Ako zvládnuť napäté manželstvo?
Som tu nová,píšem anonymne aby ma nespoznali.Moj výlev potrebujem to zo seba dostať von,možno by ste mi vedeli poradiť uvidíme.S manželom sme spolu 15 rokov od 25tky.Teraz mám 40 manžel 42 r.Mame 2 chlapcov 5 a 10 r majú.Zo začiatku všetko bolo krásne zamilovanosť,časom sa to pokazilo.Ani neviem kde sa stala chyba no manžel sa zmenil v správaní.Vsetko mu vadí,začal nadávať na mňa za všetko možné alebo keď není po jeho.Nebavi sa so mnou často máme tichu domácnosť.Je murár,robí od rána do večera,málokedy sme spolu cez týždeň.Ja robím na jednu smenu skrz deti,vozím ich do škôlky školy aj na krúžky.Naucila som sa všetko zvládnuť sama.Manzel dobre zarobí stará sa o nás finančne, všetko platí máme sa celkom dobre.Kazdy mi ho chváli aký je to super chlap že sa stará.Aj o chlapcov sa stará často ich brava von aj venuje sa im.Len medzi nami je akokeby priepasť.Je hnusný na mňa, nadáva mi,buzeruje ma za všetko.Ked niečo nerobím podľa neho tak je zle.Musim to variť aj robiť alebo ísť tam kam chce on.On sám si vyberá kedy kam pôjdeme na výlet alebo dovolenku,môj názor ho nezaujíma.Nema rád moju rodinu a mojich kamarátov,no jeho rodina a kamaráti sú svätý.Casto k nim chodíme lebo on chce musíme.Niekedy mi to pripadá ako keby som žila v zlatej klietke.Neviem čo mám robiť.Nechapem kam sa vytratila naša láska.Doma mi nepomáha nič ani prstom nepohne.Bud pozerá telku alebo do mobilu.Casto plačem som unavená utrápená.Neviem ako toto ďalej vydrzat.?
Tak, keď vieš, že rozvod neprichádza do úvahy čo chcela meniť?chlapa nezmenis s tým netáraj.A čo spraví, keď nepôjdeš na výlet dotiahne Ta do auta?
Načo by niečo menil, keď všetko čo povie, vymysli spravíš?len raz by si sa v sobotu ráno obliekla a zmizla z domu sama po obchodoch, s kamarátkou na kávu hneď by zbystril.Ved ho pošli samého s deťmi možno mu to trkne a možno ani nie.
Fyzické a psychické zdravie tá donúti k zmene
@daniela2202 za čo by sme mali dať? Peniaze, má rád deti? Ponižuje, vľúdne slovo nemá, prstom nepohne. Čo sa ti na ňom pozdáva?
Ako zvládnuť život sama s deťmi?
13. aug 2023
Píšem anonymne keďže veľa ľudí ma tu pozná.
Potrebujem poradiť možno povzbudiť ako to zvládnuť život sama s deťmi?Dá sa to všetko utiahnuť financne bez pomoci rodiny?Nemá mi kto pomôcť.
Deti mám jedno v škôlke druhé na ZŠ.Robim na jednu smenu skrz deti.Bojim sa čo keď ostanú choré a ja na ocr,urobí mi to škrt financne.Sice mám niečo našetrené no aj strach tam je či to dám.
Mám ešte jednu otázku či má niekto z vás skúsenosť,že manžela vylúčil súd z užívania nehnuteľnosti a musel odísť zo spoločneho bývania plus dal zákaz priblíženia k žene a k deťom.Chcela by som vedieť ako to prebieha v praxi.Dakujem
Autorka, toto si tiež písala ty?
@juliacenc len aby to nebolo aj inak , dotyčná je zabezpečená a o deti sa stará, len ona má problém....a možno ani nie , druhú stranu nepoznáte 👉👉👉
@kubkovamama Rodina mi bohužiaľ nepomôže a ver mi prerátala som to veľakrát.Ved len garzónka stojí 500 eur podnájom a kde su ešte ostatné výdavky.
@andigab Nie nepísala som to ja,no čítala som tú tému minule.A nie len tú,som už roky na mk a bohužiaľ veľa žien prežíva podobné osudy.
@lenkakoc444 veď keď to dokáže, tak nech sa postará! Ja netvrdím, že to nezvládne (hoci peňaženku to bude bolieť). Ale ona má teraz celý život držať hubu a krok, nechať so sebou zametať lebo on to (možno) zvládne aj bez nej? Jemu by sa to tiež až tak neoplatilo.
Prečo si celý svet myslí, že len žena sa musí starať o deti? Veď otec je rovnakým rodičom. Prečo sa my ženy staviame do pozície, že bez muža a detí sme nič?
