icon

Ako zvládnuť problémy s mamou?

7. aug 2026

Ahojte ženy , potrebujem nezavislí nazor , boli sme na dovolenke , otec išiel bývat k nam , nakolľko som mala chovnú stanicu , ale už šteniatka neplánujeme ,samozrejme dospelých psov sme sa nezbavili, žijú s nami normálne ďalej..Do hotela kvôli počtu psov ich nedávame ..Psi sú výstavný ,socializovaný, a rodičov zbožnujú..Len nastal problém, moja mama sa veľmi zmenila ,naozaj veľmi, len jej zvieratá su ok, len ona ma pravdu ,len ona vie všetko najlepšie..
Boli sme na dovolenke a každy deň,som otcovi volala minimálne 3 krát, všetko je ok, uživajte,kúpte sa , psi sú ok, poslúchajú, jedli, atď..
Mama volala mne a hneď , oni nevladzu , oni sú unavený a každy deň išla svoje..pasívno agresívna začala byť..pritom ona sa o nich nestarala..ale že vôbec ..
Ďalšia vec ,nemôze počuť ze sme na výlete niekde , začne žiarliť..preto si myslím ze aj dovolenka sa jej dotkla týmto smerom ,že my sme boli preč ..pritom som jej navrhovala aby išli ,ze na oplatku sa jej postaram o dom ja..nie ona nikam nejde..finančne su na tom lepsie ako my..ja som na nervy z nej ..všetko je problém , všetko je zlé.

Strana
z2
katkazatka
7. aug 2026
@anonym_534a79

@biba_18 no ale keď jej vravela ako nevládze unavená atď asi ostala na dome na všetko sama a je to na ňu vela
A keďže to trvá dlhšie,tak asi fakt už nevládze,len nikto ju nevníma

@anonym_534a79 Čo môže byť na ňu vela. Je na dôchodku, nemá čo na robote a v týchto horúčavách môže byť maximálne doma zavretá, sedieť a prdiet do gauča. Ja sa skôr čudujem, že sa jej manžel neodtrepal do autorkynho domu na celý deň, aby mal pokoj.

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_534a79 ona sa rozpravať nechce vobec , ked sa jej opýtam tak to akoby mi mala ist ladvinu odovzdat

@anonym_autor vždy bola taká?ci niečo vážne netají co ju trápi

anonym_534a79
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_534a79 Čo môže byť na ňu vela. Je na dôchodku, nemá čo na robote a v týchto horúčavách môže byť maximálne doma zavretá, sedieť a prdiet do gauča. Ja sa skôr čudujem, že sa jej manžel neodtrepal do autorkynho domu na celý deň, aby mal pokoj.

@katkazatka za to že človek je starý neznamená, že nemôže mať žiadne problémy

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_534a79

@katkazatka za to že človek je starý neznamená, že nemôže mať žiadne problémy

@anonym_534a79 Samozrejme, že môže mať problemy, často krát si ale vytvárajú imaginárne problémy. Alebo majú potrebu zaťažovať rodinu s hlúposťami uz len z dôvodu, aby mohla pokaziť príjemnú dovolenku. Iba potrebuje na seba stiahnuť pozornosť.

luccija
7. aug 2026

@anonym_autor a čo ti má povedať🤣otec jej ide na nervy, je teplo tak svoje nervy povie tebe, ked aspoň ty sa máš lepšie.Bola taká a nie, nezmení sa.Kolko má rokov?bude aj horšie.To sú také typy ľudí co sa stále len sťažujú.Bola som u kamarátky volala jej mama, že ide strihať živý plot nie, počkaj na mňa pomôžem ti, nie chcem si to spraviť sama samozrejme si natiahla krk má s tým problémy a teraz s ňou chodí po lekároch, lebo všetko musí robiť sama🤣
Moja mama si tiež chce všetko sama, lebo otec je lenivý, nikdy nie je nič dobre, ale ona aspoň nevysdiera a vždy si nájde robotu.A začínam byť podobná😆

anonym_bc1bac
7. aug 2026

Ty si sem už písala,však? A nie raz....mama veľmi nadštandartne zarába a všetky peniaze prefláka na chujoviny...
@anonym_autor

anonym_534a79
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_534a79 Samozrejme, že môže mať problemy, často krát si ale vytvárajú imaginárne problémy. Alebo majú potrebu zaťažovať rodinu s hlúposťami uz len z dôvodu, aby mohla pokaziť príjemnú dovolenku. Iba potrebuje na seba stiahnuť pozornosť.

