icon

Ako zvládnuť narážky okolia na druhé dieťa?

24. sep 2026

Ahojte, len sa chcem vyzalovat. Lebo toto ma dost rozčuľuje.dieta mam jedno, s muzom.sme sa dphodli na jednom skrz moje zdravotne problemy ,ktore vznikli po porode. Nebavi ma tlak okolia. Svokra minpovedala,ze sommsebec, ze dietatu nedoprajem surodenca. V robote mi zakaždým povedia, ved ty zachvilu pojdes na matersku. Alebo. Vyzeras ako tehotna. Mna uz nebavi vysvetlovat ano bavit sa na tu temu, preco jedno dieta, z akeho dovodu a preco sa oni staraju, ked ho nebudu zivit ani nevedia nasw dôvody

Strana
z2
beata_k
•
24. sep 2026

@anonym_autor A preco by si mala niekomu nieco vysvetlovat? Ved povedz "uvidime" a zmen temu.

autor
•
24. sep 2026
@beata_k

@anonym_autor A preco by si mala niekomu nieco vysvetlovat? Ved povedz "uvidime" a zmen temu.

@beata_k lebo sa zacnu vypytovat a kedy bude druhe? Uz je cas, deuhe ma uz skoro5 a taketo nevhodne pripomienky

beata_k
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@beata_k lebo sa zacnu vypytovat a kedy bude druhe? Uz je cas, deuhe ma uz skoro5 a taketo nevhodne pripomienky

@anonym_autor Ale prosim ta. Nevies povedat " neviem" ? "Ked budem tehotna, dam vediet" A obdobne odpovede...

autor
•
24. sep 2026
@beata_k

@anonym_autor Ale prosim ta. Nevies povedat " neviem" ? "Ked budem tehotna, dam vediet" A obdobne odpovede...

@beata_k ale ja viem,ze nechcem a nič nebude,len ked to poviem, akoby to nepočuli

anonym_d8e5fc
•
24. sep 2026

No tak povedz razne "uz si nezelam debatovat na tuto temu, je to trapne a nie, druhe dieta neplanujeme". Pomoze to viac, ako zalozenie tejto temy.

anonym_f4ae5c
•
24. sep 2026

Podla mna precenujes svoj vyznam v zivote tvojich kolegov. Nicim sa netrap, vsetkym si jedno. Je to len taka konverzacna tema, kedy budes mat frajera, kedy bude svadba, a babo kedy, kedy druhe…? Klasika. Keby si bola s tym rozhodnutim ok, kolegovia ta nerozhodia. Tiez mam jedno dieta, z rozlicnych dovodov, a co si o tom Simonka z personalneho mysli, mi je u prdele.

Svokra je ine hausnumero, ale tam by mal zakrocit tvoj muz. Aby jeho matka nazvala jeho manzelku sebeckou, kvoli vasmu SPOLOCNEMU rozhodnutiu a on nezakroci…slaboch.

anonym_5b99dd
•
24. sep 2026

ja a muz deti necheme vobec, nebavilo ma to uz vysvetlovat po xykrat, tak som zacala klamat. mojim talentom je, ze sa dokazem rozplakat. ked pride nevhodna otazka na to kedy budeme mat dieta, stichnem, pozeram na osobu, trva to tak 30sekund a zacnu mi tiect slzy a nasledne klamem ako som minuly tyzden potratila. je to hnusne klamstvo, ale bohuzial.10/10, odporucam, ani jedna osoba z troch sa uz tuto otazku opakovane neopytala

anonym_9c54ac
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@beata_k ale ja viem,ze nechcem a nič nebude,len ked to poviem, akoby to nepočuli

@anonym_autor tak im na rovinu povedz, ze o pocte deti rozhodujete vy dvaja s manzelom, a do toho ako sa rozhodnete nikoho nic nie je. Zakazdym ked to pride na pretras
A mamicku nech si uprace jej synacik. Na dieta treba dvoch, takze nech to stara mame nezvaluje na tvoju sebeckost. Na splodenie dietata treba aj jej syna. Ked on nechce, tak dalsie vnuca nebude. Mal by jej to oznamit.

