icon

Ako zvládnuť problémy s mamou?

7. aug 2026

Ahojte ženy , potrebujem nezavislí nazor , boli sme na dovolenke , otec išiel bývat k nam , nakolľko som mala chovnú stanicu , ale už šteniatka neplánujeme ,samozrejme dospelých psov sme sa nezbavili, žijú s nami normálne ďalej..Do hotela kvôli počtu psov ich nedávame ..Psi sú výstavný ,socializovaný, a rodičov zbožnujú..Len nastal problém, moja mama sa veľmi zmenila ,naozaj veľmi, len jej zvieratá su ok, len ona ma pravdu ,len ona vie všetko najlepšie..
Boli sme na dovolenke a každy deň,som otcovi volala minimálne 3 krát, všetko je ok, uživajte,kúpte sa , psi sú ok, poslúchajú, jedli, atď..
Mama volala mne a hneď , oni nevladzu , oni sú unavený a každy deň išla svoje..pasívno agresívna začala byť..pritom ona sa o nich nestarala..ale že vôbec ..
Ďalšia vec ,nemôze počuť ze sme na výlete niekde , začne žiarliť..preto si myslím ze aj dovolenka sa jej dotkla týmto smerom ,že my sme boli preč ..pritom som jej navrhovala aby išli ,ze na oplatku sa jej postaram o dom ja..nie ona nikam nejde..finančne su na tom lepsie ako my..ja som na nervy z nej ..všetko je problém , všetko je zlé.

Strana
z2
anonym_c133a2
7. aug 2026

Co???😳😧

januska12323
7. aug 2026

@anonym_autor čo chceš riešiť s mamou? Nestráži psy otec? Oni sa spolu nerozprávajú?

anonym_534a79
7. aug 2026

Asi jej chýba od teba pomoc a ju štve,ze pomoc pytas ty

autor
7. aug 2026
@anonym_534a79

Asi jej chýba od teba pomoc a ju štve,ze pomoc pytas ty

@januska12323
@anonym_534a79 my sme sa pytali pol roka dopredu či môžme ist na dovolenku ,my sme im to neoznamili ,my sme sa pýtali ako male deti, či môžme isť..vraj nie je problém ..a otec mi este aj na dovolenke tvrdí ,ze nie je žiadný problém..
Ja by som jej pomohla ,ona nechce

anonym_3a95d3
7. aug 2026

Mama má zrejme problém sama so sebou, ktorý nevie definovať a preto ju dráždia ľudia, ktorí problém nemajú. Vylieva si svoje emócie na teba.

anonym_351b94
7. aug 2026

@anonym_autor mamča je zrejme dramaaa queen 😀 problém bude asi zrejme niekde inde 🫪🥹

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_autor

@januska12323
@anonym_534a79 my sme sa pytali pol roka dopredu či môžme ist na dovolenku ,my sme im to neoznamili ,my sme sa pýtali ako male deti, či môžme isť..vraj nie je problém ..a otec mi este aj na dovolenke tvrdí ,ze nie je žiadný problém..
Ja by som jej pomohla ,ona nechce

@anonym_autor s mamou si ešte nebola?ze by ste sa o tom porozprávali?
Niekedy ľudia nepovedia,ze nevladzu a potom to na nich dolahne a vypustia to
Niekedy je pomoc aj to, že od nich nic nechceš 😁

Ked píšeš, že sa zmenila, tak asi sa zrejme fakt horšie sa môže cítit psychicky fyzicky
Asi

autor
7. aug 2026
@anonym_351b94

@anonym_autor mamča je zrejme dramaaa queen 😀 problém bude asi zrejme niekde inde 🫪🥹

@anonym_351b94 len je to neskutočne vyčerpávajúce , už som ju normálne rušila ..na dovolenke, to sa nedalo počúvať...
Opýta sa čo robíme ,hovorím boli sme v mori , a ona mi na to povie, načo jej to hovorím ze ,aspoň my si ten život uživame

autor
7. aug 2026
@anonym_534a79

@anonym_autor s mamou si ešte nebola?ze by ste sa o tom porozprávali?
Niekedy ľudia nepovedia,ze nevladzu a potom to na nich dolahne a vypustia to
Niekedy je pomoc aj to, že od nich nic nechceš 😁

Ked píšeš, že sa zmenila, tak asi sa zrejme fakt horšie sa môže cítit psychicky fyzicky
Asi

