icon

Ako zvládnuť napätie so svokrovcami bez klamstiev?

12. sep 2026

Svokrovci by chceli, aby sme tam chodili kazdu volnu chvilu. Ale ja chcem aj k rodicom, aj na vylet. Lenze ked povieme, ze ideme k nasim/na vylet, tak sa nahnevaju/oduju. Raz sme uz pre pokoj v rodine zaklamali. Ale necitim sa s tym ok, aj deti sa mozu prekecnut a ja nechcem byt za klamarku.. 🤔😕🫣

anonym_54b289
12. sep 2026

@anonym_autor nech sa odujú ako sa oduli tak sa aj oddujú a ak nie aspoň budete mať od nich pokoj

anonym_c96404
12. sep 2026

Urobiť s nimi poriadok a dať im vedieť že oni nie sú jediný, že aj ty máš rodičov plus vy ako rodina chcete aj spolu stráviť čas a nie furt u nich sedieť. Ak nepochopia a naserú sa ich problém

glorikarebeka
12. sep 2026

Ja toto nepochopím, veď vy ste už rodina a vy rozhodnete kedy a kam pôjdete....

anonym_b8f899
12. sep 2026

@anonym_autor povedz na rovinu, ze chodite aj k vasim rodicom a potrebujete travit cas spolu ako rodina. Ako s tym nalozia je uz na nich. Teda po pravde mal by im to povedat ich syn, nie ty, su to jeho rodicia.

crazy_cat_lady
12. sep 2026

Nech sa oduju, vsak im to normalne vysvetli, ked nepochopia, ich problem.. manzel co nato?

anonym_8cd318
12. sep 2026

Preco sa oduju ked idete k tvojim rodicom? Preco si myslia ze su nieco viac?
Odteraz by som chodila na striedacku, ani o chlp viac ku svokrovcom ako k vasim.

anonym_004bcf
12. sep 2026

@anonym_autor Povedzte im pokojne pravdu o tom, že idete k tvojim rodicom, či na výlet.V prípade námietok im vysvetlite, že odut by sa mohli aj tvoji rodičia, ak budete chodiť len ku svokrovcom.Vysvetlite im, že ako rodina chcete občas ísť aj na výlety.

vler
12. sep 2026

@anonym_autor ani jedno, ani druhe. Ked sa spytaju, odpovedz pravdivo. A ziadne vycitky o tom ako travim svoj cas by som ako dospela svojpravna osoba netolerovala

anonym_d7086f
12. sep 2026

Nehovorit svokrovcom o vsetkom co sa u vas deje a ako mate naplanovany den/tyzden mesiac. Nechapem tuto chorobnu zavislost na druhych aj ked je to familia.

anonym_49ad07
12. sep 2026

Nevedat vsetkom na nos.
Zit svoj zivot. Bez ohladu na to ako si to iny predstavuje.

0silvia0
12. sep 2026

Ved to je super, ze sa oduju, nasledne v odutom obdobi mate priestor chodit kade- tade. Neklamat, svokrovci sa musia naucit akceptovat aj inych ludi vo vasom zivote.

anonym_d8d8bd
12. sep 2026

@anonym_autor keď sa urazia, tak sa aj odrazia 😃 absolutne by takto to u mňa nefungovalo, citove vydieranie manipulovanie , spravte za tým hrubú čiaru dosť... čo na to muž ? Su to jeho rodičia

anonym_9fddec
12. sep 2026

Nenechaj inych riadit vas zivot. Oduju sa, keď pojdete k tvojim rodicom? Nekompletni..

anonym_ec3d01
12. sep 2026

Pre Boha živého. 🙈 akože žiarila? Či čo? No pekne presne tak by som im to povedala…. Že chcete vidieť aj svoju rodinu a vziať deti aj na výlet. Nechápem, čo je na tom na nahnevanie😵‍💫

anonym_f3c60e
12. sep 2026

sorry mame ine plany ... sorry mam aj svoju rodinu .. sorry ale chceme nic nerobit vo dvojici ....casom si zvyknu

januska12323
12. sep 2026

Nech sa oduju, koho to zaujíma, že sa správajú ako malé deti.

anonym_e17b8d
12. sep 2026

@anonym_autor k svokre ktorá si myslí, že len okolo nej sa točí svet, by som sa veru neponáhľala. Koľko máš rokov keď si nevieš obhájiť návštevu vlastných rodičov?? A co keď sa oduju?! Ved ich to prejde a keď nie, máš po starosti.
Normálne im povedz, že jeden víkend mužovi rodičia, jeden víkend tvoji rodičia a tretí víkend plány o samote. Naučte sa ľudia hovoriť nie a stačí, je to len pre vaše dobro...

