icon

Ako zvládnuť nepozorného manžela? Skúste tieto tipy!

zuzicka122
21. aug 2024

#vylev
Prosim vas, zeny, ktore mate taky typ muza ako ja... ako dokazete fungovat bez toho aby vas roztrhalo na polovicu ????? lebo ja asi coskoro zinfarktujem
Mojho muza vobec netankuje co treba poplatit (peniaze da, ale vybav to vsetko ty), pozariadzovat, ze treba nove pasy detom, lebo konci termin, vyzdvihnut lieky z lekarne... co vsetko treba poriesit, pokupit pred nastupom do skolky, do skoly.... nic, nezajem....
Pred par mesiacmi prisla vyzva, ze mame nedoplatok na meste za odpady za rok 2022 - vtedy som mu dala papiere, ze zaplat to ty - vybav to.... zaplatil 1.splatku, na druhu zabudol...
V pondelok vravim, ze tu ma listok z lekarne, nech vyzdvihne cestou z prace lieky, lebo ja v utorok nemozem.... dnes sa pytam ci tam bol, nebol, a listok k tomu zabudol doma, takze ani dnes sa tam nezastavi.... aaaaaaaaaaaaaaa.... a ja aby som popri praci na HO, riesila deti a vsetko toto..... a este mi povie, ze co sa stazujem... aj vy to mate tak, ze musite mysliet pre istotu na kazdu jednu drobnost? Alebo to mam tak len ja?

Strana
z2
crazy_cat_lady
21. aug 2024

podla toho co pises mas dalsie dieta vedla seba :D ktore treba neustale kontrolovat/pripominat atd, no, predpokladam, ze bol taky aj predtym, ako si si ho vzala 🙂 cize zmenu je asi zbytocne ocakavat. ja mam nastastie manzela, ktory vybavi, este pripomina aj mne kolko krat :D mat toto doma, tiez ma asi uz vezu nohami napred :D

mclissa
21. aug 2024

Moj je motak ale poplatene mame vzdy na cas. Je motovidlo v inych veciach. Tiez mu kazem dve veci, a urobi jednu, lebo zabudol na druhu. Chapem naserie to aj teba. Ale uz som si zvykla, nieco jednoducho musim urobit sama a rychlejsie ako on.

vilma7
21. aug 2024

Môj je taký, ale nerozculuje na 5o, keďže sa celý život musím a sama zvrtam vo svete, tak vlastne len pokračujem v tom, kde a ako som žila predtým.
Ale myslím ze keby mu niečo dám spraviť, ASI by to zvládol🙂

ciola
21. aug 2024

Pre svoj pokoj myslim na vsetko a vsetko kontrolujem. Ale nie je to tak, ze by som vsetko musela len ja robit. Kedysi to tak bolo, ale som si povedala, ze staci a postupne (nenapadne 😀 ) som nechavala niektore veci nanho a tadaaa dnes uz by zvladol aj tie pasy vybavit a smeti zaplatit na prvy raz 😀

siska53
21. aug 2024

@zuzicka122 moj nie je motak, akurat to vzdy na starost mne. Da sa povedat, ze 80% veci platim ja. Lekaren, kedze objednava aj svojej matke, riesi tak na 50%,, zvysok ja. Lenze u nas je to tak, ze on viac robi ako ja, ja si odrobim svojich 8:15 a idem domov a nemusim viac riesit.

zuzicka122
autor
21. aug 2024

akoze on by to zvladol, ked musi, tak poriesi, ale unavuje ma, ze na to vsetko musim mysliet ja... a hej, urcite bol taky aj predtym, ale pred svadbou riesil len svoj zadok a doteraz mu pribudli dalsi 3 krpate :D

lienocka2808
21. aug 2024

@zuzicka122 nežiješ s mojim mužom??? toto je presne čo si popísala ako cez kopirák s mojim. Musím absolútne na všetko ja myslieť. Keby sa mne niečo stalo, ja naozaj netuším ako on bude s naším synom fungovať... minule som sa už nasrala, že teda naozaj nebudem riešiť ešte aj garančné kontroly na autách ich prezúvanie. Ak sa zatnem, tak manžel to porieši, ale musím na to myslieť samozrejme ja, lebo inak by sa neriešilo nič..

