icon

Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?

18. máj 2024

Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.

Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..

erikab82
18. máj 2024

Keď ťa v tej zúrivosti trafí päsťou, tak poletíš a dopadneš na niečo hlavou, tak sa už nemusíš ani prebrať. Fakt toto nepochopím.

autor
18. máj 2024

Ale uplne pre blbosti, proste peni. napr. mu poviem, ze dnes si ma neobjal a on ze nechcem, dnes nemam chut, a ja dobiedzam trosku, a chcem s nim spat, a on ze co dobiedzam, ze nechce a pod. a z tohto napr. vzniklo to naposledy.

autor
18. máj 2024

proste pre kraviny uplne, co ja sa len pousmejem, tak on ma zachvat.

autor
18. máj 2024

@erikab82 to je pravda.

yoxinka
18. máj 2024

Pozri si ako vnímajú svet schizofrenici. Sú také videá na youtube. Raz ťa vyhodnotí ako niečo, čo ho ohrozuje a zabije ťa. Chápeš, čo ti tu všetky píšeme??? Lebo nezdá sa mi, že by ti to dochádzalo. Ty tomu chceš prísť na kĺb … načo??? Ty mu nijako nevieš pomôcť 🤷‍♀️

denithestrange1993
18. máj 2024

Bud ist za psychiatrickou alebo adios. Preco to nechce riesit? Podla mna mozes cakat ze ti casom ublizi,same od seba sa to neporiesi

sindla
18. máj 2024

A co ta drzi pri takom cloveku pre boha? Deti nemate, nohy na plecia a uz by ma nebolo. Ci tiez spada do skupiny chlapov, ktory ked zene vynada, mozno raz aj ublizi a po tomto cine sa ti ospravedlni a donesie kvietky, cokoladu a vsetko je ok? 🤦🏻‍♀️ Normalne co diskusia, to perla.

prasiatko30
18. máj 2024

Ako comu chces prist na klb? Dokedy bude dychat do chladnicky a posielat ta do haja az kym ti jednu vrazi taku, ze vyplujes protezu? Ci comu potrebujes prist na klb? Si si vedoma, ze psychiatricke diagnozy sa obycajne vekom zhorsuju a este k tomu neliecene - cize mozes sa snazit ako chces pokial on si nechce priznat, ze ma problem v urcitom bode tvojho zivota ho budes moct mat ty, ked sa nahodou zasmejes v situacii kedy jemu sa to moc pacit nebude, ked polizis lyzicku tam kde on ju nechcel, alebo ked budes dychat silnejsie ako si tvoj drahy manzel predstavoval a on uz nebude schopny vyjst na balkon schladit sa ale urve ti jednu a este aj zabudne, ze ti dal po papuli - ale mas pravdu treba skusit a dojst tomu na klb 👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

koniarova
18. máj 2024

Autorka prepáč, aké aj ty musíš mať nejakú diagnózu.

hefo
18. máj 2024

Jeden z mojich bratov mával tiež návaly agresivity, a to snáď ani nie až také zlé, ako ty opisuješ. Po dobrotky sa s ním nedalo nijako. Až nakoniec spáchal trestný čin v štádiu pokusu a skončil na psychiatrii so súdom nariadenou liečbou (diagnóza: schizofrénia). Až teraz, keď povinne berie lieky, a chodí na kontroly, sa s ním dá ako-tak normálne existovať...

tykat
18. máj 2024

Ty nečítaj psycho príručky, ty utekaj.

bublinka1426
18. máj 2024

ano.

autor
18. máj 2024

@hefo aha takže schizofrénia. A tá môže prísť len tak ? Z ničoho nič v 30ke ?Ja som si myslela, že schifrenici mávajú preludy, halucinácie a pod rozdvojene osobnosti. Nemyslela som si, že sú agresívni takýmto spôsobom pre nič a ubližujú ľuďom partnerom a škaredo hresua

autor
18. máj 2024

@bublinka1426 čo áno

autor
18. máj 2024

@prasiatko30 už aj to bolo u nás

emka530
Odpoveď bola odstránená
autor
18. máj 2024

@yoxinka nečakala som že to môže byť schizofrénia teraz čo tu píšete. Sa zhodujete viacerí

bublinka1426
18. máj 2024

moze a nemusi. ale taky clovek ktory zatina paste a robi to co si pisala, normalne nie je.
ludia zvyknu byt agresori ked si vypiju, kedze clovek straca kontrolu nad svojimi emociami, ale ked toto robi bezne, za triezva, to je snad este horsie.
naozaj s takym nemaj deti, taketo veci su z casti aj dedicne.

