Ako zvládnuť manžela posadnutého poriadkom?
Ahojte potrebujem radu lebo už nevladzem. Počas dňa som sama s novorodencom a 2 ročným dieťaťom keď je manžel v práci. Každý deň navarím, povysavam, utriem prach, vycistim sprchovy kút, zachod, sporák, linku a každý deň periem.Kazdy deň po obecnom spánku musím ísť s deťmi na pár hodín vonka lebo mi vynadá že len sedím doma.Iba minimálne sa stane že tieto činnosti nie sú hotové a aj to keď idem s deťmi k lekárke alebo na nejakú návštevu počas dňa. Na konci sa som z deti a všetkého totálne vyčerpaná. Keď príde manžel domov dostanem studenú sprchu že je všetko spravené zle, jedlo je zle okorenené, cestovina zle vyvarena atd. V tom začne všetku robotu po mne prerábať a vypočujem si aká som neschopná. Ako by nebolo malo k bábätku vstávam v noci sama a aby som ho nezobudila zvyčajne chodím do obývačky. Už som z teho na prášky a sama seba začínam vidieť ako neschopní ženu i keď zo seba davam každý deň maximum.
No chod leštiť celý byt ty Chuderka. A ozaj estetické úpravy si môžem dovoliť aj ja. A vratim sa odtiaľ k mužovi, ktorý po mne nešteká, ale dokáže navarit upratat a ešte mi aj pred deťmi povie aká som krásna a ako ma lubi.
@grof_monte_christo pre to aby som ta nasrala 😆
@grof_monte_christo pretože nemaju toľko peňazí, len si tu už vymýšľa.
@aurora33 ty budeš asi spravovať náš účet že ?
@autorka Nechodíš na žiadne procedúry. Možno na to máš od muža peniaze, ale nevyužívaš to. Veď si včera písala, že nechodíš nikde, že odkedy máš deti, bez nich si sa z domu nepohla, tak na čo sa tu teraz hráš? Tvoje vlastné slová ťa prezradia. Je to ozaj úbohé takto si vymýšľať a vyvyšovať sa. To robia deti len aby sa ukázali, že ja mám viac ako ty a pritom je to lož. Tváriš sa, že máš všetko čo chceš, no nie je to pravda. Peniaze nie sú všetko a práve naopak, keď nemáš čas na seba, na psychohygienu a navyše si terorizovaná manželom po jeho príchode domov, nemáš absolútne nič. Ani úctu, ani sebaúctu a hlavne, ani slobodu.
@lilope uplne suhlasim, je az smutne ako si pani protireci. Moj chlap ma psychicky narocnu pracu a on sam povie, ze sa pri vareni aj odreaguje (po vareni aj sprace a nasklada riad do mycky), syn je zvyknuty, od malicka som ho zaclenovala do chodu domacnosti. Chlap mi do bytu (ktory je len moj) kupil spotrebice radovo za tisicky eur vratane robitickeho vysavaca s mopom a vzal nas na dovolenku do Thajska. Teraz je na sluzobke a mi volal jak je nam, kedze cez sviatky som bola chora, ja som mu povedala ze som robila to a hento a on hned ze, preco som na neho nepockala ze by mi pomohol, ze sa mam zotavovat a nie doma “divocit”. Dokonca synovi pisal aby dohliadol na to, aby som oddychovala.
@aurora33 neprehanas to s tym oslovenim " Chuderka"? ved ti nic hrozne autorka nepovedala, nato aby si tu tak sipela. Hrozne ,ked pozeram,ze si z oravy a tam ziju celkom v pohode ludia, veriaci, uprimni.....
@klementinka58 myslim, ze je moja vec ako koho oslovujem.
@aurora33 ja len ze si na smiech ale ok tvoja vec
@klementinka58 no vidis a mne su na smiech ženy ako ty, alebo autorka.
@diaamax až keď si muž skúsi na vlastnej koži aké je to byť na materskej dovolenke so všetkým okolo toho, pochopí, že to nie je žiadna dovolenka a treba priložiť ruku k dielu. Lebo ak všetko robí žena a on ani len netuší, čo to obnáša, tak chlap žije v predstave, že všetky povinnosti ako domáce práce a starostlivosť o dieťa sa urobia samé a žena celý deň len leží na gauči. Treba nechať muža si to vyskúšať a keď nie je bezcitná osoba s nulovou emocionálnou inteligenciou, tak začne robiť v domácnosti aj sám od seba.
@lilope Nemyslím si.. to sú presne také tipy, čo by doma prelezali s mobilom, decko pred rozprávkami od rána do večera, jedlo by vyriešila svokra či donáška, dieťa by možno supli do jasiel a po príchode manželky z práce domov by ju čakal výbuch v byte, znudený chlap na gauči, ktorý by vstal a išiel by sa vyvetrať na pár hodín, kým žena zariadi zvyšok. Chlapovi, ktorý očakáva od manželky každý boží deň čistenie a drhnutie domácnosti, ktorý to po nej skontroluje, zdžube a následne poníži komentmi o neschopnosti by bol životným omylom ženy ponúknuť striedačku na materskej. Takýto sa zázrakom neotočí v povahe a ani náhodou neuzná, že fuuuuh, tak toto nie je med lízať. On by si tu dovolenku veru užil ako dovolenku a žena by nevedela kde je sever a čo skôr.
