icon

Ako zvládnuť nezhody s mamou kvôli priateľovi?

sasat
Dnes o 19:10

Dobry vecer, pisem ohladom situacie s ktorou by som potrebovala poradit velmi vas prosim o rady a nie hate a urazky. Som 17-ročne dievca a mam priatela rok a pol. Pred rokom sa stal incident ze bol u nas ked o tom moji rodicia nevedeli pretoze su prisni a bala som sa ich a inak sme spolu nevedeli travit cas. Rodicia to zistili, a vtedy mi povedali aby som sa s nim rozisla ale neurobila som to pretoze mi to srdiecko nedovolilo. Vtedy o tyzden neskor ma moja mama sledovala cestou zo skoly a videla nas a naziapala na neho ze zavola policajtov na neho.
Dnes prislo k rozhovoru o ňom/nasom vztahu, ona tvrdi ze ona ho tu nechce ze jej spravil hanbu a ze ich zoznamenie prebehlo trapne a je to moja vina a ze ona ho nechce ani vidiet, a ze je rovnako sprosty ako ja. Ja som sa jej snazila vysvetlit ze vtedy som to urobila zo strachu pred nou a keby sme nemali takto nastaveny vztah s mamou nikdy by sa to mestalo a preco ho mechce prijat led sme spolu uz rok a pol. Povedala mi ze si za to mozem sama, ked som jej povedala ze dokedy sa chce tomu branit ak spolu naozaj zostaneme to nechcela ani pocut a dala mi ultimatum- rozist sa s nim co nechcem pretoze ho naozaj velmi a uprimne lubim a nielen ako priatela ale aj najlepsieho kamarata, velmi si rozumieme a pomaha mi spracovat veci co sa deju doma a naozaj to nie je len tala studentska laska ktora vyprcha ale sme obaja odhodlani byt tu jeden pre druheho pocas zivota, alebo druha moznost ostat s nim ale povedala ze mi nikdy ho akceptovat nebude a nepride nam ani na svadbu a bude to svedcat o tom ako ju respektujem.
Ja to ale naozaj mechcem urobit, velmi ho lubim a ublizila by som jemu a sebe a nebola by som stastna a dokonca zivota jej to vycitala a to mechcem.

Strana
z2
sasat
autor
Dnes o 19:22

Podotykam priatel je slusny chlapec nefajci nepije nefetuje, a so sexom netlaci na mna povedala som mu ze od 18tich a ako sa budeme na to citit

anonym_ee4f54
Dnes o 19:23

@sasat Máš ružové okuliare, si mladá, takých ešte bude.....česť výnimkám, ktoré sa potom aj zoberú, no po čase aj tak zatúžia po zmene;). S tvojím chlapcom asi nebude čosi v poriadku, ak ho rodičia nemienia akceptovať, dokonca by volali aj políciu....Skús sa na vec pozrieť ich optikou, buď aspoň chvíľu dospelá....

lukbe
Dnes o 19:23

Prečo ma mama nanho takýto názor?

sasat
autor
Dnes o 19:24

Pripadne si precitajte moje predosle prispevky aby ste ma/moju maminu viac pochopili….

anonym_ee4f54
Dnes o 19:26
@sasat

Podotykam priatel je slusny chlapec nefajci nepije nefetuje, a so sexom netlaci na mna povedala som mu ze od 18tich a ako sa budeme na to citit

@sasat Až do tejto chvíle som ti temer uverila🙂)

stelly652
Dnes o 19:27

@sasat Ahoj no ja sa nečudujem tvojej mamke,že je taka to ku tebe aj k tvojmu priatelovi po 1.máš len ešte 17 rokov nič v zlom život máš ešte pred sebou 2.vydrží vám to tak dlho ten vzťah??...príklad otehotnieš v 19,20 tke budeš pripravená sa starať o male dieťa??...a zase mamka ťa nebude živiť neustále aj dieťa budeš si musela nájsť nutne prácu živiť sa sama o svoje dieťa zvládneš to??....Nečudujem sa tvojej mamke prečo je taka to

sasat
autor
Dnes o 19:28
@lukbe

Prečo ma mama nanho takýto názor?

