icon

Ako zvládnuť odmietnutie rodiny?

11. mar 2025

Ako týraná žena som hľadala únik u matky. Odmietla ma a dokonca mi vyvracala moje tvrdenia a čo bol vrchol vrcholov,tak si ešte môjho manžela zastávala. Smskovali sme s mamou. Napísala som niečo a ona na to,tak tomu neverím a podobne.
Píšem jej, prečo nemôžem ísť k tebe. A ona že a kde by sme sa dali? Kvôli miestu, málo miesta a či chcem zostať sama a či by sa mi to páčilo
Mám dve deti. Pochádzam zo 4 súrodencov a v tom dome vtedy 4 deti nevadili a teraz pre dve nie je miesto? Nechápem a nechápem jej postoju. Na koho sa mám obrátiť keď nie na svoju rodinu.
Pohadali sme sa a obidve sme urazené.
Urobila všetko pre to len aby som od manžela neodišla- z jeho bytu. Ja nemám nič ani kam ísť

Strana
z2
taktotedanie
11. mar 2025

Je mi ta luto
Pretoze rodina je to naj co v zivote mas, ja by som bez rodiny nebola nic…
Ostava ti krizove centrum ak naozaj chces odist

kavasmliekom
11. mar 2025

@marcellka32 moja mama by toto nedokázala, ale my máme vzťah dobrý, pomáhame si, a aj keby ona nemala kde, nás by nenechala na ulici. To isté by som nedokázala ani ja.
Ale poznám taky prípad, mama im chcela pomôcť s deťmi, ale mala podmienku, že ona pôjde do prace a nájdu si bývanie. Mladá sa odula a roznasala o svojej mame nepravdivé slová, že sa na nich vykašľala a ona si to nezasluzila atď. Pritom ona jej chcela pomôcť, ale vedela, že by sa nesnazila

pribinak
11. mar 2025

@klementinka58 to nie je celkom tak, aj keď som dospela, sú situacie keď človek potrebuje pomoc a podporu
Sú situacie kde si sám jednoducho nevieš poradiť

Asi si nikdy nič take nezažila keď máš takýto názor

heminepa
Autor odpoveď zmazal
biba_18
11. mar 2025

@katulienkax tak nechá dcéru týrať a vnúčatá na to pozerať ...

pribinak
11. mar 2025

@heminepa smutne, ale časté

pribinak
11. mar 2025

@biba_18 problém je, že to asi tak nevidí

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
tairyx
11. mar 2025

Neviem si predstaviť že by som toto urobila ktorémukoľvek z mojich detí. Pre mňa nepochopiteľné úplne, aj keby mali 10 detí a žila by som v garzónke tak na nevyhnutný čas by som si dieťa a vnúčatá prijala a neskôr by sme hľadali nejaké iné riešenie.
Súrodenci Ti nemôžu pomôcť?
Otrasné, nepochopiteľné naozaj.

beronsche
11. mar 2025

@katulienkax aj keby máme všetci spat v jednej mini izbe, pomoc by som neodmietla. Aj keby mám sama na zemi spat. Neexistuje, aby som svoju dcéru a vnúčatá nechala s tyranom.

Autorka - je to smutné.. ale nedaj sa tým zlomiť, bojuj za svoje šťastie ďalej, s tyranom neostávaj..
Veľmi ti držím palce!

beronsche
11. mar 2025

@marcellka32 nuž ano, nie každý je stavaný tak, že deti vezme späť.. existujú aj rodičia, co nemajú žiaden vzťah k deťom, toxické rodiny, studené odchovy.. e to také smutné.
A tiež tomu nerozumiem, vlastne dieťa odmietnuť..

karolinakr
11. mar 2025

V tom českom dokumente To všechno z lasky rodičia neprijali 17rokov bitú dcéru - že musí vydržať, ako si to udelala - tak to má a ona na koniec spáchala samovraždu..
Ďakujem pekne za takých rodičov, ked ťa nevie podporit v ťažkej situacii, možno je naozaj na čase prerušit kontakty a nenechat sa manipulovat
"múdrymi" rečami do zlých rozhodnuti .Daj si do katolickych novin, že hladaš podnájom..možno tam najdeš niečo, kde ťa nezoderú z kože ...
A súrodenci? ti ťa neprichýlia na čas??

ahhola
11. mar 2025

Tebe to nevyslo s chlapom a mater je zla, ze ta nechce spat... Teraz si predstav, ze by to nevyslo aj Palovi pri tyranej zene aj tym dalsim 2 a vsetci by sa domahali navrahu do rodneho... No... 📍

beronsche
11. mar 2025

@ahhola to je riadne vykonstruovana blbosť... A teraz pre istotu matka nepomôže nikomu? Ty by si nepomohla, lebo čiste hypoteticky by raz mohol potrebovať pomoc aj ďalší súrodenec?

