Ako zvládnuť odchod od psychopata?
Ahojte vsetci kto to budete čítať. Po dlhom premýšľani a veľkého množstva rád planujem odísť po dlhých rokoch od manžela. Rozvádzať sa nechcem, len chcem odísť, máme staršie 2 deti, ovplyvňuje ich proti mne. Deti a ja sme svedkami dennodeneho napätia, kriku, ponižovania hlavne mňa.
Čo mám od neho očakávať, keď odídem?
Inak všetci, čo sú s ním v kontakte ani netušia aký je v skutočnosti doma.
Vie ovplyvniť aj mojich rodičov a na mňa "nakydat".
V podstate nemám veľkú podporu.
Môže ma napr.dat na súd? Že vraj vie ovplyvniť aj sudcov,...vždy prekrutis pravdu vo svoj prospech, názory druhých neuznáva, a pritom sa tvári, že vie všetko,....Ďakujem za každú radu, poprípade Vašu skúsenosť.
@zmrzlinka2021 to je Váš názor, prosím nepoložila som otázku takto, ale inak, prosím vyjadrite sa len k otázke, ktorú som polozila nie k otázke manželstva, dakujem
@lucita112 pre tvoje vlastné dobro zabudni na všetko čo ti vtlkali do hlavy o manželstve v kostole. Už ti tu napísali že byť v manželstve má obrovskú právnu rovinu a potrebuješ riešiť rozvod. Aku inú radu čakáš?
@lucita112 Ty si tiež dosť labilná ak nerozumieš tomu, čo znamená ostať papierovo v manželstve, ktoré už manželstvo nieje. Základ sú financie a vysporiadanie majetku. Ani netušíš, čo ti taký človek dokáže vyviesť. A najhoršie je, že mu ešte dávaš možnosť ťa ďalej ovládať, ak sa nerozvedieš. To s ním rovno ostaň, máš to za jedno.
@lucita112 to chceš povedať, že teraz ťa fyzicky napáda? Okamžite by si mala ísť k lekárovi a na políciu a nie riešiť, či ste pred Bohom manželia alebo uvažovať nad odlukou. Napadlo ťa, že aj keď od neho odídeš a nerozvedieš sa, že si on môže nabrať pôžičky, aby ti ublížil, prestane ich splácať a budeš ich musieť splácať ty? Prestaň uvažovať ako z minuléh storočia, rozveď sa a deťom neubližuj tým, že sa pasuješ za handru, s ktorou si muž môže robiť, čo chce, len aby ste pred Bohom boli manželia. Vaše manžslstvo aj tak už dávno neplní svoju funkciu. Zavolaj na toto číslo, poradia ti, je to linka pre týrané ženy a je bezplatná 0800 212 212.
@anonym_3cb450 na to je zúžené BSM
@lucita112 to chceš povedať, že teraz ťa fyzicky napáda? Okamžite by si mala ísť k lekárovi a na políciu a nie riešiť, či ste pred Bohom manželia alebo uvažovať nad odlukou. Napadlo ťa, že aj keď od neho odídeš a nerozvedieš sa, že si on môže nabrať pôžičky, aby ti ublížil, prestane ich splácať a budeš ich musieť splácať ty? Prestaň uvažovať ako z minuléh storočia, rozveď sa a deťom neubližuj tým, že sa pasuješ za handru, s ktorou si muž môže robiť, čo chce, len aby ste pred Bohom boli manželia. Vaše manžslstvo aj tak už dávno neplní svoju funkciu. Zavolaj na toto číslo, poradia ti, je to linka pre týrané ženy a je bezplatná 0800 212 212.
@anonym_3cb450 nie nechcem
@lucita112 v tvojej povodnej otazke zaznelo: "co mam od neho ocakavat, ked odidem?"
Ked sa rozvedies, mozes ocakavat, ze sa s tym mozno raz zmieri a da ti pokoj. Ale ked len odides a stale budes jeho manzelkou, vyuzije proti tebe vsetky mozne zbrane, ak je to teda psychopat. Pride manipulacia, vydieranie, vyhrazanie, ovplyvnovanie deti, neuvidis ani cent, co ti neschvali sud, kadeco. Ocividne si to este nevies predstavit.
