Ako zvládnuť partnerove agresívne amoky?
Ahojte.
Čítam momentálne veľa psychologických prirucok, videí na YouTube som s mm 5 rokov.
Ma agresívne amoky, pravidelne. Aj každý tretí deň. Trasie sa, zúri, úplne pena okolo úst, bordovy, vypálené oči,úplne ním trhá, nemôže sa nadýchnuť, zúri, strašné nadáva mi, tými najhoršími nadávkami. Sme mladi, deti nemáme. Čo je to za choroby ?
Čítala som že to môže byť porucha hraničná, explozívna hnev, amoky, agresivita, schizofrénia? Narcisticka porucha ?
Je to aj fyzické. Ide do fyzických atakov.
Potom sa obleje vodou alebo vyjde von na balkón že sa schladiť. Minule otvoril chladničky a dycha do chladničky.
Päsťami bije. Že do pi..som pi..nech mazem do pi..že som taká makova
Úplne neskutočne, za pol hodinu hodinu sa ukľudní, tak a zas je oka, po Tom výbuchu plače, alebo sa ospravedlni, alebo je smutný, alebo sa tvári akoby nič sa neudialo. Mne to vždy ublíži. Strašné niečo. Už to nezvladam psychicky.
Ja už neviem čo mám robiť. Je to neúnosné.bol vždy strašný cholerik, ale toto je už neúnosné..zhoršuje sa to a nechce ist na vyšetrenie.
Ma aj svetlé chvíľky, pekne dni máme. Ešte preto som s ním. I ak by som už dávno nebola..
A co by podla teba robil, ak by si mu povedala, ze ho opustas? A mas kde ist, keby si ho opustila?
tu ina moznost ako rozvod a odchod neho nie je. Zila som s debilom. Sice nemal az take vybuchy hnevu, ale bol to manipulator, ktory ma psychicky a neskor aj fyzicky tyral. K tomu dopomohol aj alkohol. Tiez som nemala inu moznost, len odist od neho. On sam sa zmenit nechcel. Boli to len prazdne slova a ciny ziadne. Bolo to len horsie. Ale ako pisem. U mna to bol trochu iny pripad. Kazdopadne ine riesenie ako odchod bohuzial neexistuje ani v tomto pripade. Musis odist inak velmi zle dopadnes. Stiahne ta na uplne dno. A potom bude velmi tazke sa z toho pozbierat.
V okolí som mala taky prípad. Manželia vyše 10 rokov, mali dve deti. Žena od muža toto počúvala celé roky, plus fyzické násilie, výbuchy hnevu. Bolo to také verejné tajomstvo, nikto sa do toho nemiešal, nikto nechápal prečo s ním stále bola, proste zmanipuloval ju. Môžeš hádať ako to dopadlo. Deti vychovala babka a z detstva mali tak maximálne traumu, keďže boli často svedkami toho násilia a nadávok.
Tým, že s ním ostávaš, v podstate len denne riskuješ svoj život. Aj keď si myslíš, že tebe sa to stať nemôže.
Drzim ti palce,aby si nasla odvahu urobit co je pre teba spravne. Ale bez psycho liekov to asi nepojde sa obavam
dospelemu chlapovi vysvetlovať, že nasilie je zle? to on nevie? to mu treba pripomínať?
on je jak nesvojpravny, dat ho do kazajky a púšťať mu náučné filmy, že bit ludi sa nema, čo sa uči mimochodom v materskej škôlke
Čím viac mu budes podliezat, tým bude horší.
On Ti kašle na nejaké knihy a prednášky o zlu.Kolko máš rokov?Zobuď sa, lebo tak či tak máš už traumu na celý život.Nemali ste doma niečo podobné s rodičmi?Pravdaže mu robí radosť Ti ubližovať a mať nad tebou moc.Bavi Ta takýto život?
Muž mojej kolegyne má nádor 18 rokov , žije, ona sa s ním rozviedla, nezvládala už jeho výčiny agresiu alkohol
Prepáč,ale podľa mňa ty máš nejakú diagnózu,veď nemôžeš byť taká pridrbaná,akože čo tu furt dookola vypisuješ,ako ho miluješ,ako mu podstrkuješ knihy a filmy 😂😂😂😂
Toto nie je reálne,nikto ma nepresvedčí

Autorka, ako ťa čítam, postupne začínaš aj mňa rozčuľovať do nepríčetna. Chyba nebude asi len v ňom.
Odstahovat sa, aspon na par tyzdnov/mesiacov. Objednaj sa k psychologovi alebo psychoterapeutovi, a ries s nim preco zostavas s muzom, ktory sa k tebe takto sprava. Zameraj sa na chvilu na to, co ty robis, nie ako zmenit jeho. Tvoj postoj nie je postoj psychicky zdraveho cloveka, nemyslim to v zlom. Potrebujes pomoc, si na nom uplne zavisla. Vyhladaj si nieco o spoluzavislosti - kniha Codependency no more je aj zadarmo na nete.