@klementinka58 chudera je polutovaniahodna zena a to autorka je kedze ma doma peklo ake ma.
@natalka13 ano viem ale moze to byt aj nadavka, zalezi akym tonom to povie a zas je to asi jedno, tato diskusia sa zvrhla na uplny cirkus.
Poriadkumilovnost az chorobna je diagnoza, nie povaha.
..."hlavne nám nič nechýba"... No to si ma teraz rozosmiala. Nič vám nechýba, iba normálny otec🙄
Ono asi mas este stale ruzove okuliare. Ohuril ta krasou, peniazmi, luxusom?
Ale skutocnost je taka, ze je to clovek kotry si ta vobec nevazi... Nic viac nic menej. Nema ta za nic. Mnoho rodin takto zije. Bohuzial. Casom ho nechas. Ak sa nezmeni. Pretoze este simozno zalubena. Ale takto sa dlhodobo zit neda.
opisala si moju matersku. bola som psychicky hotova, ani ja som si uz neverila, stratila som samu seba, prestala som sa usmievat. rozisli sme sa a trvalo mi dost dlho, kym som pochopila, ze to bol jeden extremny sebec, narcis, dusevne decko, ktore sa len lutovalo a mna manipuloval.
@oblecenie99 nepíšem o striedaní sa na materskej, ale nechať dieťa/deti na starosť na pol dňa/celý deň a ísť niekam slobodne kam potrebujem. Muž sa naučí, postarať sa bude musieť, len ho treba nechať si to skúsiť a nie ho neustále obskakovať. Aj môj muž to pochopil až keď si to sám vyskúšal, nie keď som mu o tom len hovorila. Ako sa hovorí, lepšie je raz zažiť ako tisíckrát počuť. A keď by nedokázal sa postarať ani pár hodín bez pomoci, tak by stratil akýkoľvek nárok vôbec kritizovať to, ako domácnosť a deti zvláda jeho žena.
@lilope Aha, tak to je iné.. ale neviem, či pomôže, lebo hlavne že autorka je vlastne spokojná 🙈 (aj keď sama začala príspevok označením "psycho" a že nevládze).
Veľmi dlho som sa nezabavila tak dobre, ako v tejto diskusii. Autorkin manžel je vlastne milionár, ktorý si miesto slúžky a upratovačky platí manželku. Lebo upratovačka by mu dala výpoveď keby sa k nej správal ako k handre a autorka spokojne vydrie denne hajzel lebo zato pôjde na manikúru alebo si pichnúť gambu. K tomu dennému upratovaniu domácnosti tie upravy fakt potrebuješ. Keby tvoj muž bol taký pracháč, tak si platí upratovačku , aby si jeho žena, ktorá sa stará o 2 deti mohla aj oddýchnuť.
Ale tu si sa krásne ukázala. Správaš sa k druhým tak, ako muž k tebe. A zamotávaš sa do svojich bludov len, aby si nás presvedčila, že ty máš úplne ideálny život a my sme tie chudery lebo nás muži neponižujú a nediktutujú režim čo všetko musí byt spravené.
Tvoj muž nieje spokojný s tvojim upratovanim, varenim, ty niesi spokojna so svojom vyzorom. Vy ste idealny par. Chudata deti, že v takej rodine musia vyrastat.
Každá normálna žena by radšej oželela úpravy, ako sa bála príchodu muža domov. Ani tie upravy ti nepomožu k tomu, aby si ta muž važil a spraval sa k tebe ako k manželke a nie služke.
@lienka.7 bude??? Ved nas poslala na liecene vsetky “dokonale” lebo v jej ponimani je normalne, ze bude chlapovi robit sluzku, lebo plati a divne sme my! Ved mna tu dourazala na predoslej strane ze mam chlapovi povolit papucu aby sa nezadusil ci take cosi, ze mam doma svincik lebo mi pomoze a ona tomu neveri…. proste uplne mimo tu trepe. V zaciatkoch pise ze ani nevie kedy bola dakde bez deti, o par stran dalej ze ona moze chodit po kurach a plastikach a mali by sme ju vidiet aka je pekna. Jej odpoved na otazku preco teda nemaju pomocnicu v domacnosti ked maju tolko penazi na to napise autorke ze preto aby ju nastvala…. Ona je uplne mimo… jak pises prerazene dno sebaucty a samu seba ponizuje na sluzku, natracku a fackovacieho panaka a na nas tu skusa to, co na nu jej manzel. Smutne 🤦🏻♀️
tvoj manzel je jednoducho povedane kokot :D ale co mu dovolis, to si dovoli....za sproste kecy a urazky , keby mi adresoval po tomto vsetkom , co robis denne, by som mu dala taku po hube, zeby si v zivote nedovolil povedat nieco o neschopnosti.
@oblecenie99 naložili jej, tak sa teraz snaží tváriť, že je vlastne všetko v poriadku. Ale nás nemusí klamať, klame len samú seba. Keby si radšej vzala k srdcu niektoré rozumné rady.
Noci s nepriatelom-tvoj zivot je ako ten film

A keď máte toľko peňazí, prečo si nezaplatíte upratovačku? Na kieru onu mas peniaze aj na plastiky, keď musís behat s handrou po dome celý deň? 😅