icon

Ako zvládnuť negatívne správanie švagrinej?

6. apr 2026

Ahojte,oznámili sme rodine,že čakáme bábätko no švagriná ma už od začiatku vzťahu nemá v láske bola na môjho muža neustále naviazaná a keď som prišla ja tak už zrazu nemal na ňu toľko času je to už vyše 12 rokov a stále somnou “nevychádza” predomnou sa robí,že ma má rada a za chrbtom nepekne ohovára,dokonca aj môjmu mužovi stále hovorí či tam budem tiež,či idem tiež,lebo nebudú môcť byť vo dvojici a takéto veci ,už jemu to bolo minule nepríjemné keď videl,že som to počula…aj keď sme oznámili bábätko vybozkávala môjho muža a namňa sa ani nepozrela,nie to ešte zagratulovala … mne len povedala flegmaticky,že len teraz uvidím čo to je starať sa,že to neni len tak jak si ja myslím😀nikdy som jej nič nespravila okrem toho,že som prišla do života jej brata😀nikdy mi ani nezablahoželá ani na narodky na nič ale mužovi stále vyvoláva a kontroluje kde je,čo robí… pritom už nemáme 20 rokov aby sme sa chovali ako pubertiaci🤦🏻‍♀️

anonym_bd1056
6. apr 2026

Ja nic, kaslala by som na ni, nie vzdy si vsetci sadnu

viestta
6. apr 2026

A tvoj muz co na to? Problem nie ja svagrina, teda nie ten najvacsi. Problem je tvoj muz.

anonym_cbaf4b
6. apr 2026

Akože 12 rokov s tebou takto cvičí a tvoj muž na to nič? Je to prinajmenšom divné.
Súhlasím.s tým čo už bolo napísané, problem je tvoj muž

anonym_ced540
6. apr 2026

Ten tvoj muž je z nejakej divnej rodiny keď ma so sestrou taký "zvláštny" vzťah 😀

anonym_4a03cb
6. apr 2026

Bud rada, ze nevybozkavala aj teba 😀. Aspon ja neznasam bozkavacky od "cudzich" ludi. Kasli na nu. Este stale nepochopila, ze ty si zena tvojho muza. Tvoj muz by jej mal vysvetlit jasne, ked sa pyta, ze ci pojdes niekde aj ty. Ze ano pojde, je to moja manzelka a ta je u mna na prvom mieste.

autor
6. apr 2026
@viestta

A tvoj muz co na to? Problem nie ja svagrina, teda nie ten najvacsi. Problem je tvoj muz.

@viestta prečo by bol problém môj muž ? 😀hádam sa s ním nebudem hádať kvôli tomu,že jeho sestra sa nevie správať,on ju usmerní vždy keď treba ale nemôže ju stále napomínať ako nejaké decko..na začiatku nám robila strašne zle stále si vymýšľala kde ma videla (vymyslela si presne taký deň čo bol somnou muž u lekára,jednak niesom taká čo chodím kade tade) a neviem čo som jej povedala pritom sa s ňou ani nikdy nerozprávam..proste miešala medzi nami hovno aj keď nebolo aké,tak sme sa od nej vzdialili ale ajtak mužovi stále vyvoláva do práce ale čo má s ňou už robiť je to predsa len jeho sestra nemôže s ňou úplne prerušiť kontakt
Na tú jej realciu proste povedal,že sa nemusí o mňa báť lebo sa viem o všetko postarať tak nech nerozpráva..
Môj muž mi je najväčšou oporou a láskou, stojí vždy primne

autor
6. apr 2026
@anonym_4a03cb

Bud rada, ze nevybozkavala aj teba 😀. Aspon ja neznasam bozkavacky od "cudzich" ludi. Kasli na nu. Este stale nepochopila, ze ty si zena tvojho muza. Tvoj muz by jej mal vysvetlit jasne, ked sa pyta, ze ci pojdes niekde aj ty. Ze ano pojde, je to moja manzelka a ta je u mna na prvom mieste.

@anonym_4a03cb áno to jej stále povie a potom mne rozpráva švagriná keď muž vyjde z izby,že on je ajtak jej láska a ona ho veľmi ľúbi podotýkam že jej ťahá na 40 a má vlastnú rodinu🙈

anonym_4a03cb
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_4a03cb áno to jej stále povie a potom mne rozpráva švagriná keď muž vyjde z izby,že on je ajtak jej láska a ona ho veľmi ľúbi podotýkam že jej ťahá na 40 a má vlastnú rodinu🙈

@anonym_autor Ona sa zblaznila, ked ti take hovori. Normalna isto nie je.

