Ako zvládnuť manželovu kariérnu zmenu bez ohrozenia rodiny?
Ahojte,
manžela povýšili stal sa riaditeľom, každý vidí len to že je riaditeľ....ako mám byť šťastná, ako ho mám podporovat veď riaditeľom nie je každý však? O Tom ako si každý myslí že zarába milióny ani nehovorím 🤷🤦🤦🤦
No on je typ riaditeľa s ktorým si každý robí čo chce🙏nevie rozkazat a na tom trvať.... veľa vecí radšej urobí sám🤦🙏
Potom nestíha svoju robotu, a tu ťahá domov, čo sa mne nepáči... máme doma prvaka, ktoremu je treba sa venovať...ja chodím taktiež do práce a mám veľmi náročnú prácu-obcas sa pýtam ako to tam vôbec zvládnem🙏prídem domov a čaká ma druhá sichta....večera, dieťa úlohy, práčka, dieťa kúpeľ, uspať, nachystať veci do práce, školy, ráno skoro vstávam....manžel rieši pracovné veci, alebo sedí s mobilom v ruke....tak veľmi sme sa od vzdialili už sa takmer nerozprávame a keď tak hneď hádka mrzí ma to no zvažujem nad rozchodom-rozvodom...i keď mám obavy ako to sama s malym zvládnem ale toto nie je už ani život aby som trpla v akej príde nálade domov....lebo on je ako malé dieťa páru pusti doma🤷vsetok voľný čas venuje práci nie nám ako rodine...
Neskutočne ma mrzí že z nášho pevného manželstva ako skala ostala len kôpka popola....neviem či on toto naozaj nevidí????
Prosím neradte mi rozhovor s ním, pretože som to veľa krát skúšala takmer vždy to skončilo len hádkou a obviňovaní ako za všetko môžem ja🤷🤦🙏o manželskej poradni ani nehovorím....
Proste mám spolubyvajuceho, ktorý je permanentne nasratý, veľa krát ani nepozdraví v práci ho vidia ako milého, usmiate ho šéfa, ktorý každému rád pomôže 🤦🤷🤦🤷🤦....a doma....samé výčitky, čo by malo byť a čo nie je...
Naozaj smutno mi je z toho a neviem čo ďalej...
Najhoršie že nemám kam ísť - nemám rodinu a na drahy nájom taktiež nemám no takto sa už žiť nedá😭
Boli ste niektorá v podobnej situácii ako ja? Ako ste ju riešili? ďakujem veľmi pekne aj za prečítanie🙏❤️
@mimusina ako dlho je na novej pozícii?
@simona20201309 v októbri bol rok...
@simona20201309 v októbri bol rok...
@mimusina tak to už mohol nabehnúť na nejaký systém....
Ak by to boli začiatky tak pochopím že potrebuje čas.
No sú pozície, ktoré si vyžadujú viac času na ukor rodiny.. To je taka daň za lepší štandard.
Co by si získala rozvodom? Bola by si úplne na všetko sama a finančné by to bolo náročnejšie.
Alebo si chceš nájsť nového muža a začať nový život?
Ja by som každej žene pred rozvodom radila najprv odísť na 2-3mesiace. Je to dosť času aby si zistila, či ti je bez neho naozaj lepšie. Zároveň zistíš, či tvoj muž stojí za to a či vôbec zabojuje.
@mimusina Si Princezna na hrasku...sorry, nepolutujem ta, lebo s prvakom netravis hodiny ucenim, netriete biedu, si proste pohodlna. Keby manzel mal vlastnu firmu, tak by este inac robil.
musíš si to ukočírovať sama. Môj je tiež taký trúľo čo nevie hubu otvoriť. Všade som zlá len ja, lebo on len prikyvuje a potom doma je hrdina a nadáva na všetko a všetkých.
Premôž sa a komunikuj s ním, lebo ak sa stiahneš nikam to nepovedie. Rozvodom si veľmi nepomôžeš - po tvojom manž. okamžite vyštartuje nejaká sekretárka, alebo vydajachtivá dáma. Z jeho fin. veľa neuvidíš. Bývať nemáš kde, naťahovanie o nehn. trvá roky. Budeš sa trápiš ešte viac ako teraz, kým sa to všetko ako tak urovná po rozvode a ty kým prídeš na iné myšlienky bude trvať zopár rokov.
