icon

Ako zvládnuť prázdniny so školopovinnými deťmi?

15. júl 2025

Som taká nahnevaná … prídu prázdniny a každý deň som ja doma s dietaťom lebo veď HO. Absolútne nestíham pracovať a ešte k tomu aj variť obed a upratať. Najradšej by som išla do práce odtiaľ sa mi pracuje lepšie, najedla by som sa tam, no čo s dieťaťom? … ale môj muž ten samozrejme každý deň do prace ide lebo veď tam ma viac kľudu, naje sa a ešte k tomu chodí aj hodinu tam a naspäť pešo namiesto auta lebo veď potrebuje kroky … 3 dni som chorá ako pes. Iba ležím a pracujem absolútne na najnutnejšich veciach lebo zastupujem v práci ešte 2 kolegov, varím obed pre seba a dieta a môj muž? Ten sa po práci keď skončí má čas ísť ešte aj strihať … Ja som dnes nevládala ísť ani do obchodu … Ja keď idem do prace on necha dieťa doma samé a je mu úplne jedno že 9 hodín sedí pri počítači … ešte sa rozčuľuje prečo si samo nevie jedlo prihriať … mne to napríklad vadí ho nechávať cely deň samé preto sa snažím hneď ako môžem prísť … zas pár dni okej, ale takto to je celé prázdniny. Vadí mi, že on v tom problem vôbec nevidí, akoby mu záležalo len na jeho kľude v robote, ale že dieta je doma samé do večera je ok. Nikoho tu nemáme a v tábore bolo dieta prvý týždeň … proste len výlev z choroby …

Strana
z2
sweet20
15. júl 2025

@anonym_autor neostava nic ine, len sa porozpravat s muzom

simik22
15. júl 2025

Koľko ma rokov dieťa ?

bielasovicka
15. júl 2025

@anonym_autor dieťa je malé? Skolkár?

kvietok1233
15. júl 2025

@anonym_autor nemôže ísť dieťa aspoň na týždeň ku babke? Do tábora? Muž si nemôže zobrať dovolenku aspon na deň dva a ísť s ním niekam? Tak ja by som aspoň objednala obed nech nemusím variť prípadne len nejaké rýchlovky pirohy, piza do rúry, lasagne do rúry a pod. A keď mu treba kroky, nech ide aspoň do obchodu! Keď si chora! Bože tí muži sú fakt sebecké hovada.

bielasovicka
15. júl 2025

@anonym_autor a mužovi povedz ze ty nie si na dovolenke.Ako si to vôbec predstavuje. Ved aj keď si na ho, to ako by si bola v práci. Nech si zoberie dovolenku pánko

autor
15. júl 2025

tiež môžem ísť každý deň do prace, tam sa najesť, prísť o 5 a všetko postiham pekne … len naše dieta bude doma samé a on v tom problem nevidí, maximálne sa bude rozčuľovať že musí brať auto a ísť mu pripraviť obed. Je na prvom stupni. Nevie si samo prihriat jedlo na plyne. My babky na stráženie nemáme.

eleanor2510
15. júl 2025
@anonym_autor

tiež môžem ísť každý deň do prace, tam sa najesť, prísť o 5 a všetko postiham pekne … len naše dieta bude doma samé a on v tom problem nevidí, maximálne sa bude rozčuľovať že musí brať auto a ísť mu pripraviť obed. Je na prvom stupni. Nevie si samo prihriat jedlo na plyne. My babky na stráženie nemáme.

@anonym_autor a muz moze byt na HO? Ak ano, tak mu treba oznamit, ze sa budete striedat, nie ze si panko bude robit pohodicku. Zbytocne sa rozculujes, musis to riesit jedine s nim

janinah
15. júl 2025

Denne tabory a vybavene. A cudujem sa ,ze varis v dnesnej donaskovej dobe aj ked to nestihaš.A nakup nech robi milosťpan cestou z prace,ved kroky...rano vyfasuje zoznam a popoludni pride aj s nakupom.