@katkazatka hej lenže autorka nepise, že by bola taká celý život
Takže niečo udiať sa muselo

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_534a79

@anonym_534a79 autorka pise: vždy bola taká komplikovana , vekom sa to odkrýva este viac ..

Na staré kolená ľudia začínajú byť ufrflani, podráždeni, zo všetkého nervózni. Vidím to v okolí, starých rodičov som tiež takých mala, všetko im liezlo na nervy. A chlapi po päťdesiatke to je hotová katastrofa.😄

hytal
7. aug 2026

Ťažko povedať, mama môže byť v prechode, zle sa cíti a je podráždená. Ono občas idú i vlastní rodičia na nervy. Ale buď rada kým ich máš. Mne už moji zomreli a poviem ti, veľmi mi chýbajú, bola by som rada za takéto problémy.

namornicka
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_2ad8ac moja mama zase nakupiju , škrabadlo pre mačky 400 e kus ,ma ich 7 škrabadiel pre dve mačky ..fontana na pitie za 150 eur ..ona zaraba veľa všetko minie..

@anonym_autor kde pracuje s takouto skriepnou povahou a s tym, ze sa ani rozpravat nechce? Asi s ludmi nie.

anonym_95b7e3
7. aug 2026
@anonym_534a79

@anonym_534a79 nič sa nemuselo stať ľudia starnú a mení sa aj zdravie a psychika.Clovek musí byt veselý a mat optimistickú povahu danú do vienka, aby si udržal nadhľad do staroby🤪už toľko nevládzu, nechce sa im, susedia sa majú lepšie, nudia sa, vedia, že sú starší nerozumejú technológiám, svetu...vidím ako sa zmenil môj muž po 50 tke a to je ešte zdravý. on bude veľmi nepríjemny v starobe

anonym_096182
7. aug 2026
@anonym_95b7e3

@anonym_534a79 nič sa nemuselo stať ľudia starnú a mení sa aj zdravie a psychika.Clovek musí byt veselý a mat optimistickú povahu danú do vienka, aby si udržal nadhľad do staroby🤪už toľko nevládzu, nechce sa im, susedia sa majú lepšie, nudia sa, vedia, že sú starší nerozumejú technológiám, svetu...vidím ako sa zmenil môj muž po 50 tke a to je ešte zdravý. on bude veľmi nepríjemny v starobe

@anonym_95b7e3 aj moj😢😢😢😢😢

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_fa99c4 toto poruchu osobnosti majú skoro všetci stari ludia.😁 Je to a je to obyčajná staroba v spojení s ufrflanosťou a neustálou potrebou niekoho buzerovať a poučovať.

@katkazatka Ty si zrejme mladá, bohužiaľ, bez štipky empatie. Únavu nazves poruchou osobnosti a ufrflanostou,dufam, že sa tak správaš aj k rodičom a starým rodičom. Určite z teba majú radosť.

anonym_d0ad91
7. aug 2026

Mas to tazke. Ale myslim,ze nie je velmi co riesit. Otec bol s tym v pohode, to je dolezite. Mamine reci nepocuvaj. Ja by som jej pri kazdom takom povedala: "na tieto vylevy nemam chut," a ani by som ju nic nenechala povedat a rovno zlozila. Ved ono ju to prejde, ked zisti, ze u teba s tym nepochodi. Alebo sa urazi a bude urazena, aspon si od tych reci oddychnes.

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@katkazatka

@katkazatka Niečo tak sprosté a arogantne som dávno nepočula. Cize senior nemoze mať problém? Nemá nič na robote, len prdieť do gauča? Vy musíte byť rodinka na pohľadanie, máte určite v rodine aj seniorov. A tí len hniju celé dni, nič nerobia a prdia do gauča. Ostatní na nich kašľu, šak co so starými , ešte by náhodou niečo potrebovali. Nech si pekne šetria na truhlu a neotravuju. Odjakživa ma desili primitívy, neviem, prečo mi to teraz napadlo..