Môj muž odkedy povýšil dlhodobo zlyháva ako partner a ako opora pre rodinu. Úplne vymenený človek. Stal sa zneho sebec a často sa správa tak, akoby rodina bola prekážkou, nie prioritou. Už mi to ale neubližuje. Ja mám skvelé vzťahy aj s rodinou, aj s priateľmi. On vyzerá že je na všetko sám.
Máte pracu a nezvládli by ste nájom?však aj niečo na dieťa bude musieť pan riaditeľ dávať.Ja by som s takýmto človekom asi dlhodobo šťastná nebola.
Môj muž odkedy povýšil dlhodobo zlyháva ako partner a ako opora pre rodinu. Úplne vymenený človek. Stal sa zneho sebec a často sa správa tak, akoby rodina bola prekážkou, nie prioritou. Už mi to ale neubližuje. Ja mám skvelé vzťahy aj s rodinou, aj s priateľmi. On vyzerá že je na všetko sám.
@anonym_af5d71 a stále s nim žijete?
@mimusina takže muž je len riaditeľ?nie otec, nie manžel....a on to nevidí, že mu to prerastá cez hlavu to veľa ľudi dostane za "odmenu" povysenie, viac práce, možno aj peňazí, ale stratia klud a samého seba len práca a, aby som nezlyhal pred vedením zapredam aj rodinu
riaditeľ má vedieť delegovať pracu nie každý vie byť riaditeľ, keď si všetko robí sám na úkor rodinu asi mu to príliš nejde.Neviem poradiť, ale dopadne to zle.Aj ty potrebuješ pomoct a mať partnera a otca.Ako často dorába doma?
povedala by som mu, ze ak nieco nezmeni (idealne zamestnanie), tak kvoli praci pride o rodinu. a nech sa zariadi.
Len som sa zastavila nad týmto: .večera, dieťa úlohy, práčka, dieťa kúpeľ, uspať, nachystať veci do práce, školy, ráno skoro vstávam....to vážne dieťa, ktoré už chodí do školy kúpeš ty a uspávaš ho? Ja teda neviem, som na C level pozícii, som sama na dieťa, a nie, moje dieťa, ktoré chodí už do školy neuspávam večer hodinu. Len na margo. Inak keď už je večer kľud, tak ešte hodinku - dve pracujem. Pred pol nocou idem spať a ráno vstávam o 5:30 a 45 minút cvičím. Potom dieťa vstane, umyje sa, oblečie sa, naraňajkuje sa ( jogurt, vločky s mliekom, chlebík so šunkou) a ideme do práce a po ceste ho hodím do školy. Riad umyje umývačka, práčka perie 3x do týždňa sama, veci pokiaľ je možné, nežehlím. Uvarím vždy na dva dni minimálne, veľa vecí zamrazím. Doma mám vždy kúpené niečo na rýchle cestoviny a polievku. Ja len rozmýšľam, že koľko máš toho ty, ešte máš aj manžela, a stále nestíhaš?
Tak mas viacere moznosti, ale tvoj skolak pre pana 1 kus nie je snad nejaka tak strasna robota, ze to nevies zvladnut. Sprchuje sa same, ulohy si robi same, jasne dozor tam robis, ale nerobis to za neho, rovnako take velke dieta nikto nemusi "uspavat", ale precita mu rozpravku, da pusu a ide prec... trosku to dramatizujes, alebo mas blby system...chyba ti manzel, to je to... to, ze vecer riesi pracu miesto toho, aby ste komunikovali a bol s tebou... nie, ze by si nieco "nezvladala sama"... isteze zvladas, ale nechces, lebo ste partnerii, ja to chapem...
Ok ale pointa - zaplat mu par manazerskych kurzov, ak mu to nevybavila firma, tak sa o to postaraj sama. Tie ceny nie su take strasne, ale pre ludi na veducich poziciach vedia zachranit pred burn outom a naucia toho cloveka delegovat, priorizovat a hlavne prestat riesit mikro management, co taha kopu casu a pritom ma na to ludi... niektore dokonca vie sprostredkovat urad prace, kamaratka to nedavno riesila, len museli cast platit sami.
