icon

Ako zvládnuť napäté manželstvo?

31. dec 2023

Som tu nová,píšem anonymne aby ma nespoznali.Moj výlev potrebujem to zo seba dostať von,možno by ste mi vedeli poradiť uvidíme.S manželom sme spolu 15 rokov od 25tky.Teraz mám 40 manžel 42 r.Mame 2 chlapcov 5 a 10 r majú.Zo začiatku všetko bolo krásne zamilovanosť,časom sa to pokazilo.Ani neviem kde sa stala chyba no manžel sa zmenil v správaní.Vsetko mu vadí,začal nadávať na mňa za všetko možné alebo keď není po jeho.Nebavi sa so mnou často máme tichu domácnosť.Je murár,robí od rána do večera,málokedy sme spolu cez týždeň.Ja robím na jednu smenu skrz deti,vozím ich do škôlky školy aj na krúžky.Naucila som sa všetko zvládnuť sama.Manzel dobre zarobí stará sa o nás finančne, všetko platí máme sa celkom dobre.Kazdy mi ho chváli aký je to super chlap že sa stará.Aj o chlapcov sa stará často ich brava von aj venuje sa im.Len medzi nami je akokeby priepasť.Je hnusný na mňa, nadáva mi,buzeruje ma za všetko.Ked niečo nerobím podľa neho tak je zle.Musim to variť aj robiť alebo ísť tam kam chce on.On sám si vyberá kedy kam pôjdeme na výlet alebo dovolenku,môj názor ho nezaujíma.Nema rád moju rodinu a mojich kamarátov,no jeho rodina a kamaráti sú svätý.Casto k nim chodíme lebo on chce musíme.Niekedy mi to pripadá ako keby som žila v zlatej klietke.Neviem čo mám robiť.Nechapem kam sa vytratila naša láska.Doma mi nepomáha nič ani prstom nepohne.Bud pozerá telku alebo do mobilu.Casto plačem som unavená utrápená.Neviem ako toto ďalej vydrzat.?

Strana
z3
grof_monte_christo
31. dec 2023

@autorka To si vážne myslis, že to nedokážeme spoznať, že je to tvoj príspevok?

V oboch príspevkoch: Robím na jednu smenu,skrz deti.
Navyše rovnaká stylistika, chýbajúce medzery medzi vetami a za ciarkami. To si vážne myslis, že sme tu na hlavu padnuté?

zltalienka
31. dec 2023

A zo začiatku vzťahu/manželstva mal iný názor na rozdelenie prác v domácnosti?
Keď nie je po jeho, tak nadáva? To je celé? Ako reaguješ Ty?

autor
31. dec 2023

@grof_monte_christo Išla som pohľadať ten príspevok a není to moje.Tam pani písala že chcela manžela vylúčiť z domu a zakaz stretávania aby mal s deťmi.Byvali v dome a mala niečo našetrené.My máme byt,zákaz na manžela nechcem dať,on sa vie postarať o deti a bohužiaľ nemám nič nasporené.Nedari sa mi to.Jaj a vieš koľko ľudí robí na jednu smenu aby stíhali nosiť deti ráno do a poobede zo škôlky a školy?Strašne veľa.
@zltalienka Ja buď odídem z miestnosti alebo začnem sa s ním hádať.No naňho nemam on pri hádke všetko možné vyťahuje na mňa tak radšej som ticho a neprovokujem ho.

grof_monte_christo
31. dec 2023

Ako myslíš...

zltalienka
31. dec 2023

A taký bol od začiatku?
Takže vlastne môžeš variť čo chceš, akurát čo on bude nadávať?

natalka13
1. jan 2024

Tak trp, alebo sa vzopri.
Ked nechces niekam ist, nemoze ta donutit.
Navar co chces, nezje , bude hladny. Krici? Aj ty kric.
Zober sa von. Najdi si kamaratky. Chod do kina. NIE SI JEHO MAJETOK.
Deti ti v dospelosti a mozno uz v 16tich povedia - Mama preco s nim zijes?
Kolko matiek samoziviteliek to zvlada. Mnohe bez vyzivneho.

kamatopo
1. jan 2024

Veď nikde není napísané,že keď odídeš tak zostaneš sama. Mám x známych, kolegýň a aj v rodine čo si ich chlapi mysleli,že oni bez nich ani na záchod netrafia a bez ich mozgu nedokážu určiť sever. A teraz žijú v druhom vzťahu, šťastné a spokojné. A aj deti si zvykli. Dokonca sú kludnejsie keď aj mama je v pohode. A nemajú vzor takého mača.

andigab
1. jan 2024

@grof_monte_christo podľa mňa ho písala autorka, aj keď popiera. Štylistika, používané výrazy. Nie je to hanba, len evidentne sa nič nezmenilo.

