Ako zvládnuť pokryteckú svokru?
Ahojte, nervy mam. Svokra strasne sa hra na uzasnucku, chrumkavu, ale pritom total pokrytec a iny meter na dceru a iny na mňa a neni jej to ani blbe. Par mesiacov dozadu, moj muz, jej syn, mal nejake svoje akcie cez vikend a vadilo mi to, lebo som bola so synom sama. Ked som to pred nou spomenula, zacala mi rozpravat, ze to je normalne, bezne, ja musim zmenit postoj. Jej dcera, ktora mala vtedy chvilu pred porodom - svokra mi dala este za priklad ju, ze ona ma iny postoj, precita si vtedy knihu atd. Ja jej vysvetlujem, ze ale my uz mame dieta, nemam cas citat knihu, ze ked sa im narodi, ze jej to tiez bude vadit. Ona ma presviedčala, ze nebude, ona je ina. Teraz sa im narodilo nedavno a minule zacala svokra predo mnou pindat na muza jej dcery, ze si dovolil niekam ist a aka nezodpovednosť, ze mu dohovarali. Hovorim jej, vsak som vam to hovorila ze ked budu mat dieta, bude to inak. Ze nebude mat čas na knizky. Pripomenula som jej, debiliny, ktore mi par mesiacov dozadu rozpravala, ze u dcery to zrazu vadi a ja mam mat “vraj” iny postoj. A viete aka bola jej reakcia? Cely cas co som jej reagovala pripomenutim, ze pri mne hovorila inak, ze zrazu iny meter, tak sa zacala pozerat inam a normalne sa zacala pocas mojho monologu rozpravat s mojim synom a ani sa na mna nepozrela, cisto ignor. Namiesto uznania ze ano, plati to rovnako, je to rvonaka situacia. Mala si pravdu. Normalne mi je z takeho pokrytca na grc. Vobec nemam chut tam chodit. Neviem ako toto moze niekto a vobec jej nebolo trapne to este povedat predo mnou. Aj ked vedela ze mne na rovnaku situaciu hovorila nieco ine a obhajovala to. Čo s takou svokrou? Mne ssa nechce s nou vobec stretat, to je stale tekTo iny meter.
Svokru nezmeníš. Ona si bude mlieť svoje.
Čo ale môžeš zmeniť, je to, s kým tráviš svoj drahocenný čas.
Zo žiadneho zákona neplynie, že sa musíš podrobiť dobrovoľnej strate času s ľuďmi, s ktorými byť nechceš a nepotrebuješ.
@elz1920 ano; to uz teraz sa snazim eliminovat na tak 3x do mesiaca ….. horsie ked syna strazi par dni po sebe a musim ju zbasat vtedy castejsie
@anonym_autor u nas je toto uplne typicke spravanie = a neriesila by som to, kym nezacne vymyslat nieco proti tebe a huckat manzela proti tebe, proste neries s nou vase veci. Od nej necakaj, ze bude synovi dohovarat, toto su matky, co ich deti su nad vsetko, partner/partnerka je nic, vzduch, obsluha. Ak zacne robit vacsie problemy napr. vam vo vztahu, co pravdepodobne nebude, kto vie, tak to bude viest iba ku konfliktom. A taketo konfrontacie co opisujes v uvodnom prispevku nic nepomozu, este sa kludne zacne robit sprosta, ze ona nic take nepovadala atd alebo presne ako opisujes, divne ksichtiky a zacne riesit ine, bavit sa s niekym inym atd. Proste ako cez kopirku je to :DD
Mne by tiež vadilo, keby ma muž nechá samú, ale základ je riešiť si to s ním... Keď kritizuješ muža pred svokrou, tak to nedokáže prijať ako objektívnu kritiku, berie to prenesene ako útok na jej osobu, jej výchovu, jej hrdosť, kdežto u dcerinho muža to už vidí, lebo je pre ňu kvázi cudzí... A nedá ti za pravdu, ego nepustí... To, čo môžeš spraviť, ako matka syna, je zapamätať si túto situáciu a keď sa v podobnej o niekoľko rokov ocitneš, tak si povieš, aha, stop, nechcem byť ako moja svokra a aj nevesta môže mať pravdu 🙂)
@anonym_autor a čo čakáš? Vždy budú najlepšie jej deti a ty nič. Ty si cudzia.
Prečo vám stráži dieťa viac dní po sebe? Je to divné pri tvojom názore na ňu.
@anonym_autor Vy asi nepoznáte vtip, keď sa staršia pani sťažuje kamarátkam:Ten môj syn sa oženil veľmi zle.Chodi do práce,pomaha robiť nákupy, upratovať... chodí s deťmi na prechádzky.Ta moja nevesta je darebna,nic nezvládne sama..."A ako sa ti vydala dcéra?,, pýtajú sa kamarátky."Velmi dobre,, odpovie pani.Zat pekne zarobí,nakupi, navarí,o deti sa vie postarať, dcéru nosí na rukách.Rovnaky meter nikdy nečakajte,aj keď sa Vám prístup svokry zdá nespravodlivý, skúste nad tým prižmúriť oči a snažiť sa v rámci možností vychádzať dobre

Svokru nezmeníš. Ona si bude mlieť svoje.
Čo ale môžeš zmeniť, je to, s kým tráviš svoj drahocenný čas.
Zo žiadneho zákona neplynie, že sa musíš podrobiť dobrovoľnej strate času s ľuďmi, s ktorými byť nechceš a nepotrebuješ.