Uspávaš prváka?? Áno, chápem, že keď manžel nie je oporou, tak je to problém. Ja mám prváka a dvoch škôlkarov a teda nesprchujem a neuspavam už ani jedného z nich. Pri sprche maximálne asistujem. Áno, je treba pripraviť veci na oblečenie na druhý deň a podobne ale to už si napr. prvák robí sám. Ja len skontrolujem. Netvrdím, že je táto situácia v pohode ale čo sa týka dieťaťa, tak preháňaš.
Ako si predstavuješ podporu manžela vo funkcii? Že pride domov a ma riad umyvať či s dieťaťom sa učiť? Alebo vypnuť hlavu.oddychnuť a vecer dieťaťu rozpravku prečitať...? Nehnevaj sa,ale 1 dieťa 1 domacnosť a ty sa ides rozvadzať lebo okolo vas neskače a doraba pracu aj doma? Tak nech ide za radoveho pracovnika,ale potom budes financne asi niekde inde.A neusestris to co vieš usetriť teraz.A radoveho prepustia hocikedy...
Dieťa naucit samostatnosti.moj 4 r vnuk sa sam sprchuje.oblecie do pyžamka a pride s knizkou ktoru ideme citať.Ty ubrat z pohodlnosti a najst si vyhovujuci system.Da sa to.len treba chcieť.
Takže sa neradil pred touto zmenou s tebou? Neriešili ste absolútne, ako to bude fungovať? Vieš, ja vás chápem oboch, ako teba tak aj jeho. Cez víkendy sa venuje rodine? Ak áno, tak vôbec nechápem tvoje myšlienky ohľadom rozvodu. Ak chcete mať obaja riadnu karieru tak musí nastúpiť opatrovateľka, pani na upratovanie… ak nie, tak musí niekto ustúpiť. A to, kto ustúpi ste mali riešiť už dávno. A stále úplne nechápem čo chceš docieliť rozvodom. Potom ti začne s dieťaťom pomáhať a nebudete vzdialení? To si sakra neviete sadnúť ako 2 dospelí ľudia a povedať mu, že chceš aby ste si občas pozreli spolu film, porozprávali sa, išli na rande? Pokiaľ mu iba začneš vyčítať, ako ti nepomáha po tom, čo on došiel vyčerpaný z roboty, v ktorej má nátlak, tak sa mu vôbec nečudujem, ak sa s tebou poháda a že komunikácia nezaberá. Lebo mi skús tvrdiť, že keď za ním prídeš: miláčik, syn pôjde v nedelu k našim, spravme si pekný deň, iba my dvaja tak že sa začne s tebou hádať. A len posledná vec, okolo prváka neexistuje, že je toľko roboty. Učenie chápem, ale okúpať a uspať?
Ja inak tiež neviem, čo toľko robíš okolo 1 dieťaťa.
Nie si možno len priveľmi vynervovaná z manžela?
Baby, ale asi nejde ani tak o tu pomoc, ale o to spravanie…
@mimusina Si Princezna na hrasku...sorry, nepolutujem ta, lebo s prvakom netravis hodiny ucenim, netriete biedu, si proste pohodlna. Keby manzel mal vlastnu firmu, tak by este inac robil.
@anonym_ec9b25
ach jaaj tieto keci blbe, ty si z tych co s prstom v zadku vsetko zvladne, vsak?
Ved citaj poriadne. Zdaleka nejde len o prvaka ale nervaka, ktory hra v praci chrumkaveho a doma debil! On je nema gule otvorit hubu v robote ale zenu doma zj...e, to mu je jedno. Hlavne ze v robote je za pekneho, vsak?
Ved keby autorka chcela takto fungivať, moze si dat predsa inzerat:
Hladam darcu spermii, ktory sa par krat do roka zahra na otca. V pripade dohody je mozne spolubyvanie. Nic viac neocakavam!
