Ako zvládnuť náročný vzťah so svokrou?
Ahojte. Mám manžela, s ktorým tvorím pár tri roky a už to bude rok, čo sme manželia. No už od začiatku vzťahu tu bol problém, a to je jeho matka, teda moja svokra. To, čo mi robila od začiatku vzťahu bolo veľmi nepríjemné a ponižujúce. Chcem sa prosím len vyrozprávať, pretože mám pocit, že chyba je asi vo mne, nie v nej. Ale zároveň podvedome viem, že ja nie som zlý človek, len ona mi dáva dôvod si myslieť opak.
Tak teda….keď sme spolu s manželom, vtedy ešte len priateľom, začali spolu chodiť, mal už dva roky kúpený maličký bytík v dedine, kde býva aj jeho mama. Po asi roku chodenia som sa k nemu nasťahovala. Samozrejme platila som všetko tak, ako sme sa dohodli. Dokonca som mu dala časť mojich našetrených peňazí na to, aby skôr splatil hypotéku. Lenže už od začiatku mala jeho mama problém s tým, že údajne ho ja chcem o ten byt obrať, že chcem aby to bol len moj byt. Toto keď som počula, tak som ostala úplne mimo. Týmto celým to teda začalo, že mala pocit, že ho o jeho bývanie chcem pripraviť. Potom to už celé išlo dolu vodou. Vadilo jej úplne všetko. To, že sme sa niekam vybrali na výlet, že som manžela zobrala napríkad k nám domov na víkend a mali sme rodinnú opekačku, to, že si farbim vlasy, robím nechty. To, že jej jej syn prestal kupovať kvety, ale kupuje ich už len mne. Vadilo jej to, že moj brat ma s mojim manželom pekný vzťah a sú ako kamaráti. Proste tam je toľko veľa veci, niektoré sú maličkosti, niečo je zase take, že sa rozum nad tým pozastavuje. Ona veľmi dokáže so synom manipulovať. Vola mu každý deň aj trikrát, sťažuje sa na cely svet, viem, ako to muža otravuje a je z toho už na nervy. Veľakrát si ma zastal, aj predo mnou, ale nič nepomáhalo. Vrchol bol, keď nás zavolala teraz k nej na oslavu, a tam začala spomínať na jeho ex priateľku v dobrom. A chválila ju, kde teraz robí, čo dosiahla. Bolo mi do plaču.
Lenže….svokra keď vie mať dobrú náladu, vie byť aj milá. Zrazu je ako vymenená. Pekne sa ku mne správa, aspoň teda naoko. Pretože aj to pekne správanie vie byť falošne. A vtedy, keď ma dobrú náladu si poviem, že vlastne ona neni zlá, to len ja asi beriem príliš vážne. Potom si ja o sebe myslím, že ja som ta zlá

Ja som k nej úctivá ako sa len dá. Snažím sa byť priateľská, pomáham jej veľa. Ale ona aj napriek tomuto všetkému ma pred synom nazve štetkou, pobehlicou. Len kvôli tomu, že mám necht, farebne vlasy….velakrat mi povedala že do jej rodiny nepatrím
@lalinka328 správa sa tak k tebe, lebo si to necháš