icon

Ako zvládnuť napätie so svokrou?

Včera o 20:46

Chcela by som vedieť Váš názor pretože posledné mesiace sa cítim strašne a neviem ako to zo seba vypustiť.
Budem sa snažiť byt stručná.
Ide o to, že som momentálne na rodičovskej dovolenke so synom, ktorý mal nedávno rok a pól. S manželom už sme sa bavili, že o nejaký rok by sme sa pokúsili o druhé dieťa a zároveň, že uvidíme ako všetko budeme zvládať ale nebránili by sme sa mať aj tri deti. Samozrejme možno si povieme že dve a stačí nikdy nevieme čo bude.
Ide o to, že mám 25 rokov. Vždy som chcela mať deti kým som ešte “mladá”. Teda nechcela som mať dieťa po 30tke napríklad. Moj muž tak isto a v tomto sme sa vždy zhodli, že to tak chceme.
Ja si užívam to byt mama, aj keď sú dni kedy som vyčerpanejšia a je to ťažšie ale jednoducho to milujem a užívam si toto životné obdobie ako sa len dá.
Alebo teda chcela by som. Je tu vec ktorá ma ťaží už dlho a neviem na to prestať mysliet alebo si to nevšímať a to je moja svokra, ktorá má neustále potrebu ma pred manželom ohovarat vždy keď sa s ňou rozpráva.
Manžel chodí k svokrovcom často pretože má s otcom stavebnú firmu a u nich doma majú dielňu a všetko náradie, takže cez týždeň tam je niekedy aj denne. Niekedy sa zastavia na obed a vtedy začínajú témy aj ohľadom mňa.
Som zvyknutá že svokra ma často rieši a má aj blbe komentáre a nedávno sa pýtala manžela, že kedy plánujeme druhé dieťa. Povedal jej že nemáme presný plán ale cca asi keď syn nastúpi do škôlky by sme chceli druhé.
Strašne začala do neho hustiť, že to v žiadnom prípade a nech si dáme pár rokov pauzu a nech idem do roboty zarábať aj ja a jednoducho nech si niečo aj odpracujem.
Vraj neprinasam do domácnosti žiadne peniaze a nemôžem byt 6 rokov doma s deťmi a nič nerobiť.
Keď som sa snažila od muža zistiť čo jej na to povedal vyhýbal sa odpovedi a vlastne to len zakončil s tým že nech to neriešim. Neviem čo si mám o tom myslieť, dáva mi to pocit že si ma vôbec nezastal a že drží len s mamou a mňa má na druhom mieste.
Vždy keď chcem začať túto debatu tak ma len odbije, že si ju nemám všímať a asi by to bolo aj rozumné ale stále ma to ťaží a začínam sa naozaj cítiť ako že som niečo menej za to, že chcem mať dve alebo tri deti.

Strana
z4
anonym_886090
Dnes o 09:27
@anonym_f5cc5c

Je to síce vaša vec, ste manželia, ale tiež sa musím zastať aj svokry. Veľmi mlada si začala rodiť, chceš za sebou nasekať hneď tri deti, neviem či máš vôbec niečo odpracované. Doba je zlá, rozvediete sa a chlapík drie ako kôň. A potom keď sa rozvediete, bude po zbytok života platiť alimenty na tri deti. Narobiť si deti je najjednoduchšie, treba ich aj živiť a manželovi sa môže čokoľvek stať.

@anonym_f5cc5c nie radsej nech caka do 30ky, s tym je tiez vecny problem, ze preco zeny rodia neskoro a nedari sa om otehotniet, ppdstupuju ivf a pod.
Preco by nemohla porodit, kym je mlada a este vladze viac nez bude vladat s pribudajucim vekom?
Preco by sa mali rozviest?
Na tie deti bude manzel prispievat financne ci budu spolu, ci sa rozvedu, su to peniaze pre deti a na deti, nie pre eozvedenu manzelku a jej rozmary.
Ako sa mu moze hocico stat teraz, moze sa mu stat o 5, 10, ci 15 rokov alebo nikdy.
Aj jej sa moze cokolvek stat, kto sa potom bude starat o deti tak ako sa ona stara o dieta teraz? Ci sa hladi len na financnu stranku, ale to, ze ona vychovava dieta, vari mu, uci ho, vstava k nemu po nociach sa berie za standard?
O ich financnej situacii nevieme nic, oni musia vediet kolko deti domazu uzivit a dokazu odhadnut len kolko deti vedia uzivit tu a teraz. O 10 rokov nemusia financne zvladat a moze im byt aj tak dobre, ze by zvladli dalsie tri.
Pripadne ked odrastu tie deti, zena bude nosit domov lepsiu vyplatu nez muz lebo sa bude moct realizovat karierne.

aurora33
Dnes o 10:31

@anonym_autor keď si doma navar manželovi obed, nech obeduje doma a nie u mamičky a máš pokoj. Mozes ty doňho zistit doma na obede, nie svokra.

anonym_7a0ea5
Dnes o 11:54

@anonym_autor svokra má pravdu. Kto si v dnešnej dobe môže dovoliť dve a viac detí? Buď blázon alebo milionár. Čo z toho si ty? A tvoj muž? Ty sedis doma na riti a on maka na 3 ľudí v domácnosti. Uvedomujes si to? Ak na to nemáte, deti si nerobte. Môj názor.

anonym_c7587f
Dnes o 11:58

@anonym_autor Mám ten istý názor ako svokra.

simona92101
Dnes o 12:59
@anonym_7a0ea5

@anonym_autor svokra má pravdu. Kto si v dnešnej dobe môže dovoliť dve a viac detí? Buď blázon alebo milionár. Čo z toho si ty? A tvoj muž? Ty sedis doma na riti a on maka na 3 ľudí v domácnosti. Uvedomujes si to? Ak na to nemáte, deti si nerobte. Môj názor.

@anonym_7a0ea5 hadam si dieta robili spolocne,a hadam ze muz vedel do coho ide.ci ma dieta nechat doma same a ist makat?lebo sedi doma "na riti" a chudak manzel musi pracovat??kludne sa mozu aj vymenit,ona do prace a on sediet na riti.

anonym_967f69
Dnes o 15:33

@anonym_886090 Dobre si jej napísala, ona si celú diskusiu upravuje podľa seba ako jej to vyhovuje 😀 a pritom jediná robí to, čo akože nám vyčíta. A čítam, že stiahla k sebe celý jej fanklub 😀
Takže z autorky už urobia hnidu, čo chce 9 rokov sedieť na riti a chudák muž nech maká. A ona ho aj k tým 3 deťom určite tlačí, len on sa jej to bojí povedať, preto sa jej nezastal... Tieto konšpiračky modrokoníkovské 😀
Normálne mi je ľúto autorky, ona asi tiež ľutuje, že sem vôbec niečo napísala.

elanor
Dnes o 15:48
@biba_18

@elanor v tom sa asi nezhodneme... to že nerozhoduje o takých veciach je jedna vec, ale že by ju bolo do toho nič, to si nie som istá ...

@biba_18 a co take ju do toho? Nicovite nic.

beata_k
Dnes o 16:00

@anonym_autor Tvoja svokra si zastava svoje dieta, svojho syna. Nechce aby jej dieta pracovalo od nevidim do nevidim lebo ty chces velku rodinu. To je cele.

Strana
z4