Ako zvládnuť problematický vzťah so svokrou?
Ked vidim kolko je tu prispevkov, tak az mi je trapne pisat tu. Ale predsa zaujima ma Vas nazor.
Som nevesta 60 rocnej pani, ktora vychovala dve deti s 10 rocnym rozostupom.
Odkedy som sa dala dokopy s jej synom som nebola najlepsia volba. Som po 2 vaznych chorobach plus mala som po liecbe obrovsku nadvahu. Manzel predomnou mal fitnessku cize ja uplny kontrast...
Bolo to od zaciatku, budes lutovat, je tucna, zas ti ochorie uz jednu nevestu vazne choru mam, pozri ako to znicilo brata.
Od zaciatku si ma podla rodneho cisla ci inych udajov preklepkavala na socialke cez kamosky, na zdravotnej atd.
Prezeranie mojich veci, hrabanie sa mi v karte, ci spodnom pradle, ci v suflikoch v mraziaku beriem uz iba ako vtip.
Snazila sa nam zmarit uver, nevyslo, potom druhy uver na dom - nevyslo, naucila som sa ju obist a nehovorit jej vsetko az nema moznosti.
Dlho sme sa snazili o babo, po liecbe mam nizku rezervu vajiciek, same na co a preco atd. zazili sme si peklo o5 som priberala.
Vyjaslali sme sa na to, zacala som makat, tolko co zdravie dovolilo. Schudla som na 62 kg.
Otrhotneli sme s problemami som donosila krasneho syna. Zacalo peklo na tretiu. Uz nebolo vsetko zle ohladne nasho zivota, rozhodnuti ci nas ako takych ale uz aj syn. Skusala mu v 9. mesiacoch davat zincicu, 2 mesacneho nechala sameho na gauci a ona na povale, velmi nam grckaval az sa vedel dusit do 4M, nonstop volala 1000 ludi k sebe a on to nedaval vrieskal, ked nam ho vratila vzdy neprespal noc alebo zvracal doma. Dietu od Dr. nedodrziavala, ked som jej hovorila pokyny zabuchla dvere v strede vety. Stopla som to. Viac menrj na manzelov podnet. Dostala som aj poporodnu, neslo mi kojit. Tvrdila, ze to robim naschval lebo chcem ist orezat k
Nie si hyena , urobili ste dobre . Neviem či ste s ňou bývali keď mala možnosť ti prehrabat osobné veci ,ale my sme si týmto prešli tiež . Síce to nebola svokra ani žiadna najbližšia rodina ale žili sme s jednou osobou ktorá presne ako píšeš ,hrabala sa mi v zdravotnej karte , chladničke , peňaženke ,spodnom prádle a dokonca aj v smetiaku alebo koši na špinavé prádlo . Nemohla som otehotnieť a zrazu celá dedina vedela že som neplodna a nikdy nebudem mať deti ,keď som otehotnela tak tvrdila že to máme zo skúmavky . Skoro sme sa rozviedli lebo to robilo dusno medzi nami ,rodina sa starala ...Pomohlo jediné - zobrať hypotéku a postaviť si svoj dom a vyslovene zdrhnúť. Naozaj v tomto momente sa prerušili kontakty medzi nami a my sme zrazu žili spokojne. Už je to vyše 2 roky a ja to beriem ako naše najlepšie životné rozhodnutie,zachránilo nam to rodinu . Takže urobili ste dobre , pri takýchto toxických ľuďoch je najlepšie odstrihnúť sa. Bohužiaľ svokra ak to nebude chcieť sama riešiť nikto ju nedonúti , a podľa toho čo píšeš vy môžte mať čisté svedomie
Máš úžasného manžela. A ma pravdu. Uži si teraz Vianoce, ju kašli. A keď sa jej ostatny boja ich problem. Na mňa raz svokor so svokrou vybehli a polovička narobila poriadky. A tak to ma byt. Vy ste teraz rodina. A ja mam za sebou tiež kvantum zdravotných problémov a neriešila to svokra a ani svokor.