Ja som odisla od muza (pravdepodobne hranicna porucha osobnosti) pre 2,5 rokom a stale nemam pokoj. Vobec by mi toto ani vo sne nenapadlo. Rozvod sa samozrejme tahal, pretoze on si nepreberal zasielky, kym mu to osobne nedorucila policia. Dovtedy mal v rukach silny argument, ze SOM JEHO PRAVOPLATNA MANZELKA. Bolo mu jedno, ze davno zijem v oddelenej domacnosti, sledoval ma, zasahoval mi do osobneho zivota, atd. Od rozvodu je to o trosku lepsie. Ale k majetkovemu vyrovnaniu stale neprislo. Toto ty chces ako riesit ako nerozvedena? Co mu nechas vsetko a odides s igelitkou? Navyse aky priklad das svojim detom do ich buducich vztahov? Ale ved ak ti nie rady, tak potom sem zvytocne nepis. Odluc sa a uzivaj si svoj novy zivot 👌
Co tym vyriesis ze odides?
Stale si jeho žena, na deti ma rovnaké práva ako ty.
Pises ze je psychopat, odchodom len prilejes olej do ohňa, ukáže ti čoho je schopný.
Vie ze chceš odist aj s deťmi? Je s tým stotozneny ze berieš aj deti?
Co tym vyriesis ze odides?
Stale si jeho žena, na deti ma rovnaké práva ako ty.
Pises ze je psychopat, odchodom len prilejes olej do ohňa, ukáže ti čoho je schopný.
Vie ze chceš odist aj s deťmi? Je s tým stotozneny ze berieš aj deti?
@mk22 a hlavne ovplyvnene deti sa hneď budú ťahať preč od mamy, ktorá bude mat len tu igelitku. (Jasne, aj srdce plne lasky, ale to im on rychlo vyzenie z hlavy)
@mk22 a hlavne ovplyvnene deti sa hneď budú ťahať preč od mamy, ktorá bude mat len tu igelitku. (Jasne, aj srdce plne lasky, ale to im on rychlo vyzenie z hlavy)
@elzena2 samozrejme, deti budú chodiť aj otcovi, ostanú si u otca, vlastne doma, kolko chcú.. aby ešte autorka neostala v novom bývaní sama, bez deti.
Tiež finsncue, ako ho donúti prispieť na deti, niečo kúpiť. Žiadno.
no ak je to uplny debil, co len chce robit zle, tak urcite by som odporucil rozvod. Inak moze narobit problemy za ktore budes mat spoluzodpovednost. Ako napr. dlhy a tak.
no ak je to uplny debil, co len chce robit zle, tak urcite by som odporucil rozvod. Inak moze narobit problemy za ktore budes mat spoluzodpovednost. Ako napr. dlhy a tak.
@ivanztt nie, nie pôžičky nemáme, na tom trvá stale, no samozrejme nemôžem sa na to spoliehať, práveže je inteligentný- nadprieme po vedomostnej stránke, určite nie moc po empatickej
@rozculena pred Bohom budeme stále manželmi, neplánujem a ani nechcem byť s nikým iným, ale s mojím sa už nedá vydržať, preto len od neho chcem odísť, nič viac a nič menej
@lucita112 čiže koli viere sa nechceš rozviesť. To je super, presne takto to má byť. Môžte sa oddeliť ale manželmi budete stále pred Pánom. Presne. 🍀Viera v Pána ta posilní v tvojom konaní. Nech ti je Pán oporou, aj mne je po cely čas, ako som ho spoznala. 💞
@ivanztt nie, nie pôžičky nemáme, na tom trvá stale, no samozrejme nemôžem sa na to spoliehať, práveže je inteligentný- nadprieme po vedomostnej stránke, určite nie moc po empatickej
@lucita112 ale bude vedieť, že si tomu nedala poslednú bodku, keď sa nerozvedies.Ale veď to je tvoja vec hlavne, že budeš preč.Stale bude dúfať, že sa vrátiš späť a bude ti vypisovať, udržiavať kontakt kvôli deťom len, aby ťa dostal späť.Na zúženie BSM musíš mať jeho súhlas.Moja spolužiačka je od muža 5 r dcéra dospelá boli spolu 21 r a stále vypisuje, chodí pred prácu vo vlnách buď ju nenávidí, že mu pokazila život a o týždeň inú ženu nechce, bude ako kráľovná, všetko sa zmení atď. A to aj vie, že má druhého partnera povedal, že bude čakať aj 5 r .Veď práveže sú inteligentní a dobre vedia formulovať slová a manipulovať.Jedine šťastie, že ona má povahu akú má ja by som takéto veci veľmi zle prežívala.Niekto tu zlosť obráti na deti a tým bude hovoriť v zlom o tebe.Ty sa hlavne nedaj obalamutiť a čo najmenej s ním komunikovat
Mňa tak hypoteticky zaujíma: Čo má spoločné rozvod manželstva uzatvoreného pred Slovenskou republikou a pred Bohom? Tie papiere, čo ste tam podpisovali, boli k tej štátnej časti.
