icon

Vzťahy so svokrovcami: Ako riešiť napätie a konflikty?

stellina23
19. júl 2026

Ahoj chcem si posťažovať a možno nájsť pokoj v duši. Od kedy mám prve dieťa začala som nenávidieť svokru. Strasne chcela byť so svojou vnučkou od narodenia stále k nám chodila a mne to nebolo príjemné ani žiadúce nikdy som jej to nepovedala lebo som jej nechcela ublížiť a nechcela som ani nejako pokaziť vzťahy. Stejne i tak si myslim, ze ona to vie rozumie tomu a aj napriek tomu ma dodnes nerešpektuje a akoby si nárokovala byť stále so svojimi vnúčatami min raz do tyzdna. Aj ona sa vyhýba konfliktu a šikovne manipuluje a mňa to neskutočne vytáča. Veľmi to ovplyvnilo aj môj vzťah s mužom, ktorému to tiež v podstate vadí ale tiez nechce tvoriť rodinné trable. Dokonca on je s rodicmi este menej ako ja. Neviem ako z toho von. Uz to trvá niekoľko rokov. Asi je chyba aj vo mne taká žiarlivosť ale co mám robiť sú to moje deti ona uz svoju sancu mat deti mala a mna obera o ten moj vzťah. Kupuju im hracky, oblecenie, vela vsetkeho, vsetko dovolia a keď poviem ze nie, tak aj tak si urobia po svojom.. a nech mi nehovori nikto ze starkí su na rozmaznávanie 😡

Strana
z3
katica06
19. júl 2026

@stellina23 nechapem prečo si s nimi viac ako tvoj muž?

januska12323
19. júl 2026

@stellina23 čo takto otvoriť ústa a komunikovať? S mužom aj svokrovcami. Prečo si s nimi častejšie ako muž?

anonym_423a4e
19. júl 2026

Vy nemáte s mužom jazyk a ústa?

minenkaa
19. júl 2026

A čo ti presne vadí?Svokra alebo to ,že sa nevieš ozvať a si viac nahnevaná na seba ,ako na svokru

anonym_9275be
19. júl 2026

Aj pre svokru plati to co plati pre inych ludi: Dovolia si len tolko, kolko im dovolis ty. Ked ti to vadi, tak konecne otvor usta. Ked ich neotvoris, tak je to tvoja vina ako to dopadne

anonym_99f2b7
19. júl 2026

A deti?Tebe v podstate vadi,ze Vaše deti maju milujúcu starku?Whau

tundra
19. júl 2026

@stellina23 "Nememu dietatu,ani vlastna mama nerozumie"Svokra mozno, ani nevie,ze ti to vadi...

minenkaa
19. júl 2026

A ešte otázočka,vies citát iným myšlienky?

stellina23
autor
19. júl 2026

Nejde ani o to že sa neviem ozvať ale keď sa ozvem tak sa to len bagatelizuje povie sa ze ale ved aj vy ste jedli sladkosti aj vy ste pozerali telku apod. Ale ved jej to kupim a hotovo a čo je na tom.. ako som uz napisala ze ja sa aj ozvem ale aj tak si urobia po svojom. To jedine ze by sme sa prestavali stretávať ale to sa nestane.. a preto ja viac pretoze muž vela pracuje

euka210
19. júl 2026

@stellina23 mas na vyber 2 moznosti:1.budes dalej ticho a vo vnutri vsetko drzat a trpiet aj ty aj manzel.
2.ozves sa a nastavis hranice a budes za tu "zlu", ale budes mat pokoj v dusi, ze su veci podla teba a manzela.
Myslim, ze uz teraz mas vo vnutri s nou pokazeny vztah, tak ked to povies, tak sa len mozno urazi alebo bude hadka...

minenkaa
19. júl 2026
@stellina23

Nejde ani o to že sa neviem ozvať ale keď sa ozvem tak sa to len bagatelizuje povie sa ze ale ved aj vy ste jedli sladkosti aj vy ste pozerali telku apod. Ale ved jej to kupim a hotovo a čo je na tom.. ako som uz napisala ze ja sa aj ozvem ale aj tak si urobia po svojom. To jedine ze by sme sa prestavali stretávať ale to sa nestane.. a preto ja viac pretoze muž vela pracuje

@stellina23 a prečo sa to nestane?
Takže len povieš a ďalej nič nespravis?

euka210
19. júl 2026
@stellina23

@stellina23 tak obmedz kontakt na 1x za 2tyzdne

citronove_koliesko
19. júl 2026
@stellina23

@stellina23 zaviedla by som pravidlo ze s detmi budu len v pritomnosti muza. Ci sa im to paci ci nie. Nie si povinna znasat ich ked nerespektuju.

