Ako zvládnuť pocit prázdnoty a únavy v politickom prostredí?
Ahojte ludia, konickari, ani vlastne neviem preco sem pisem mozno cakam podporu v mojej tazkej situacii. V podstate to najdolezitejsie v zivote mam. Zdravie mojej rodiny, mojho manzela, synceka. Som za to velmi vdacna. Dobre zarabam, omnoho viac ako moj manzel som aktivna v politike, nudzu nemame mozme si dovolit co potrebujeme. A tu to konci. Som velmi citlivy clovek, zistila som ze az priam ndvhodny do politickeho prostredia plneho intrig. V poslednom case co sa deje nechapem. Moji dlhodobi kamarati tez z prostredia politickeho ma velmi sklamali charakterovo, zasadovo proste spravaju sa podla mna chrapunsky. Tatiez v praci tiez bohuzial politicky podmienenej to prestavam zvladat. Neposluchas nemas rovnaky nazor tak dovi, neustle superenie, ingrigy a toto ja napriek tomu ze si viem povedat nazor dlhodobo zvlladat nebudem. Mam pocit ze odkdedy som vstupila do vyssej komunalnej politiky moj zivot je prazdny, ja som prazdna. Nechcem odstupit, dostala som od ludi mandat, skutocne sa snazim riesit veci, ale vsetko malo, nikto nic neoceni, nepodakuje iba kritika non stop. Prestavam to zvladat a takmer kazdy vecer si otvorim vino a flasku vypijem aj sama. To je jedine co mi pomaha nezblaznit sa. S kamosmi mimo tohto celeho sa uz stretavam minimalne, nemam cas. Proste som prazdna, nic ma nebavi, dojdem domov kukam do blba, pripadne max nejake domace prace zakladne, viac nedam. Neviem ako z tohto von. Trva to cca 2mesiace. Aj teraz to pisem po flaske vina...
A vieš, čo v Tebe vyvoláva ten pocit, že "sa Ti v živote všetko rúca?" ... ten chľast ... to je taký ten "kamoš", čo Ťa poľutuje, zdieľa s Tebou tieto Tvoje myšlienky ... máš prácu, máš zdravú rodinu, nič Ti v živote nechýba ... a to, že iní nezdieľajú Tvoj názor, nuž tak to je, každý má právo na ten svoj názor, svoje presvedčenie atď. ... a kvôli čomu si išla do politiky, keď sa takto opúšťaš? ... píšeš, že nechceš odísť, no očividne iná cesta neexistuje, v politike je totiž väčšina ľudí bez chrbtovej kosti.
Ja stale tvrdim, ze v politike (nehovoriac o SR...🥴) sa moze citit komfortne iba clovek, ktory dokaze vstrebat vsetko to svinstvo. Sesternica vystudovala politologiu, bola zhava, co sa tyka svojej profesie. Vypracovala sa na poziciu, o ktorej stale snivala. Vydrzala tam pol roka...po pol roku skonstatovala, ze ona nikdy takato sklamana nebola a v politike konci. Aktualne zije v zahranici a pracuje v uplne inej sfere. Mala by si s tym seknut skor, ako s tebou kvoli alkoholizmu sekne tvoja rodina a ludia, na ktorych ti zalezi.
Je velmi smutne, ze ludia s citom, ktorych prave teraz najviac tato uboha politicka situacia potrebuje, to bohuzial nevydrzia a radsej utecu…
Nesekaj s tym, najdi viac dobrych ludi ako si ty, aby si nebola v mensine :( ale to sa lahko povie, viem…
@simona20201309 pise vyssej komunalnej? Moze byt kludne pislankyna za mesto bratislava nie?
@victoriab môže
Dobre, neprovokujem. Ale ja tento príspevok považujem za vymysleny.
Pekný večer komu sa chce drat klavesnicu
@simona20201309 dobry den, neviem preco by mal byt vymyslemy ano som mestskou poslankynou. Mesto uvadzat nebudem.milujem takychto ludi, clovek sa tu zdoveri a jedine co tu vedia napisat ze je to vymysel. Co na tom co som napisala je nerealne a tazko pochopitelne?