glorikarebeka
15. júl 2025

Išla by som do práce a dieťaťu nechala peniažky na obed,donáška....vybavené

anonym_372cb3
15. júl 2025
@glorikarebeka

Išla by som do práce a dieťaťu nechala peniažky na obed,donáška....vybavené

@glorikarebeka to by si spravila nechať doma 9 r dieťa same?Veď každy vie čo by celý deň robilo.Mam to podobne, ale muž aspoň nakupi a čo to porobi.A ohľadne deti povie, že som opicia premotivovana mama tiež by nedbal ich nechať len tak sa ponevierat.Ked si chorá jedlo by som objednala.

anonym_6e0270
Autor odpoveď zmazal
benit
15. júl 2025

Kup mikrovlnku a ohreje si same jedlo.
A co keby ste sa s muzom prestriedali na HO?

autor
15. júl 2025
@janinah

Denne tabory a vybavene. A cudujem sa ,ze varis v dnesnej donaskovej dobe aj ked to nestihaš.A nakup nech robi milosťpan cestou z prace,ved kroky...rano vyfasuje zoznam a popoludni pride aj s nakupom.

@anonym_372cb3 presne tak, ako píšem pár dni Okej, ale mám pocit že nebiť mňa tak nemá problem ho celé dva mesiace takto nechať.
@benit to bol môj návrh, aby aspoň 1-2 dni v týždni bol on na HO ale on povie že aký to ma zmysel keď dieta aj tak bude pri PC či sedí on doma alebo v robote 🤦🏼‍♀️ a mikrovlnka áno je jedno z riešení len … veľmi sa mi dotoho popravde nechcelo ale musím to asi prehodnotiť
@janinah bol už na tábor, stál 255€ ešte pôjde ale zase na každý týždeň tábor by bolo dosť náročné finančne …

Ja to zvládam resp. si poviem že budem doma kedy môžem, navarím, urobím čo už keď babky niesu … akurát kríza prišla teraz keď som chorá a ja sama potrebujem pomoc …

martinkatinka
15. júl 2025

Nevarit, riesit donaskou. Nakupovat bude muz cestou z prace.

andrejka1974
15. júl 2025

Ale však ma už 9 rokov dosť veľký aby sa o seba postaral sám , keď máš prácu tak pracuj navarím môžeš aj popri tom a var na dva tri dni do obchodu zbehne ba väčší nákup raz za týždeň všetko sa dá zvládnuť môj muž robí tiež cele dni aké napríklad obtyzden bude s dievčatami sám na dome mimo domu a zvládne to alebo si urobte nejaký dlhší výlet všetci spolu

bosorkabb
15. júl 2025

Nákup donesie muž alebo donáška. Načo varis? Veď objednaj. Pre seba aj dieťa.

janinah
15. júl 2025

Denny tabor stoji 250 eur? Nemyslim...

autor
15. júl 2025
@janinah

@janinah nemysli … bol to lezecký tábor a toľko nás stál.

ivangeline
15. júl 2025

Možno je čas, aby začal variť. Dieťa. Príprav mu program. Každý deň zábava a zodpovednosť nejaka pre neho. ;)

ljzozv
16. júl 2025

Ale ty keď máš HO , tak máš pracovať.
Takto nerobíš nič poriadne.
Choď viackrát do týždňa do práce, striedajú sa s mužom na HO. Do obchodu posielaj muža.
Kúpiť MW rúru, môže si dieťa ohriať samé.
A čo keď bude dieťa na Pc? Tak bude, sú prázdniny. Prídeš domov, Pc vypne a budete spolu.
Mužovi ešte vysvetli, že myslím do 10 rokov ani nemôže byť dieťa doma samé, ste plné zodpovední zaňho.

anonym_c290cd
16. júl 2025

Tábor si môžeš dať preplatiť cez rekreačný poukaz. Aj muž. Aspoň časť sa vám vráti. My máme prváka, jeden tábor už má za sebou, na druhom je práve teraz a ešte pôjde na tretí. Najdrahší je anglický tábor za 180€ (denný tábor vrátane stravy).

michaela329
16. júl 2025

Striedať sa s mužom na HO, absolútne neriešiť, čo dieťa robí, keď je s mužom. Jedlo variť na viac dní, mikrovlnné rúry v dnešnej dobe nie sú nedostupný produkt, plus naučiť dieťa pripraviť si niečo pod zub aj samo, má 9 rokov, nie 5. Čas na PC sa dá obmedziť a k ostatnému času mu dať povinnosti v domácnosti - vybrať riady, upratovanie izby... A dať mu časť na nudu. Nie si animátor. Ja som v jeho veku úplne bežne bývala aj s mladšími súrodencami doma, neubudlo z nás.

lujza123
16. júl 2025

Ach toto trápenie si pamätám.

