Ako zvládnuť nepozorného manžela? Skúste tieto tipy!
#vylev
Prosim vas, zeny, ktore mate taky typ muza ako ja... ako dokazete fungovat bez toho aby vas roztrhalo na polovicu ????? lebo ja asi coskoro zinfarktujem
Mojho muza vobec netankuje co treba poplatit (peniaze da, ale vybav to vsetko ty), pozariadzovat, ze treba nove pasy detom, lebo konci termin, vyzdvihnut lieky z lekarne... co vsetko treba poriesit, pokupit pred nastupom do skolky, do skoly.... nic, nezajem....
Pred par mesiacmi prisla vyzva, ze mame nedoplatok na meste za odpady za rok 2022 - vtedy som mu dala papiere, ze zaplat to ty - vybav to.... zaplatil 1.splatku, na druhu zabudol...
V pondelok vravim, ze tu ma listok z lekarne, nech vyzdvihne cestou z prace lieky, lebo ja v utorok nemozem.... dnes sa pytam ci tam bol, nebol, a listok k tomu zabudol doma, takze ani dnes sa tam nezastavi.... aaaaaaaaaaaaaaa.... a ja aby som popri praci na HO, riesila deti a vsetko toto..... a este mi povie, ze co sa stazujem... aj vy to mate tak, ze musite mysliet pre istotu na kazdu jednu drobnost? Alebo to mam tak len ja?
@zuzicka122 dúfam, že ty nechodíš do práce a on donesie domov aspoň 4 litre
Ja si myslím, že taký bol aj keď si si ho brala. Okuliare spadli, že 😂
@zmrzlinka2021 na mk zeny pisu o omnoho vacsich nepodarkoch, oproti tomu sa mi tento problem zda malickost 🤷♀️
@zuzicka122 No takýchto mužov je veľa. Môj platí niektoré veci, čo sa týka hypotéky a áut, ale čo sa týka detí, tak to všetko platím a vybavujem ja. Občas ho pošlem s dieťaťom kúpiť topánky alebo niečo, ale väčšinou to robím ja, lebo priznajme si, ktorá žena nerada nakupuje? Takisto narodeniny, meniny, darčeky, lekári to všetko je v mojej kompetencii. Mňa to ale baví, takže mi to nevadí. Som organizačný typ. Manžel má zase iné prednosti. 😁
Aj u nás ja som tá čo všetko organizuje vybaví rieši.Lenze mňa to baví.
@zuzicka122 môj platby ovláda, veľa vecí vybaví sám, aj keď ho pošlem poslať balík do zasielkovne, tak ide, aj porobi doma čo treba, bez toho aby mal zoznam, ale napr dokáže zabudnúť kúpiť veci zo zoznamu, ktoré má napísané. To ma tiež ide rozdrapit, ale teda myslela som, že je motovidlo, ale zjavne nie je 🥹.
@zuzicka122 to nieje motovidlo, ale nezodpovedny chlap. Takeho som mala doma a uz je moj exmanzel. Vsetko som robila z aneho, este aj spodne pradlo nechal len tak pri posteli a ja sluzka musela upratat. Nic nezaplatil, ved on chodil do prace a ja doma na materskej. To bola jeho "vyhovorka"
@zmrzlinka2021 Tak zase nenazvala by som to nepodarkom. Aj moj muz je takyto - zabudlivy, roztrzity, dezorientovany v case. Bol taky aj jeho otec a je taky aj nas syn. Na druhej strane je to muz, ktory je velmi verny, starostlivy, rodinu ma na prvom mieste. Snazi sa lepsie zorganizovat, aj ked to nie vzdy vyjde. O maleho sa stara rovnym dielom, bol aj na materskej, doma sa chyti hocijakej roboty. Stal pri mne, aj ked som sa musela ist liecit na psychiatriu, v zivote som od neho nepocula krive slovo na moju diagnozu. Da sa a nim rozpravat o vsetkom, je velmi inteligentny, vzdy sa s nim da nejako dohodnut...A mohla by som pokracovat 🙂
@zuzicka122 môj zatiaľ rieši aj také veci a dosť často. Minulý rok sme zabudli poplatky smeti, ale hneď utekal, ako sme to zistili.