Dokonca svedok v kostole môže byť rozvedený ateista, nakoľko svedok je svedkom toho ÚRADNÉHO sobáša a s kostolom tam nemá nič.
Ak sa rozvedieš, pred bohom ste stále svoji, akurát v očiach republiky už manželia nie ste. Tak prečo teda rozvod nie? Spomína Biblia niekde to, že sa nemajú porušovať svetské zmluvy s úradmi?
Mňa tak hypoteticky zaujíma: Čo má spoločné rozvod manželstva uzatvoreného pred Slovenskou republikou a pred Bohom? Tie papiere, čo ste tam podpisovali, boli k tej štátnej časti.
Dokonca svedok v kostole môže byť rozvedený ateista, nakoľko svedok je svedkom toho ÚRADNÉHO sobáša a s kostolom tam nemá nič.
Ak sa rozvedieš, pred bohom ste stále svoji, akurát v očiach republiky už manželia nie ste. Tak prečo teda rozvod nie? Spomína Biblia niekde to, že sa nemajú porušovať svetské zmluvy s úradmi?
@nominativ len či aj on mal v hlave čo sľúbil pred Bohom, keď sa k nim správal zle
@lucita112 čiže koli viere sa nechceš rozviesť. To je super, presne takto to má byť. Môžte sa oddeliť ale manželmi budete stále pred Pánom. Presne. 🍀Viera v Pána ta posilní v tvojom konaní. Nech ti je Pán oporou, aj mne je po cely čas, ako som ho spoznala. 💞
@zuzuyati ďakujem krásne za povzbudivé slova
@lucita112 ževraj vie ovplyvniť aj sudcov to ti povedal on?Snáď by si mu to neverila.Pouzi rozum mala si odísť pri prvých náznakoch pokým deti nepobrali jeho rozumy a názory.Ak majú pred ním rešpekt môže sa stať, že budú chcieť zostať s ním.Skoda, že si to toľko rokov trpela a k niečomu to neviedlo iba k horšej situácii.
@zmrzlinka2021 to je Váš názor, prosím nepoložila som otázku takto, ale inak, prosím vyjadrite sa len k otázke, ktorú som polozila nie k otázke manželstva, dakujem
@lucita112 a ked narobi dlhy, tak ako manzelka budes splacat exekucie?
@lucita112 a ked narobi dlhy, tak ako manzelka budes splacat exekucie?
@julish ja nechcem aby to vyznelo vyryvujuco ale asi bude nech to napisem hocijak. Ked pán boh ako verí autorka pred všetkým ochráni ako je to v takychto prípadoch? Podla správnosti ked je autorka tak veriaca by ju to malo ochrániť pred všetkým zlým vplyvom manžela, chorobami a nešťastím. Vzdy nad tým rozmyslam ked čítam ze stačí veriť a pán boh ochráni preco je potom hlad choroby a nešťastia? Iba hypoteticka otázka potešil by ma názor veriaceho. ☘️
@julish ja nechcem aby to vyznelo vyryvujuco ale asi bude nech to napisem hocijak. Ked pán boh ako verí autorka pred všetkým ochráni ako je to v takychto prípadoch? Podla správnosti ked je autorka tak veriaca by ju to malo ochrániť pred všetkým zlým vplyvom manžela, chorobami a nešťastím. Vzdy nad tým rozmyslam ked čítam ze stačí veriť a pán boh ochráni preco je potom hlad choroby a nešťastia? Iba hypoteticka otázka potešil by ma názor veriaceho. ☘️
@anonym_6953ca Pán Boh tvrdí, že nie velkou otvorenou bránou sa ide do Božieho kráľovstva, ale malou ihlou....Mala by si bojovať o Božie kralovstvo aj s ťažkosťami a neustálou modlitbou, postom...áno je to tvrdé, tu na tejto zemi, je tu na zemi nešťastie, vojny, bieda, nespravodlivosť....Ale Boh na toto všetko poukázal aj v Biblii. Keď si nedajú ľudia povedať, a robia ako chcú, vravel, že budú miestami vojny, zemetrasenia, hlad, živelné pohromy,....Predsa Ježiš bol Boží syn, neurobil nič zle a ukrižovali ho ako najväčšieho zločinca. Dal nám 10 Božích prikázaní. Ľudia ich dodržujú? Koľko mladých len žije tak nadivoko, koľko rozvodov ( menšia hádka a už rozvod) koľko krádeži, koľko nadávok, koľko ľudí si cti prikázané sviatky a chodí do kostola, koľko ľudí klame, okráda, ohovára, koľko je pokrytcov?.....koľki spomínajú Božie meno nadarmo, len tak? Už si to ani neuvedomujú? Koľko je potratov? Koľko ľudí rieši Lgbt? (Boh stvoril len muža a ženu) Koľkí si o sebe si myslia že sú Pán Boh? A potom sa čudujú prečo je na svete toľko zla, toľká nespravodlivost. Áno, je to ťažké, ale treba veriť, dúfať a vytrvať,...koľko ľudí sa obrátilo, len preto, že sa za nich niekto modlil?
