Ako zvládnuť neporiadok po návštevách s deťmi?
Ahojte žienky, chcem s vami len tak pokecať o tom, či aj u vás doma ostáva neporiadok po návštevách, najmä keď sú tam aj deti. Keď od nás takáto návšteva odíde mám potom veľa práce s upratovaním - umývam záchod, kúpeľňu, vysávam, umývam podlahy, ja sama tomu nerozumiem, ale všetko mám ocapkané, fľakaté, rozmrvené keksy, neviem proste. Ja mám rada poriadok, tak jasné, že to všetko vidím potom. Keď sme doma len ja, manžel a naše dve deti, tak to takto nemáme, ale tie návštevy sú zaberák. A pritom prasce k nám nechodia, aby bolo jasné 🤣
@anonym_autor u nas aj ked to nie je navsteva s detmi 🤣 ale ano, ked su deti, je to horsie, napr u nas deti poberu zo stola chrumky, jednohubky, idu to jest do izby, potom s tymi mastnymi ruckami vsetko chytaju, takze je to tak. Tiez mi trva dat byt po navsteve s detmi do povodneho stavu tak hodinku. Nuz ale pocitam s tym vzdy, ked niekoho k nam volam.
Upratujem pred návštevou a aj po návšteve , ale ja milujem poriadok. Mením uteráky po návšteve. Nezniesla by som to. Som taký monk
tak asi chodia keď takto tam ostane.
nabudúce s návštevou sa stretni na ihrisku, v cukrárni a pod. a si bez roboty.
@anonym_431ec5 neponukaj jedlo ktore sa mrvi.
Záchod a kúpeľňu? To sú malé deti a nevedia trafiť?
Deti sa rozjasia, lietaju, neustriehnes, ze nebez, kedz nad tanierikom, s mokrymi (nie uplnendo sucha utretymi rukami) obchytaju vsetko.. no ved ako v skolke..
Podla mna to je normalne, nie je to predsa kazdy tyzden a raz deti vyrastu.. teda predpokladam, ze to je vek skolka, prve rocniky zs
Ps ani ja neviem nenatrusit kolac ci chlebik, sem tam mi kvapne voda, proste som obyc clovek 🙈😀
Nie 🤔
Akoze uz som raz mala navstevu ktorej deti vyhadzali komplet vsetky hracky z detskej izby po celom byte a ani sa chodit nedalo ale to bolo upratane za 10minut. Nic ine, nic nezaspinili.
@anonym_autor zažila som, že kamoška prišla so synom, ktorý mi prehodil sušiak (v izbe, kde bolo vsetko upratané, len ten jeden sušiak s vecami a dostatok priestoru na hranie, v druhej izbe vzal matrac z postele a spravil z neho šmýkačku, v spálni som ho našla skákať po manželskej posteli..hračky po celom hornom podlaží. Samozrejme veci zo sušiaka všade. Keď som ho upozornila, absolútne nereagoval.. a potom prišlo gro, keď dostali chrumky v sáčku a už som bola zúfalá, tak som pustila rozpravku a kamoška pre neho vypýtala zvlášť misku, aby nenatrúsil, lebo oni sú zvyknutí na poriadok..hlavne že poschodie vyzeralo ako po výbuchu a teda spravil to on. Syn mal v tom čase 5, kamoš 7,5. Odvtedy tu neboli. A to kamoška vždy hovorí, že by z návštevy nikdy neodišla, ak by neupratali..
Keby si videla nase vnutorne vchodove dvere (cele presklene), a to ani navsteva nebola, tak Ta odvezu 😅🤣
Ked mas na nasteve deti, tak neporiadok pribuda exponencialne, vtedy sa aj tvoje slusne vychovane deti "utrhnu z retaze" a aj tie co su na navsteve. Este sme nemali na navsteve ziadneho demolatora, ale vtedy aj nas "zabudne" co sa uz naucil. Ked odchadzame z navstevy, tak mlady sa zapoji do upratovania s domacimi detmi bez toho neodideme, aj ked viem, ze do poriadku ma to ich upratovanie veeelmi daleko. Nie kazda navsteva u nas to ma rovnako. Co uz? Alebo budem nariekat alebo upracem...
Ked mas na nasteve deti, tak neporiadok pribuda exponencialne, vtedy sa aj tvoje slusne vychovane deti "utrhnu z retaze" a aj tie co su na navsteve. Este sme nemali na navsteve ziadneho demolatora, ale vtedy aj nas "zabudne" co sa uz naucil. Ked odchadzame z navstevy, tak mlady sa zapoji do upratovania s domacimi detmi bez toho neodideme, aj ked viem, ze do poriadku ma to ich upratovanie veeelmi daleko. Nie kazda navsteva u nas to ma rovnako. Co uz? Alebo budem nariekat alebo upracem...
@viestta existuje tretia možnosť, nevolať návštevu s deťmi 🙈
Pri tých deťoch nikto nie je?
