icon

Ako zvládnuť odchod od psychopata?

lucita112
6. aug 2025

Ahojte vsetci kto to budete čítať. Po dlhom premýšľani a veľkého množstva rád planujem odísť po dlhých rokoch od manžela. Rozvádzať sa nechcem, len chcem odísť, máme staršie 2 deti, ovplyvňuje ich proti mne. Deti a ja sme svedkami dennodeneho napätia, kriku, ponižovania hlavne mňa.
Čo mám od neho očakávať, keď odídem?
Inak všetci, čo sú s ním v kontakte ani netušia aký je v skutočnosti doma.
Vie ovplyvniť aj mojich rodičov a na mňa "nakydat".
V podstate nemám veľkú podporu.
Môže ma napr.dat na súd? Že vraj vie ovplyvniť aj sudcov,...vždy prekrutis pravdu vo svoj prospech, názory druhých neuznáva, a pritom sa tvári, že vie všetko,....Ďakujem za každú radu, poprípade Vašu skúsenosť.

Strana
z2
luccija
6. aug 2025

@lucita112 dať na súd za čo?To, že od neho odídeš je tvoja vôľa nemôže ťa držať pri sebe.Preco nechceš rozvod?hlavne musíš byť rozhodnutá, že keď odídeš nepodlahnes jeho slovám.To, že ostatní netušia aký je a bude kydať musí ísť mimo teba ty vieš prečo odchádzaš....držím ti palce.Deti idú s tebou koľko majú rokov?

koniarova
6. aug 2025

Za čo by ťa mal dávať na súd? Taký chruňo bude rád,že sa ťa bezproblémov zbavil a ostal mu dom či byt.

1andrea111
6. aug 2025

@lucita112 tak berieš mu deti, to by zrejme mohol využiť, pokiaľ súd nerozhodne o starostlivosti. Nechceš sa rozviesť, požiadať deti do Tvojej starostlivosti

lucita112
autor
6. aug 2025
@koniarova

Za čo by ťa mal dávať na súd? Taký chruňo bude rád,že sa ťa bezproblémov zbavil a ostal mu dom či byt.

@koniarova ja sa rozvádzať nechcem, len chcem odísť od neho s deťmi, no deti sú už dosť aj ním ovplyvnené, lebo on im všetko povoľuje, a ja s tým nesúhlasím, alebo len dam obmedzenie, keď treba

lucita112
autor
6. aug 2025

A bojím sa, že ak to dá na súd, ( rozvod, a opatera deti u neho)tak vie inteligentne dokazovat, má nadhľad a ja som hneď citlivá a ukážem svoju slabosť...

bubuzu
6. aug 2025

Ja ťa chcem len povzbudiť, že sudcovia nie sú opadnutí na hlavu a už videli kadečo. Nenechajú sa len tak očariť nejakým tipkom. Hlavne keď tam úprimne uvedies, čím vás trápi.

anonym_3cb450
6. aug 2025

@lucita112 určite by som riešila rozvod a zohnala si dobrého právnika. Neboj sa, takých machrov už na rozvodových súdov mali, sudcovia nie sú padnutí na hlavu.

lucita112
autor
6. aug 2025
@bubuzu

Ja ťa chcem len povzbudiť, že sudcovia nie sú opadnutí na hlavu a už videli kadečo. Nenechajú sa len tak očariť nejakým tipkom. Hlavne keď tam úprimne uvedies, čím vás trápi.

@bubuzu dakujem

lucita112
autor
6. aug 2025
@anonym_3cb450

@lucita112 určite by som riešila rozvod a zohnala si dobrého právnika. Neboj sa, takých machrov už na rozvodových súdov mali, sudcovia nie sú padnutí na hlavu.