@anonym_534a79 ale ja od nich nič nechcem , celý rok, deti mi nestrázili ani raz , maju 11 rokov , ani raz ich nemali, a to sme mali s mužom pred časom ešte 4 roboty dokopy plus psov ..
Tak ja neviem

katkazatka
7. aug 2026

Starí ľudia sú väčšinou ufrflani, prenášajú svoju životnú frustráciu na všetkých na okolo, aj keď nemajú príčinu. Berie to energiu.

anonym_05e9b6
7. aug 2026

Zvieratá boli unavene počas horúcich dní, to je ok, tak by som to aj mame povedala. A mama zjavne závidela, je frustrovana, unavena z počasia. Ženy v prechode, po prechode sú otras😵‍💫 moja mama je tiež taká😵‍💫 volaj len s otcom, pri rozhovore s mamou meň témy…🤷‍♀️

anonym_2ad8ac
7. aug 2026

matka trpí nejakou poruchou: narcistickou, hraničnou,....

autor
7. aug 2026
@anonym_2ad8ac

matka trpí nejakou poruchou: narcistickou, hraničnou,....

@anonym_2ad8ac bohužial začinam si to tiež mysliet ,že niečo tam bude, vždy bola taká komplikovana , vekom sa to odkrýva este viac ..

anonym_fa99c4
7. aug 2026

Mama bola takáto celý život alebo sa veľmi dramaticky zmenilo jej správanie za pár týždňov? Lebo ak bola takáto celý život vekom sa to bude zhoršovat. Ak je to fakt náhla zmena môže mať psychické problémy nastupuje demencia dochádza jej že život sa kráti moze mať krízu a pocit že jej utiekol život popri rodine a už nestíha to čo by chcela zažiť.

autor
7. aug 2026
@anonym_05e9b6

Zvieratá boli unavene počas horúcich dní, to je ok, tak by som to aj mame povedala. A mama zjavne závidela, je frustrovana, unavena z počasia. Ženy v prechode, po prechode sú otras😵‍💫 moja mama je tiež taká😵‍💫 volaj len s otcom, pri rozhovore s mamou meň témy…🤷‍♀️

@anonym_05e9b6 oni so psami nemali žiadny problem, psi su vychovany,

anonym_fa99c4
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_2ad8ac bohužial začinam si to tiež mysliet ,že niečo tam bude, vždy bola taká komplikovana , vekom sa to odkrýva este viac ..

@anonym_autor komplikovaná ? Mne to vyzerá na nejakú poruchu osobnosti ktorej prejavy sa vekom zhoršujú

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_05e9b6 oni so psami nemali žiadny problem, psi su vychovany,

@anonym_autor si ale pisala že majú tiež zvieratá a asi je na ňu vela ,ked je na to sama

biba_18
7. aug 2026

možno je otec rád že môže byť u vás na dome, kým ste na dovolenke ... 😒
a jej sa nepáči že nemá koho buzikovať ...

anetkaadamko
Autor odpoveď zmazal
anonym_2ad8ac
7. aug 2026

@anonym_autor moja matka ma všetky poruchy, čo existujú. A na ich 12 ročného psa povedala, že ho treba dať dať útulku. Že však načo je.

anonym_351b94
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_351b94 len je to neskutočne vyčerpávajúce , už som ju normálne rušila ..na dovolenke, to sa nedalo počúvať...
Opýta sa čo robíme ,hovorím boli sme v mori , a ona mi na to povie, načo jej to hovorím ze ,aspoň my si ten život uživame

@anonym_autor viete ja takých ľudí volám ,, vysávače ,, vysaju z vas úplne všetko do špiku kosti. Mala som takú tetu . No nedalo sa snou absolútne . Spýtala som sa jej , že čo sa stalo ? Či jej vadí niečo na nás . Tvrdila , že nie a jej správanie sa nezmenilo . Neodstrihla som ju úplne , ale obmedzila som s ňou kontakt . Pretože , určite poznáte viacerí ten pocit , keď z vás niekto vysaje úplne energiu . No katastrofa a je mi lepšie už . Treba si to s mamou vykomunikovať . Ak sa nebude dať , že si pôjde stále svoje . Obmedzte kontakt s ňou a uvidíte , že sa vám uľaví . Normálne odpovedajte slušne na správy aj zdvihnite jej telefón , keď zavola , ale chodila by som do nej max 3x za mesiac .

