slovo ..keď som povedala svoj názor to bolo peklo ..musím vždy iba jemu pritakavat..dôležité veci ohľadne domu rieši s bratom . Nie somnou ..čokoľvek sa ide riešiť, rieši s inými..napríklad aj so susedou vydatou..boli u nás na návšteve a začala reči tipu ako by sa hodila s mojim manželom dokopy a ja s jej lebo ze my sme taky dvaja že nič nevieme urobiť...a na vianoce by sme spi spomenuli 26.12..ako neskutocne ma to urazilo..môj muž povedal iba ZE VED SO SRANDY DO MYSLELA..ze co sa urazam ..on chce s nimi dobre vychádzať..co tam potom že ona mu vypisuje a náhodou vždy ide okolo keď môj muž robí niečo vonku ..on sa radi s nou napríklad aj ohľadne terasy..ja niesom techincky tip neviem co ako..ale ona zozrala všetku múdrosť sveta.

kiki68
23. dec 2023

@zuzana2442 vies co, si ako cez kopirak, o nas si tiez mysleli ake mame pekny vztah, mimo par ludi, co videlo nejake veci tak nejak nahodou. Moj muz vela nevedel, ja som to nechcela hovorit najprv. Raz mu to povedala jedna moja kamoska uplnou nahodou, skoro mu zle ostalo. Potom mi povedal, ze chape preco som bola prvy rok zvlastna, stale som sa pytala, ci je ok, ci mu to vyhovuje atd. Potom mu doslo to cele. A ja som mu vyklopit a cely ten hnus z tych rokov. Ano moj mi tiez presne takto nadaval, myslim expriatela. Ja som vela veci retusovala, lebo som nechcela, aby ludia videli ako vlastne zijem. Ano nemali sme sa zle, ale to peklo. Napr zarobila dom 9000eur a vsetko islo jemu, lebo treba na firmu a Auto a ja som nevdacna svina. Raz ma privital ma letisku s tym “ to si ako zaparkovalato auto ty pica “ , zeny to bolo peklo. Takze pekne vziat deti a poradit sa v azylovom dome a proste hladat cestu k svojej rodine. Oni to pochopia, vies kolko ludi si vydychlo ked som odisla. Len mi potom povedali, ze my sme mysleli, ze s nim chces fakt ostat a bolo to desive. Par ludi mi gratulovalo k rozchodu. Cim vacsi odstup od toho mam, tym viac vidim aka to bola brutalita v tom vztahu. To si uvedomis po par rokoch. Mna dokonca podozrieval z toho, ze spavam s tymi kamoskami. Nieco hrozne. Takze chystaj bezpecny odchod. A nevrat sa prosim. Ani keby sa plazil. Ja by som sa mozno vtedy aj vratila, ale nieco sa tam zlomilo a ja som ho zacala neznasat, az mi zacal byt lahostajny. Ale uz nikdy k nemu

kamatopo
23. dec 2023

@zuzana2442 to je trápne takéto správanie. To by sa fakt k sebe hodili, by sa zožrali po čase. Takto cez plot je to pekné radiť no keby sú spolu tie dve dominantné povahy by nenechali kameň na kameni. A čo sa týka tvojho muža a majetku on dobre vie čo robí. Takto ťa má v šachu a čím ďalej budeš s ním tým viac budeš bezmocnejsia. Nechcem ti radiť odchod no priprav sa on sa nezmení. Ty budeš viac a viac v kúte. Mne môjho muža závideli, že aký šikovný a čo všetko máme a doma teror. Zlatá klietka nie je vždy všetko. Všetkého som sa vzdala a v 30 som začala od nuly. Ale za ten kľud a pokoj to stalo. Jediné čo ľutujem že som mu päť rokov dávala šancu a klamala som svetu ako je všetko ok.

zuzana2442
autor
23. dec 2023

@kiki68 to s tým parkovaním si mi pripomenula situáciu keď som mala nehodu ..prve co ma napadlo ze mohla som sa zabiť radšej ako teraz počúvať môjho chlapa.. ja som sa 10 minút odhodlavala mu zavolať..ono prve momenty boli ok keď zistil ze nehoda.. este som si hovorila ze ako dobre som obisla bez nadavok a vycitiek..ale potom po par dnoch to prislo..výčitky, že som auto rozjebala a isto to bola moja chyba..nie šoféra co mi nedal prednosť..toto sú také momenty ze človek to už ma v pamäti.. odvtedy nesadam za.volant cez zimu..mam z toho paniku ..vie ze neznášam keď ide rýchlo a robí mi to naschvál ..aj po snehu ..normálne si želám niekedy nech s tým autom niekde narazí aby som mala pokoj

momoftwo
23. dec 2023

@zuzana2442 ak niesi troll tak sa ti ospravedlnujem, ja som po precitani toho prispevku neverila ze niekto toto moze tolerovat. Prosim ta sama vidis ako zijes, v com ziju deti nedovol si so sebou takto zaobchadzat. Hned po sviatkoch vyhladaj dobreho pravnika, ak mas doklady ohladom prevodov penazi na dane prerabky v byte ci dome, na tie peniaze mas narok a pri majetkopravnom vysporiadani si na ne mozes narokovat. Nechces takto zit cely zivot ze nie? Daj si najlepsi vianocny darcek a poziadaj o rozvod co mozno najrychlejsie a rychlo ryychlo prec od toho tyrana! Zasluzis si viac od zivota aj ty aj tvoje deti🤍

jovka
23. dec 2023

@momoftwo nemyslim,ze je trol, stačí pozriet kedy sa registrovala,zial mne to príde realne, a je fajn ,ze si sa jej ospravedlnila,tie prve komentáre su fakt masaker..islo to na ňu ako lavina 🥴

vorkola
23. dec 2023

@zuzana2442 Roschod, vsak ty si si mucednica. nasetri si ,a po case odid. Vsak on ta moze znicit,Nepije alkohol alebo drogy,Vsak toto je uz zverstvo.Ked nemate spolocny ucet,na dom by som neprispievala, a ked, tak uctenky na tvoje meno ,aby si mala dokazy,Vidis on je taky chytrak ,ze vobec ti z toho domu ani neplanuje dat.Keby sa s tebou rozviedol, myslis ze by ti vratil peniaze, co si do domu vrazila.Do tohto domu uz nevrazaj ,setri si lebo po case ak pri nom nedaj Pan Boh ak ochories ,budes na mizine.Jedine ze este funguju centra pre tyrane matky

mamamoni
24. dec 2023

@zuzana2442 na fb sú 2 skupiny pre ženy žijúce s tyranmi...som v nich tiež.Ak chceš pošlem ti linky.Sú tam ženy,ktoré ťa pochopia,pretože vedia,ako prebieha život s narcistom.Tam ti nikto nebude nadávať do nenormálnych,nájdeš tam podporu...

sofia1
24. dec 2023

@zuzana2442 no stačilo ani som to nedocitala...
Keď máš kde ísť ,nedá sa odísť?
Mas len 1 život....

simonassss
26. dec 2023

@mamamoni mohla by si mi dat link ?písala som ti súkromnú spravu

Strana
z4