icon

Ako zvládnuť problémy s rodičmi?

30. dec 2024

Ako by ste riešili stretávanie sa,resp stretávali by ste sa s nimi ešte?Mám malé dieťa,ale mám bližšie k 40tke ako k 30tke a stretávanie s nimi je o nervy. Riešia každú blbosť a do všetkého sa starajú. Uvediem priklady:
1. Každé topánky čo mu kúpim sú údajne veľké. Po vyzuti už hneď kontrola či je podrážka mäkká a konštatovanie či môžu alebo nemôžu byť.
2. Pošlem fotky a namiesto buď zdržania sa komentu alebo podpísaniu v zmysle pozitivnom-ja by som mu dala hrubšie nohavice🤣Pričom prd vie aké nohavice má keďže podľa fotky asi nevidí,že?Nehovoriac o Tom,že dúfam že mal pančušky.
3. Neustále hodnotenie aký účes sa mu (ne)hodí a aká farba oblečenia sa mu (ne)hodí
4. Teraz vážnejšie veci-zatajovanie choroby, vraj majú ,,iba,,sopel a ešte som označená za bláznivú čo preháňa keď im poviem že keď sú chorí nech sú doma. Dieťa choré samozrejme 2-3dni na to. Argument ich..že ,,dieťa s chorobami rastie,,. To,že skončil už na infuzkach kvôli horúčkami keďže každú chorobu znáša zle hovoriť nemusím.
5. Hľadajú problém kde nieje..Divné dáva nohu, divné sedí atď..😡Deka na kočík neladi ku kočíku...
6. Keď bol miminko tak sme sa prechádzali s kočíkom a nič iné len mi furt už trhali kočík,že ako ho mám hojdat atď. Potom keď sme boli doma tak zas stále drž ho tak a inak. Toto robia ale každému takéto poučky.
7. Vyťahujú mi fľašku pre malého (keď tam ja niesom,že si odskočim atď)či je voda alebo mlieko dosť teple.
Ja už naozaj nemám na to nervy toto je len taký zlomok veci mali sme aj skaredsie hádky.

Strana
z3
autor
30. dec 2024

Nehovoriac o Tom,že keď im niečo súkromné nechcem povedať vyzvedaju po príbuzných.

gulicka277
30. dec 2024

Extrém extrém normálne im povedať že oni sú tu není od toho aby ti kecali do výchovy poprípade ho vôbec nejako vychovávali oni... Majú držať hubu a užívať si čas s vnúčaťom keď sa im nepáči ako ho vychovávaš, čo nosí, nenosí poprípade ako sedí nesedí tak nemusia byť v jeho živote... Aha pozri ja viem že svojím spôsobom ťa to možno aj zneisťuje s mojou mamou som sa raz pohádala kvôli tomu že hovorila že malého zoberú do nemocnice s teplotou 38° a nestalo sa tak ešte odo mňa chcela nech sa s ním do nemocnice pýtam... 2 týždne sme sa nebavili pokiaľ si chybu neuznala. Takže byť tebou normálne po lopate im to vsuniem tak ako to je

autor
30. dec 2024

@gulicka277 toto som už skúšala xy krát. Oni sú zvyknutí sa do všetkého miešať. Odjakživa. Ich argument je,že oni majú skúsenosti a neviem aké blaboly. Inak to už ani nazvať neviem. Ale vždy to zakončia tým,že ja preháňam a že sa nemám rozčuľovať atď. Nebaví ma to..

vilma7
30. dec 2024

Keď im nechceš niečo povedať, tak to nerozpravaj ani po rodine a nebudú mat co vyzvedat.
Chápem ze niektorí starí rodicia sú extrémne premotivovani, ale ak máš rodičov rada určite by som kvôli týmto "sprostostiam " neprerusila kontakt...jedine obmedzila, zredukovala stretávanie a fotky neposielala vôbec.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
30. dec 2024

@vilma7 ja im nehovorim uz praveze nic 🙄vyslovene debaty v style ,,Ako sa mas?,,-ok. Aj ked riesim nieco vazne nic nepoviem. Aj tehotenstvá som tajila. Toto posledne a konecne uspesne az do 4m

zmrzlinka2021
30. dec 2024

Nechcú ti zle, ale ich problem je, ze nevyrastli, ziju v roliach rodica 5 rocneho dietata...
Nezmenis ich. Otazne je, ci riesenim je teraz tak popularne odstrihnutie sa a surovy individualizmus.
Podla mna je najvhodnejsie ich na to upozornit, vzdy ked sa "snazia", ze si neprajes zasahovanie do tvojho fungovania vychovy a znizit pocet stretnuti, neposielat vela fotiek. atd.

