icon

Ako zvládnuť napätie so svokrou: Rady a tipy

24. apr 2024

Neverili by ste .. ale stale som mala svokru velmi rada...vazila som si ju...no ona ma proste neznasa...nema absolutne ziadny dovod...uz aj moj manzel jej do oci povedal, ze ma bez priciny nenavidi a pohadal sa s nou vcera :( ...mne je z toho strasne smutno...nasa dcerka ochorela, ma vysoke horucky a ziadne ine priznaky.. zrejme to bude piata choroba..doktorka sa vyjadrila...a prisla neohlasene vcera na navstevu svokra, akurat ked s nou manzel siel k lekarovi...ja pracujem na HO len dva tyzdne v novej praci a s doktorkou som komunikovala mailami a aj dohodla presny cas, kedy tam manzel s nou ma prist...je na neho spolah a doktorku mame 200 metrov od bytovky...svokra zacala vrieskat ze co som to za matku ked necham chlapa ist k lekarovi s malou a ze ona tam ide s nim lebo on nevie co ma povedat 🤦‍♂️ a mala ma uz prechodne topanocky a nie zimne a aj na to strasne hundrala...vadi jej na mne este aj to, ze som vysoka....vcerajsim dnom ale uz prestavam byt k nej mila..lebo ona ma ocividne nenavidi a ja s tym uz nemam co spravit...aj som si poplakala...je toho strasne vela, aka je ku mne neprijemna ..ja som jej nikdy neodvrkla ani jej nic skarede nepovedala...dokonca som ju ani nekonfrontovala s nicim, ked na mna nieco skarede povedala...mrzi ma to kvoli manzelovi, ale ja tam uz k nim na navstevu nepojdem :( mam jej podla vas normalne vysvetlit z oci voci, ze preco tam uz nepridem? Svokor je podpapucnik a strasne mily clovek...je mi ho luto :(

Strana
z2
natiblaskova
24. apr 2024

Daj vedieť ako reagovala

hopsas
24. apr 2024

Mám podobný problém a ja svokrovcov nenavstevujem jedine na Vianoce si tam idem zo slušnosti posedieť na dve hodiny inak žiadna komunikácia a všetci sme spokojní ..chodí len manžel

autor
24. apr 2024

@natiblaskova vobec nijako....zatial...

kamatopo
25. apr 2024

Pozri čo chcela to má. Pomaličky skúšala čo si môže dovoliť a ty si dovolila toho až dosť. Je zvykla,že je generál. A teraz si si uvedomila ,že to nie je cesta na dlho. Tak jej povec čo si myslíš a uvidíš čo na to a ako zareaguje. Buď sa stiahne,alebo skončí. To sú také povahy. Napr. moja svokra skončila,ja som sa zariadila. Má v okolí len svojich ,,podpapucnikov,,😂a môj muž ako vie sám povedať konečne dýcha slobodne.

autor
25. apr 2024

@kamatopo :D no aspon mate klud....moja sa stale neozvala, viem, ze si cita urcite maily, potrebuje ich denne k svojej praci...takze zatial zaujala ignor a ani manželovi nevolala...zrazu ju nezaujima, ze je vnučka chorá a ako dopadla u lekára

mantilka
25. apr 2024

To, že bude chodiť s malou iba manžel ešte prehodnot...toto jej bude najviac vyhovovať. Pozor na to, lebo bude robiť si s tvojou dcérou za tvojim chrbtom čo len chce aj kŕmiť čím len chce...nehovoriac o poznámkach v tvojej neprítomnosti.

mantilka
25. apr 2024

Takéto typy žien sú orefikane, bude škaredo rozprávať vnučke o jej mamke..."dám ti lebo mamka ti nedá", "lebo mamka sa o teba nepostara". atď. Radšej 2x do roka na krátky čas a pod dozorom.

katkati
25. apr 2024

Pravdepodobne pripravuje pre teba odpoveď.

pralinka86
25. apr 2024

Neber to osobne. Ona je taka povaha, ma svoje predstavy, očakávania, co sa ma a co nema. Klapky na ociach. Aj keby si bola anglicka princezna, ale nekonala ako si ona myslí, ze je správnez tak by to bolo zle.
Ona sa nezmeni, nevie inal mysliet, uvažovať, co je na jej skodu, sama si komplikuje zivot a bohuzial aj inym. Nevie si predstaviť, ze aj muz moze ísť k doktorovi a nie matka, lebo to mozno ani sama nikdy nezazila ani nikdy nechcela... Mozno tak bola vychovana, plus jej povaha.. Takze tazky pripad.
Clovek ma ponaučenie, ako raz nechce dopadnut, vzor, aky nechce byt
A teda este raz, to nie je tebou.

