Ako zvládnuť partnerovu vulgárnu agresivitu?
Ahojte, potrebujem sa uz mozno vyrozpravat a nejakú radu ako dalej… ide o to ze priatel mi vulgarne nadava a stale sa to len zhorsuje…. Sme spolu 3 roky, byvame spolu uz rok a pol(brali sme si hypoteku) a mame 5,5 mesačnu dcerku. Proste strasne ma to mrzi stale , on je strasne prchka povaha a vobec sa nevie ovladat hocico ho rozzuri napriklad naposledy to bolo ze sme isli do kauflandu a mne sa vybil mobil kde som mala vernostnu kartu a samozrejme aj platim mobilom cize musel platit on a nemali by sme tie “horybilne” zlavy co su s tou kartou …ja som sa snazila to nejak vyriesit ze nech sa on zaregistruje cez svoj mobil atd… bola som jeb*** pi** neschpna a ja z neho robim kk* a plno dalsich nadavok .. nakoniec sa to nejak ustalo kedze ja vzdy ustupim a snazim sa nejak to neriesit.. no vystupnovalo to dnes ked som si na terase dala kavu kym malinka spala v kociku(pred tym som sa ho pytala ci su da-odpoved bola nie dam si neskor a isiel daco robit do zahrady ) neskor prisiel za mnou arogantne ze mam tahat mu po kavu okamzite tak ja ze nepojdem ked sa mieni takto chovat a chcela som ist prec tak to zacala ..bola som bravcova hlava leniva ku*** pi* zacal kopat do psa ze kym mu nedonesiem kavu ho zaj**** (neprehanam) a ja samozrejme hned plač a isla som s malou dnu…potom vnutri to pokracovalo az k tomu ze mam zdochnut a ze nech ma do rana natiahne potom odisiel do roboty so slovami ze mam si hladat robotu aby som zaplatila ucty (ucty plati on a domacnost nakupy potreby pre malu ja) … momentalne som zbalena a chcem ist prec aj ked mi to trha srdce pretoze mi na nom stale zalezi a aj malinka ho ma rada :( ale nechcem si predstavit ze by sa aj k nej takto choval :(
Dúfam, že ty aj mala ste v poriadku. Prosím ťa ozvi sa
Mam taky pocit ze taketo indiviua sa poslednu dobu kotis ako huby po dazdi ...dnes som jedneho chlapa pocuvala ako isiel predomnou so svojou manzelkou/priatelkou obaja kol 40r a poucoval ju ako ma chodit vystreta a este jej to pri chodi ukazoval...pritom isla normalne ako bezny clovek 🤦
Prosim ta spamataj sa dievca..ty sa vyser na to,ze ho budes oplakavat,ze ste mohli byt rodina atd..aka rodina? Lebo toto vzor normalnej rodiny neni..taky by si dala malej priklad do zivota? Aby si aj ona nasla debila ktory jej bude nadavat ze je k…? Na to ta rodicia vychovali,aby sa k tebe taky zmrd choval takto? Otvor uz oci dievca zlate lebo nedopadnete dobre
@rinakat ty reveš,lebo sa neozval?Ty reveš,lebo nemá záujem o malú? To si gratuluj,že sa neozýva.
toto vážne,že TY SI VYČÍTAŠ??????????????????????
No,ten chruňo príde za ňou o pár dní,v lepšom prípade sa ospravedlní,v horšom jej vynadá a bude jej kázať sa vrátiť.A ona pôjde.
Za pár týždńov bude v čiernej kronike.
Sorry,ale tak to vidím ja.
@rinakat - som rada, že si u sestry. Prosím, kvôli malej sa nevracaj. Nedaj sa, prosím, prehovoriť. Ani keď príde s prosíkom a sľubmi. Doteraz to bolo strašne zlé. Bolo by to ešte horšie. Už som dosť stará a ešte som také nestretla, že by z pekla bolo zrazu nebo. On je citovo prázdny. Ponižoval by ťa časom aj za to, že si sa k nemu vrátila. Nevie mať rád. NIKOHO. Rokmi sa zlé vlastnosti ľudí stávajú ešte výraznejšími. Keby mi môj muž povedal, čo len jedinýkrát takú hroznú vetu, veľmi by ma to ranilo. A on v tej sms čo veta, to hrôza. To by počúvali uši tvojho dieťaťa. Ten strach, to pokrivenie charakteru - tvojho a aj tvojho dieťaťa. Tvoj muž je ako duševný zombie, ktorý hryzie a svojim jedom infikuje blízkzch. On potrebuje pomoc, ale nie od partnerky. Nie od teba. Urobila si všetko, čo si mohla a vedela.