anonym_534a79
7. aug 2026

Neviem stále mi to príde, že nejaký problém ma a nie ze len nemá sa na kom.vyvrsit
Ked sa zmenila, tak asi to už je na ňu vela,bohvie ci tvoj tatko by to akceptoval nejako jej to uľahčiť,tak je radšej ticho a potom sem tam takto ma blbé reči
Spokojná nieje to je jasné a skôr by som sa zamyslela ako jej pomôcť ako ju ociernovat
Niekedy ženy ticho trpia lebo ved ajtak kto by ich počúval a potom sa to kopí
Ešte ked je aj staršia, zdravotné problémy atď

biba_18
7. aug 2026
@anonym_534a79

Neviem stále mi to príde, že nejaký problém ma a nie ze len nemá sa na kom.vyvrsit
Ked sa zmenila, tak asi to už je na ňu vela,bohvie ci tvoj tatko by to akceptoval nejako jej to uľahčiť,tak je radšej ticho a potom sem tam takto ma blbé reči
Spokojná nieje to je jasné a skôr by som sa zamyslela ako jej pomôcť ako ju ociernovat
Niekedy ženy ticho trpia lebo ved ajtak kto by ich počúval a potom sa to kopí
Ešte ked je aj staršia, zdravotné problémy atď

@anonym_534a79 a preto povie dcére na dovolenke že super že si plávala v mori, aspoň niekto si užíva? no čo ja ti viem ... 😒
kľudne by to počkalo na rozhovor kým sa vrátia. či?

anonym_534a79
7. aug 2026
@biba_18

@anonym_534a79 a preto povie dcére na dovolenke že super že si plávala v mori, aspoň niekto si užíva? no čo ja ti viem ... 😒
kľudne by to počkalo na rozhovor kým sa vrátia. či?

@biba_18 no ale keď jej vravela ako nevládze unavená atď asi ostala na dome na všetko sama a je to na ňu vela
A keďže to trvá dlhšie,tak asi fakt už nevládze,len nikto ju nevníma

autor
7. aug 2026
@anonym_2ad8ac

@anonym_autor moja matka ma všetky poruchy, čo existujú. A na ich 12 ročného psa povedala, že ho treba dať dať útulku. Že však načo je.

@anonym_2ad8ac moja mama zase nakupiju , škrabadlo pre mačky 400 e kus ,ma ich 7 škrabadiel pre dve mačky ..fontana na pitie za 150 eur ..ona zaraba veľa všetko minie..

autor
7. aug 2026
@anonym_534a79

@biba_18 no ale keď jej vravela ako nevládze unavená atď asi ostala na dome na všetko sama a je to na ňu vela

@anonym_534a79 ona nebola na to sama, otec bol od 7 rana do 6 večera normalne doma , na noc išiel k nam spať ,lebo oni nie sú zvyknuty byt sami naši psi ..

autor
7. aug 2026
@anonym_534a79

@anonym_534a79 my mame kamery tak cez deň sme normalne kontrolovali psov na dvore , či je všetko ok

anonym_534a79
7. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_534a79 ona nebola na to sama, otec bol od 7 rana do 6 večera normalne doma , na noc išiel k nam spať ,lebo oni nie sú zvyknuty byt sami naši psi ..

@anonym_autor jedine rozhovor o tom,to môže byť toľko dôvodov prečo nevládze,je unavená atď
Ty nezvladas,ked vyplakava a ona tiez nezvlada kopec veci

katkazatka
7. aug 2026
@anonym_fa99c4

@anonym_autor komplikovaná ? Mne to vyzerá na nejakú poruchu osobnosti ktorej prejavy sa vekom zhoršujú

@anonym_fa99c4 toto poruchu osobnosti majú skoro všetci stari ludia.😁 Je to a je to obyčajná staroba v spojení s ufrflanosťou a neustálou potrebou niekoho buzerovať a poučovať.

autor
7. aug 2026
@anonym_534a79

@anonym_autor jedine rozhovor o tom,to môže byť toľko dôvodov prečo nevládze,je unavená atď
Ty nezvladas,ked vyplakava a ona tiez nezvlada kopec veci

@anonym_534a79 ona sa rozpravať nechce vobec , ked sa jej opýtam tak to akoby mi mala ist ladvinu odovzdat

Strana
z2