Ako zvládnuť nezodpovednú výchovu sestrinej dcéry?
Dobrý deň. Moja sestra v podstate nevychovava svoju dcéru, kašle na ňu, má liberalnu výchovu bez hraníc. Každý problém rieši strašným krikom.
Jej dcéra sa do 5 rokov pocikavala a mala plienky. Do 6 rokov pila
z fľaše. Do 8 rokov si cmulala palec.
Bola s ňou u psych a toto je správa od psychológa. Ako môžem sestre poradiť nasmerovať ju? Je to jej 4 dieťa.
Matka uvádza: ide do 6. triedy. Tažko sa uči, trvá jej to dlho, rýchlo zabúda. Z matematiky jej hrozilo prepadnutie. Pri prípravách do školy je nervozna, obhrýza si
nechty. Je nezodpovedná
Výchovne je obtiažnejšie zvládateľná, pomerne rýchlo sa rozčuli, škaredo povie, často klame.
Matka priznáva nervozitu, stereotyp,financie.
Psychologické vyšetrenie: Kontakt nadviaže bez problémov. Spontánne sa neprejavuje, pasivne sa podriadi vyšetreniu. Spolupracuje postačujúco, ale v druhej časti vyš, je už
unavená, a hoci sa podriaduje pokynom, zjavná je potlačovaná zlost.
Výkon je nerovnomemý. V popredí nízka
frustračná tolerancia, rýchle stúpanie tenzie v záťaži. Známky drobných dyskalkulických
obtiaží. Zvýšená dráždivosť. Obraz imponuje ako hyperkinetická porucha
V prežívaní nespokojnosť, pocity, že jej ostatní krivdia, svet vníma ako nepriateľský.
S matkou sme prebrali vhodné formy výchovy, vhodné opatrenia v prístupe.
Najväčší problém je,že tvoja sestra kričí a preto sa neterka boji cmula palec, pocikava....ani sa jej nezdoverila so šikanou.Asi nikdy v nej nemala oporu pocit bezpečia?tvoja sestra mozno nevie byť milá, chapava, empatická dávaj pozor, lebo také dievča obalamuti prvý chalan, partia, ktorý jej prejaví lásku.Ty sama by si co povedala je to dievčatko lubene?alebo krik, vyhrážky nezáujem?
Pochybujem, že sestra sa zmení je to jej povaha, štýl výchovy preferencie
Tak sestra má nižšie IQ a ty to napíšeš nakoniec, akoby mimochodom? Ty si v poriadku alebo si robíš srandu? 🤣🤣🤣 Veď potom nemôžeš očakávať, že jej deti budú inteligentné a že ich dokáže normálne vychovať. Inteligenčné predpoklady sa dedia, zrejme ani otec nebude titan ducha, keď mu na vzťah stačila mentálne
postihnutá žena a do toho absolútny nezáujem o deti - to je presne takýto výsledok ako máte teraz v tých 4 deťoch.
@heleninamama nie je postihnutá. A iq má priemerné.
Písala si, že má nižšie IQ. Aj keby to bolo hraničné pásmo - to sa dnes tak moderne hovorí - nie je to mentálne zdravý človek, má určité obmedzenia. A tak aj funguje. A dieťa je po nej. Plus nevýchova od detstva robí svoje. Nechápem, načo boli takejto osobe deti a prečo ste to ako rodina nechali zájsť do takéhoto štádia, keď ste videli, vo jej doma rastie.
Tu už zrejme nepomôže nič. Neter bude fungovať tak ako jej matka. Radšej sa na to vykašli a energiu presmeruj má niečo zmysluplnejšie.
@heleninamama sme jej mali stáť za zadkom aby nesexovala či ako?
Stačilo kontaktovať sociálku, že deti zanedbáva a rodí jedno za druhým. A venovať sa im, kým boli menšie a ovplyvniteľné, brať ich z jej dosahu. Nečakať, kým vyrastú a v škole ich označila za problémové. Plus, bol tam určite aj niekto, kto ju oplodňoval - aj on má nižšie IQ a je mu jedno, aké má potomstvo?
A ak si sestra nedala povedať, zabudla by som na takú sestru, veď robí len hanbu. A nečakala by som nič ani od detí. S najväčšou pravdepodobnosťou sú do budúcnosti odpísané, skončia ako rodičia, nič z nich nebude.
Preco to riesis teraz?
Cely problem je v tvojej sestre. Ku psychologicke by mala ist ona, nasledne az deti.
Sestra ma nizsie IQ, to vela vysvetluje. Zial, dievca ma smolu, rodicia sa mu nevenuju ako by bolo potrebne. Co mozes spravit je viac sa dievcatu venovat, brat si ho na par hodin a doucovat sa, zazivat pekne chvile. Mozno je sanca, ze sa to zlepsi, ale ak to nechas na rodicoch skonci aj dievca ako jeho matka a bude mat dalsie zanedbavane deti, pretoze iny vzor nema.
Veď je v náleze jasne napísané, že psychológ to vidí ako HYPERKINETICKU PORUCHU. HYPERKINETICKU porucha je normálna diagnóza, je to ADHD, netreba tu ponižovať sestru, ani sa tu na nej ventilovať, ale naštudovať si ADHD.