rorino
30. dec 2024

Pouzi ich zbrane,:odpovedaj,že to moc riešia,že preháňajú,nie sú tam na výchovu,ale aby sa potešili s vnukom.Mame povedz,či aj jej mama ju zbytočne buzerovala za všetko?A ak áno,nech si to kompenzuje inde ,nie na tebe.Tazko s takýmito ľuďmi,ostali zaseknutý v svojej "nadradenosti",a možno aj keď to 100 x zopakujeme,nepomôže.Jednym uchom dnu,druhým von.A keď budeš chcieť poznať ich názor,že sa opýtať,ale momentálne ťa to nezaujíma.Mozno sa aj nudia a cítia sa menejcenni a nepotrebnú,preto si to "kompenzujú " na tebe a synovi.

emma022
30. dec 2024

Tvoji rodičia ťa majú aj v tvojich takmer 40tich rokoch za nezodpovednú a nesamostatnú. Už teraz podkopávajú pred dieťaťom tvoju rodičovskú autoritu. Zatiaľ sú to len drobnosti, ale časom to môžu byť vážnejšie veci vo výchove, na ktoré budeš mať iný názor ako tvoji rodičia.
Začala by som rozhovorom a ak by to nepomohlo, obmedzila by som stretávanie. Ak bývate blízko seba, zvážila by som aj presťahovanie ďalej

autor
30. dec 2024

@monsterablue presne toto som im uz tiez hovorila. Ked ibmedzim kontakt tak mama ma citovo vydiera reve

autor
30. dec 2024

@zmrzlinka2021 vies snaha je,ale nonstop pri kazdom stretnuti...to bolo aj pred dietatom. Prehladavanie izby(nie nefetovala som,ze by museli nieco hladat),citanie sukromnej posty atd

zmrzlinka2021
30. dec 2024

Minimalizuj s nimi stretnutia.

autor
30. dec 2024

@emma022 najradsej by som sla do ineho mesta aj sme pozerali domy,ale v tomto nasom byvame len par rokov a popravde stahovat sa mi moc teraz nechce. Chceme druhe dieta takze teraz sa zameriavame na to,ale to samozrejme s nimi neriesim co ich do toho. Oni zakazdym maju odpoved na moju ,,staznost,, ze vsetko moc prezivam a som dramaticka. Vobec si neuznaju chybu sa im to zda normalne. Este to skusali formou toho,ze predsa ked ma niekto niekoho rad tak sa on stara. Ale je rozdiel starat sa O niekoho a starat sa DO niekoho. Mam suridenca a tam je to to iste. Dokonca ked sa mu narodilo dieta tak moja matka nic ine neriesila len ci uz si boli vybavit to porodne..ako na hlavu podla mna.

autor
30. dec 2024

@zmrzlinka2021 ani to nepomaha aby sa dali dokopy. Keby si aspon uznali chybu.

vroni
30. dec 2024

Tak to ries ako dospelá a nie ako patročne dieťa. Obmedziť kontakt nechceš, tak musíš nastaviť zrkadlo. A zas a znovu a zas a zas. A nie ustupovať a nechať sa gezovat a buzerovať ako malé hlúpe decko. Takže na otazku: nemal mať hrubšie nohavice? Slušne odpoviem: Nemal. Zato som videla, že si minule išla k lekárovi bez pančuch pod nohavicami, mami, to nemôžeš, v tvojom veku, si to uvedom, prechladnes a skončíš v nemocnici..... Proste každú kritiku po zásluhe vrátiš späť. Nehovorím, že ich to "vylieči", ale aspoň solídne obmedzí a dajú si väčší pozor na jazyk. Len musíš byť dôsledná a všetko tvrdiť "v ich najlepšom záujme", žiadna hysteria ani urazanie (sa) nebudú mať účinok, s takými reakciami počítajú a sú na ne pripravení.