Čo to majú ludia za rodinné vztahy-nevztahy, že sa to poniektorym zdá ok, odmietnuť pomoc vlastnemu dospelému dieťaťu??

heminepa
Autor odpoveď zmazal
pribinak
11. mar 2025

@ahhola 😳😳😳

fairyy
11. mar 2025

@ahhola vau takze keby ti zavola tvoja dcera, ze ju tyra chlap tak jej povies,ze tebe to nevyslo s chlapom a sa domahas domov teraz? a naseries sa na nu hej? 🤯 ja by som svoju tak akurat sprdla, ze co mi vola a uz davno nie je so mnou a jeho by som sa snazila riesit az s trocha vychladnutou hlavou ak by mi to vobec vyslo, pretoze moju horucu by zazit nechcel...naozaj by si sa nesnazila branit svoje dieta? coze? jak?

ahhola
11. mar 2025

@fairyy samozrejme by som jej pomohla, lebo mam tu moznost a neviem ake pomery tam ma ta matka, lebo jej krkom asi bude hybat ten Palo. 🤔Vsak nech ide prec z bytu tyran, nie oni traja z bytu. Palo by mohol prilozit ruku k "dielu" 🫵k delozovaniu.

fairyy
11. mar 2025

@ahhola ano presne to by som cakala od tak velkej rodiny, ze pomozu dcere a sestre...nie ze spochybnia co povie a este sa zastava toho chlapa

jomarch
11. mar 2025

ahoj autorka, nemam pre teba inu radu ako to, co ti radili mnohe - krizove centrum. je mi luto co sa ti deje a drzim ti velmi palce ✊🏽✊🏽 si silna zena!

katkati
11. mar 2025

Najotrasnejšie na správaní tvojej mamy je, že spochybňuje to, čo jej hovoríš. Ona vie, že máš pravdu, ale jej choré ego, že rozvedený človek je hanba rodiny a je menejcenný, jej nedovolí byť ľudská a správa sa ako mrcha. Keď sa hanbí zobrať domov dcéru s deťmi aspoň na čas a hlavne ťa psychicky nedokáže podporiť a pomôcť nejakým iným spôsobom, tak by som sa úplne od nej odstrihala a hľadala pomoc cez organizácie, ktoré pomáhajú takýmto rodinám. Žiaľ, niektorí ľudia si nezaslúžia úctu a k ním patrí aj tvoja matka. Držím palce, aby si mala šťastie na dobrých ľudí a aby ste našli s deťmi pokoj.

beronsche
12. mar 2025

@ahhola "Vsak nech ide prec z bytu tyran, nie oni traja z bytu."
Ty žiješ v nejakej rozprávke?
Áno, však nech ide, len ako ho hneď a zaraz prinútiť, že?
A žiadne pomery matky ju neospravedlnuju, žiadne.

ahhola
12. mar 2025

@beronsche asi ano, predstav si situaciu, ze mu vlastna rodina lezie hore krkom alebo chce zenu vymenit za milenku, staci nastavit jemny teror a ti sa mu usluzne odpracu z cesty a tyran vyhral... Alimenty nic, lebo je nemajetny, on sa bude rozdrapovat v byte a ona s deckami matke, ktora chce mat svoj klud, eby bola jedinacik, ale su tam dalsi traja a general Palo.

gabikaa96
12. mar 2025

@ahhola lenže predposledná veta je, že byt je jeho. Takže veľa s tým nespraví,bude musieť odísť ona.

beronsche
12. mar 2025

@ahhola ale ty nechápeš, že to nie je také jednoduché..
Predpokladajme, že byt je spoločný. Ale on sa zatne, že nikam nejde.
Čo urobíš? Budeš trpieť, až kým sa to nevyrieši, čo môže trvať dlhé mesiace? Necháš v tom žiť deti?

A tu matka rozmýšľa úplne inak. Jej sa zdá , že rozvod je väčší prúser, preto dcéru nechce podržať.
A to je tak neuveriteľne hlúpe a úbohé, že nemám slov.
Hrozna zenstina, ktorá nechá dcéru a jej deti trpieť kvôli vlastným pomýlenym predstavám..

Strana
z2