@anonym_3cb450 dakujem

mk22
6. aug 2025
@lucita112

@anonym_3cb450 dakujem

@lucita112 rozvod a zverenie deti.
Ci chceš odísť na čas, a potom sa vrátiť?

elzena2
6. aug 2025

No tak moja kolegyna, este nastastie bezdetna, dobre zle z toho vyšla, ked odisla od manzela. Okrem vsetkeho, čo jej urobil pred rozvodom, tvrdil, že ONA nemá záujem o spolocny rodinny zivot, stráni sa mu a podobne. Ona totiz zistila, že je jej neverny a odisla zo spolocneho bytu k mame. Samozrejme nemala dôkaz, že bol neverny, on mal dobreho pravnika a stylizoval sa do role opusteneho chudaka, este aj take blbosti robil, že jej kvety posielal a akoze sa doprosoval, nech ho neopusta. Čiže, poriadne sa poradiť s pravnikom, ako odist, aby ta este neošklbal alebo si v prípade rozvodu nebola ty za tu zlu. Vieš dokazat, že je psychopat? Nie ako sa cítis alebo si myslis, ale dôkazy. Obzvlast, keď vieš, ako on môže zmanipulovat ludi, aby boli na jeho strane.

lucita112
autor
6. aug 2025
@elzena2

No tak moja kolegyna, este nastastie bezdetna, dobre zle z toho vyšla, ked odisla od manzela. Okrem vsetkeho, čo jej urobil pred rozvodom, tvrdil, že ONA nemá záujem o spolocny rodinny zivot, stráni sa mu a podobne. Ona totiz zistila, že je jej neverny a odisla zo spolocneho bytu k mame. Samozrejme nemala dôkaz, že bol neverny, on mal dobreho pravnika a stylizoval sa do role opusteneho chudaka, este aj take blbosti robil, že jej kvety posielal a akoze sa doprosoval, nech ho neopusta. Čiže, poriadne sa poradiť s pravnikom, ako odist, aby ta este neošklbal alebo si v prípade rozvodu nebola ty za tu zlu. Vieš dokazat, že je psychopat? Nie ako sa cítis alebo si myslis, ale dôkazy. Obzvlast, keď vieš, ako on môže zmanipulovat ludi, aby boli na jeho strane.

@elzena2 niečo na neho mám ( dôkazy), ale čo som sa radila tak povedal, že to súd až tak nebude zaujímať, že skôr to je o tom ako in ich ovplyvní, presvedčí..

rozculena
6. aug 2025

@lucita112 nerozumiem tomu,prečo sa nechceš rozviesť,nikdy sa od neho neodpútaš.

zuzuyati
6. aug 2025

@lucita112 ahoj, je mi ľúto tvojej situácie. Poradiť ti neviem, ale píšem preto, lebo ja som teraz tiež odišla s deťmi od takého ako píšeš, takže ta chápem. "Herec" na pohladanie a doma si všetko vybija na tebe. Poznám dôverne.
Len ja to mam trochu inak ako ty, tiež dve deti máme, len nie sme manželia, čiže tu musím podať na výživné a ktovie, či mi dáke dajú, lebo pánko si zmysle striedavu starostlivosť. Čiže ktovie čo z toho bude.
Držím ti palce, musíš byť silná, aj keď sa to ľahko píše, viem,ale ie som si všeličím, pri takomto type prešla.
N

lucita112
autor
6. aug 2025
@zuzuyati

@lucita112 ahoj, je mi ľúto tvojej situácie. Poradiť ti neviem, ale píšem preto, lebo ja som teraz tiež odišla s deťmi od takého ako píšeš, takže ta chápem. "Herec" na pohladanie a doma si všetko vybija na tebe. Poznám dôverne.
Len ja to mam trochu inak ako ty, tiež dve deti máme, len nie sme manželia, čiže tu musím podať na výživné a ktovie, či mi dáke dajú, lebo pánko si zmysle striedavu starostlivosť. Čiže ktovie čo z toho bude.
Držím ti palce, musíš byť silná, aj keď sa to ľahko píše, viem,ale ie som si všeličím, pri takomto type prešla.
N

@zuzuyati dakujem

lucita112
autor
6. aug 2025
@rozculena

@lucita112 nerozumiem tomu,prečo sa nechceš rozviesť,nikdy sa od neho neodpútaš.