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_95b7e3

@anonym_95b7e3 neviem
Mám inú skúsenosť
Skôr istú mieru rezignácie,zmierenie sa,neriesenie neriešiteľných vecí
Ci starí rodičia , rodičia,ja😅
Preto neviem si predstaviť podceňovať, ak by mi niekto z rodiny vravel ako nevládze,je unavený alebo aj ja, že by sa to hodilo leen na vek a nič sa nedeje

anonym_d0ad91
7. aug 2026

Este ma napadla jedna vec k tej dovolenke. Pises, ze peniaze maju. Ale nie je to tak, ze sa boja sami ist na dovolenku? Mozno nevedia jazyk, alebo len nikdy sami na dovolenke takto neboli, nedoveruju cestovkam, neviem. A namiesto toho, aby to mama povedala a skusila nieco vymysliet, tak ma taketo blbe reci a kazi dovolenku tebe.

Je aj moznost vzdy ju konfrontovat, ked povie nieco nevhodne. Napriklad sa jej spytat, co chce tymi poznamkami dosiahnut - pokazit ti dovolenku? Chce, aby si sa citila previnilo, o to jej ide? Alebo preco ohovara otca, ak sa jej to netyka? Drsne a na rovinu prelozit jej spravanie do zrozumitelnej reci, aby bola postavena pred to, co robi, nastavit jej zrkadlo. A nech vysvetluje.

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_96cbdc

@katkazatka Niečo tak sprosté a arogantne som dávno nepočula. Cize senior nemoze mať problém? Nemá nič na robote, len prdieť do gauča? Vy musíte byť rodinka na pohľadanie, máte určite v rodine aj seniorov. A tí len hniju celé dni, nič nerobia a prdia do gauča. Ostatní na nich kašľu, šak co so starými , ešte by náhodou niečo potrebovali. Nech si pekne šetria na truhlu a neotravuju. Odjakživa ma desili primitívy, neviem, prečo mi to teraz napadlo..

@anonym_96cbdc súhlasím
Nepoznám človeka čo by bol nazvime to frustrovaný bez dôvodu
ale za to poznám ľudí čo sú voči tomu apaticky aby nemuseli podať ruku
Chvála bohu v blízkej rodine a okolí sme to nezažili a sme neznevazovali, ak niekto nebol psychicky v pohode, nebodaj zažíval problémy alebo frustráciu
A niekedy tu mi to príde, že zámerne sa tu šíria také rády ako odstrihnúť,pomaly ježibaba zlá,kto ma čo obťažovať blízkych s ťažkostami ako keby oni zažili zlý prístup v problémoch,tak musia všetci to zažiť

autor
7. aug 2026

Ženy mamina je 50tnička ..pracuje , vie jazyk , zaraba nadštandardne..naozaj ..len ona bola vždy trošku mimo..jej nestači normalny dom, ona si ho predstavuje ako z tureckej telenoveli , najnovšie žiada mojho 60 ročneho otca aby spravil 6 metrovi bazén , podotýkam sám , alebo s mojím mužom...to jest aj vykopať všetko..teraz jej dorobil hore na povale tri izby , na aky šlak neviem , žijú tam sami dvaja ...ona asi žije trošku mimo realitu..vždy bola naročna , my sme museli poslúchat na slovo ,preto ani do vychovy sa mi starat nemohla, čo veľmi tažko znášala aj znáša..a to maju deti 11 rokov..
Mala ma špecialne potreby v škole , asi 5 dis má..ma vyšetrenia , všetci dodržujú v škole, individúalný program má v škole , čo jej zostavila špecialná pedagogička a jej triedna..veľmi nám to funguje a moja mama mi povie ,že ju mam doma viac cápať a viac cepovať aby nebola sprostá do života..a v škole,že to nie je možne..
Že má maly ADHD som jej radšej ani nepovedala..
Ako toho je veľa ,ta dovolenka je len taky najnovši zážitok