@mimusina
ahoj, si schopna financne vsetko utiahnut sama? Ak ano, mala by si z toho par benefitiv. Odoadol by ti nervny negativny ubliakany chlap. Ved z neho nic nemaš a to nemyslim financie. Vztah 0, akurat pindanie a robota okolo neho.
Budes mat toho okolo dietata rovnako vela ale odoadne ti stres z muza - a teda budes mat vuac energie 🙂.
Na takuto poziciu misi mat aj ine schopnosti - vediet rozdelovat ulohy a zvkadnut byt aj nesympaticky. On to nepobral, tak ma smolu. Vyhoriet moze kludne aj sam a mozno mu potom dopne co sa vlastne stalo.
Aj dietatu bude lepsie v kkude.
@anonym_ec9b25
ach jaaj tieto keci blbe, ty si z tych co s prstom v zadku vsetko zvladne, vsak?
Ved citaj poriadne. Zdaleka nejde len o prvaka ale nervaka, ktory hra v praci chrumkaveho a doma debil! On je nema gule otvorit hubu v robote ale zenu doma zj...e, to mu je jedno. Hlavne ze v robote je za pekneho, vsak?
Ved keby autorka chcela takto fungivať, moze si dat predsa inzerat:
Hladam darcu spermii, ktory sa par krat do roka zahra na otca. V pripade dohody je mozne spolubyvanie. Nic viac neocakavam!
@mimusina
ahoj, si schopna financne vsetko utiahnut sama? Ak ano, mala by si z toho par benefitiv. Odoadol by ti nervny negativny ubliakany chlap. Ved z neho nic nemaš a to nemyslim financie. Vztah 0, akurat pindanie a robota okolo neho.
Budes mat toho okolo dietata rovnako vela ale odoadne ti stres z muza - a teda budes mat vuac energie 🙂.
Na takuto poziciu misi mat aj ine schopnosti - vediet rozdelovat ulohy a zvkadnut byt aj nesympaticky. On to nepobral, tak ma smolu. Vyhoriet moze kludne aj sam a mozno mu potom dopne co sa vlastne stalo.
Aj dietatu bude lepsie v kkude.
@anonym_a35af2 jej muž potrebuje ocenenie a v robote mu dali kariérny postup👍to sú najhorši ľudia čo im potom narastie horenos v robote je šarmantný pán v saku a doma nepoužiteľný a autorka jeho hromozvod.Ked nemáš kam ísť zostaň a sleduj ako ho to pomaly zničí.Asi si nájde podobnu zanietenu kolegynu a budú si oporou.
@mimusina Ano, mali. Nie uplne rovnake, ale v niecom podobne.
Radim ti nezaoberaj sa tak varenim, nemusite mat stlae.teplu veceru. My mavame zvucajne studenu. Alebo sa spravi krupicna kasa, vajcia ci cestoviny.
Dieta uc samostatnosti, viem ale, ze je tazke, aj si ulohy nerobiq v druzine.. u nas v prvom rocniku to jedno dieta tak malo.. bol to boj, krik kolkokrat, lebo o 17:30-18 uz bol unaveny... Ale ine neostava ..
Viem vsak, ze ti ide aj o manzelatvo a eodinu ako taku, aby ste boli vy v pohode... Tam pokial on nebude chciet, tak jedine naozaj zvolit odchod. Toto u nas zas bolo ine ..
Ja ta chapem, mam doma nieco podobne. Muz je na riadiacej pozicii, plat slusny ale zas na tu zodpovednost neadekvatny, z prace prichadza o 19:00, HO minimalne. Tiez mam prvaka a domacnost, ulohy, kruzky, HO s chorym dietatom... To vsetko je na mne. A pritom su mesiace ked donesiem domov viac penazi ako on ... Ale to sa zvladnut da, mam len jedno dieta, su sice obdobia ked je to o hubu ale uz som si nasla system
Co je ale navacsi problem aj u nas, je ten nervozny chlap, co v praci drzi hubu a doma sa ventiluje. Buchne ako flasa so sampusom pre uplne blbosti, ja nemam ani pravo mat zlu naladu, zato pan sa uraza pre vsetko...A samozrejme za vsetko som vzdy vinna len ja - ked som ja podrazdena je to nepripustne, ked on vypeni, bolo to preto co som ne/urobila... Mame lepsie aj horsie obdobia ale tieto jeho epizody su tak psychicky vycerpavajuce, ze ta uplne chapem. Nie je to vzdy, je aj milujuci manzel, minimalne cez vikendy sa synovi venuje, hra sa s nim, idu spolu von ale ked ma svoju naladu, akykolvek rozhovor je zbytocny, vsetko dokaze otocit, o manzelskej poradni ani pocut. Preto ak je taketo spravanie u vas na dennom poriadku uplne chapem, ze chces z takehoto vztahu prec.