Prosím ťa s nálezom od psychológa choďte na detskú psychiatriu, diagnóza HYPERKINETICKA porucha, alebo po starom ADHD je najrozšírenejšou detskou psychiatrickou chorobou, je to neurovyvinova porucha. Sú na to aj lieky. Deti sú nervózne , frustrované, sú pozadu vo vyvine. Prosím ťa, za to sestra nemôže! Ak budete mať správu choďte aj so Centra pedagogicko psychologického podľa miesta bydliska, dajú vám odporúčanie na asistenta pre školu. Sú tam drobné aj diskalkulie, v Centre vám vypracujú súbor opatrení na zvládanie správania dieťaťa, sú to pokyny pre dieťa ako aj učiteľa a asistenta, ak mu bude pridelený.
Autorka čo otec tej dievčiny?
@rejka7 ale prosím ťa netrep a nezveličuj tady adhd ako neviem akú psychiatrickú poruchu. Na psychiatriu patria ďaleko závažnejšie diagnózy ako adhd. Celé je to len o tom, že sestra nezvláda výchovu. Lepší prístup robí divy. Treba sa len dieťaťu venovať a načúvať mu a áno je to primárne nezvládnutou výchovou. Problémy sú len zrkadlom nevýchovy a prístupu k dieťaťu.
Je mi ľúto tvojej sestry, psychológ sa jasne vyjadril, ty si máš lepšiu kvalifikáciu ako detský psychológ? A prosím verejne neukazuj citlivé údaje o zdravotnom stave svojej netere !!! Len pre tvoju o všeobecnú orientáciu HYPERKINETICKA PORUCHA má číslo diagnozy F90.1. !!! Tvoja sestra ZA TO NEMÔŽE.
A ako ju môžeš nasmerovať? Tak, že ju nebudeš verejné ohovárať za to, že jej dieťa má ADHD!!!
@rejka7 zrejme ty si o sebe myslíš, že máš lepšiu kvalifikáciu ako psychológ,keď nás posielaš na psychiatriu. Prečo potom psych neodporučil návštevu iného odborníka?
Mňa tu nemusíš poúčať o čísle dg. nikto tady nepísal,že za adhd môže sestra a môžeš použiť aj desať výkričníkov.
Ved uz v uvodnom prispevku pises kde je hlavny problem. Tvoja sestra. Tam to cele zacina.
Ak je to ADHD, vie vam to potvrdit neurolog.
Psychiatria nie je nic hrozne v pripade tejto dg. Ak to dieta nevie zvladat da sa nastavit liecba.
Ak su probkemy, ktore zasahuju do skply a vzdelavania, navstivte cpp.
Dietatu treba pomoct. Nehadzat vsetku vinu len na jej matku.
Dobre ze si to riešila.Tiez by som sa zastala netere.A treba ísť osobne za rodičmi domov.By čumeli ..šikana jej môže ubrať na sebavedomí...
@benit tiež tp mame v rodine tak isto 4 deti a katastrofa..nebudem to ru rozpisovať. Klapky na očiach majú..len nadávať pred deťmi na učiteľov a celý svet a tie deti sa nevedia zaradiť.Ak by som vedela,že mojej neterke niekto ubližuje ranilo by ma to ako keby to bolo moje decko a viete prečo? Lebo viem z akej rodiny pochádza,že sa jej nemá kto zastať.Ze mama ju obijme len občas.Ked ma náladu a zbytok dna len kričí a venuje za bábätku.Nemala by som problém jej pomôcť s čímkoľvek.Ste super 👌 malo kde sa toto vidí že v rodine sa nájde niekto kto vidí problém a chce pomôcť .....
K psychologovi posli aj sestru, keby ho nepotrebuje, dieta je v pohode! Na to ste zatiaľ neprišli?
A ako zvlada sestra výchovu ďalších 3 deti? Lebo to je tiež dosť podatatne.
Amplienky by som neriešila, poznám viac detí čo ich mali do veku 5-6 rokov, ale to nemá s výchovou nič spoločné.
Že Ťa hanba neplieska,fuj, čo si to za človeka
@heleninamama nic z nich nebude. Važ slova. Teraz ludia s nizsim Iq su nic? Ty si co dokazala?
@lapersefona Slová váž ty a neurážaj slušných ľudí. Áno, stojím si za svojím. Z hlúpeho, zanedbaného decka, ktoré už v piatej triede prepadá a žije v nepodnetnom prostredí, kde rastie ako strom v lese, nebude nič. Zopakuje to, v čom žije. Bude poberať sociálne dávky a ak stretne podobného chlapa, bude sa nekontrolovane množiť ako jej matka. Prispeje tak maximálne k úpadku spoločnosti.
tu môže pomôcť asi aj to , že si budeš brávať tie deti a učiť sa s nimi a trpezlivo vysvetľovať . alebo zaplatiť im doučovanie, ale aj to budeš musieť dozerať že či tam vôbec budú chodiť. mala by sa z teba stať taká "dobrá teta" ktorá ich bude viesť životom . ako sú staré ostatné deti ?
No antikoncepcia bejbe....alebo sterilizácia a je po probléme....M4 deti bez budúcnosti

@katica06 to si naozaj nemyslím.