@lukbe neviem, nepozna ho, inak ho nepozna

sasat
autor
Dnes o 19:31
@stelly652

@sasat Ahoj no ja sa nečudujem tvojej mamke,že je taka to ku tebe aj k tvojmu priatelovi po 1.máš len ešte 17 rokov nič v zlom život máš ešte pred sebou 2.vydrží vám to tak dlho ten vzťah??...príklad otehotnieš v 19,20 tke budeš pripravená sa starať o male dieťa??...a zase mamka ťa nebude živiť neustále aj dieťa budeš si musela nájsť nutne prácu živiť sa sama o svoje dieťa zvládneš to??....Nečudujem sa tvojej mamke prečo je taka to

@stelly652 Nikto nehovori o tom ze otehotniem v 20tke nie som sprosta aby som si robila dieta ked nemam peniaze, zazemie a budem studovat

anonym_a74310
Dnes o 19:33
@sasat

@stelly652 Nikto nehovori o tom ze otehotniem v 20tke nie som sprosta aby som si robila dieta ked nemam peniaze, zazemie a budem studovat

@sasat Máš tu niekoľko tém a v každej uvádzaš iný vek - 15, 18, v ďalšej píšeš, že si na VŠ a riešiš v nich viacerých chlapcov. Vysvetlila by si to?

anonym_a952e8
Dnes o 19:34
@stelly652

@stelly652 akože neobhajujem ju ani nič, ale mám 21 ochvilku s snúbencom sme od 16 mojich. Bývame spolu od mojich 17 cca spolu. Rodičia nikdy nemali problém, a to sme bývali s nimi zo začiatku, aj od začiatku u nás prespával. A budeme sa brať ochvilku a mať rodinu 🤷🏼‍♀️rodičia moji vždy boli v pohode, aj jeho mali radi asi za to že je slušný pracovitý, od mlada pracuje aj podniká. Každý je proste inak vyvinutý zase dnešná doba je presne taká, že človek keď už tvári pár od mladého veku tak už to je rarita… no neviem prečo ho nemajú radi tvoji rodičia, ale tak ťažko bojovať proti rodičom, keď sú raz taký pokiaľ nie si sama na sebe závislá.

basullinka
Dnes o 19:35
@stelly652

@stelly652 zase to netreba hrotit. Je prirodzené, že dievča v 17 rokoch už pozerá po chalanoch a môže sa úprimne zaľúbit. Ja som v 17 tiež bola veľmi zaľúbená, dnes nosím jeho priezvisko a sme spolu šťastní 15 rokov....

stelly652
Dnes o 19:37
@sasat

@sasat ja len ti príklad hovorím,že čo keď... aj čo sa týka financií

sasat
autor
@anonym_a74310

@sasat Máš tu niekoľko tém a v každej uvádzaš iný vek - 15, 18, v ďalšej píšeš, že si na VŠ a riešiš v nich viacerých chlapcov. Vysvetlila by si to?

@anonym_a74310 profil nepouzivam len ja.

ikuska27

Podľa mňa je tu problém v tvojej mame....mama by mala rešpektovať výber tvojho partnera a stáť pri tebe v dobe keď by si ju potrebovala.. mama to asi nevie....🥺

stelly652
Dnes o 19:38
@basullinka

@stelly652 zase to netreba hrotit. Je prirodzené, že dievča v 17 rokoch už pozerá po chalanoch a môže sa úprimne zaľúbit. Ja som v 17 tiež bola veľmi zaľúbená, dnes nosím jeho priezvisko a sme spolu šťastní 15 rokov....

@basullinka ale ved jej príklad hovorím,že aj to sa môže stať čo som napísal

anonym_a952e8
Dnes o 19:41
@stelly652

@basullinka ale ved jej príklad hovorím,že aj to sa môže stať čo som napísal

@stelly652 akože to je pravda nepoviem, že ja som tiež nespanikárila či nie som tehotná v 17tich 😆ale rodičia moji vždy to brali kebyže sa náhodne niečo stane tak vedeli by sme to nejak všetci utiahnuť. Hlavne je treba sa chrániť ak chlap proste nechce tak to je jasná červená vlajka tam cez to nejede vlak. Dnešné deti sú už v 12tich aktívne sexuálne a chýba trošku sexuálnej výchovy…