Fuj, humus ten odpad s ktorým si žila 🤮... lebo človekom sa ho nazvať nedá. 😤 Je mi na zvracanie. Na ňom ti nemôže ani len na sekundu záležať a vyčítať si niečo, žiadnou rodinou ste neboli a ani nebudete v tejto zostave. Preber sa prosím ťa a hlavne tam v žiadnom prípade nechoď sama ani s nikým iným okrem polície. On je taký psychopat že je schopný ublížiť nie len tebe ale kľudne aj tvojmu doprovodu. Podaj na neho okamžite trestné oznámenie, požiadaj o zákaz priblíženia a zverenie dieťaťa do tvojej starostlivosti. Takže na nič nečakaj, neoplakávaj tento kus hnoja a KONAJ! Držím ti palce aby ste to zvládli čo najskôr a mohla na to všetko snáď čo najrýchlejšie zabudnúť. 🙏
@rinakat prosím ťa, kontaktuj linku pre týrané ženy. Ty, ako obeť, si už na násilníkovi doslova závislá. Oni ti budú vedieť pomôcť odpútať sa od neho. Neverím, že ho ľúbiš - resp. to, čo cítiš už nie je láska. Ak mu opäť podľahneš a skočíš na nejaké sladké reči a prehováranie a vrátiš sa k nemu, podľa mňa si ťa ešte viac pripúta k sebe a po čase bude všetko v zabehnutých, ba ešte horších koľajách. Jeho agresivita sa bude stupňovať na základe toho, že si už raz "odišla." A druhý odchod bude tým pádom pre teba ešte náročnejší (ak vôbec nejaký bude).
Stále mysli na dcéru, či chceš, aby žila v dospelosti v podobnom manželstve - lebo ona si podvedome vyberie partnera presne takého, akým je tvoj muž. Bude to pre ňu prirodzené, nechať sa celý život urážať.
Kontaktuj niekoho, naozaj. Určite je mnoho združení, ktoré sa venujú práve obetiam domáceho násilia - lebo ty ňou si. Násilie totiž nemusí byť len fyzické, ale aj psychické - práve to zažívaš (zatiaľ "len" to, ale časom môže prísť aj to násilie v podobe modrín).
Prosím ťa, vzchop sa a rieš - nenechaj sa ním položiť na kolená a určite si nič nevyčítaj. Ty nie si zodpovedná za jeho správanie.
Zbytočne tu píšete. Autorka nepodala návrh o zverenie dieťaťa a ani nepodá. Aktívne neurobí nikdy žiadny krok, aby sa od tohto zlého človeka dostala. Pravdepodobne ani jej sestra nevie, aké je to vážne a nebude ju v tomto smere podporovať a viesť. Autorka je úplne mimo a plače len nad ním a za ním a odbornú pomoc pre seba tiež nevyhľadá. Žiadna z nás s ňou nie je, aby jej pomohla s návrhom, kam ísť atď. Ona sa k nemu vráti. 🙄
už tu baby poradili , podporili. ja ti terqz dám praktickú radu - hneď si podaj návrh na neodkladné opatrenie. Na nete nájdeš vzory, použi a uprav podľa vašich okolností, nech ťa ten debil nepredbehne, lebo to už by bol prúser. Použi a pripoj ako prílohu niektoré jeho správy, je vysokopravdepodobné, že ti ho schvália do pár dní.
Choď na UPSVAR na odbor pre deti a mládež, pridelia vám kolíznu,, spíše a založí vám spis, kde všetko uvedieš, ona bude na súde zastupovať dieťa a silno podporí jeho záujmy. a práve preto to využi hneď, kým je to čerstvé, využi že je dieťa ešte malinké a nezveria ho jemu, že mu súd neodklepne ani stretávanie osamote, máš šancu že ani asistované stretnutia, uveď aj výšku výživného da dieťa, takisto príspevok na teba - máš nárok. Súd rozhodne, všetky práva upraví, a rozsudok je právoplatný, takže ho môžeš hned využiť a v prípade potreby dať do rúk exekútorovi.
