Ako zvládnuť napäté rodinné vzťahy počas Vianoc?
Ahojte baby poraďte čo spraviť moja mama mala prísť včera kunam na večeru lebo otec bol v práci tak jasné že nebudeme sama na Vianoce. Keď som jej to povedala prvý krát že bude s nami nechcela, som jej povedala co vymýšľa tak povedala že príde. Včera som jej volala a už začala krútiť a keď mal manžel prenú ísť volal mi otec že jej není dobre že ostane doma. Podľa mňa si to vymyslela ....Dnes tam máme ísť my nechce sa mi tam ísť lebo by som asi vybuchla. Nič nemusela robiť len prísť a najesť sa. Máme doma ročného syna nepomáha mi snim je stará mama o ničom .... S mamou mám priemerný vzťah, mali sme lepší ale ja som mala zdravotné problémy, operácie, svadbu keď som riešila a x situácii nikdy mi nepomohla ... Čo ma mrzí lebo je to mama ... Vždy sa musíme len jej prispôsobovať a už som z toho unavená ... Tak mám ísť dneska kunim a tváriť sa že sa nič nedeje ? Viem sú sviatky ale už mám toho plné zuby ako sa správa .....
Tak ja si myslím ,ze každú by zamrzelo, keby si mama vybrala byť radsej sama ako s dcérou, teda pokiaľ medzi vami nie sú nejaké vážne konflikty.A to ze si radsej vymysli chorobu ,len aby ma na vianoce nemusela ísť navštíviť, pritom ste jej zabezpečili aj odvoz je už trochu silná káva.
No keď tak muž mal ísť po ňu. A buď by išla alebo nie .... K starým ľuďom s úctou

@lenka58 prepáč, ale pripadáš mi ako generál, čo chce všetko podľa seba a nevie akceptovať hranice vlastnej matky. Ona má právo sa rozhodnúť ako chce tráviť Vianoce. Tebe musel až otec volať, lebo inak by si ju nútila. Nevážiš si čo máš. A že Ti nepomohla, tak možno mala nejaký dôvod. Ak nemala, tak to človeka bolí, jasné, ale možno to bolo len nedorozumenie. Alebo si veľa očakávala.