anonym_bb5c8a
19. júl 2026

@stellina23 Nič si nevyčítaj, nie si zlá ani žiarlivá. Tvoja svokra prekračuje hranice a tvoj muž sa schováva, aby nemal problémy. Chyba bola, že si na začiatku mlčala, lebo ona to vzala ako tvoj súhlas. Starí rodičia sú na rozmaznávanie, ale NIE na nerešpektovanie rodičov. Presuň návštevy mimo váš dom napríklad ihriská, alebo parky, odtiaľ vieš kedykoľvek odísť. Muž musí zasiahnuť. Sú to jeho rodičia, on im musí povedať, že raz do týždňa je veľa a že program si určujete vy. Keď svokra poruší zákaz, hneď zasiahnúť pred ňou. Vec zobrať a povedať...Povedala som nie, platí to, čo hovorím ja. Buď sa urazí a dá vám pokoj, alebo sa konečne začne správať ako hosť, nie ako šéf.

anonym_1df436
19. júl 2026

Ako to vidia deti? Prečo ti vadi,že im kupujú veci? Ja poviem tak, moja babka bola totalna mrcha svokra. Moja mama sa pre ňu veľmi utrapila. (To som pochopila až v dospelosti). Ale, nikdy naozaj nidky som moju mamu na babku nepočula nič zle. My deti, sme mali s ňou úžasný vztah, mala som aj vďaka nej krásne detstvo a citila sa milovaná. Mne osobne, raz za týžden s babkou nie je veľa. Aké sú veľké? Nemôžeš jej iba deti nechať a ty sa venovať sebe?

anonym_e8d96d
19. júl 2026

No keď tebe je lepšie dobrovoľne tam chodiť a trpieť tak trp. Nie je taký peniaz aby som ja bola šla sama s deťmi k svokrovcom

anonym_d906ec
19. júl 2026

A ty si nejedla sladkosti? nepozerala tv?atd?

sisska96
19. júl 2026

Nechápem kde je problém

anonym_d906ec
19. júl 2026

A nejako nechápem pocitu, že ta oberá o vzťah s deťmi

stellina23
autor
19. júl 2026

Samozrejme aj ja som bola dieťa, ale myslim si že nejaké hranice musia byť a to je jedna z vecí, ktoré mi vadia, ze sa moje hranice prekračujú a rôznymi spôsobmi. Nepáči sa mi keď svokra deti prezlieka do ineho oblecenia ked deti odidu na vylet vratia sa vzdy v inom oblečení a nie preto ze by sa umazali.. neviem proste tych dovodov je vela napriklad ze si z nich robia takych psikov alebo take babiky na hranie neviem to vysvetliť mam z toho take pocity manipulácie. Chodia aj sami niekedy aj na prespavacky ale ja dovolim tak párkrát no oni by chceli furt nemaju nikdy dosť. Kupujú si ich. A deti to vidia.. dcera teraz začala hovoriť ze bude milionárka a ze si kúpi vsetko.. musim ich stale uzemnovat mozno to deti tak vnimaju ze je nuda ale ja im nemozem robit stale len zabavu

stellina23
autor
19. júl 2026

A ešte dodám ze som nikdy nic zle na starkých pred detmi nepovedala mozno len toľko ze by nam mohli dať viac priestoru.. chcem len aby deti boli úspešné a s vekom som sa naučila a pri deťoch sa mi potvrdzuje ze minimalizmus je cesta a množstvo veci kazí charakter, sústredenosť deti, záujem o hračky apod. To iste s jedlom sladkosti áno, až po jedle a vsetko musí zjesť.. palacinky a jogurtiky nie su obed, ale ako som uz pisala je toho veľa co mi vadí. Oni nam deti kazia, nedodržiavajú rezim, pravidla, stravu,.. robia si co chcu alebo co chcú deti. Ked chcu telku bude telka a hotovo a vy? keď ste boli deti ste telku nepozerali?

anonym_d906ec
19. júl 2026
@stellina23

Samozrejme aj ja som bola dieťa, ale myslim si že nejaké hranice musia byť a to je jedna z vecí, ktoré mi vadia, ze sa moje hranice prekračujú a rôznymi spôsobmi. Nepáči sa mi keď svokra deti prezlieka do ineho oblecenia ked deti odidu na vylet vratia sa vzdy v inom oblečení a nie preto ze by sa umazali.. neviem proste tych dovodov je vela napriklad ze si z nich robia takych psikov alebo take babiky na hranie neviem to vysvetliť mam z toho take pocity manipulácie. Chodia aj sami niekedy aj na prespavacky ale ja dovolim tak párkrát no oni by chceli furt nemaju nikdy dosť. Kupujú si ich. A deti to vidia.. dcera teraz začala hovoriť ze bude milionárka a ze si kúpi vsetko.. musim ich stale uzemnovat mozno to deti tak vnimaju ze je nuda ale ja im nemozem robit stale len zabavu

@stellina23 aj si im otvorene povedala, že nechces aby tvoje deti boli učene na peniaze ?a nie kvôli tomu, že by to malo oslabiť ich vzťah ale, že to nieje podľa teba správne?

stellina23
autor
19. júl 2026

Ale oni to nepovažujú za problém ze im kúpia vsetko, oni si povedia ze ja som lakoma tak im kúpia aspon oni

anonym_d906ec
19. júl 2026
@stellina23

Ale oni to nepovažujú za problém ze im kúpia vsetko, oni si povedia ze ja som lakoma tak im kúpia aspon oni