Mozno by som urobila este posledny pokus, skusila vystihnut spravnu atmosferu na rozhovor a ak by nepomohlo, najprv sa mentalne odputala (ked ty sa rozhodnes, ze je koniec, tak sa ta tie jeho nalady uz nebudu tak dotykat) a spustila plan na odchod. Zvazila si financie, moznosti, nasla si pravnika
@mimusina hmmmmm, vieš ty koľko mamiciek má doma majiteľov firiem, ktorý ťahá nie len v priebehu týždňa, ale aj víkendy, lebo ak chce, aby jeho firma prosperovala, musí sa o ňu starať. A tie mamky majú aj 2-3 deti. Ty uspavas 6 ročné dieťa? Nestačí mu prečítať rozprávku a vystiskat ho na dobrú noc? Kým tvoj manžel nebol riaditeľ, ako sa podieľal na domácnosti? Nakupoval? Vysaval? Umýval dlážky? Chodil s malým vonku a venoval sa mu? Ty sa nemáš prečo rozvádzať, ty musíš zorganizovať chod svojej domácnosti tak, aby sa na nej podieľal aj manžel. Ak sa ti to podarí, budete mať čas aj na seba vy dvaja. Sadnite si s ☕ cez víkend a porozprávajte sa o zosúladenie povinnosti a voľnočasové ho priestoru pre rodinu. Držím palceky 👍.
Ahoj autorka, koľko máš synov (detí) keď píšeš, že potrebuješ okúpať dieťa a uspať? Iba prváčika, alebo aj bábätko? Nepochopila som z príspevku.
Čo sa manžela týka, trocha ma prekvapuje, že "taký mäkký" sa stal riaditeľom. O tom by ste sa mali porozprávať, aby pritvrdil. Nemôžu mu zamestnanci skákať po hlave.
@mimusina daj mu noz na krk - manzelska poradna alebo rozvod. A uvidis tu reakciu.
Minca má dve strany. Keby si možno začala byť milá a upratala si u seba, že by trebalo viesť dieťa k samostatnosti a ono ti odbudbe pár povinnosti, ktoré si len ty privyrábaš. Od manžela chceš, aby robil toto a toto a ty si svoju prácu skúsila ako zefektivniť? Vždy sa začína od seba. Keby si mu prejavila rešpekt, uznanie že sa vypracoval, tak by možno aj on tebe prejavil uznanie, že máš toho veľa a pokúsi sa venovať aj tebe a rodine, aby ste sa nevzdialovali od seba. Ale to musíš začať od seba a milo a nie hádkami, výčitkami. Mať trochu aj empatie k jeho povinnostiam a možno nájde empatiu aj on k tebe. Ak ani tak nie, tak to nemá cenu sa celý život trápiť s bezohľadným sebcom. Začni od seba a skús zjemniť svoj pohľad na váš život.
@mimusina dá sa byť riaditeľom ale musí zvládať dobre timemanagenent a work life balance. Treba si to oddeliť, práca len v práci, rodina doma. My máme dokonca vo firme na to rôzne školenia tzv. soft skills. Manžel si to musí rozdeliť. Poznám manažérov a riaditeľov, ktorí ako píšeš, si prácu berú domov ale potom aj takých, čo pracujú len v práci a striktne ak majú dovolenku alebo sú proste doma a je po 15:00, nedvíhajú mobil.

@mimusina ako dlho je na novej pozícii?