Netreba sa vzdávať ľahko. Boh nám odovzdal vieru, lásku a nádej, tieto tri...no najväčšia z nich je láska. Snažím sa byť lepšou osobou, otvorene sa hlásim ku kresťanstvu, a je to samozrejme ťažké v tejto dobe. Mám svoje chyby a slabosti a veľa x spadnem, no základ je vždy vstať a bojovať ďalej. Každý raz zomreme, a kde pôjdeme potom? Teraz sa tu potrápiť pár rokov a potom to bude nekonečno. No záruku nemám ani ja ani ty, kde pôjdeme. Ostáva nám len viera, nádej a láska. Prajem veľa šťastia a Božieho požehnania. Takýto je môj pohľad.
@lucita112 Ahoj,teba drzi s takymto psychopatom Boh? Ako nehnevaj sa na mna, uz som na dnes citala ozaj vsetko. Takze Boh by chcel, aby zena trpela so psychopatom, ano? Boh by chcel, aby nedajboze hocijaku zenu, ktora ma vieru v neho, jej manzel tlkol, vyhrazal sa jej a v najhorsom extreme by Boh chcel, aby aj keby nejaky deges zabil zenu tak musi byt v manzelskom zväzku kvoli nemu? Nehnevaj sa na mna, ale bud si masochistka, alebo ti to z tej viery v hlavicke riadne preplo alebo posledna moznost, zastieras to za Boha, ale pritom mas celkom iny dovod, ktory sem nenapises. Co som tak citala aj tvoje odpovede mam pocit,ze tebe nie je rady ani pomoci,pretoze pomaly vsetky rady co ti tu zeny napisali si odpisala alebo nejak znegovala. Takze na zaver odo mna...trosku si to v hlave uprac, zamysli sa nad svojim zmyslanim, ked sa chces zachranit pred muzom, ci to chces naozaj..alebo teda necakaj rady, ked ti ani jedna nie je dobra, lebo podla teba je Boh rovnaky masochista ako ty- bez urazky.
@lucita112 velmi zle uvazujes 🙈 toto nemoze dopadnur dobre. Ake pred bohom budeme stale manzelmi? Spamataj sa. Teraz na teba krici, uraza ta. Ked odides a budes mu robit problemy este ako stale manzelka, mozno sa ti aj ujde jedna po papuli a mozno aj viac. Koho chces oklamat svojim akoze manzelstvom pred bohom? Na co je take manzelstvo, v ktorom sa neda spolocne fungovat? Ved ak nechces ineho chlapa, tak si ineho nenajdi a hotovo. Mozes byt pokojne eozvedena. Ci o co ti ide? Aby si on nenasiel inu? Lebo ak ano, tak ti garantujem, ze jeho ziaden slub v kostole nebude drzat v celibate. Vyzera to, ako by si mu chcela zabranit v budovani noveho vztahu. To na teba nehadze vobec dobre svetlo.