anonym_8c1f8c
6. apr 2026

Nič by som nerobila. Pomyslela by som si, že nie je v poriadku a išla ďalej 🤷‍♀️

autor
6. apr 2026

Ten môj už na ňu nemá nervy proste jej povie keď treba ale neľúbi stále riešiť takéto doťahovačky,už sa stretávame len naozaj takto na rodinných oslavách keď musíme a tam sa stále dohodneme,že ju proste ustojím a nenecháme sa rozhádať kvôli tomu,že sa ona nevie správať

viestta
6. apr 2026
@anonym_autor

@viestta prečo by bol problém môj muž ? 😀hádam sa s ním nebudem hádať kvôli tomu,že jeho sestra sa nevie správať,on ju usmerní vždy keď treba ale nemôže ju stále napomínať ako nejaké decko..na začiatku nám robila strašne zle stále si vymýšľala kde ma videla (vymyslela si presne taký deň čo bol somnou muž u lekára,jednak niesom taká čo chodím kade tade) a neviem čo som jej povedala pritom sa s ňou ani nikdy nerozprávam..proste miešala medzi nami hovno aj keď nebolo aké,tak sme sa od nej vzdialili ale ajtak mužovi stále vyvoláva do práce ale čo má s ňou už robiť je to predsa len jeho sestra nemôže s ňou úplne prerušiť kontakt
Na tú jej realciu proste povedal,že sa nemusí o mňa báť lebo sa viem o všetko postarať tak nech nerozpráva..

@anonym_autor problem je, ze nevie svoju sestru upratat, urcit hranice a nevie, ne ktoru stranu sa ma postavit, ci na stranu svojej zeny a tu branit pred nevhodnym spravanim alebo na stranu svojej sestry, ktora nevie kde su hranice. Keby vedel, za tie roky by uz bola svagrina upratana

tatiana288
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Prepáč, ale tvoj muž to hrá na obe strany. Nechce si pohnevať teba ani sestru, a to je zle. Ak by jej dal hneď na začiatku najavo, že prekračuje hranice, nemusela si toto riešiť 12 rokov. Hneď ako si začala vymýšľať príbehy kde a s kým ťa videla, mal tvoj muž rázne zakročiť.

aurora33
6. apr 2026
@anonym_autor

Ten môj už na ňu nemá nervy proste jej povie keď treba ale neľúbi stále riešiť takéto doťahovačky,už sa stretávame len naozaj takto na rodinných oslavách keď musíme a tam sa stále dohodneme,že ju proste ustojím a nenecháme sa rozhádať kvôli tomu,že sa ona nevie správať

@anonym_autor nerieš svagrinu, rieš muža, ktorý nevie zakročiť.

petamich
6. apr 2026

Nie nie je to normalne, ma k nemu nezdravy vztah a manzel by jej to mal razne vysvetlit 🤷‍♀️

amalka07
6. apr 2026
@viestta

@anonym_autor problem je, ze nevie svoju sestru upratat, urcit hranice a nevie, ne ktoru stranu sa ma postavit, ci na stranu svojej zeny a tu branit pred nevhodnym spravanim alebo na stranu svojej sestry, ktora nevie kde su hranice. Keby vedel, za tie roky by uz bola svagrina upratana

@viestta ako sa dá "upratať" 40 ročná žena? Ju už neprevychová a ak je raz taká on sa môže aj na hlavu postaviť a nezmení to. A stále je to jeho sestra a chápem ho, že prerušiť kontakt s ňou nechce. A autorka ti aj napísala, že sestru pravidelne upozorňuje, či jej má dať bitku?

viestta
6. apr 2026
@amalka07

@viestta ako sa dá "upratať" 40 ročná žena? Ju už neprevychová a ak je raz taká on sa môže aj na hlavu postaviť a nezmení to. A stále je to jeho sestra a chápem ho, že prerušiť kontakt s ňou nechce. A autorka ti aj napísala, že sestru pravidelne upozorňuje, či jej má dať bitku?

@amalka07 nehovorim o prevychove, hovorim o stanoveni hranic. Pretoze ludia si dovolie len tolko, kolko im dovolime my.

amalka07
6. apr 2026

Neskúšali ste to riešiť s jej mužom? Či on je asi rovnaký ako ona a na jej strane, že? Chápem manžela, že nechce úplne odstaviť vzťahy so sestrou, ale ona je evidentne psychopatka. Pre dobro všetkých vás a najmä vášho budúceho dieťatka by som so švagrinou dala rozhovor medzi 6-8 očami a rázne jej vysvetlila vášho postoj, povedať čo spravíte ak nezmení svoje správanie a ak sa to aj nezmení tak stretávanie obmedziť na minimum, a ak jej manžel par týždňov nebude dvíhať telefóny, ju to prestane baviť

amalka07
6. apr 2026
@viestta

@amalka07 nehovorim o prevychove, hovorim o stanoveni hranic. Pretoze ludia si dovolie len tolko, kolko im dovolime my.