Ku nam chodia deti casto. Deti volaju spoluziakov. Ale dohoda je vzdy,ze su len na jednom mieste. Bud ich izba alebo obyvacka ak pozeraju nieco. Ak su v izbe,ze sa hraju tak je to na nich. Pohraju sa a odidu ,ale upratuju nase deti. Ak im ich navsteva pomoze je to plus pre nich. Ked nepomozu upratat,neupratuju potom ani nase deti ked idu na navstevu ku nim. A vzdy teda dozeram,akonahle sa mi nieco nepaci co robia zakazujem. Napr do spalne by som ich nikdy nepustila. Ak idu na toaletu ostava celkom cisto. Cize netreba nic cistit. Vymenim akurat uterak na ruky po nich.
@anonym_autor u nas aj ked to nie je navsteva s detmi 🤣 ale ano, ked su deti, je to horsie, napr u nas deti poberu zo stola chrumky, jednohubky, idu to jest do izby, potom s tymi mastnymi ruckami vsetko chytaju, takze je to tak. Tiez mi trva dat byt po navsteve s detmi do povodneho stavu tak hodinku. Nuz ale pocitam s tym vzdy, ked niekoho k nam volam.
@anonym_ff0574 zo stola zoberú a idú to jesť do izby? A to im rodičia na to nič nepovedia? Však by som sa ako rodič hanbila ist na návštevu, keby moje dieta mŕvi jedlo na zem a behá so špinavými rukami…
len sa z toho nepototo, tvoje deti nenamrvia, neocapkajú? To len tie cudzie?
Taká návšteva k nám nechodí, moje aj cudzie deti jedia iba v jednej miestnosti. Nič hrozne čo by sa nedalo pozbierať do 2-3min.
Najväčší bordel po sebe za posledných desať rokov zanechal syn panej čo došla tepovať gauč. To bolo upratovania na hodinu
Jediný raz v živote som pustila do domu decko - partnerovu sestru s malým synom, odvtedy majú návštevy s deťmi do nášho domu vstup zakázaný. Po prvé ho nevyzula, lebo pre neho nedoniesla prezuvky, takže ho pustila dnu v topánkach. Otváral všetky zásuvky, vyberal z nich veci a hádzal ich po zemi, rozhádzal mi po zemi CD-čka, ktoré som mala starostlivo roztriedené na stojane, takže som ich potom triedila a ukladala pol dňa, vylial čaj na zem, omrvinky po celej izbe a kuchyni....Neustále som za ním chodila a dávala pozor, aby niečo nezničil a jeho matka sedela a pila kávu. Keď s topánkami začal skákať po bielej sedačke a ona sa tvárila, akože v pohode, tak už mi praskli nervy a požiadala som ich, aby odišli.
Jediný raz v živote som pustila do domu decko - partnerovu sestru s malým synom, odvtedy majú návštevy s deťmi do nášho domu vstup zakázaný. Po prvé ho nevyzula, lebo pre neho nedoniesla prezuvky, takže ho pustila dnu v topánkach. Otváral všetky zásuvky, vyberal z nich veci a hádzal ich po zemi, rozhádzal mi po zemi CD-čka, ktoré som mala starostlivo roztriedené na stojane, takže som ich potom triedila a ukladala pol dňa, vylial čaj na zem, omrvinky po celej izbe a kuchyni....Neustále som za ním chodila a dávala pozor, aby niečo nezničil a jeho matka sedela a pila kávu. Keď s topánkami začal skákať po bielej sedačke a ona sa tvárila, akože v pohode, tak už mi praskli nervy a požiadala som ich, aby odišli.
@marci9 to by som ja napriklad stopla hned vo dverach, obuteho do bytu za ziadnych okolnosti, to ako kde sme.. a to nemam na poriadok ziadnu ocd ale odtaal potaal
@anonym_ff0574 zo stola zoberú a idú to jesť do izby? A to im rodičia na to nič nepovedia? Však by som sa ako rodič hanbila ist na návštevu, keby moje dieta mŕvi jedlo na zem a behá so špinavými rukami…
@anonym_cc683c aano, nic nepovedia, minule bola u nas manzelova sesterniva so synom (4r) a ten vylial pohar dzusu v synovej izbe. Oblial samozrejme aj seba, ona sedela na gauci v obyvacke, prisla som za nou a vravim, ze Janko vylial dzus v izbe a ma mokre teplaky, poziciam ti nejake na prezlecenie? Cakala som, ze sa zodvihne a pojde to po nom aspon poutierat, ale ona nic, sedela dalej a ze ci ma moc mokre? Ja ze na kolene trocha a ona ze to vyschne. A bolo. No tak dakedy aj taketo navstevy mame...