Autorka - ty si s ním kvôli deťom. A on je s tebou prečo? Nehovor, že z ľútosti - keby ťa ľutoval, nebol by k tebe taký hnusný.
Koho je bývanie kde bývate?
@luccija Bývanie je naše spoločné,to bola moja podmienka pred svadbou buď budeme mať bývanie spoločné alebo nebude svadba.
Keď sa momentálne nedá, tak sa proste musíš obrnit. Stres ti nepomáha, musíš si okolo seba vytvoriť bublinu v ktorej ti neublíži. Tak nech si povykrika, pouraza, ber ho ako rádio a rob si svoje. Hlavne si nenechaj pokaziť vzťahy s rodinou a priateľmi, kľudne im povedz, že kvôli nemu..., on ich nemá rád, ale tebe na nich záleží. No a odkladaj si peniaze a postupne sa aspoň psychicky pripravuj na odchod. Lebo teraz je len hnusný, tipujem ze časom k tomu pridá aj nejakú ženskú co ho bude "chápať " ,ako pri tebe chudak trpí.
Sadni s mužom povedz ,že dom sa predá rozdeľte peniaze a deti striedava starostlivosť.Alebo sa zatni a ži si svoj život . Ženy povedzte mi čo chcete,jediný koho môžte zmeniť ste vy samé,ako ta môže niekto k niečomu donútiť,sa otočím na päte a mám hlboko ,ďaleko toho človeka
Neviem, čím to je, že ti takto ide dole vodou. Rozhovor nepomôže, len ťa viac rozplače. Vieš byť tvrdšia, odtiahnuť sa od manžela?
nehnevaj sa autorka, ale deti uz mas pomerne velke, preco si myslis ze by si to sama nezvladla? aj pracu uz mas, takze nie si bez prijmu, si na tom omnoho lepsie ako zeny s babatkami na materskej…skus sa zatat a vydrz to este rok s tym, ze si nasetris, pripadne vyuzi ten rok na zvysenue kvalifikacie, pripadne si najdi lepsie platenu pracu. Podla mna je fajn, ze si uvedomujes kde je vlastne u vas problem a ze si si prepocitala financie, takze teraz sa zameraj na zvysenie prijmu a setrenie. Nikto nema pravo takto trapit svojho partnera/partnerku, tvoj muz si ta z nejakeho dovodu prestal vazit a nepovazuje ta za sebe rovnocennu, toto skonci rozvodom skor ci neskor, hlavne sa nikdy nenechaj zlomit, synovia casto kopiruju spravanie svojho otca, takze sa ti kludne moze stat ze sa k tebe zacnu v puberte spravat rovnako, nehovoriac o buducich partnerkach synov, tvoj muz zhrubol a akosi nadobudol dojem ze on je pan tvorstva, s vekom sa tieto typy nemenia, ich spravanie je horsie a surovejsie, mas svoj zivot vo vlastnych rukach, nenechavaj sa zdeptat citovo vyprahnutym clovekom, vies to ze berie deti na vylety a travi s nimi cas nie je vsetko, ide skor o kvalitu jeho vychovy, on im v podstate ukazuje ze ich mama je menejcenna bytost, moze jej nadavat a byt k nej hruby, na jej nazore nezalezi, uz nezijeme v stredoveku preboha, od takychto muzov treba ist na mile daleko….
@nickpick Áno zarábam no robím len predavačku na jednu smenu a ztoho platu si neutiahnem sama bývanie.Alebo keď budú deti choré a tie nekonečné prázdniny kto s nimi bude doma.
Deti majú aj otca,aj ten sa o ne môže cez prázdniny a počas choroby starať,Sama píšeš ,že sa dokáže o ne postarať.Mne to tu už pripadá ,že vy ľudia, keďže tu píšu aj chlapi, sa chcete len sťažovať a byť lutovani,my tu a ani nikto iný váš život nezmení, musíte to spraviť každý sám za seba
@autorka Prečo by ste nemohli predať spoločnú nehnuteľnosť. Neviem, aku inú radu čakáš, ako inak s ním vydržat. On nemá najmenší dôvod sa zmeniť.
Inak ,prečo myslíš ,že deti pôjdu s tebou,čo keď budú chcieť ostať s otcom Je tu teraz taká téma pár dní dozadu ,že syn ide k otcovi
@alienkami ja nehovorim, ze autorka s nim ma zostat. Vyjadrujem sa len k tomu, ze ho ma vyzvat aby si nechal deti. Ono vacsina zien o deti nechce prist. Taktiez nikde nepisem, ze on sa o ne a domacnost starat nemusi pokial su spolu.