mimi3008
25. apr 2024

Ex post by som jej uz nic nevravela. Ale v danom momente by som jej slusne povedala, aby opustila MOJ dom, lebo si vyprosim, aby po mne niekto krical, a uz vobec nie v mojom dome, to po prve. A po druhe sa mi nebude starat do rodiny a do vychovy nikto, ani mama, ani svokra, ani nikto. Ze ja sa rozhodnem, ake topanky dam svojmu dietatu a ona si svoj nazor na to moze maximalne mysliet. A takisto sa nebude starat, kto pojde k lekarke s dcerou, ale ze ona to isto nebude... Moj otec prisiel minuel do nasho domu, vrieskal tu a odchadzajuc tresol dverami. Tak to mu uz moj manzel (ktory bol vzdy k mojim rodicom maximanlne, na moj vkus az prehnane uctivy pri tom, co si oni dovoluju) krical, ze v nasom dome nam tu nikto nebide trieskat dverami. Takze odtial po tial, netreba si pliest uctu s tym, ze si od niekoho nechas skakat po hlave. Vsetko ma svoje medze, ci uz to je rodic alebo hockto iny.

karolinakr
25. apr 2024

Prosim ťa, daj mi vediet ako to dopadlo..toto ma zaujima..tipujem, že sa urazila a bude vrieskat ešte viac a viac x k vam nepride
Takymto luďom sa neda vysvetliť

mimi3008
25. apr 2024

@karolinakr ak uz k nim nepride, moze dakovat, ze bude mat od nej svaty pokoj

kamatopo
25. apr 2024

Tomu sa hovorí ,,urazene ego,, , není zvyknutá na takýto odpor a sebazastatie. Držím palce.

kamatopo
25. apr 2024

Inak ja celkovo nechápem prečo sú starší ľudia tak nadradení voči mladšej generácii...Veď môžu byť radi ,že vychovali schopných jedincov čo sa vedia postarať a nečakajú s natrčenou rukou. Namiesto určitej spokojnosti ktorú majú cítiť hľadajú sebamenšiu chybu aby si pohojdali to svoje malé ego🤦. To aké komplexy majú? Veď aj oni boli mladí a učili sa na vlastných chybách, ako všetci v tom veku...kedy stratili pokoru a rešpekt a nahradili ich aroganciou a patentom na rozum...

ddaassuullaa
25. apr 2024

@kamatopo ja by som negeneralizovala😉
Prave MK mi ukazal, ze mladi dokazu byt arogantni, naduti, nevychovani s pocitom bohorovnosti. Cize to je od cloveka k cloveku a jeho charakteru/povahy a ako u strasich, tak aj u mladsich. Pani svokra uz za mlada zjavne bola dirigent a general😉, nesie si to so sebou

katka700
25. apr 2024

To je strašná pitcha. Keď som čítala že jej dospelý syn nemôže ísť sám s dieťaťom k doktorovi lebo by nevedel čo povedať mala som dosť. Čím skôr takúto toxicku osobu odstrihnes tým lepšie.

autor
25. apr 2024

@karolinakr stale bezozmeny baby...

karolinakr
25. apr 2024

a boli tam nejaké výkriky po tom maily??

karolinakr
25. apr 2024

a čo ten jej muž? ja viem, že to neni nikoho vec, kurnik, ale aj on ma pravo na život a zato , že je dobry, takto sa nechať ponižovať...ludia nehasia čo ich nepali a vela krat vynadaju, ked sa staraš, ale kašlať na to, treba mu ukazať aj inu perspektivu a ukazať, že da sa žit aj krajšie..prečo ma trpieť on pod jej nadvladou

autor
25. apr 2024

@karolinakr to je parketa mojho muža...on jej stale povedal na rozum a nevh aj prestane svojho muža / jeho otca sikanovat...predstavte si, ze nas pozvali na obed...svokra ale to varenie bavi..on este tak krasne milo dekoruje to jedlo na tanieri...a pocut z kuchyne jak ho za vsetko sprdne...toto je horuce, toho si dal vela, toho malo, co ti to tak trva...atd...to sme sa ho vzdy ale vzdy zastali..on je taky tichy clovek...a ma spravne nazory...bohuzial, toto je ale jeho volba...ci si to vsetko bude nechavat dalej alebo si dupne raz... ako on to dokaze....ale potom zase si vsetko necha a tak dookola

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
autor
25. apr 2024

@karolinakr vsetko ak sa nam dialo zle, si nesieme do dospelosti a je uz na jedincovi, ci to nejako v sebe ukonci alebo bude nasledovat svoje utrpenie

autor
25. apr 2024

@mantilka skusi raz...nieco take...a skoncila....

autor
25. apr 2024

@karolinakr stale nereagovala

karolinakr
25. apr 2024

to bude ešte dlho predýchávať 😀

autor
27. apr 2024

@karolinakr stale nic 😄😄

katkati
27. apr 2024

Neozvala sa ani synovi?