@stellina23 normálne si im povedala ako si tu napísala?uprimne otvorene bez vyčitok?
Ja len kvôli tomu, že či jasne vedia tvoju výchovu aj s vysvetlením alebo sa s tym nestotožňujú a su za vela všetkého a vo všetkom 😄

anonym_d906ec
19. júl 2026

A tvoj muž čo?aj k nemu boli taki?

stellina23
autor
19. júl 2026

Kupovali klobúčik na konci leta a ja hovorím ze netreba aj tak ho kúpili svokor vytiahol peňaženku a bol klobucik. Dva krát ho mala na hlave. A to je so všetkým. Nie takto som im to nepovedala ze ich učia na peniaze ale oni to aj tak robiť budú lebo sa nestotožňujeme v nazoroch.. nemyslim si lebo v tom case tolko penazi nemali aby sa rozhadzovali na blbostiach. Oni sa rozhadzuju ako keby boli s nimi raz za rok a su s nimi pravidelne min raz do tyzdna. Neviem ci to nie je aj nejaka porucha narcizmus alebo také niečo

anonym_035c55
19. júl 2026
@stellina23

Kupovali klobúčik na konci leta a ja hovorím ze netreba aj tak ho kúpili svokor vytiahol peňaženku a bol klobucik. Dva krát ho mala na hlave. A to je so všetkým. Nie takto som im to nepovedala ze ich učia na peniaze ale oni to aj tak robiť budú lebo sa nestotožňujeme v nazoroch.. nemyslim si lebo v tom case tolko penazi nemali aby sa rozhadzovali na blbostiach. Oni sa rozhadzuju ako keby boli s nimi raz za rok a su s nimi pravidelne min raz do tyzdna. Neviem ci to nie je aj nejaka porucha narcizmus alebo také niečo

@stellina23 Na oblečenie som si zvykla mávnuť rukou. Buď to deti vynosia, alebo to posuniem ďalej, predám. Sladkosti tolerujem len do určitej miery. Ak je to raz týždenne a deťom potom nie je zle, neriešila by som to. Aj keď chápem, že teba hnevá princíp. Cez čo u mňa nejde vlak, je zasahovanie do výchovy. To sa vždy rázne ohradím a keď nad tým svokrovci mávnu rukou, dieťa tam nejde a ďalšia návšteva bude až po dlhšej dobe s tým, že ak sa to zopakuje, dieťa tam už nepôjde vôbec. Ty nie si povinná stretávať sa s nimi a už vôbec nie na pravidelnej báze. Treba im vysvetliť, že ťa musia rešpektovať ako matku, inak ich ty nebudeš rešpektovať ako starých rodičov a kontakt s vnúčatami skrátka nebude.

stellina23
autor
19. júl 2026
@anonym_99f2b7

A deti?Tebe v podstate vadi,ze Vaše deti maju milujúcu starku?Whau

@anonym_99f2b7 takto sa prejavuje milujúca starká? Mne to práveže pripadá ako manipulácia alebo narcizmus. Prečo ich milujúca starká nezobrala nikdy na ihrisko pri dome kde su kamarati a taha si ich len k sebe domov alebo vylety?

anonym_793977
19. júl 2026

@stellina23 Pamätaj, že raz aj ty budeš babičkou. A nevesta sa na teba bude pozerať ako na kriminálnika, keď k nim prídeš na návštevu. A ty vlastne len občas, aspoň raz týždenne budeš chcieť vidieť vnuka. A nevesta ťa bude z duše nenávidieť.

Karma je zdarma, raz sa ti to vráti. A možno tá nevesta ti ani neotvorí dvere, keď k nim prídeš na návštevu.

anonym_d906ec
19. júl 2026
@stellina23

@stellina23 pozri sa
Nemusí byt za tým nič
Len jednoducho, že vnúčatá majú radi a chcú im dať vsetko a aj dávajú lebo uz majú svoj vek,dlho tu nebudú a ich tak majú radi,len nech su deti šťastné a na čo im su peniaze atd
Ja mam tak isto svokrovcov
Ale ja som sa o tom rozprávala priamo
Som presne za výchovu, dôležité je co človek potrebuje a nie čo sa mu páči
Chápem svokrovcov, že chcú dopriať ale vysvetlila som im, že nieje vsetko o peniazoch
A ajtak si nebudu pamätát z tých 300 hračiek od koho čo mali alebo,ze mali super zážitok pri pozeraní tv atd atd
Ale to, že aha babka vie strikovat,ona je tá co zaspieva pesničku,kt.si budes pamätať, vynikajúci vývar a pri voni si spomenie na ňu
Dedo bude ten čo ho naučí montovať káble,bude mu rozprávať o cestovaní atď
A pochopili to a nie ako protest voči nim ale ako podporu ich vzťahu a podporu vo výchove pre hlbší charakter detí

Strana
z3