autor
7. aug 2026
@anonym_autor

Ženy mamina je 50tnička ..pracuje , vie jazyk , zaraba nadštandardne..naozaj ..len ona bola vždy trošku mimo..jej nestači normalny dom, ona si ho predstavuje ako z tureckej telenoveli , najnovšie žiada mojho 60 ročneho otca aby spravil 6 metrovi bazén , podotýkam sám , alebo s mojím mužom...to jest aj vykopať všetko..teraz jej dorobil hore na povale tri izby , na aky šlak neviem , žijú tam sami dvaja ...ona asi žije trošku mimo realitu..vždy bola naročna , my sme museli poslúchat na slovo ,preto ani do vychovy sa mi starat nemohla, čo veľmi tažko znášala aj znáša..a to maju deti 11 rokov..
Mala ma špecialne potreby v škole , asi 5 dis má..ma vyšetrenia , všetci dodržujú v škole, individúalný program má v škole , čo jej zostavila špecialná pedagogička a jej triedna..veľmi nám to funguje a moja mama mi povie ,že ju mam doma viac cápať a viac cepovať aby nebola sprostá do života..a v škole,že to nie je možne..

@anonym_autor dys nie dis

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_96cbdc

@katkazatka Ty si zrejme mladá, bohužiaľ, bez štipky empatie. Únavu nazves poruchou osobnosti a ufrflanostou,dufam, že sa tak správaš aj k rodičom a starým rodičom. Určite z teba majú radosť.

@anonym_96cbdc nie som mlada. Pracujem so starymi ludmi, takze viem co pisem. A mam takych ufrflancov aj doma. A porvrdi ti to kazdy, co sa denne potyka so starymi v obchode ,MHD, v praci,

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_96cbdc

@anonym_96cbdc neprezivaj to tak. Zvelicujes.

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ale to mení situáciu..takmer všetci ti píšu, že starší ľudia sú takí a onaki, lenže tvoja mama nie je starší človek ani zďaleka. Tam bude problém inde, možno niekto poradí, ako na ňu.

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_96cbdc nie som mlada. Pracujem so starymi ludmi, takze viem co pisem. A mam takych ufrflancov aj doma. A porvrdi ti to kazdy, co sa denne potyka so starymi v obchode ,MHD, v praci,

@katkazatk Mne sa len nepáči to zovseobecnovanie, že starý človek je proste protivny a bodka.

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_96cbdc neprezivaj to tak. Zvelicujes.

@katkazatka Neprežívam, ale tvoja reakcia je fakt arogantná.

katkazatka
7. aug 2026

@anonym_96cbdc dobre vieme, že vekom sa kognitívne a psychické funkcie u ľudí menia. Nie darmo sa hovorí, že starí ľudia sú ako deti a su ješitni, nevrli. To nie je moje tvrdenie, toto sú dlhodobé pozorovania. Proste starí ľudia majú svoje moresy. Dokonca si dovolim tvrdit, ze mnohi su arogantni a nevychovani. To ma uz asi zozeries.😁No co ja vidim dochodcov stvarat v Mhd, alebo obchode, to snad ani tinedzeri nevyvadzaju.

anonym_96cbdc
7. aug 2026
@katkazatka

@anonym_96cbdc dobre vieme, že vekom sa kognitívne a psychické funkcie u ľudí menia. Nie darmo sa hovorí, že starí ľudia sú ako deti a su ješitni, nevrli. To nie je moje tvrdenie, toto sú dlhodobé pozorovania. Proste starí ľudia majú svoje moresy. Dokonca si dovolim tvrdit, ze mnohi su arogantni a nevychovani. To ma uz asi zozeries.😁No co ja vidim dochodcov stvarat v Mhd, alebo obchode, to snad ani tinedzeri nevyvadzaju.

@katkazatkanezozeriem ta a súhlasím, že mnohí starí ľudia sú arogantní a drzi, ale to aj mladí. Ako som už spomínala, mrzí ma to hádzanie do jedného vreca, že starí=protivni.

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_96cbdc

@katkazatkanezozeriem ta a súhlasím, že mnohí starí ľudia sú arogantní a drzi, ale to aj mladí. Ako som už spomínala, mrzí ma to hádzanie do jedného vreca, že starí=protivni.

@anonym_96cbdc nie, zďaleká som nepísala, že sa to týka úplne všetkých.

Strana
z2