paciko9
21. aug 2024

Ja som sa toho zbavila😃. Moj muz v tomto super. Ale mam sestru a brata. Sama katastrofa. Kym bola mamina,tak ta vsetko poriesila. Tak viem o com hovoris

martyzpp
21. aug 2024

@zuzicka122 moj je tiez v niektorych veciach taky, hlavne co sa tyka deti. Preto ja robim na 6 hodin a staram sa o taketo zalezitosti a on nosi domov vacsinu financii. Ked mu ale po lopate poviem co treba urobit, chvalabohu urobi ale stane sa, ze zabudne alebo nieco popletie. U nas som ja ten organizacny organ, co sleduje financne zalezitosti a terminy. On potom uz robi, co ja poviem. Ale pracovne je on ovela vyssie aj lepsie ohodnoteny, tak ho nechavam, nech on sa zlepsuje, venuje cas a energiu tam a ja zase doma.

minenkak
21. aug 2024

@zuzicka122 aj ja mám niečo také doma,musela som si zvyknúť,moje veci si riešim ja, na jeho úplne seriem,občas mu niečo pripomeniem a nech sa stará,niekedy keď už mám toho dosť spravím bordel doma a poriesi všetko,občas musí vstať z gauča a ísť pekné do mesta a poriešiť, nakúpiť čo treba.Rano sa vždy opýtam ,čo chce jesť večer,v priebehu dňa ešte raz ,aby som vedela z práce čo kúpiť v obchode a keď neodpovie konkrétne,riešim len seba a to ,že máte deti,no asi malo chlapov napadne ,že treba do školy nakúpiť,mňa to teba tiež trklo väčšinou až na začiatku septembra

ivik4
21. aug 2024

To je skor lenivost nie ? Ze mu je vsetko jedno.
Lebo ja motakov poznam no zodpovedny su

landsmanka
21. aug 2024

nemyslim si, ze je motovidlo, len to ma proste na haku. spolieha sa na teba, vie, ze ty to vsetko vybavis a dalej sa nestara. to je lenivost, jednoducho je prilis pohodlny na to, aby nieco spravil sam, ked vie, ze je o to realne postarane. naco? doma ti inak aspon pomaha? domace prace mam na mysli. lebo ak nie, to by ma ozaj porazilo. keby aspon navaril, tak no dobre, dajme tomu 🙏

juliacenc
21. aug 2024

@zuzicka122 no vyborne dalsie decko na krku, alebo totalny nezaujem a hadzanie vsetkeho na teba

petracandle
21. aug 2024

@zuzicka122 čo si si zobrala, to máš. Evidentne mu mater celý život chodila okolo riti, takže nemá absolútne žiadnu zodpovednosť. A teraz to robíš ty. On sa oženil super, ty vôbec

dahra
21. aug 2024

@zuzicka122 - môj sa stará o veci okolo auta a bytu a elektroniky/ mobily/ TV. Samostatne. Ale ak treba vybaviť iné, myslím na to ja. Ak chcem jeho účasť, pošlem/ napisem mu zoznam, pripomeniem, skontrolujem. Nenazyvam ho motovidlo. Toto nám funguje ok. Ale iné veci nevie. Plánovanie. To je všetko v mojej réžii 😁

aliii3
21. aug 2024

@dahra U nás je to podelené podobne. Každý nech robí to, čo mu ide lepšie. Nebudem ho posielať do potravín na nákup, keď aj tak viem, že mi bude každú chvíľu volať 😀 Rovnako sa ja nemontujem do toho, keď treba brať autá do servisu napríklad.

deti95060810
21. aug 2024

len pre toto je moták?
tak to mám potom motáka aj ja.
ja sa cítim ako taká sekretárka, alebo managérka celej rodiny. Nie že len deti na krku ale ešte aj manž. prihlasujem k lekárom... platenie je samozrejme na mojej hlave a tak isto nákupy - všetkého a pre všetkých - od jedla cez drog. až po oblečenie a topánky... a to je nás v domácnosti 6 .

rachel36a
21. aug 2024

@zuzicka122 moje motovidlo ani nevie koľko co platime, popravde neviem ani ci si pamätáš meno synovej ucitelky...ale co mu príkazom to urobí...nezabudne...ale skolku, školu, lekarov, lieky, vyber poskytovateľov, operátorov, dovolenky a všetko ostatné riešim je...on len platí 😁😁😁😁

lizatko1009
21. aug 2024

Nie, urobí všetko sam a co ho poprosim prejde aj 30km ako vcera, aby mi to isiel kupit. Akurat ked je v obchode sam, tak dokaze volať aj 5x