grof_monte_christo
1. jan 2024

@andigab Ja si to tiež stále myslim. Ona sa ho hlavne bojí, zrejme je aj agresívny a obáva sa o seba aj deti nielen po finančnej, ale aj bezpečnej stránke.

lujza123
1. jan 2024

Nejde, nedá sa, nemôžem 🤷🏼‍♀️

No tak teda trp ked to inak nejde, ži si v každodennom strese aby bola večera na stole v pravý čas a znášaj buzeraciu

Za pár rôčkov sa k nemu pridajú aj synovia a budeš posluhovat 3 debilom. ..

domkakvet
1. jan 2024

Skus pritvrdit v rozhovore s nim, ze toto dalej tolerovat nebudes.

minenkak
1. jan 2024

@lujza123 👏👍

zltalienka
1. jan 2024

@lujza123 to je to najhoršie na to všetkom, že správanie otca si prevezmú synovia a budú opakovať vzorce správania k ženám....

andigab
2. jan 2024

@grof_monte_christo hnusní sú niektorí chlapi, stará sa o neho, porodila mu a vychováva jeho deti. Jediné, čo za to dostáva, je poníženie. Tieto ženy končia veľmi zle. Časom od nej bude každý bočiť, pretože za hviezdu je on, ona bude tá zlá a nenormálna.
Využije jej posledné dobré roky a pôjde za inou.
Ako im môžeme pomôcť?
Autorka, toto chceš???

grof_monte_christo
2. jan 2024

@andigab Takehoto burana, čo buchne doma po stole, že kde je večera, keď príde z roboty domov, by žiadna nechcela. Aj autorka to trpi len kvôli deťom, inak by bola dávno preč.

andigab
2. jan 2024

Nedovoľ mu to! Do prdele, si ŽENA! Ty si darkyňa života, patríš k tej lepšej nežnejšej a krajšej polovice ľudstva! Si dokonalá taká aká si! Prečítaj si znova po sebe, čo všetko zvládaš!
Máš kam odísť, kým je čas. Ukradne ti deti a môžu sa otočiť proti tebe. Ako veľmi si pripravená vystúpiť z martýria, v ktorom žiješ?
Hádam ešte máš zvyšok sebaúcty a sebalásky.

andigab
2. jan 2024

@grof_monte_christo ani kvôli deťom to nemá zmysel.
Vyliala by som asi jedného dňa večeru na hlavu, keby som takto mala hajzla obskakovať!

ibatanecnica
2. jan 2024

že by začínala kríza stredného veku?

grof_monte_christo
2. jan 2024

@andigab Samozrejme, že to nemá zmysel, to sú len jej argumenty. Ja som jej v téme napísala, že inú radu ako rozchod pre ňu nemáme.

andigab
2. jan 2024

@grof_monte_christo ona to nespraví. Tieto ženy trpia, ale nemajú vnútornú silu. Potrebujú pomoc.
Kolegyňu sme pomáhali s rozvodom. Žiadosť stiahla, lebo buran sa tváril polepšene. Spravil jej tretie dieťa. Skončilo to tak, že keď mala malinká rok, spravil inej inde tiež dieťa. Nakoniec o rozvod požiadal on. Wau, takže mohla byť s dvoma, skončila s tromi aj tak sama. A on u inej vzorný otecko.

grof_monte_christo
2. jan 2024

@andigab Nie všetkym týraným ženám sa dá pomôcť, v inej práve aktuálnej téme píše jedna, ako jej kamarátka po 3 rokoch odišla z centra pre pomoc týraným ženám. Oni sa k tým mužom vracali, a opäť tehotné, dobité späť do centra. Ani ja by som na toto nemala motiváciu, mala by som pocit zlyhania, že si svoju prácu nerobím dobre, alebo že kde je vlastne chyba.

andigab
2. jan 2024

@grof_monte_christo je to teda istá forma masochizmu?

martina6jh
8. jan 2024

Ahoj. Mate krizu jak hrom. Zacni od seba. Zameraj sa na svoje psychicke a fyzicke zdravie. Najdi si pomoc hoc psychologicku, staraj sa o seba v zmysle vitaminy, cvicenie, bud iniciativna v tom co by si chcela pre seba a aj to urob. Skus rozpravat s ludmi ktori prekonali taku krizu a ako sa im to podarilo. Zamerat sa na to dobre. A postupne kludne odkomunikovat muzovi svoje priania abo navrhy co by si chcela v manzelstve atd. Drobne kroky. Psychologicka by mohla pomoct najst sposoby ako komumikovat tak aby to malo zmysel. Raz mi niekto povedal ze tak dlho ako sa kazil vztach tak dlho aj trva aby sa napravil. Kedysi som velmi rychlo povedala ze ked sa nepaci tak rozchod cim som starsia a mam sama deti tak uz taka razantna niesom. Ale urcite su iste hranice co by sa nemali prekracovat a tam rozchod je na mieste. Skuste si aj to urcit. A az potom ked sa date aspon trochu dokopy bolo by fajn ked ako manzelia by ste spolu sadli a skusili si povedat ako dalej, bez vycitiek, bez kriku, bez vyhrazok. Lebo hadzanie rozvodovych papieroch pod tlakom emocii abo fungovat v style "vydrzat" ....