sasat
autor
Dnes o 19:42

Nerozumiem preco ma nanho takyto pohlad len z veci co sa stala a z nicoho ineho, nepozna ho ako cloveka aky je. S maminou mame zlozity vztah ked som bola mala bila ma. narusa mi neustale sukromie berie mi v noci mobil led spim a hrabe sa mi v nom, nezaujima ju ako sa citim, stale mi veci vycita a prekruti situaciu aby bolo po jej, vynadala mi do p*č a ze sa tesi led vypadnem z domu, a mne je to aky mame ,.vztah” velmi luto pretoze ja ju lubim ale bojim sa jej a neviem k nej byt uprimna,

sasat
autor
Dnes o 19:43
@anonym_a952e8

@stelly652 akože to je pravda nepoviem, že ja som tiež nespanikárila či nie som tehotná v 17tich 😆ale rodičia moji vždy to brali kebyže sa náhodne niečo stane tak vedeli by sme to nejak všetci utiahnuť. Hlavne je treba sa chrániť ak chlap proste nechce tak to je jasná červená vlajka tam cez to nejede vlak. Dnešné deti sú už v 12tich aktívne sexuálne a chýba trošku sexuálnej výchovy…

@anonym_a952e8 ale ja nemam ani zaujem o toto 🙈 vobec, deti chcem mat ovela neskor

anonym_c10eb3
Dnes o 19:45
@sasat

@anonym_a74310 profil nepouzivam len ja.

@sasat profil ma používať len jedna osoba 🤔😁
Ale k téme,kolko ma priateľ rokov?

anonym_c05911
Dnes o 19:46

ako tak citam mas stale 16r. v juli budes mat 17, ak spolu chodite 1,5r. t.j. zacali ste este pod zakonom... necudujem sa mame ze tak vystraja. proste boji sa o teba, ze otehotnies skor ako nieco v zivote zazijes.. nepises kolko ma on, ako zije, co robi tazko zaujat nejake stanovisko, ale proste si mlada daj si pohov kym nedostudujes min. stresnu skolu a potom ries vaznejsi vztah. preco je mama proti? zhorsil sa ti prospech, prestala si chodit do skoly, vela blicujes... toto je len tvoj zamilovany pohlad na vec, nie realita

anonym_a952e8
Dnes o 19:46
@sasat

Nerozumiem preco ma nanho takyto pohlad len z veci co sa stala a z nicoho ineho, nepozna ho ako cloveka aky je. S maminou mame zlozity vztah ked som bola mala bila ma. narusa mi neustale sukromie berie mi v noci mobil led spim a hrabe sa mi v nom, nezaujima ju ako sa citim, stale mi veci vycita a prekruti situaciu aby bolo po jej, vynadala mi do p*č a ze sa tesi led vypadnem z domu, a mne je to aky mame ,.vztah” velmi luto pretoze ja ju lubim ale bojim sa jej a neviem k nej byt uprimna,

@sasat nič iné neostáva len pretrpieť kým študuješ, začať brigádovať šetriť peniaze a odsťahovať sa. Cesta inak nevedie

stelly652
Dnes o 19:48
@anonym_c05911

ako tak citam mas stale 16r. v juli budes mat 17, ak spolu chodite 1,5r. t.j. zacali ste este pod zakonom... necudujem sa mame ze tak vystraja. proste boji sa o teba, ze otehotnies skor ako nieco v zivote zazijes.. nepises kolko ma on, ako zije, co robi tazko zaujat nejake stanovisko, ale proste si mlada daj si pohov kym nedostudujes min. stresnu skolu a potom ries vaznejsi vztah. preco je mama proti? zhorsil sa ti prospech, prestala si chodit do skoly, vela blicujes... toto je len tvoj zamilovany pohlad na vec, nie realita

@anonym_c05911 máš moje slova šak nedávno som jej to vysvetľoval,že prečo je taka to jej mama na ňu 👍

sasat
autor
Dnes o 19:50
@anonym_c10eb3

@sasat profil ma používať len jedna osoba 🤔😁
Ale k téme,kolko ma priateľ rokov?