1. ries svoj alkoholizmus 2. v ramci liecby budes mat psychoterapie, ktore ti pomozu nasmerovat tvoj zivot. Drzim palce
ud rada ze si zdrava.A merob si zo zivota dramu zbytocne.
@ktochytavzite no to by som veľmi rada 🙂. Avšak ako píšem moc sa mi nedarí.
No ty ale vobec nemas predstavu o tom,co to je,ked sa ti zivot ruca. Toto co zazivas ma velka vacsina populacie,ktora chodi do roboty preto,ze musi,aj ked nema dobry kolektiv,sefa...Riesenie je jednoduche - zmen pracu,odstup. Peniaze nie su vsetko. Co ine chces pocut? Aku lutost?Robis tak ako my vsetci,co sa borime este s ovela vacsimi problemami popri tom,ktore ty ani nemas. Vzchop sa trochu a nelutuj sa tolko.
Odíď z politiky, nerieš ju vôbec, politika je zlo!
Takze si zdrava mas zdravu rodinu,dobru robotu vela penazi a ruca sa ti svet,kvoli comu???Tak zmen robotu ,taku kde sa nebudete bavit o politike a aj za menej oenazi.Zbytocnu dramu robis z nicoho.To su proste malichernosti co riesis.Ak si teda citliva a vhces pomahat ludim chod robit charitu a budes stastnejsia no ale zadarmo:
@iwesska ako pisem v prispevku. Som velmi vdacna za zdravie mojej rodiny. A napriklad ja by som si nedovolila niekomu povedat, ze "nema ani predstavu ked sa zivot ruca" toto su presne tie typy ako ty, co este ludi ked nie su uplne na dne skopnu dole. Ja nepotrebujem lutovat. Vcera vecer som mala velmi zlu chvilu, a nikdy by som si nedovolilla cloveku napisat to co ty. Pre niekoho je spúšťačom napríklad depresie práve toto co som písala. Nikto nevie ako sa druhý cíti, a preto tieto rady, ako "vzhop sa a nelutuj sa tolko" majú vypovednu hodnotu nula.
@dadis dakujem veľmi pekne za povzbudenie. Pijem tak pravidelne asi cca mesiac. verím, že nebude problém prestat, ak áno treba to riesit.
Autorka,stojim si za tym , ze za nadpis "ruca sa mi svet", nepatri nespokojnost s pracou. Pod tymto spojenim si predstavujem cloveka,ktoremu zhorel dom, popritom sa staral o chore dieta/rodica, opustil ho manzel/ka.
Polutovanie ti nijako nepomoze,sama vidis,ze mas problem s alkoholom,tak ho ries a necakaj,ze "raz to prestane"...
Tak v prvom rade zacni riesit to pitie, ktore moze byt tiez spustacom tvojich negativnych myslienok tykajucich sa tvojej prace, za dalsie od prace musis byt odosobnena, ak chces vyjadrit svoj nazor, ktory sa niekomu nepaci, tak ho vyjadri aj s odovodnenim, ze preco mas taky nazor, tiez respektuj aj nazor ostatnych, aj ked je iny a hladaj na nom to pozitivne, ze ten clovek ma taky nazor, ale nemysli to zle, len to mysli inak, to je velmi podstatne, ze nemysli zle, len mysli inak.

To sa deje preto, ako si si napísala...si citlivý človek...a takí v politike dlho nevydržia. Keď nepôjdeš s nimi, vnútorne pôjdeš proti nim a to sa bije... To dlhodobo človek nedá.... Ak nechceš odstúpiť, môžeš sa venovať lokálnej politike alebo nejakému menšiemu okruhu, kde by sa dalo pomôcť? Kde by si využila svoj talent a cítila sa užitočne... Alebo odísť úplne do iného odvetvia, prípadne venovať sa politike iným spôsobom, mozno prednášať na škole, venovať sa charite, neziskovkam...inak podľa mňa hrozí vyhorenie a potom už nepomôže, že máš nadštandardné príjmy...tie ti pocit naplnenia nedajú. Držím palce a som rada, že sa tam ešte niekto nájde, kto chce aj niečo pre nás robiť a nie len byť pri moci a manipulovať s ludmi 😘