Ako zvládnuť neprijatie rodiny partnera len preto, že nemám titul?
Mozno to len prehanam, ale odkedy som spoznala rodinu mojho priateľa, citim z ich strany taky zvláštny odstup. Som z rodiny, kde sme nikdy neriešili tituly. Rodičia vysokú skolu nemaju a cely zivot sa im darí, nikdy sme nepocítili, ze mame malo. Brat aj sestra vysokú školu maju, ale ja som proste po strednej nemala tu potrebu. Pracujem v štátnej sprave a nemyslím si, ze to, ze vysokú školu nemam, je nejaky problem. Vzdy som mala pracu a nemala som problem zamestnat sa. Mala som dva vazne vzťahy, obaja partneri vysokú školu mali, ale kedze vzdy jeden alebo druhy rodič ten titul nemal, tak som nikdy necítila z ich strany neprijatie. Az doteraz. Teraz mam tretí vztah, partnera som spoznala v praci, ma vojenskú akadémiu, takze ma aj vyššiu hodnosť. Jeho bratia maju obaja technickú vysokú školu, takisto aj ich manželky maju vysokú školu. Jeho otec je taktiez technicky inžinier a jeho mama ma ekonomickú vysokú školu. Chcem povedať, ze moj partner v zivote neriesil, ci mam titul alebo nie. Je to úžasný muz a nemenila by som. Ale od jeho rodičov cítim, ze im záleží na tom, aby ich syn mal manželku, co ma titul :D su z okolia BB a tam mi pride, ze si tam extra zakladajú na takych nepodstatnych veciach. Partner slúži v meste, odkial pochadzam, takze sa s nimi moc nestretavame. Ale odkedy tam mame ist, vzdy mam z toho stres a je mi to neprijemne. Uz viackrát mali take poznámky o vysokej skole, ako keby to nevedeli prekusnut. Viackrát spomínajú tituly, pýtali sa aj na rodičov,co robia, kde robia :D pritom je to taka rodina zo strednej vrstvy, žiadni milionári. Finančne su podľa mna na takej urovni, ako su aj nasi. Mam 30 rokov a uz by som sa rada posunula dalej, ale bojím sa, ze ma nikdy neprijmu. Mam to riesit alebo sa vykašľať na nich, ked moj partner ma miluje, mame krásny vzťah a on sam nema s nimi taky vzťah, ako so mnou. Sam mi povedal, ze mal tvrdú výchovu a len ja jediná viem o nom veci, co nevedia o nom a i bratia, ani rodičia. Bratia žijú v cechach a celkovo tie rodinne vzťahy su skor take chladnejsie
Aj moji svokrovci si na to potrpeli. A napriek tomu, ze ja som dobru vysoku skolu mala, aj tak ma neprijali. Takze to mas tak, ak sa im na tebe nieco nepaci, aj keby si tu vysoku skolu mala, najdu si nieco ine.
@anonym_autor Poviem ti to po lopate. Moja svokra keď sme sa,spoznali tiež komentovala (áno aj do očí neskôr) že nemám normálnu školu a syn vážený inžinier.
Prvý krát sim sa dopočula iba od iných.
No a čo..chvíľu ma to sralo jasné, nebudem klamať.
Aj som sa chcela s mužom kvôli tomu rozísť. Ale našťastie môj muž si nikdy natom nezakladal.
Proste má vysokú školu a titul si nikdy nikde nepísa l ani do dnes nerobí inžiniera .
Sme spolu už takmer 30.rokov a neľutujem.
A keby v tom čase existovali sociálne siete nikdy by som to nepriznala. Trochu ma to mrzelo, aj som mala k svokre taký odstup,ale mala som šťastie všetci ma prijali do rodiny .
Nikdy mi to viac nevyhodil na oči a muž absolútne.
Dokonca ani jeho /naše deti nechceli ísť na vysokú a starká sa zmierila ,vlastne to ani neriešila.

Svoje predosle prispevky mazem, lebo sa tu ozvali zeny s titulmi, ktore pohrdaju ludmi bez titulu.
@anonym_2b37b2 je to chrapunske vyvysovanie že majú tituly a zhadzovanie tých ktorí nemajú.
A že si ma urobiť vs aby mala titul ?! Prečo ? Pre svokru, svokra, pretože sú malomestiaci ? To ju šťastnou neurobí, a keď sú oni vymlete hlavy, aj tak si niečo nájdu, čo sa im na nej páčiť nebude a ten dešpekt tam bude stále, ešte aj k vnúčatám.