bluehorsee
8. jan 2024

Ja by som ti poradila jednu vec. Možno trošku odlišnú od rád iných.. Chlapi sú ako malé deti. Treba sa k nim aj tak správať. On ťa momentálne berie, ako svoju hračku nad ktorou si myslí, že má nadvládu. A čím submisívnejšia budeš, tým bude on hnusnejší. A ty postupne stratíš aj posledné zbytky sebaúcty.
A teraz k mojej rade.. Úpne zmeň svoje správanie. Bude ťažké prekonať sa keď tvoje vnútro kričí, ale začni sa správať akoby si bola šťastná. Maj pred ním dobrú náladu, buď veselá s deťmi, trošku viac sa o seba staraj, neviem či ma chápeš, ale začni sa proste tešiť to života, usmievaj sa na všetky strany, nech to vidí. Ale voči nemu ostaň taká nijaká v rámci slušnosti. Rob veci ako doteraz, daj mu večeru, opýtaj sa ako bolo v práci, no bez nejakých špeci emócií. Proste buď ženou, ktorú by mu mohol niekto vziať. Nemusíš v ňom vzbudzovať žiarlivosť typu, že sa začneš usmievať do mobilu a podobne. Začne byť zvedavý, bude chcieť prísť na to, čo je za tou zmenou a kto je tá nová žena.
Zabiješ tým dve muchy jednou ranou. Naberieš trošku sebavedomia, urob si vlasy, kúp si niečo pekné, prestaň o sebe pochybovať, že by si niečo nezvládla. Práve naopak, ukáž že zvládneš všetko. Aj jemu, aj sebe.
Každý vzťah raz padne do stereotypu. Ale je to o tom, že vždy ho treba udržiavať tak, aby ste jeden o druhého bojovali. O jeho pozornosť a on o tvoju. A k tomu patrí aj to, že si musí uvedomovať, že nie si žiadna samozrejmosť. Jeden deň tu si, druhý už nemusíš.
U nás to tak tiež funguje. Sme spolu už od doby kamennej a niekedy kukám na toho pána na gauči a pýtam sa kto to je do piky tam😃súčasť gauča? Nejaký spolubývajúci? Inštalatér?
No čo ti poviem, stereotyp ako Brno. Sexualný život vlažný ako čaj a aj tak celkovo. A keď sa povadíme, tiež lietajú škaredé slová ako u vás. Na oboch stranách. Ale raz za čas sa aj ja vzchopím a zahrám naňho túto hru. Zdvihnem sa od detí, urobím zo seba človeka, naladím sa do role ženy, ktorú chce mať doma každý chlap a zrazu je z pána na gauči niekto úplne iný. Už ňuchá, čo je za mojou dobrou náladou, zrazu ho zaujíma, aký som mala deň. Bojí sa, že príde o svoju hračku. No presne ako som písala na začiatku.... Každý chlap je ako malé decko.

andigab
8. jan 2024

@bluehorsee 😂😂😂 až sa čudujem, že pri niekom ako Ty sa z manžela stala súčasť gauča!! 😂😂
Tak trefný príspevok som už dlho nečítala 👏👏👏

bluehorsee
8. jan 2024

@andigab si milá, ďakujem😃myslela som to skôr tak obrazne. Vieš ako.. Ja kvarglím na materskej a on má pocit, že asi musí tiež😅ale teraz vážne. Je úplne normálne, že po rokoch a popri deťoch sa vzťah odsunie na 5. koľaj. Akurát že občas treba trošku theatra aby dobre bolo😁keď sa hrá pánko na drsňáka, tak z autorky príspevku môže byť superžena ktorá ho vlastne ani nepotrebuje. Inak odporúčam vyskúšať každej žienke takúto premenu zo dňa na deň, uvidíte tých gaučákov ako začnú kmitať keď zistia, že ich žena nie je závislá len od ich pozornosti a môže byť spokojná aj bez nej.

andigab
8. jan 2024

@bluehorsee 😂 och, som si skoro cvrkla! Áno, kvarglím na materskej štúdiom 2 škôl, mám na krku komplet domácnosť o počte 5 osôb a gaučák hrá world od tanks 5 večerov v týždni! Až by som Ti ho odfotila! No nič, na dnes už viac do hlavy nedostanem, ale vďaka Tebe sa idem zušľachtiť do kúpelečky a pustím si nejaký odpal ... 💅💃

bluehorsee
10. jan 2024

@andigab tak čo sa týka týchto pc typov, tu odporúčam už vyšší stupeň divadla😃ty si môžeš kľudne vziať mobil a trošku sa doň provokačne pochichúňať😅

Strana
z3