Ona sa nikdy nezmení a porucha osobnosti sa nedá vyliečiť.Je veľmi zle, že bývate tam blízko seba, ale s takým človekom sa nijako nedá iba prerušiť kontakt.Ked to čítam moja svokra je iba slabý odvar, ale tiež tam uz roky nechodím. a konečne je doma kľud.Aj, keď vždy, keď môže, a ide tam muž s dcérou chce si niečo presadzovať, komandovar to je taký typ človeka.
Ty ani inú možnosť nemás ako ignorovať a žiť si svoj život niektoré matky sa nikdy nezmieria s výberom nevesty a toho, že syn už má svoju rodinu a rozum a rozhodnutia
No klobuk dole kolko si bola ochotna vydrzat...uz davno si to mala stopnut a nedavat jej maleho, max.na 1h navstevy k nej a potom domov. Esteze mas dobreho manzela a je na tvojej, vasej, strane a nie na maminej. Preco by vam mala nicit zivot, ked bez nej ste stastnejsi.
@zazrak1991 a s detmi maju kontakt? my dementi sme postavili ani nie 2 km od nich, manzel to tu ma rad, ked odtialto pochadza a teraz idem autom a same odute xichty z jeho rodiny 🙆♀️🤦♀️
@ronie338 no ona bez srandy nonstop revala, ze za co si zasluzila chore nevesty pre synov a taketo bomby 🤦♀️
@luccija je mi to velmi luto, manzel je smutny, ze sa tak zachovala, ze to necakal, ze jej bude prepinat 🙆♀️
@euka210 aj ked sme sa bavili to bolo iba zvez ho, pridi nikdy neprisla, ja 3 chlapov na leseni, objimala lavor, maly ma pritom tahal za vlasy a ona vola ako sa doma nudi 🤦♀️ a jej muz u nas na leseni, ja varila s nevolnostami no psycho, nikdy mi nebola oporou, ja nemam pocit, ze som o nieco prisla... je zvyknuta, ze ju potrebuju ale ja zial nie, ani jej znamosti, jej milodary ani peniaze 🤦♀️
Nemaj žiadne výčitky, urobila si to najlepšie čo si mohla pre svoju rodinu. Ešte že muž sa ňou nenechal zmanipulovať. Držím vám palce nech ste šťastní.
@lilizzachy dakujeme moc ❤️ uz sme unavení z toho 🙈
Nedala by som jej dieťa a už vôbec nie tak malé keď sa chová ako sa chová mas super muža že sa ťa zastal
To už dávno ste sa obaja mali odstrihnúť od takej osoby. Aj keď je to manželova mama. Rodina - nerodina.
@autorka,toto je hrozné aj čítať, ja nikdy nechápem ako môžu byť takéto svokry. Ja sama som svokra ale nikdy by som takáto nebola. Ja to vlastne neviem ani pochopiť prečo sa svokry starajú do mladých. To je už ozaj na zváženie odstrihnúť sa od takých, ja sama by som sa od takej svokry odstrihla. Ja neviem, nemyslia na to ze im zákazu vnúčatá? Véd to je najhoršia vec pre babku. No držím ti palce, dúfam ze viac nebudeš mať také problémy.
Vobec by som sa s takou osobou nekontaktovala a je super, ze manzel je na tvojej strane. Ja by som uprimne predala aj ten dom kusok od nej a isla inam.
dobre si urobila, ja som prerusováa styky s mojou rodinou za mensie prusery a myslim si, ze ajv mojom pripade to bolo primerane
@1ryba nenechavam, nechavala som lebo som clovek a tiez som si obcas musela nieco vybavit ale 90% som ho brala so sebou, okrem nemocnic 🙆♀️
@dory11 ano on je moje vsetko ❤️
@milanemila no premyslame nad tym ale nebude to take lahke... clovek ked ma na to uver atd. jedno mini dieta a druhe na ceste uz to nie je tak jednoduche 🙈
@princezna_bosorka ja som uz tak zdeptana z nich, ze sama nad sebou rozmyslam, svokor hrozne tlaci na muza - chapem ho chce mat pokoj urcite ho doma terorizuje...
Nie ,u nás tá osoba už nežije ,ale keď ešte žila tak sme sa s ňou nekontaktovali nijak ,ani len keď sme žili v jednom dome

@kiki68 spravne rozhodnutie 🤞