@viestta tak daj teda presný postup ako to spraviť. Aši si sa nikdy nestretla s takýmto človekom, lebo ak áno, tak by si vedela, že týmto ľuďom hranice nastaviť nevieš, ich nezastaví nič

anonym_67eaf0
6. apr 2026
@amalka07

@viestta tak daj teda presný postup ako to spraviť. Aši si sa nikdy nestretla s takýmto človekom, lebo ak áno, tak by si vedela, že týmto ľuďom hranice nastaviť nevieš, ich nezastaví nič

@amalka07 "Hana, prestaň stále kydať na moju ženu. Už je to trápne a hnusíš sa mi s tým."

tatiana288
6. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Môžeš to brať dvomi spôsobmi.
1. Je psychicky "oslabená" a tak k nej treba pristupovať. Najnutnejšie návštevy, neviesť s ňou rozhovory, nezostávať s ňou sama v jednej miestnosti. Možno by nebolo od veci nabudúce ju pri jej óde na brata natočiť a ukázať mužovi a švagrovi. To, že schválne čaká čo s tebou bude sama, ukazuje, že si je plne vedomá nemiestnosti toho čo hovorí.
2. Je to skrátka kačena. Pri návštevách sa usmievaj, drž sa pri mužovi a až sa všetci otočia, ukáž jej s úsmevom prostredník. V tehotenstve by som sa nestresovala. Pomyslela by som si, že je to úbožiačka a hotovo.

anonym_2adfc0
6. apr 2026
@viestta

@viestta a precoby on mal svoju sestru upratovat? Jeho sestra je dospela a on tiez. V tomto pripade by si mala poriadok spravit autorka so svagrinou medzi sebou, nie je najmensi dovod aby to riesil brat...

viestta
6. apr 2026
@anonym_2adfc0

@viestta a precoby on mal svoju sestru upratovat? Jeho sestra je dospela a on tiez. V tomto pripade by si mala poriadok spravit autorka so svagrinou medzi sebou, nie je najmensi dovod aby to riesil brat...

@anonym_2adfc0 vsak svagrina ju ignoruje

anonym_2adfc0
6. apr 2026
@viestta

@anonym_2adfc0 vsak svagrina ju ignoruje

@viestta to nie je dovod na to aby ju upratoval svagor a riesil to on...

viestta
6. apr 2026
@anonym_2adfc0

@viestta to nie je dovod na to aby ju upratoval svagor a riesil to on...

@anonym_2adfc0 ale autorke vadi ako sa sprava svogrina k bratovi, ze upozaduje jeho vlastnu zenu, sprava sa k nemu majetnicky, dokonca ju ohovara, vymysla si na nu. Tak toto by mal dat na poriadok on, nie?

elz1920
6. apr 2026

A tá švagriná už bola kvôli tomu u doktora? Včera bolo neskoro ...

natalka13
6. apr 2026

@anonym_autor a pytas sa na co?

vilma7
6. apr 2026

Čo mal akože robit? Tak hádam ju dat potiadne do laty...a keby to za tych 12 rokiv par krat poriadne urobil tak by ste uz mali problem davno vyriešený. Takže áno, Tvoj problem je muž lebo on jediny by to mal s ňou riešit a vyriešit.

anonym_fc14ae
6. apr 2026

@anonym_autor "KONTROLUJE" to slovo hovorí za všetko.Tvoja švagriná absolútne nemá sebaúctu a sebahodnotu.Má pocit, že je " nikto.Pocit, že je " menej " A tento pocit je pre nás ľudí neznesiteľný.
Tak aby si dokázala, že je niekto, že má hodnotu,tak sa všemožne snaží teba ponížiť aby sa ona aspoň na chvíľu cítila" viac " .

SAMOZREJME TO JE PRE TEBA NEPRÍPUSTNÉ,aby si svoje komplexy riešila tým, že sa negatívne správa ku tebe.To sa rieši inak,ale to je na inú debatu.

Tu nestačí dať len hranice,ale dať HRANICE s DÔSLEDKAMI= dôsledok nezdvihnuť telefón , obmedziť návštevy, nájsť v sebe odvahu a povedať jej medzi štyrmi očami, čo si myslíš.Proste jej stále neustupovat, lebo stratíš samu seba a svoju sebaúctu,hodnotu,slobodu.Drzime ti palce 👍

sisamisaaa
7. apr 2026

@anonym_autor vykašli sa na ňu, blahoželám ku krásnym novinkám, máš muža, bábätko na ceste a to je jediné na čom záleží ☺️☺️☺️

anonym_7771cd
Včera o 06:51

@anonym_autor Na jednej strane sa tu sťažujes na švagrinú a na tej druhej si zastávaš svojho muža,že robí co môže.Nie nerobí!Už na začiatku jej mal ukázať kde je jej miesto,ako psovi,keď ona sama v takom veku nevie ako sa ma správať.Toto si mali vyriešiť oni dvaja a to tak,aby to nenarušovalo vašu pohodu,keď sa zídete celá rodina.Pokiaľ sa chová roky ako trupka,tak tvoj chlap asi veľa pre to neurobil,aby sa k tebe nesprávala ako k poslednej...Nemusí ti podávať ruku,ale už aj tie reči,ktoré hovorí svojmu bratovi je neúcta voči tebe.Takže,v prvom rade si ty uprac muža a on si potom uprace svoju seeegru...