anonym_c6ce71
•
24. sep 2026

Toto je na SK top tema, staranie sa do cudzich maternic. Nielen v politike, ale aj v beznom zivote. Kedy bude dieta, preco nie, kedy bude druhe, uz je cas, ked uz mas 3, tak uz je prilis, atd. Posadnutost. Ja by som sa v zivote nikoho neopytala, kedy bude mat dieta a uz vobec by som mu nepovedala, ze uz je cas (wtf). Pre mna, za mna nech ma kazdy, kolko a kedy chce. Je mi to uprimne u pr....

anonym_73bc82
•
24. sep 2026

V práci daj protiotázku kedy mi zvýšite plat? Teraz si druhé nemôžeš dovoliť.

anonym_423dea
•
24. sep 2026

Kamarátka takto na otázky vždy odpovie inak každému 🤣. Ja sa vždy na tom bavím, lebo som počula už asi 15 verzií a vždy sa nájde ešte niekto, koho to baví riešiť.

anonym_04f311
•
24. sep 2026

@anonym_autor ja som reagovala takto: " čo vám bráni mať ďalšie, veď majte" alebo aj " čo vás do toho"

anonym_3ef399
•
24. sep 2026
@anonym_c6ce71

Toto je na SK top tema, staranie sa do cudzich maternic. Nielen v politike, ale aj v beznom zivote. Kedy bude dieta, preco nie, kedy bude druhe, uz je cas, ked uz mas 3, tak uz je prilis, atd. Posadnutost. Ja by som sa v zivote nikoho neopytala, kedy bude mat dieta a uz vobec by som mu nepovedala, ze uz je cas (wtf). Pre mna, za mna nech ma kazdy, kolko a kedy chce. Je mi to uprimne u pr....

@anonym_c6ce71 a keď už dieťa je, tak v kuse od 2 rokov otazka- kedy pôjde do škôlky,...a ty ešte nechodíš do škôlky? Už by si mal...medzi deticky chodiť..😬

anonym_01c81e
•
24. sep 2026

Tu sa odporuca byt fakt hnusna, ked si nedaju povedat a vratit im debilne otazky:
- a ty uz mas menopauzu?
- a ty este zijes sexualne? Ide to este v tvojom veku?
- pocuj, inkontinenciou este netrpis?
Lebo pre teba je toto osobna otazka, tak im to vrat, mozno sa uvedomia.

marth16
•
24. sep 2026

@anonym_autor nabudúce keď sa ťa budú pýtať kedy bude druhé, daj im protiotázku: a vy ste mali kedy naposledy sex. Uvidíš, budeš mať raz dva pokoj.

anonym_c1ee49
•
24. sep 2026

Niektori ludia si dovolia takto dobiedzat do tych ktori nie su asertivni v nastavovani hranic. Neostava ti nic ine ako byt razna

anonym_037ed3
•
24. sep 2026

@anonym_autor Ľudom nevyhoviete nikdy. My máme dve deti, obidve dievčatá. Hádaj čo počúvam ja 😄

anonym_01c81e
•
24. sep 2026

@anonym_037ed3 kedy bude vajciak?😂🤣

anonym_037ed3
•
24. sep 2026
@anonym_01c81e

@anonym_037ed3 kedy bude vajciak?😂🤣

@anonym_01c81e Jasneeeeee 😆🙌🏼 lebo to je asi samozrejmosť že tretie by bolo automaticky chlapec 🙈 a keď sa v tom rýpu ďalej tak iba odpoviem že vy k nemu vstávať nebudete však… v práci ledva vykrivame tie detské choroby už teraz nie to ešte s ďalším dieťaťom

bielasovicka
•
24. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a svokra nevie ze máš tie zdravotne problémy?
A prečo ti v práci hovoria ze zachviľu ideš na materskú? To som nepochopila.