Fakt si jebn- mechom prstena. A este by si s nim aj čdecko najradsej mala. On tam sa pastami ohana a ty by si chcela objatie.
Co komentar to len viac a viac stavov ako by si pisala o nejakom divadelnom predstaveni.
Nuz moja, naco sem pises? Normalna by sa odstahovala, dala ultimatum a ty tu pises ako ho milujes?
Iny by ta uz nechcel? Toho sa bojis?
Na toto sa uz ani nic normalne napisat neda, len :"kto chce kam, pomozme mu tam."
Ženy nenadavajte jej, ona za to fakt nemoze. Nechápe, nevidí co sa deje, jej mozog momentálne funguje úplne inak ako u zdravého človeka.
Ked zaživa každý druhý, tretí deň fyzické násilie tak je v permanentnom strese, zameraná len na sledovanie a vyhodnocovanie správania agresora. Popieranie reality je jediná cesta ako sa nezbláznit úplne.
Seba ešte nevníma, nerozmýšľa nad odchodom ani si nevie nijak pomôcť
Ženy ktoré prežijú násilný vztah (a tento jej vztah podľa popisu vyzerá na riadny pruser) trpia PTSD na rovnakej úrovni ako vojnový veteráni
Tomuto sa hrozne ťažko chape zvonka, ze prečo to tie ženy robia a prečo u nich vznika závislosť na utrpení.
@lujza123 ženy sa tu obuli do mňa riadne ale nechápu čo sa deje so mnou a. S mojím životom. Rúca sa mi život.
No obuli, ano, ale myslia to dobre. Moja babka vzdy vravela,ze pre jedno kviti slunce nesviti..co je jediny chlap na planete ci ako? Bojis sa byt sama? Aj keby bol vyzorom taky krasavec,ze by som sa pri pohlade nanho triasla ako zelatina, tak by sa mi tymto spravanim tak zhnusil,ze az. Chces rady, ale nedas si povedat.
@lujza123 no, bude jej to musiet nejako same docvaknut... Ja som tiez mala psychopata. Neviem, aku psychozu mal, ani nechcem vediet... Viem,ze ak okolie poukazuje na nejake chyby,nechces to pocuvat. Musi si to proste sama zrovnat,ze taky zivot nechce a odist od neho. To dobre nebude nikdy.
Nemusi byt zly, moze byt len chory, my ho nepozname, ci bol taky vzdy alebo az teraz... chcelo by to napriklad neurologicke vysetrenie, ct/mr mozgu, ale to predbiehame, v prvom rade si uvedomit problem, potom smer obvodna a nasmerovat dalej (vacsinou aj tak treba vymenny listok). Inteligentnemu cloveku by to docvaklo aj samemu, ze s nim nieco nie je ok a v svetlej chvilke by to chcel riesit a vyriesit uz len kvoli cloveku, s ktorym zije, pretoze nie je v poriadku inemu vulgarne nadavat a vyhrazat sa. A nie je bezne to trpiet a nemat pud sebazachovy, nesnazit sa ujst, ked sa nieco taketo deje. Esteze pri tom nie su deti. Vsetko sa da zistovat a riesit, ked je vola zmenit veci k lepsiemu. Odporucam si uvedomit, ze ak ta to uz teraz trapi, je to problem a zaroven hranica. Uz bude len horsie, samo od seba sa maloco napravi. Lahsia cesta - zdrhnut, tazsia je snazit sa to vyriesit a zlepsit, ak je to vobec mozne. Vzdy je to o tom, ci je to zdravotny problem alebo povahova crta (to druhe by mala zena odhalit uz pred svadbou, ak je dostatocne vnimava) a tiez o tom, ci ti to cele za to stoji. Pokial ale on absolutne nebude chciet, nepripusta si problem a nechce ho riesit, tak nemas sancu. Je to ako s alkoholikmi. Ak si nepriznaju, ze maju problem a nemaju snahu sa z toho dostat, tak okolie bude iba trpiet, strednej cesty niet (vlastna skusenost). Nema zmysel to natahovat a my nie sme odbornici. Mne by vsak chlap iba raz hnusne vynadal a vyhrazal by sa mi zabitim, zbalila by som dieta a viac by ma nevidel, kym sa neda do poriadku ci uz u odborneho lekara alebo psychiatra. Mozno ti tento nazor pomoze nasmerovat. Urcite je to tazke spracovat, drzim palce.
@lubkovaandrejka akeho si ty mala psychopata ?podobne sa choval či ?