Tiež všetko robím ja, platím, opravujem čo viem,deti, behám, vybavujem. Plus firemné veci, výplaty posielam, účtovníčke chodím, keď treba na stavby chodím a plno iných vecí. Máme svoju firmu, manžel robí celý týždeň od rána do večera aby sme sa mali dobre,boli roky kedy bol na stavbe aj 24.12 doobeda,ale to som zatrhla. Nepoviem že som nato nenervačila. Nemôžem od neho chcieť aby keď príde z roboty unavený ako kôň ešte riešil nejaké splátky a podobné veci. Zarába,peniaze máte, poplatiť je to najmenej. Predstav si, že by ostal bez práce potom by si aj platila, robila čo bolo treba ale nebolo by z čoho .
@marianarem
Pre vysvetlenie: myslela som skor prípady, ktoré tu spomínajú niektoré ženy, že vlastne na nich je vsetka domacnost, deti, rodinne fungovanie + pravdaze sa od nich ocakava ze budu chodit do práce a chlap chodí do "nejakej práci" ale doma sa na neho nevies spolahnut. Vsetko pomota, pobabre, ma vymazanu pamat a vlastne ty zastupujes v rodine role dvoch rodicov, lebo "on je zamotany".
@simsalabim To áno, ale podla mna je to vazny problem, ak namiesto muza ma zena doma muza vyvinuteho do stadia 10 rocneho chlapca. Je to muz, ktory ma zodpovednost za rodinu, ktory ma viest rodinu, ma byt oporou zene...
@zuzicka122 no keď toto čítam tak ďakujem za môjho muža ♥️
Keď príde výplata, všetky účty riešim ja, kdeže muž,keby že nechám ,tak ma dlžoby,taký nezodpovedný.
Určite má aj dobre vlastnosti prečo si si ho vzala. Reči o tom, že iné by si ho nevzali...aki sú ich ideálni manželia, nerieš. Každý má svoje plusy aj mínusy. Iní sú zasa v tom, že on vie všetko najlepšie a ženy sú sliepky.
Treba ho postupne zaučiť, lebo takto sa zderies. Radšej viac času venovať usmernovaniu...lebo v budúcnosti budeš spokojná. Ja som tiež všetko robila sama najprv, manžel sa priznal že on prišiel do hotového, tak nechcel narúšať chod....aj pohodlnosť samozrejme. Postupne preberá zodpovednosti a poviem ti, lepšie sa dýcha. Nie je to dokonalé ale žiaden vzťah nie je dokonalý....ani my, ženy , matky, manželky nie sme dokonale.
@zuzicka122 niečo ano, niečo nie.Ja neviem koľko platíme za energie, dane, smeti to platí a vybavuje on.On zase nevie koľko platím dcére zrps, kredit na autobus...či to, že potrebuje niečo do školy.
Môj je zase extra zodpovedný príde sek a hneď v ten den platí ja platím aj za Orange pokutu, lebo pravidelne platím neskoro.On má všetko v sanónoch založené ešte aj účty a veci spred 10 r ja mám jeden šuflík kde to snáď nájdem🙂
Ale veľa chlapov si myslí, že keď robíš z domu mas to ako hobby este riadit aj celú domácnosť😛
@zuzicka122 každý sme z iného cesta 💅
on má určite iné výhody každý máme niečo 🤗

Nie, my to takto nemáme. Dátumy si práveže väčšinou pamätám ja, aj všetko platím a vybavujem, čo treba. Moja žena napr. ani nevie, že sa platia každoročne nejaké dane z nehnuteľnosti, lebo ja to furt cvaknem, hneď jak mi to pride do schranky, nech to mam z krku. Poistky, všetko... už to lezie všetko do elektronickej schranky, takže chill