pred manzelstvom takyto nebol?

lebo clovek sa nestava psychotickym zo dna na den.

denithestrange1993
18. máj 2024

Autorka vies kolko je psychiatrickych diagnoz co by teoreticky mohol mat tvoj muz? Ty sanezaoberaj ci je to schizofrenia,psychoza,hranicna porucha osobnosti....ale hnaj ho ku psychiatrovi,inak skoncis v krimi novinach ani nevies ako

kristinka92
18. máj 2024

dufam že srandujes. si normálna? a naco to skúmaš že čo to je, keď máš v prvom rade utekať od neho??! na čo čakáš? že ta zabije v amoku? či do tohto chceš priniesť ešte aj dieta a potom spravíš čo? s dietatom na rukach sa budeš triasť niekde v kúte že či vás zabije oboch?

autor
18. máj 2024

@emka530 lenže je najsilnejší..a začínam mať už z toho pocity strachu začínam sa báť o seba..spočiatku som si myslela že sú to proste len skraty alebo je cholericky.
Ale toto už je moc. Lebo mám strach. Neviem čo myslíš, tým psychózy a pod. Môžem ti napísať ss ?

autor
18. máj 2024

@bublinka1426 nebol až taký
.vybuchol hnevom hneď. Ale nie že ma napádal a bil päsťami kolo seba. On už veľakrát seba zmlátil päsťami do tváre. Neberie drogy nič alkohol nič. Lieky žiadne. Nič. Problémy zdravotné nemá. Vyzerá ako športovec dobre stavaný zdravo sa stravuje nechodí ani len k MUDr. Je naozaj zdravý. K psychiatrovi nikdy nepôjde. Navrhovala som mu to ale nechce ani počuť

autor
18. máj 2024

@kristinka92 nesrandujem vôbec

autor
18. máj 2024

@denithestrange1993 neviem koľko je diagnóz. Naozaj. Študovala som nemecký jazyk nie psychiatriu (

autor
18. máj 2024

Zacinam mať obavy. Hoci si to nechcem priznať..keď začne vyčíňať..neviem ho zastaviť. Je nepríčetný. Neviem ho zastaviť ani po dobrom ani po zlom.

kristinka92
18. máj 2024

tak naco si s ním?? liečiť sa nechce, tak nebude. keď je mimo reálne sa tu bavíme o tom že taký človek ta môže aj zabiť. hlavne si s ním nerob deti!!!!! fakt si neviem predstavit pred takým nepríčetným chlapom chránit vlastným telom maličkého novorodenca, toto by som nikdy nechcela zažiť. takze neviem naco je takéto manželstvo akože dobre? hráš sa na psychiatričku? tak pockaj ešte chvilku pri takom a nemusí to dobre dopadnúť, pre teba

bublinka1426
18. máj 2024

ak nepojde k lekarovi, no tomu potom niet pomoci. on lekara a vysetrenie potrebuje.
uprimne, od takeho by som utekala. :(

autor
18. máj 2024

@kristinka92 asi sa hrám na psychiatra neviem. Asi mi šibe už pri ňom tiež. Stále sa ukludnujem že však on by mi neublížil. Že veď on taký nebol. To ma skraty ale už som začala pochybovať. Ma zvláštne prejavy. Miluje extrémistické veci športy..adrenalun...vyhlava nebezpecenstvo..bitky s chalanmi..rád hovori názory kontroverzné proti spoločenským normám. Uznáva zvláštne veci udalosti vo svete ktoré tu nemôžem napísať.
Mne sa javí akoby schádzal z rozumu alebo neviem

autor
18. máj 2024

@bublinka1426 nepôjde. Zaryto odmieta MUDr vyšetrenie.

bublinka1426
18. máj 2024

tak chod za psychiatrom ty.
a uvidis, co ti povie.