Plakať môžeš až večer, teraz sa zober a chod vybavovať, čím skôr.
Za pár hodín to zvládneš. Uvedom si, že je to potrebné dobro pre tvoju Elišku.
Buď silná mama 🍀
@enmery súhlasím úplne zbytočne jej tu radiť
jak ti moze stale zalezat na nekom kdo ta tyra... dalsia co ma stockholmsky syndrom. Radsej dalej nekomentujem...
@rinakat aj keď si myslím že to dopadne tak že sa k nemu vrátiš..ale aj tak ti poviem svoj názor - už je to veľa čo on dáva , také nadávky to už nemá nič s normálnou psychikou človeka a nejakým rozčulenim že si ponadavam hej...viem že človeku je ľúto ,doma má svoje zazemie ,svoje veci , nechce nikomu ,, byť na hlave,, ale ty si dvakrát rozmyslí čo ďalej.. viem že z rodičaku ťažko žiť ale treba sa rozhodnúť.
.keď sa dá utekaj čím skôr ..
Ty plačeš miesto toho, aby si HNEĎ podnikala právne kroky? Ty kokso.
Čo si podnikla z toho, čo ti v dobrom poradili dievčatá? Spomínaš len veci, ktoré si chceš zobrať od neho, to je to posledné, čo by som ja riešila, zato už by som mala obehané všetky úrady.
Preco mam pocit, že to riešiť nechceš?
@autorka čo si myslíš, že sa stane ak sa k nemu vrátiš ??
Dopadneš ako jeho matka, uzlík nervov, z dcéry bude psychická troska a ak budete mať syna, tak z neho môže vyrásť taký istý psychopat ako tvoj priateľ, ktorý zničí život ďalšej žene. Takúto rodinu chceš ??
Život máme len jeden, tak sa rozhodni ako ho chceš žiť, môžeš stretnúť normálneho chlapa a prežiť krásny život, lebo s týmto budeš zažívať len peklo.
Pripadáš mi veľmi pasívna a pohodlie ti je prednejšie ako vlastná sebaúcta.
Prajem ti veľa síl aby si to zvládla.
@rinakat chcela som ti poradiť a povzbudiť ťa....rozmyslela som si to pri vete: záleží mi na ňom a malinká ho má rada....🤦🤷 takže tu niet co radiť.....Je to ako hrach na stenu hádzať....
Úplne súhlasim s babami vyššie. Už včera bolo neskoro riešiť. Že sa odmlčal, možno, nie je predzvesť, že sa nezaujíma o dcéru (ako plačeš autorka), ale preto, že už urobil právne kroky o dcerinu starostlivosť. Aby si zachvilu po ňu neprišiel s predbežným rozhodnutím súdu..
Tu je veľmi podobný príbeh :
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vulgarne-nadavky-od-priatela-2/?page=4&scrollto
Agresívny nebezpečný blázon...utekaj, kým tebe neublíži alebo dcérke keď ho bude znervoznovat.
@rinakat ahoj ako ste na tom ste v poriadku
@karolinkaaaa005
@elenita podľa mňa sa autorka vrátila k chlapovi. Keďže sa neozýva. Nechce sa priznať k tomu.
@markaterka jo prachy su prachy
@markaterka tiez sa toho obavam ☹
@rinakat Asi sa bojíš viacerých vecí - samoty, zmeny, kto zaplatí náklady na život atď. Ale všetky problémy majú riešenie. Keď riešenie nevidíš, vyhľadaj pomoc - najlepšie odbornú: sociálneho pracovníka, psychológa, centrum pre týrané ženy a pod... Každý má právo na dôstojný a pekný život. Hlavne si ver! Prajem veľa šťastia 🙂
Smutne.

Autorka, prosim, ozvi sa, co nove, prosim. Ak by si potrebovala akukolvek pomoc, napis nam sem, mozeme spojit sily pre vas 3 (myslim teba, malu a psika samozrejme)