Ja neznášam v lete návštevy , ktoré prídu v šľapkach,sandáloch, v obuvi ,v ktorej nenosíme ponožky.
spotené nohy, čo je úplne normálne v lete a vyzuju sa a chodia mi po čistej dlažbe. Ja by som najradšej rozdavala ponožky pri vchode .. ale nechcem byť za trápnu, pretrpim to a po návšteve umyjem podlahu, aby sa všetko lesklo
Ale návštevy k nám chodia . Ja si to pretrpim, a po odchode upratujem ako besna , až potom si v kľude sadnem 😌😁
A ešte napr mám úchylku, že keď sme niekde na návšteve , kde to nie je celkom čisté podľa mojich predstáv , napr aj domáce zvieratá a kopec chlpov, vtedy sa celá rodina musí vyzuť z ponožiek a hneď po príchode prezujem rodinu do čistých ponožiek, aby nechodili po našom čistom dome 😁😁😁
Najradšej by som aj vložky z topánok vyhodila, lebo veď tie špinavé ponožky z návštevy predsa boli v tých topánkach , ale tak to až nehrotím
Ja viem hrozne žiť so mnou 😵💫🤣🤣
Ja neznášam v lete návštevy , ktoré prídu v šľapkach,sandáloch, v obuvi ,v ktorej nenosíme ponožky.
spotené nohy, čo je úplne normálne v lete a vyzuju sa a chodia mi po čistej dlažbe. Ja by som najradšej rozdavala ponožky pri vchode .. ale nechcem byť za trápnu, pretrpim to a po návšteve umyjem podlahu, aby sa všetko lesklo
Ale návštevy k nám chodia . Ja si to pretrpim, a po odchode upratujem ako besna , až potom si v kľude sadnem 😌😁
A ešte napr mám úchylku, že keď sme niekde na návšteve , kde to nie je celkom čisté podľa mojich predstáv , napr aj domáce zvieratá a kopec chlpov, vtedy sa celá rodina musí vyzuť z ponožiek a hneď po príchode prezujem rodinu do čistých ponožiek, aby nechodili po našom čistom dome 😁😁😁
Najradšej by som aj vložky z topánok vyhodila, lebo veď tie špinavé ponožky z návštevy predsa boli v tých topánkach , ale tak to až nehrotím
Ja viem hrozne žiť so mnou 😵💫🤣🤣
@anonym_124055 vsak si noste vlastne hotelove slapky a rovnako ich doma rozdavaj navstevam. Po navsteve bud operies alebo vyhodis
@anonym_124055 vsak si noste vlastne hotelove slapky a rovnako ich doma rozdavaj navstevam. Po navsteve bud operies alebo vyhodis
@viestta ja už to so sebou vydržím a decká s manželom si zuju doma tie ponožky po návšteve
To sú len také moje vnútorné boje , ale nezaťažujem tým okolie a nevešiam im to na nos. Prežijem to so sebou no 😁
ja si pamatám ako sme raz u maminej kamošky doslova demolovali izbu, ja s bratom, oni tiež chlapec dievča v našom veku, proste hrôza, a pritom normálne decká…
a po jednej návšteve ma brali do nemocnice, 4 štichy na veľmi neobvyklom mieste 🤷♀️ doma by sa mi to nestalo. proste keď sa deti rozkokošia, tak to ide…
a syn tiež, keď boli so sestrenicou, to jak demoličná čata, svokra ich nechcela spolu brať na prázdniny 😂
@anonym_autor az taky extrém nie 😅 keď tak sa snažia za sebou hračky po hre popratat a jesť trvame na tom,aby jedli pri stole a nie všade po dome..pozn svoje deti a viem,že niekedy jedia ako prasiatka takže za stolom a tým pádom "iba" hračky..kúpeľne, WC sa mi zatiaľ nestalo,žeby ostalo v zlom stave, stačilo klasicke upratovanie
@anonym_autor jasne, ze neporiadok ostane...kupelka a wc ani nie, ale neporiadok, hracky pod nohami, omrvinky, obaly, vreckovky a pod. ano. Je to normalne.
Keď boli deti malé a prišla návšteva s deťmi podobného veku,veru keď odišli,mali sme byť ako po výbuchu...ale to nebolo len deťmi návštevy,ale deti sa nasilu a hračky, chrumky a podobne bolo všade...v tom veku som sa naučila pratat len po návšteve...neboj,trvá to len pár rokov, časom to bude fajn 😁
@marci9 mohla si ho aj ty hamovať…
@biba_18 Veď ja som sa snažila, ale kým som im v kuchyni robila pohostenie a kávu, stihol porozhadzovať tie veci zo zásuviek a CD-čka. A jeho matka, otec a môj partner sa na to pozerali a vôbec nezasiahli. Keď som to videla, dala som dosť jasne najavo že toto sa mi teda nepáči a začala som to upratovať a môj partner ešte na mňa žmurkal, aby som to nehrotila a nechala to tak, ale medzitým malý začal skákať v topánkach po tej sedačke a to už som vypenila. Zavelila som, aby okamžite zliezol dolu a že ich žiadam, aby odišli. Tak sa zdvihli a vypadli. Priateľovi som povedala, že viac ich u nás nechcem vidieť.

tak asi chodia keď takto tam ostane.
nabudúce s návštevou sa stretni na ihrisku, v cukrárni a pod. a si bez roboty.