0kristina0
21. aug 2024

Nemas muza motaka ale muza, ktory je zvyknuty, ze ty to spravis. Tieto ukony co si vymemovala u nas robim tiez ja ale zato manzel vybavuje technicke veci typu auta, vyvoz zumpy, vsetko okolo domu, ma na starosti nakupy. Ak je to takto vyvazene, nevidim v tom problem.

avakona
21. aug 2024

@zuzicka122 aj môj je taky, ale má na to diagnózu- ADHD😀

vyrovnanaosoba
21. aug 2024

@zuzicka122 ak bol stále taky, tak sa prestaň sťažovať, za ten čas si si mala buď zvyknúť, alebo ho naučiť ináč, resp.mu neukázať, že vsrtko môže nechať na teba.
Manžel mi tiež nechal na starosti platby, od šekov, nákupov, oblečenie, škola, škôlka, výživné...darčeky. Ale ak mu poviem, aby išiel kúpiť, zaplatiť, nerobí zo seba neschopného.

simsalabim
21. aug 2024

@zuzicka122 to, co opisujes, je podla mna u chlapov pomerne bezne...vacsinou je zena ta, co manazuje chod domacnosti, co treba kupit a zaplatit.... pripominat, skontrolovat. Problem je vtedy, ked ti to vadi, alebo to chlap zenie do extremu. Asi mu tzreba pomalicky povinnosti pridavat, nech si zvyka.

alickapusinka
21. aug 2024

aj my to tak mame da peniaze a všetko vybavujem behám platim ja.Viem že by zabudol.To sú take typy chlapov .Nehnevaj sa na neho keby len to.Lepšie takého ako magora čo by ťa bil, vulgárne nádaval, vydeľoval peniaze kričal že veľa miňáš.

unicornlady
21. aug 2024

Nenapísala si, aké veci vybavuje potom on? Či sa to vzájomne vyvažuje.

Ak je väčšinou všetko na tebe, tak možno on len predstiera, že je neschopný, aby to nemusel robiť.

lindusss2016
21. aug 2024

Toto sa podľa mňa nenazýva moták, ale lajdák 🤷

simca06022011
21. aug 2024

platim vsetko, vybavujem doklady tiez. Lieky davam na erecept a v case ked ide, a potrebujem, tak mu pisem/volam a zastavi sa. Ak zabudne, zdvihne ritulu a ide to zobrat, inak ten tajfun nechce vidiet (ver ze sa oduci zabudat, ked boli papierky, odfotila som, nadiktoval v lekarni, alebo mal zvyk to vozit v aute). Inak tiez motak, vsetko robit a riesit za neho. Ale toto su len take drobne veci.. doma je toho o mnoho viac, tak otazne je co robi... :D Nema zaujem o nakupy do skoly? no tak zober seba, muza a ak treba deti a chodte to nakupit vsetko naraz. Postupne som presla na toto tak, ze zavelim, ze berie dceru z skoly a cestou kupia tenisky/pripadne oc jej prave sos treba a vobec ma netrapi co kupia, ako sa zariadia.

Peniaze si posielam na svoj ucet, vec pride, odfotim, zaplatim. Nastavujem platby aj vopred, trvale prikazy, inkasa... kto by to drzal v hlave? :D

muchotrafka298
21. aug 2024

On nie je motak, on je len pohodlny a zvyknuty na to, ze o vsetko je postarane z tvojej strany. Ja som mala tiez takeho dlhorocneho partnera, co nic neriesil, vsetko som ja mala na starosti. A ked ma podvadzal, tak zrazu vedel vsetko zabookovat, ubytovania, letenky, trajekty ked potreboval, vsetko. Cize pre neho bolo len ovela pohodlnejsie to, ze mne dal prachy a ja som riesila. On prisiel na hotoove, ci dovolenka, ci nakupy, hocico.

andrejka1974
21. aug 2024

@zuzicka122 ono je o tom kto ma koľko času môj je v práci do 18.30 takže všetko riešim ja s vždy všetko stíham spraviť on zase porobi všetko okolo domu tam porobil od podláh kúpeľky sádrokartóne stropov okna dvere dlažbu sám lepilnprodte urobí aj kuchynskú linku ale zase zaplatiť alebo nebodaj vypísať sek je problém vždy to dá mne že máš to rýchlejšie

zmrzlinka2021
21. aug 2024

@simsalabim osobne sa čudujem,že ženy sú ochotné mať s takými nepodarkami deti.

Strana
z2