@srnka79 nepripúšťa si problém. Len raz keď ma chcel bit dáždnikom čo nasiel poruche a chytil ma za krk.a nadával mi oplzlo a urazal má. Vtedy sa potom spamätal začal sa triasť a slzy mu šli. Nebavíl sa. A oblial sa pohárom vody. Vtedy povedal že som asi psychopat. Ja to nechcem robiť. Potom šiel hneď spat zaspal a ráno už o tom nevedel. On v afekte nevie čo robil čo rozprával ako sa choval. Len vie že to není ok keďže mám modrinu na krku. Ale on to nechce riešiť má odpor k lekárom. Nechce to riešiť ani kvôli mne. On máva takéto výpadky a castejsie to ide.kedysi raz za dva tri týždne to sa dalo. Potom ale čoraz častejšie. Teraz keď týždeň je oka tak som šťastná. A už si myslím, že to bude oka. Dá mi nádej a potom zas zhasne.
@lubkovaandrejka asi je jediný ja neviem. Zaľúbila som sa. Veď je to manžel. Ja neviem cítim sa biedne.
len dufam ze nemate dieta a hlavne si ziadne nerobte
@srnka79 asi je to ale aj sčasti povaha. Ja neviem či je to mentálny problém alebo zlá výchova môže byť kadečo. Alebo aj povaha. Párkrát mi povedal len tak medzi rečou že žena si zaslúži bitku ak je sprostá a drzá, alebo ak sa vadí. Alebo že ženu treba prevychovat ak je sprostá a nevie sa správne chovať. Že on by jej ukázal. To ma celkom vydesilo. Ale myslela som si že to tak nemyslí celkom vážne. Alebo že ženu treba kontrolovať a pod. Neviem je to ťažké povedať čo vlastne on ma v hlave. Ale celkovo je to taký najsilnejší typ chlapa. Celkovo názory násilne, extrémistické. Nie kľudne normálne civilizované. Ale preňho Spor treba riešiť bitkou a pod.alebo fyzickými atakmi, miluje knihy a filmy o diktátorovh vo svete v dejinách a podporuje ich, že dobre vládli pevnou rukou. Preňho len muž keď je silný je naozaj alfasamec a muž reálny. A také tie sprosté názory macovske
Veď viete ...žene treba dať pohube ak si zaslúži a pod. Ale to mi povedal toto všetko až po svadbe. A to sme pritom spolu chodili pred svadbou dva roky. Všimla som si cholericke správanie. Ale toto už je strop
@karolinakr no jemu treba..zjavne nedostal takú výchovu odmalaa. Tak ho vychovávam teraz ja žiaľbohu.
Ma rád krvaky, hororové filmy, násilne, kde sa bijú, miluje box a pod. Dokazuje aj stále že je chlap..adrenalín nebezpečenstvo rýchla jazda na aute a také tie veci
Cim dalej, tym viac som presvedcena, ze autorka je len troll. Lebo takto blby fakt nemoze byt nikto.
Ideš bomby s tou výchovou. 😂👍
Minule skákali bungee a prosila som ho aby to nerobil just skočil..alebo proste v ľadovej vode sa kúpal bez toho aby sa normálne osviezil pred tým. Skočil tám šípku v jazere ktoré v zime bolo zamrznuté bez prípravy predtým. Ochorel hrozne potom. Potom kamoš mu požičal motorku. Vravela som nechoď na nej rýchle. Nie šiel. A jasné vybural sa a také hneď. Ja už neviem či mám dieťa či muža. Ale drogy vážne nič neberie. Ani nepije to je proti jeho presvedčeniu. Ďalšia vec aj sú iné veci proste ktoré má trápia ohľadne neho. Extrémistické názory..prejavy..ja ani neviem ako to napísať psycho veci . Stále len horory pozerava na mobile a pod
@maxalla nie nie som troll Ježiš Mária ( už dosť s tým. Prečo by som mala si tu robiť prdel z ľudí ???prisla som sa sem vyžadovať omg a vy mi neveríte
Ak ti nestačí to, čo robí, a čakáš na zlepšenie, myslím, že v tomto štádiu nepríde posun k lepšiemu. Bude len horšie a stačí chvíľa ak hovoríš, že je nepríčetný pár minult, taký človek neuvažuje v tej chvíli, ty by si nemala kvoli svojej bezpečnosti byť s ním v tej chvili prepáč ja by som sa bála večer si ku nemu ľahnúť. Neviem či vieš čo dokáže jeden takýto výpadok urobiť… zober si voľno a potajomky urgentne navštív akéhokoľvek psychiatra, všetko mu povedz, nemusí sa o tom dozvedieť, ale ak ti má otvoriť ešte niekto oči, vážne nepátraj na internete, nečakaj na nič… ja by som zbalila veci a doslova ušla. Určite je chorý. Určite by som ho nenechala v štichu, predpripravila by som sa, ale s kuframi…

Môžeš ešte napísať v akom obore pracuješ, resp. ak si doma, čo si študovala alebo v čom si vyučená?