@grof_monte_christo je taká skvelá afirmácia: "moja vina, moja vina, moja preveľká vina"... toto si bude opakovať od rána do večera a od večera do rána a časom bude vlastne celkom rada, že s ňou ten chlap je (veď kto iný by to s takou "zlou" ženou vydržal, však?). Ešte by sa mohla začať biť a vtedy si povie, že on je lepší ako ona lebo on ju nebije.
@lenkakoc444 väčšina žien o deti nechce prísť, preto sa im väčšina chlapov vyhráža práve tým. Ale len veľmi málo z nich (chlapov) to myslí vážne. Je ľahké byť milovaným oteckom, keď sa deťom venujem (vždy, keď na to mám náladu) - všeličo im dovolím, vezmem ich na rôzne oslavy a výlety, kupujem im darčeky... a všetky nepríjemné povinnosti nechám na tú zlú mamu.
@alienkami A je úplne jasné, že ten príspevok v auguste písala ona. Samozrejme, že sa nič nezmenilo a samo od seba sa ani nezmení.
@alienkami este raz preco by autorka mala vyzyvat manzela nech si deti necha? Pretoze mozno sa on zlakne? A ked nie? Ja reagujem na Tvoj prvy komentar, kt. posobi akoby boli muzi neschopni sa postarat o domacnost a deti.
@minenkak Deti sa viac ťahajú ku mne,je pravda že manžel sa s nimi vie zahrať zobrať ich na výlet alebo kúpiť im darčeky,no pomojkat pofukat rozbité koleno a pod na to chcú len mňa.Manzel nevie ukázať city.
Tak si zo ešte nejakých päť rokov zi svoj život a potom sa rozved
@lenkakoc444 lebo keď mu ona povie, že chce rozvod, on jej povie niečo v zmysle, že nech si ide, ale deti jej nedá... Pozná ju, vie, že by za deti aj dýchala a že ju tým dostane... Ale ak mu ona s kľudom Angličana povie "Fajn, ber si ich" tak ho minimálne zaskočí a prinúti premýšľať. Je si ňou veľmi istý, pozná ju, vie presne ako reaguje, kedy sa zosype... To sú jeho tromfy. Je len na nej, či bude konať predvídateľne alebo nie. Nie je to jednoduché, ale dá sa to.
Autorka, a od nas tu si teda vlastne co chcela? Obchod, rozchod rezolutne odmietas. Tak teda neviem... bude stacit, ked ti napiseme : mas to tazke, drzime palce (?)
@alienkami V tomto máš pravdu že ma pozná a vie čo použiť proti mne aby mi ublížil.
Nepáči sa mi, keď niekto klame. V úvode píšeš, že si tu nová a potom neskôr píšeš, že si MK roky!
K téme: ako dlho sa Tebe takto správa, bez úcty?
Prečo si to nestopla hneď na začiatku?
Čo sa stane ak nenavaríš to, čo on chce. Ak nepôjdeš tam, kam on chce?
Nie, autorka, nedá sa na to zvyknúť. Moja teta pri takom mužovi a s tvojím prístupom (ja sa kvôli deťom nikdy nerozvediem) skončila opakovane na psychiatrii. Má 54 a je z nej totálna troska. Ako navonok fajn, ale je to troska. Bez názoru, bez sebavedomia, bez priateľov a úplne odkázaná na neho, lebo za tie roky v nej vybudoval pocit, že sa bez neho ani nevykaká … deti od nich doslova ušli. Jedna dcéra pre istotu do inej krajiny, veľmi ďaleko, druhá dcéra hneď ako sa dalo, kupovala byt a zdrhla. Teta s tým trtkom ostala sama a správa sa k nej každý rok horšie, ona už od neho odísť nevie. Čaká ťa smutný život, ak s ním ostaneš.
@zltalienka Som tu nová myslela som tak že píšem diskusiu prvýkrát.No som tichá pozorovatelka a čítam ostatné diskusie no nikdy som nikam neprispela.Ked není po jeho tak nadáva na mňa.Alebo keď vidí že je neporiadok alebo nemá v presný čas večeru tak zas nadáva.Ked mu poviem že nestíham že mám prácu aj učím sa a deťmi plus sama na celú domácnosť tak na to odveti že veď to je robota ženy.

Bože,presne toto sú výhovorky.Ja som išla s holou r...ou,2 deti,na rodicaku,nedal mi ani cent a o výživnom som.mohla snívať a plno žien tu na mk bolo na tom fakt zle.Jednoducho musíš nabrať odvahu,pracuješ,podnájom môžeš mať aj zdieľaný s inou maminou,rodina ti nepomôže?Vždy sa dá odísť.Vsetko sa vždy dá,nie sa hneď dopredu vzdať,keď to preratas trochu inak,pôjde to.