Hlavne zvolni. Ked pracuješ pracuj, nemusíš upratovať a variť. Problem nás žien je v túžbe byt za každú cenu super matka zatiaľ čo muži majú tendencie všetko si zlahčit.
Ale toto si musíš ty sama v sebe nastavit: navarí večer muž pripadne vezmem dieťa vybehneme sa dakde na menu najest. Urob niečo mega jednoduché ako varenú .
Dieťa nech si robí co chce, po práci ho niekam vezmi, dni sú dlhé. Povedz si ze varenie a upratovanie proste niesu priorita

Denne tábory. Nielen tie drahé a zábavne ako lezecký (na takýto aj moja chodila). Začni to riešiť veľmi skoro a zisťuj kde sa dá. U nás býval tábor aj zo školskej družiny, tak isto kresťanské centrum robievalo (ináč sme zarytí ateisti), dcéra z toho síce dva krát nadšená nebola, ale nakoniec sa zabavila.

Skús sa dohodnut s matkami spolužiakov, kamarátkami, kolegyňami . Ak sú tri deti a každá matka si vezme 2 dni volna ze im všetkým spraví program tak to mas v podstate 6 dní “tábora”. Decka vôbec nemusia byt kámoši, zvyknu si na seba

Ked ste prec sprav dieťaťu režim, daj mu nejaké úlohy napríklad ist do obchodu, niečo doma upratať atd. Aspoň čosi nech sa úplne nevála. A začni ho učiť pripraviť si jednoduché jedlo.

Treba aj vazny rozhovor s muzom. Nájsť kompromis medzi kašlanim na dieťa a superstarostlivostou. Fakt pomôže aj ten pár hodinový “program po práci”. Nic sa nestane ked bude muž raz za týždeň krokovat s deckom na zmrzlinu

natalka13
16. júl 2025

ked si chora nevar nechod do obchodu. zariad to tak aby ked muz pride z prace doma nebolo pecivo jogurt...nic co by mohol zjest bez varenia.
nieje normalne aby 2m bolo dieta len doma, nejdete na dobolenku nemas kamosky on kamosov babku?

vilma7
17. júl 2025

A nemáš ty alebo manžel robiť HO, keď je ten druhy doma?
A dovolenka nič, nemáte? Neverím ze takto to budete riešiť cele 2 mesiace...A keď je dieťa schone sedieť celý deň za PC, tak ho nauč si aspoň zohriať obed!!!

kikappp
17. júl 2025
@janinah

@janinah BA denny tábor týždeň nás stojí 240e .

kikappp
17. júl 2025
@anonym_autor

@janinah nemysli … bol to lezecký tábor a toľko nás stál.

@anonym_autor musíš si urobiť poriadok v rodine s mužom aj dietatom .Sadnúť za stôl urobiť plán a hotovo .Niečo nieje ôk aj mi prázdnin ak to takto nefunguje.

martul
17. júl 2025

@anonym_autor Ale toto povedz mužovi, alebo mu to daj prečítať. Načo píšeš sem, aby si si trošku uľavila a doma sa nič nezmení a budeš kmitať ďalej?

martul
17. júl 2025

@anonym_autor a tvoje dieťa má ruky zlomené, keď si nevie ohriať obed? To myslíš vážne? Akože keby som ako chcela ťa ľutovať tak sa mi to nedá. Lebo za toto si môžeš jedine len ty a nikto iný. Ako si si ich naučila, tak máš, začínaš pociťovať ako to u vás funguje, si slúžka nič iné.

autor
17. júl 2025
@martul

@anonym_autor a tvoje dieťa má ruky zlomené, keď si nevie ohriať obed? To myslíš vážne? Akože keby som ako chcela ťa ľutovať tak sa mi to nedá. Lebo za toto si môžeš jedine len ty a nikto iný. Ako si si ich naučila, tak máš, začínaš pociťovať ako to u vás funguje, si slúžka nič iné.

@martul a) presne preto b) malé deti nemusia mať “ruky zlomené” aby nevedeli pracovať s plynom. Veľmi si múdra .. vďaka za rady …

Strana
z2