@rozculena pred Bohom budeme stále manželmi, neplánujem a ani nechcem byť s nikým iným, ale s mojím sa už nedá vydržať, preto len od neho chcem odísť, nič viac a nič menej

lucita112
autor
6. aug 2025
@lucita112

@zuzuyati dakujem

@lucita112 a držím palce, aby to dobre dopadlo,veľa, veľa síl prajem

draik
6. aug 2025

Ako manžel má vo všeobecnosti taký istý nárok na deti ako Vy, čiže pokojne ich môže zobrať k sebe.

lindusss2016
6. aug 2025

@lucita112 velmi zle uvazujes 🙈 toto nemoze dopadnur dobre. Ake pred bohom budeme stale manzelmi? Spamataj sa. Teraz na teba krici, uraza ta. Ked odides a budes mu robit problemy este ako stale manzelka, mozno sa ti aj ujde jedna po papuli a mozno aj viac. Koho chces oklamat svojim akoze manzelstvom pred bohom? Na co je take manzelstvo, v ktorom sa neda spolocne fungovat? Ved ak nechces ineho chlapa, tak si ineho nenajdi a hotovo. Mozes byt pokojne eozvedena. Ci o co ti ide? Aby si on nenasiel inu? Lebo ak ano, tak ti garantujem, ze jeho ziaden slub v kostole nebude drzat v celibate. Vyzera to, ako by si mu chcela zabranit v budovani noveho vztahu. To na teba nehadze vobec dobre svetlo.

luccija
6. aug 2025

Môže ta zastupovať právnik, keď sa na to psychicky necítis.v styku s deťmi mu nemôžeš brániť ani v striedavke.S deťmi si ako vychádza majú ho radi či sa ho boja?

lucita112
autor
7. aug 2025
@lindusss2016

@lucita112 velmi zle uvazujes 🙈 toto nemoze dopadnur dobre. Ake pred bohom budeme stale manzelmi? Spamataj sa. Teraz na teba krici, uraza ta. Ked odides a budes mu robit problemy este ako stale manzelka, mozno sa ti aj ujde jedna po papuli a mozno aj viac. Koho chces oklamat svojim akoze manzelstvom pred bohom? Na co je take manzelstvo, v ktorom sa neda spolocne fungovat? Ved ak nechces ineho chlapa, tak si ineho nenajdi a hotovo. Mozes byt pokojne eozvedena. Ci o co ti ide? Aby si on nenasiel inu? Lebo ak ano, tak ti garantujem, ze jeho ziaden slub v kostole nebude drzat v celibate. Vyzera to, ako by si mu chcela zabranit v budovani noveho vztahu. To na teba nehadze vobec dobre svetlo.

@lindusss2016 keď budem od neho preč a dnu ho nepustím, tak mi po papuli dávať nebude, a keď náhodou k tomu aj dôjde inde okamžite zavolám políciu, nech si robí čo chce, nech ma aj 5 frajeri ak chce, ja svoj sľub dodržím, ešte je možnosť aj odluky, a to tiež s ním nie som pri takejto možnosti, niekto hovorí, že manželstvo je len papier, tak ja hovorím, že rozvod je len papier, ale všetko má svoje výhody aj nevyhody

lucita112
autor
7. aug 2025
@luccija

Môže ta zastupovať právnik, keď sa na to psychicky necítis.v styku s deťmi mu nemôžeš brániť ani v striedavke.S deťmi si ako vychádza majú ho radi či sa ho boja?