@lindusss2016 Toto si velmi dobre napisala🙏👌
@anonym_6953ca Pán Boh tvrdí, že nie velkou otvorenou bránou sa ide do Božieho kráľovstva, ale malou ihlou....Mala by si bojovať o Božie kralovstvo aj s ťažkosťami a neustálou modlitbou, postom...áno je to tvrdé, tu na tejto zemi, je tu na zemi nešťastie, vojny, bieda, nespravodlivosť....Ale Boh na toto všetko poukázal aj v Biblii. Keď si nedajú ľudia povedať, a robia ako chcú, vravel, že budú miestami vojny, zemetrasenia, hlad, živelné pohromy,....Predsa Ježiš bol Boží syn, neurobil nič zle a ukrižovali ho ako najväčšieho zločinca. Dal nám 10 Božích prikázaní. Ľudia ich dodržujú? Koľko mladých len žije tak nadivoko, koľko rozvodov ( menšia hádka a už rozvod) koľko krádeži, koľko nadávok, koľko ľudí si cti prikázané sviatky a chodí do kostola, koľko ľudí klame, okráda, ohovára, koľko je pokrytcov?.....koľki spomínajú Božie meno nadarmo, len tak? Už si to ani neuvedomujú? Koľko je potratov? Koľko ľudí rieši Lgbt? (Boh stvoril len muža a ženu) Koľkí si o sebe si myslia že sú Pán Boh? A potom sa čudujú prečo je na svete toľko zla, toľká nespravodlivost. Áno, je to ťažké, ale treba veriť, dúfať a vytrvať,...koľko ľudí sa obrátilo, len preto, že sa za nich niekto modlil?
Netreba sa vzdávať ľahko. Boh nám odovzdal vieru, lásku a nádej, tieto tri...no najväčšia z nich je láska. Snažím sa byť lepšou osobou, otvorene sa hlásim ku kresťanstvu, a je to samozrejme ťažké v tejto dobe. Mám svoje chyby a slabosti a veľa x spadnem, no základ je vždy vstať a bojovať ďalej. Každý raz zomreme, a kde pôjdeme potom? Teraz sa tu potrápiť pár rokov a potom to bude nekonečno. No záruku nemám ani ja ani ty, kde pôjdeme. Ostáva nám len viera, nádej a láska. Prajem veľa šťastia a Božieho požehnania. Takýto je môj pohľad.
@lucita112 amen. Bože, ty si ale že dobre mimo🤦🏻♀️
Ďakujem za všetky názory a týmto aj ukoncujem diskusiu.
@anonym_6953ca
Ahoj , a ti teda skúsim odpovedať. Pan ta chráni, b každej situácii, tak ako píšeš. Áno je to tak.
Ale na svete vládne zlo, ktoré Boh dopustil, čiže zhodil diabla na zem a on tu panuje. BOH od nás chce aby sme sa nevrátili k nemu, a on neovplyvňuje správanie ľudí. Čiže on veriacich vždy chráni aj keď to občas možno tak nevyzerá ale je to tak.
V písme sa ale píše aj o takomto zväzku, že žena môže opustiť muža, ak je ma ňu " hrubý ", ale môže sa len oddeliť. Nemôže mať už druhého muža, pokiaľ žije tento muž. Pretože pred Bohom sú stále manželmi.
A nie vždy, všetko, čo sa mám javí zlé, je naozaj zlé.
Boh medopusta krivdy, a zlo na ľudí, to si lusia robia sami, keď sú nezbožný.
Keď všetci uveria v Pána a budú ho milovať ako on nás, nikdy by tu už nebolo žiadne zlo, krivda násilie atď.
Stačí sa zacitat do biblie a tam je všetko napísané..
Ja verím,že ak Pán je nad zlom, tak všetko je proti zlu.
A my musíme vierou prijať aj to zlé a ťažké, aby nás to formovalo vo viere v Pána, lebo v každej situácii sa Boh oslávi.
Neviem ci je to dostatočné, čo som ti napísala, ale tak to mam ja a vo viere nádeji a láske som prijala.
A tiež padám často no Boh to očistí, keď budem prosiť, a zmení každé srdce človeka, keď pôjde úzkou cestou za Kristom.

@lucita112 Ty si tiež dosť labilná ak nerozumieš tomu, čo znamená ostať papierovo v manželstve, ktoré už manželstvo nieje. Základ sú financie a vysporiadanie majetku. Ani netušíš, čo ti taký človek dokáže vyviesť. A najhoršie je, že mu ešte dávaš možnosť ťa ďalej ovládať, ak sa nerozvedieš. To s ním rovno ostaň, máš to za jedno.
@mysicka36 myslím, že tu je každá rada márna