anonym_5d8468
•
24. sep 2026

musis pockat ktm zostarnes, tak do 43 budu otravovat

petamich
•
24. sep 2026

@anonym_autor a preco vobec citis povinnost cokolvek vysvetlovat 🙂 my sme chceli jedno, mame jedno a ked sa ma chvilu pytali na druhe, povedala som, ze len s inou zenou a po case prestali, svokre by som povedala "ano som sebecka, presne tak". Ani ma nehne, aby som komukolvek cokolvek vysvetlovala. A ano s kludnym svedomim poviem, ze ja osobne, dnes uz som stara a sebecka karieristka.

anonym_c6ce71
•
24. sep 2026
@anonym_037ed3

@anonym_01c81e Jasneeeeee 😆🙌🏼 lebo to je asi samozrejmosť že tretie by bolo automaticky chlapec 🙈 a keď sa v tom rýpu ďalej tak iba odpoviem že vy k nemu vstávať nebudete však… v práci ledva vykrivame tie detské choroby už teraz nie to ešte s ďalším dieťaťom

@anonym_037ed3 Treba mat obe pohlavia, inak koniec sveta🤪 Ale zarty bokom, realne poznam ludi, ktori maju proste X deti, lebo tentokrat to uz URCITE bude syn/dcera🤦‍♀️

btus
•
24. sep 2026

@anonym_autor normálne povedz: "Druhé nebude". Ak to nepochopia, ich problém. My sme tiež povedali, bude len jedno. Bohate stačí. A dali nám pokoj.

anonym_818b9d
•
24. sep 2026

U nás keď sa začne táto téma tak poviem ze nás je doma dosť a viac nás nebude. Nech si každý trhne nohou a stará sa sám o seba.

anonym_10afb6
•
24. sep 2026

@anonym_autor Ahoj, úplne ťa chápem a je mi ľúto, že musíš počúvať takéto hlúpe reči. Ľudia majú občas potrebu rýpať do všetkého, čo sa nezmestí do ich úzkej šablóny, a vôbec si neuvedomujú, aké vedia byť ich poznámky zraňujúce. Často za tým ani nie je čistá zlostnosť, ale skôr to, že STARŠÍ ĽUDIA si celú svoju životnú HODNOTU a úspech nevedomky spájajú len s „VÝKONOM “ svojich detí či neviest, a tak akoby pretekajú v tom, kto má väčšiu rodinu.

Zdravie máš však len jedno a rozhodli ste sa s mužom presne tak, ako je to pre vašu rodinu najlepšie, a do toho nikto iný nič nemá. Skús sa týmito rečami netrápiť, aj keď viem, že sa to ľahšie hovorí, ako robí, a hlavne sa necíť povinná sa niekomu neustále zodpovedať. Drz sa a nenechaj si kaziť náladu!

anonym_cc08ee
•
24. sep 2026

No ja som veľmi chcela druhé dieťa, takže si vieš predstaviť, ako mi padli otázky okolia, kedy už bude ďalšie, či čakáme na potlesk, prečo nedoprajeme malej súrodenca atď...nemysleli to zle, ale bolelo to, trvalo 10 rokov, kým pochopili, že sa to nezmení.

marci9
•
24. sep 2026

Keby sa ma pýtali, kedy bude druhé dieťa, úplne pokojne by som im odpovedala: "Nikdy." Hotovo.

anonym_acfd64
•
25. sep 2026

Mám 10.r syna a do teraz ma sem tam niekto takú poznámku. Moja odpoved? ,,chceli sme jedno” a na otázku prečo? ,,lebo sme egoisti” a pri takto otvorenej odpovedi malo kto skúša ďalej. Predo by som mala niekomu niečo vysvetľovať, tiež mame jedináčika skrz zdravotne komplikácie a absolútne nie som ten typ človeka čo bude niekomu nieoc vysvetľovať

autor
•
25. sep 2026
@bielasovicka

@anonym_autor a svokra nevie ze máš tie zdravotne problémy?
A prečo ti v práci hovoria ze zachviľu ideš na materskú? To som nepochopila.

@bielasovicka p niektorych vie, ale nie o vsetkych, nechcem s nimi rozoberat moj zdravotny stav. A v praci to myslia tak,ze dieťa je uz dost velke,ze pptrbuje surodenca..omh

Strana
z2