icon

Ako zvládnuť narážky okolia na druhé dieťa?

24. sep 2026

Ahojte, len sa chcem vyzalovat. Lebo toto ma dost rozčuľuje.dieta mam jedno, s muzom.sme sa dphodli na jednom skrz moje zdravotne problemy ,ktore vznikli po porode. Nebavi ma tlak okolia. Svokra minpovedala,ze sommsebec, ze dietatu nedoprajem surodenca. V robote mi zakaždým povedia, ved ty zachvilu pojdes na matersku. Alebo. Vyzeras ako tehotna. Mna uz nebavi vysvetlovat ano bavit sa na tu temu, preco jedno dieta, z akeho dovodu a preco sa oni staraju, ked ho nebudu zivit ani nevedia nasw dôvody

Strana
z2
anonym_ffc722
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@bielasovicka p niektorych vie, ale nie o vsetkych, nechcem s nimi rozoberat moj zdravotny stav. A v praci to myslia tak,ze dieťa je uz dost velke,ze pptrbuje surodenca..omh

@anonym_autor nevieš sa vyjadriť jasne?Nie, my druhé dieťa mať nebudeme.Ked zahmlievas odpovedás neisto potom je táto odozva.

autor
•
25. sep 2026
@anonym_ffc722

@anonym_autor nevieš sa vyjadriť jasne?Nie, my druhé dieťa mať nebudeme.Ked zahmlievas odpovedás neisto potom je táto odozva.

@anonym_ffc722 ty si tiez nechapava,? Pisem ze im vravim,ze nechceme mat a nic nebude a oni veselo dalej. To ta prejde:D

autor
•
25. sep 2026
@anonym_04f311

@anonym_autor ja som reagovala takto: " čo vám bráni mať ďalšie, veď majte" alebo aj " čo vás do toho"

@anonym_04f311 to je dobre , 👍😘

autor
•
25. sep 2026
@anonym_01c81e

Tu sa odporuca byt fakt hnusna, ked si nedaju povedat a vratit im debilne otazky:
- a ty uz mas menopauzu?
- a ty este zijes sexualne? Ide to este v tvojom veku?
- pocuj, inkontinenciou este netrpis?
Lebo pre teba je toto osobna otazka, tak im to vrat, mozno sa uvedomia.

@anonym_01c81e 🤣to je ozaj dobre

autor
•
25. sep 2026
@anonym_10afb6

@anonym_autor Ahoj, úplne ťa chápem a je mi ľúto, že musíš počúvať takéto hlúpe reči. Ľudia majú občas potrebu rýpať do všetkého, čo sa nezmestí do ich úzkej šablóny, a vôbec si neuvedomujú, aké vedia byť ich poznámky zraňujúce. Často za tým ani nie je čistá zlostnosť, ale skôr to, že STARŠÍ ĽUDIA si celú svoju životnú HODNOTU a úspech nevedomky spájajú len s „VÝKONOM “ svojich detí či neviest, a tak akoby pretekajú v tom, kto má väčšiu rodinu.

Zdravie máš však len jedno a rozhodli ste sa s mužom presne tak, ako je to pre vašu rodinu najlepšie, a do toho nikto iný nič nemá. Skús sa týmito rečami netrápiť, aj keď viem, že sa to ľahšie hovorí, ako robí, a hlavne sa necíť povinná sa niekomu neustále zodpovedať. Drz sa a nenechaj si kaziť náladu!

@anonym_10afb6 ďakujem za podporu si zlatá. Presne je to tak ako pises

michaela329
•
25. sep 2026

@anonym_autor svokry by som sa opýtala, že či sa ma chce silou mocou zbaviť, keď mi núti druhé dieťa. A ostatným by som narovinu povedala, že druhé nemôžeme mať. Niekedy je najlepšie byť priamy.

anonym_04f311
•
25. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_04f311 to je dobre , 👍😘

@anonym_autor neznášala som tie otázky. A ako sa vraví: na sprostu otázku, sprostá odpoveď

anonym_6abeef
•
25. sep 2026
1sally12
•
25. sep 2026

Normálne povedz že druhé nebude a bodka. Načo si niečo furt vymýšľať🙄

anonym_82c7f8
•
26. sep 2026

@anonym_autor povkaj do prechpdu potom sa nikto
Pytat nebude
Alebo sa nevykrucaj a rovno povedz, dalsie mat nemozme a uz sa ma na to nepytajte dakujem
Boze tu sa ides vyzalovat ale tam usta nevies otvorit

cacianka
•
28. sep 2026
@anonym_d8e5fc

No tak povedz razne "uz si nezelam debatovat na tuto temu, je to trapne a nie, druhe dieta neplanujeme". Pomoze to viac, ako zalozenie tejto temy.

@anonym_d8e5fc ale potom ešte odvrknut "čo sa staráš?! Ja neriešim tvoje brucho, tvoju materskú, ani tvoje deti, ani tvoje zuby, prdy, grgy , alebo nestarám sa kedy umriete" alebo ak viem že niekto má problém tak aj na ten by som poukázala. Ale až potom, keby bolo treba.

cacianka
•
28. sep 2026
@cacianka

@anonym_d8e5fc ale potom ešte odvrknut "čo sa staráš?! Ja neriešim tvoje brucho, tvoju materskú, ani tvoje deti, ani tvoje zuby, prdy, grgy , alebo nestarám sa kedy umriete" alebo ak viem že niekto má problém tak aj na ten by som poukázala. Ale až potom, keby bolo treba.

@cacianka materskú - maternicu malo byť

anonym_9ee9e7
•
28. sep 2026

Po druhom dietati zacali narazky na dalsie - vzdy som to zvrtla na vtip. Vzdy sme sa nad tym zasmiali. Raz som jednym aj povedala, ze ja si beriem priklad od nich - superpobozni, vsetko ako bozie pismo kaze a len dve deti. Reku ked budete mat vy tretie tak zacnem aj ja rozmyslat nad tretim - odvtedy mi uz nic nepovedali. Zase sa nad tym clovek nemusi pozastavovat, zvycajne sa aj tak jedna o “small talk” s ludmi s ktorymi clovek nema v podstate ziadny spolocny zaujem a tak sa bavis o detoch. Ja som tak podpichovala aj kolegynku ked sa vydala a potom zrazu zacalo byt vela tehotnych tak som ju obcas podpichla ci uz aj ona chytila virus - na stastie si to nezobrala zle a nerobila z toho watergate. A ked teraz ostala tehotna tak mi dala spravu - ty si uz tuzobne ocakavala aby som boal tehotna a teraz je to uz realne. Ja sa na takychto temach nedokazem rozhodit. Proste ludia nemaju o com hovorit a furt lepsie ako hovorit o politike alebo o futbale.

Strana
z2