@anonym_c10eb3 17

sasat
autor
Dnes o 19:53
@anonym_c05911

@anonym_c05911 Studuje na rovnakej skole, ale stale hovorite ze co ak otehotnenie a hovorim ze ja to nedovolim. Znamky mam este lepsie polepsila sa mi matika lebo ma doucuje, skolu neflakam mam same jednotky

sasat
autor
Dnes o 19:54
@anonym_a952e8

@sasat nič iné neostáva len pretrpieť kým študuješ, začať brigádovať šetriť peniaze a odsťahovať sa. Cesta inak nevedie

@anonym_a952e8 Ja viem ale trapi ma to preco mamina nevie pochopit aj mna, a ako chceme v buducnosti fungovat ak naozaj spolu zostaneme

anonym_891f2e
Dnes o 20:21

@sasat ja som mala rovnakú mamu, od 17 som s mojím terajším manželom, nedovoľovala mi chodiť von, nespal u nás nikdy, to som sa ani neodvážila pýtať. Vyhlasovala, že som mladá, na čo sa viažem do vzťahu tak skoro ale ja som proste bola zaľúbená, chcela som s ním byť, v podstate som neuvažovala vtedy, že práve teraz to je už na celý život, to sa postupne vyvinulo. Namiesto nejakého normálneho rozhovoru o chránení sa pred tehotenstvom len vykrikovala, nech neskúsim prísť tehotná 🙄. Z jej strany úplná nedôvera. Teraz sme manželia, dieťa sa nám narodilo dva roky po svadbe, po mojej vysokej škole, mali sme dom, prácu obaja. Ja mám doteraz veľký odstup a nedôveru vo vzťahu k mame. Nemám radu, len podobnú skúsenosť.

anonym_a03966
Dnes o 20:28
@anonym_a952e8

@stelly652 akože neobhajujem ju ani nič, ale mám 21 ochvilku s snúbencom sme od 16 mojich. Bývame spolu od mojich 17 cca spolu. Rodičia nikdy nemali problém, a to sme bývali s nimi zo začiatku, aj od začiatku u nás prespával. A budeme sa brať ochvilku a mať rodinu 🤷🏼‍♀️rodičia moji vždy boli v pohode, aj jeho mali radi asi za to že je slušný pracovitý, od mlada pracuje aj podniká. Každý je proste inak vyvinutý zase dnešná doba je presne taká, že človek keď už tvári pár od mladého veku tak už to je rarita… no neviem prečo ho nemajú radi tvoji rodičia, ale tak ťažko bojovať proti rodičom, keď sú raz taký pokiaľ nie si sama na sebe závislá.

@anonym_a952e8 asi tak . Mám 36 a s mužom som skoro 20 rokov

cyberk
Dnes o 20:32

Tvoja mama je sibnuta. Ju moze obhajovat len skrata, ktoru si ledva niekto vsimlol v 25tke. Vydrz to, ked budes mat brigadu/pracu odstahuj sa do podnajmu spolu s tym priatelom. Doma mas toxicke prostredie. Nazyvat svoju dcerku pi.. a podobne veci, to je dost ubohe od matky.

marca12
Dnes o 20:46
@sasat

@anonym_a952e8 ale ja nemam ani zaujem o toto 🙈 vobec, deti chcem mat ovela neskor

@sasat Neries,dala ti na vyber. Mozes s nim ostat a ona ho nebude akceptovat. Fajn,ber to tak ako to je. Budes dospela,osamostatnis sa a od takej toxickej matky sa mozes kludne odstrihnut. Nepotrebujes jej zvolenie. Stoj si za svojou laskou. Len dufam,ze oises pravdu a ozaj na nom nie je nic divne,preco by mala takto vystrajat. Nechapem ved v 17 uz pomaly kazdy preziva prve vztahy.

sasat
autor
Dnes o 20:49
@marca12

@sasat Neries,dala ti na vyber. Mozes s nim ostat a ona ho nebude akceptovat. Fajn,ber to tak ako to je. Budes dospela,osamostatnis sa a od takej toxickej matky sa mozes kludne odstrihnut. Nepotrebujes jej zvolenie. Stoj si za svojou laskou. Len dufam,ze oises pravdu a ozaj na nom nie je nic divne,preco by mala takto vystrajat. Nechapem ved v 17 uz pomaly kazdy preziva prve vztahy.

@marca12 Ja viem ze odstrihnut a odstahovat sa je jednoduchsia cesta ale rodina mi bude chybat, a ak sa ocitnem v nudzi a budem potrebovat pomoc nebudem mat nikoho lebo ocino sa bez mamy ani nepohne

Strana
z2