@luccija aj majú, keď je "ok", ale keď sa rozčúli okamžite zmení "náladu a výšku hlasu" so staršou si zvyknú vymeniť aj názor, no v poslednej dobe sa ich snaží dosť ovplyvňovať, "hucka"ich proti mne a dáva si ich na svoju stranu

lucita112
autor
7. aug 2025
@elzena2

@elzena2 ďakujem pekne

lucita112
autor
7. aug 2025
@zuzuyati

N

@zuzuyati ďakujem pekne

zmrzlinka2021
7. aug 2025
@lucita112

@lindusss2016 keď budem od neho preč a dnu ho nepustím, tak mi po papuli dávať nebude, a keď náhodou k tomu aj dôjde inde okamžite zavolám políciu, nech si robí čo chce, nech ma aj 5 frajeri ak chce, ja svoj sľub dodržím, ešte je možnosť aj odluky, a to tiež s ním nie som pri takejto možnosti, niekto hovorí, že manželstvo je len papier, tak ja hovorím, že rozvod je len papier, ale všetko má svoje výhody aj nevyhody

@lucita112
Aký sľub?
Veď nebudete fungovať ako manželia.
Už teraz ste pre Bohom nemanželsky pár.
Sľub pred Bohom je o Tom, že ho budeš milovať, starať sa o neho, budeš mu verná....a ty chces ho opustiť.

Okrem toho nikto pri oltári nesľubuje , že bude akceptovať hriech, zlo, zbližovanie. Kresťan má mať na prvom mieste Boha, nie zlo.

lindusss2016
7. aug 2025
@lucita112

@lucita112 ale manzelstvo je papier, ktory ta pravne zavazuje k istym veciam. Napr.ak di on vezme pozicku, bude aj tvoja. To je len uplny zaklad. Nehovoriac o tom, ze ak je naozaj psychopat, treba pretat vsetky puta, co je tazke, ak s nim mas deti, ale urcite neostavat manzelmi. Hovorim to z vlastnej skusenosti, bude ti robit peklo zo zivota. Na to ho nepotrebujes pustit dnu

anonym_9d4378
7. aug 2025

@lucita112 tak hádam sa choď len pomodliť a uľaví sa ti 🫣

anonym_3cb450
7. aug 2025
@lucita112

@zuzuyati ďakujem pekne

@lucita112 to chceš povedať, že teraz ťa fyzicky napáda? Okamžite by si mala ísť k lekárovi a na políciu a nie riešiť, či ste pred Bohom manželia alebo uvažovať nad odlukou. Napadlo ťa, že aj keď od neho odídeš a nerozvedieš sa, že si on môže nabrať pôžičky, aby ti ublížil, prestane ich splácať a budeš ich musieť splácať ty? Prestaň uvažovať ako z minuléh storočia, rozveď sa a deťom neubližuj tým, že sa pasuješ za handru, s ktorou si muž môže robiť, čo chce, len aby ste pred Bohom boli manželia. Vaše manžslstvo aj tak už dávno neplní svoju funkciu. Zavolaj na toto číslo, poradia ti, je to linka pre týrané ženy a je bezplatná 0800 212 212.

lucita112
autor
7. aug 2025
@zmrzlinka2021

@lucita112
Aký sľub?
Veď nebudete fungovať ako manželia.
Už teraz ste pre Bohom nemanželsky pár.
Sľub pred Bohom je o Tom, že ho budeš milovať, starať sa o neho, budeš mu verná....a ty chces ho opustiť.

Okrem toho nikto pri oltári nesľubuje , že bude akceptovať hriech, zlo, zbližovanie. Kresťan má mať na prvom mieste Boha, nie zlo.

@zmrzlinka2021 to je Váš názor, prosím nepoložila som otázku takto, ale inak, prosím vyjadrite sa len k otázke, ktorú som polozila nie k otázke manželstva, dakujem

mysicka36
7. aug 2025

@lucita112 Ty si tiež dosť labilná ak nerozumieš tomu, čo znamená ostať papierovo v manželstve, ktoré už manželstvo nieje. Základ sú financie a vysporiadanie majetku. Ani netušíš, čo ti taký človek dokáže vyviesť. A najhoršie je, že mu ešte dávaš možnosť ťa ďalej ovládať, ak sa nerozvedieš. To s ním rovno ostaň, máš to za jedno.

Strana
z2