1sally12
12. sep 2026

Normálne povedz že už máte vlastnú rodinu. Bodka. Tobôž keď máte deti! Načo nejaké klamstvá? Potom sa do toho zamotáte. To aj naši by chceli aby sme tam furt chodili. (My sme bez detí) Ako mne sa nechce ani samej. Nevedia pochopiť že ja im nebudem vypĺnať ich dôchodcovský voľný čas.

biba_18
12. sep 2026

toto mi robila svokra. moja stará mama bývala 25 km od nej - a vyše 110 km od nás - tak sme občas (nie pravidelne) chodili aj k mojej starej mame keď sme už boli u svokrovcov… ona sa vždy odula že prečo tam ideme, keď sme prišli k nim… raz som už nevydržala a som sa jej spýtala či chce aby sme chodili k starej mame bez toho aby sme sa zastavili u nej, že kľudne to tak môžme robiť odteraz…
našťastie si to rýchlo spočítala…
ja by som to urobila, proste by som šla za starou mamou a k nim by som nešla, už len z princípu…
proste si stoj za svojim, veď prepána, tvoji rodičia chcú s vami rovnako tráviť čas - a určite aj vy ako rodina by ste mali mať iné programy ako len sedieť u rodičov…

autor
13. sep 2026

Ked vola a pyta sa, aky mame program a ja priznam, ze ideme k nasim-zmeni intonaciu na neprijemnu. Akoby sme museli chodit len k nim.

autor
13. sep 2026

Vkuse vyvolavaju a zistuju nas program. Na vylet s nami nechcu. Len doma by sedeli a chcu tam aj nas. 😕

biba_18
13. sep 2026

veď nechoď. normálne asertívne si robte čo uznáte za vhodné…

marijan2025
13. sep 2026
@anonym_autor

Vkuse vyvolavaju a zistuju nas program. Na vylet s nami nechcu. Len doma by sedeli a chcu tam aj nas. 😕

@anonym_autor Problémom ( nielen) tvojich svokrovcov je, že sa necítia hodnotní a dôležití.Tak si hodnotu dodávajú pre vás veľmi nepríjemným spôsobom: kontrolou a manipuláciou.
Kontrola: volajú vám kde ste
Manipulácia: odujú sa,aby vo vás vyvolali pocit viny.

Keď sa im darí vás kontrolovať, manipulovať, mať nad vami moc,vtedy majú na chvíľu pocit hodnoty a dôležitosti.Ale ten rýchlo vyprchá a znovu potrebujú " dávku" = kontrolovať vás,alebo niekoho iného.

Čiže: nič im netreba vysvetľovať,ani sa ospravedlňovať a už vôbec nemaj pocit viny.
Môžeš milovať svokrovcov, ale NIE VIAC,ako seba a svoju rodinu.
Píšem to z vlastnej skúsenosti.

anonym_093659
13. sep 2026

@anonym_autor Keď im poviete? Načo? Mne teda moje dospelé deti nehlasia kedy a kam idú.

anonym_093659
13. sep 2026
@anonym_autor

Ked vola a pyta sa, aky mame program a ja priznam, ze ideme k nasim-zmeni intonaciu na neprijemnu. Akoby sme museli chodit len k nim.

@anonym_autor Ty "priznas", že idete k vašim? Čo sa máš čo priznávať , či nepriznavat? Prečo sa spovedas, šak poviem .. ešte neviem a vy ?..
a vybavené

anonym_093659
13. sep 2026
@anonym_e17b8d

@anonym_autor k svokre ktorá si myslí, že len okolo nej sa točí svet, by som sa veru neponáhľala. Koľko máš rokov keď si nevieš obhájiť návštevu vlastných rodičov?? A co keď sa oduju?! Ved ich to prejde a keď nie, máš po starosti.
Normálne im povedz, že jeden víkend mužovi rodičia, jeden víkend tvoji rodičia a tretí víkend plány o samote. Naučte sa ľudia hovoriť nie a stačí, je to len pre vaše dobro...

@anonym_e17b8d Načo obhajovať, vysvetľovať? Idem, kam chcem. Ešte aby ma kontrolovali, kedy ideme k druhým rodičom ..

glorikarebeka
14. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor nech si muž so svojimi rodičmi sadne, vysvetlí čo a ako....lebo môjmu mužovi by to veľmi vadilo keby robili toto jeho rodičia