icon

Ako zvládnuť neprijatie rodiny partnera len preto, že nemám titul?

23. mar 2026

Mozno to len prehanam, ale odkedy som spoznala rodinu mojho priateľa, citim z ich strany taky zvláštny odstup. Som z rodiny, kde sme nikdy neriešili tituly. Rodičia vysokú skolu nemaju a cely zivot sa im darí, nikdy sme nepocítili, ze mame malo. Brat aj sestra vysokú školu maju, ale ja som proste po strednej nemala tu potrebu. Pracujem v štátnej sprave a nemyslím si, ze to, ze vysokú školu nemam, je nejaky problem. Vzdy som mala pracu a nemala som problem zamestnat sa. Mala som dva vazne vzťahy, obaja partneri vysokú školu mali, ale kedze vzdy jeden alebo druhy rodič ten titul nemal, tak som nikdy necítila z ich strany neprijatie. Az doteraz. Teraz mam tretí vztah, partnera som spoznala v praci, ma vojenskú akadémiu, takze ma aj vyššiu hodnosť. Jeho bratia maju obaja technickú vysokú školu, takisto aj ich manželky maju vysokú školu. Jeho otec je taktiez technicky inžinier a jeho mama ma ekonomickú vysokú školu. Chcem povedať, ze moj partner v zivote neriesil, ci mam titul alebo nie. Je to úžasný muz a nemenila by som. Ale od jeho rodičov cítim, ze im záleží na tom, aby ich syn mal manželku, co ma titul :D su z okolia BB a tam mi pride, ze si tam extra zakladajú na takych nepodstatnych veciach. Partner slúži v meste, odkial pochadzam, takze sa s nimi moc nestretavame. Ale odkedy tam mame ist, vzdy mam z toho stres a je mi to neprijemne. Uz viackrát mali take poznámky o vysokej skole, ako keby to nevedeli prekusnut. Viackrát spomínajú tituly, pýtali sa aj na rodičov,co robia, kde robia :D pritom je to taka rodina zo strednej vrstvy, žiadni milionári. Finančne su podľa mna na takej urovni, ako su aj nasi. Mam 30 rokov a uz by som sa rada posunula dalej, ale bojím sa, ze ma nikdy neprijmu. Mam to riesit alebo sa vykašľať na nich, ked moj partner ma miluje, mame krásny vzťah a on sam nema s nimi taky vzťah, ako so mnou. Sam mi povedal, ze mal tvrdú výchovu a len ja jediná viem o nom veci, co nevedia o nom a i bratia, ani rodičia. Bratia žijú v cechach a celkovo tie rodinne vzťahy su skor take chladnejsie

Strana
z4
anonym_2df1fc
25. mar 2026

@anonym_autor v našej rodine je zopár tých, čo nemajú VS. No nikdy nikto to neriešil, že prečo. Môj muž tiež nemal, ale časom sám chcel študovať, ja som bola za, podporila som ho, keďže som vedela, že to hravo zvládne. Vedomosti, ktoré získal sú pre nás prínosom, čo už neraz ocenil. Ak máš dobrú prácu, ste obidvaja spokojný, nerieš, čo si myslia budúci svokrovci. Žite si svoj život tak, ako to vyhovuje vám.

sidicek
25. mar 2026

To nie je o titule ,ale to ze si nechcela studovat suvisi s tym ,ze si akoby nemala zaujem sa viac rozvijat ,nieco dokazat , naucit sa viac ,ako len zaklady na strednej . Mozes byt inteligentna ,ale asi ti trochu chyba ctiziadostivost a toto im moze vadit .Zas keby si bola taka inteligentna ako pises , tak by si sa tomu celemu necudovala , lebo by si chapala ich postoj aj keby si s nim nemusela suhlasit.A na druhej strane by oni hned pri prvom stretnuti zistili ,ze si mudra a rozhladena, to sa neda maskovat , clovek aj pri beznej komunikacii vidi s kym sa bavi ,ako rozmysla ...asi to holt u teba nevidia, tak preto tie narazky na VŠ.

Strana
z4