lucky_k
30. dec 2024

toto i mne chcela robiť moja svokra : Nieje mu zima ? A ja nato : JE !!! a začala som sa smiať, všetko som takto otáčala a nakoniec zakončila, nebojte sa, tak ako ste vy vedela čo treba, tak to viem i ja...🙂

mmmt
30. dec 2024

Presne toto máme z oboch strán preto kontakt obmedzujeme na totálne minimum a nič nehovoríme čo plánujeme alebo tak. Naučili nás všetko tajiť a vyhýbať sa im. Veľa síl ti prajem je to dlhá cesta. Ale musíš si pevne stat za svojim. Ja som nie raz vyhodila z domu mamu alebo svokru. Neboj sa ich. Chcelo to veľa času ale už si aj oni dávajú pozor nato čo trepu.

gulicka277
30. dec 2024

No tak jednoducho preruš kontakt... Ak ho teda nejakým spôsobom nepotrebuješ.. Takto keď si ty kľudná, kľudné je aj dieťa.

autor
30. dec 2024

@mmmt dakujem idem aj ja byt razantnejsia

autor
30. dec 2024

@gulicka277 nestrazili mi v zivote dieta a ani im neverim takze by som to nechcela a vztahy boli takrto odhakziva takze nemam dovod

autor
30. dec 2024

@vroni zrkadlenie som skusala chvilu oni to ale nepochopili. Preto to zufalstvo,ze nic nefunguje

pinkgirl
30. dec 2024

Ahoj, ja ti poradím napísať súkromnú správu tejto kočke:
https://www.modrykonik.sk/blog/bjnr/
Má fajn príspevky a už mi veľmi dobre poradila práve vo vzťahovej sfére - v téme dieťa/rodič. Teda ja a moja starnuca mama.
Skús to, drž sa🍀.

luccija
30. dec 2024

Vždy to tak bude to je taký typ povahy.Staraju sa až príliš.Preco sa chces odstrihavat veď už musíš byť zvyknutá či až teraz pri dieťati ti to viac vadí?
Moja mama ma tieto sklony, ale nie až také a ja vidím na sebe a dcére, že tiež to robím🤣treba to vrátiť, jedným uchom dnu...moja mama minule lamentovala či otec nemá vysoký tlak a dobre mu zaberajú lieky to, že má mama svoj tlak ani nevie a na prevencii nebola od Covidu je vedľajšie🙂)hneď som jej to pripomenula.
Oni chcú v podstate dobre, aby mal malý dobre topánky, bol oblečený atď ..len to nevhodne podajú a ty to berieš, že si decko, ktorému to netreba pripomínať.Ale zase vyzvedat po rodine by nemali.spytaj sa či im nemáš kúpiť knižky, puzzle, že majú veľa času😛

milanemila
30. dec 2024

Toto vsetko co si sem napisala, povedz aj im a ze ti to lezie na nervy a bud sa nad sebou zamyslia alebo sa nebudete stretavat 🤷🏼‍♀️ ano je to rodina, ale ani to nie je pre mna dovod aby som sa nechala niekym tyranizovat a buzerovat nonstop za vsetko, pripadne citovo vydierat.

autor
30. dec 2024

@luccija myslím,že je rozdiel keď rieši tvoja mama tlak tvojho otca,teda jej manžela a toto. Ale viem ako to myslíš.

bonboniera
30. dec 2024

A co keď ta citovo vydiera a reve? Tak nech reve 🤷‍♀️

autor
30. dec 2024

@bonboniera znie to ale hrozne..a keď mi oco povedal,že maminka plakala. No a ja som od nervov koľkokrát revala?

dismonika
30. dec 2024

Ahoj, niečo mi tu nereže. Píšeš, že tehotenstvá si pred rodičmi tajila, posledné až do 4 mesiaca... a potom napíšeš, že chceli by ste druhé dieťa...

Ak je táto téma reálna, čo 80% založených tém na MK nie je, tak by som povedala rodičom, nasledovné:
"Vy ste si svoje deti (dieťa) už vychovali, teraz je rad na mne."

bonboniera
30. dec 2024

Hrozne znejú tie veci co ti stale hovoria. Prepáč, ja týmto témam nerozumiem, ty aj ostatné ste dostatočne dospelé na to aby ste si spravili vlastne dieťa a zároveň sa k vám rodičia chovajú jak k soplavemu decku a tak sa aj správate. Neviete si nastaviť hranice a necháte sa deptat, lebo “rodina”. 🙈

zazka666
30. dec 2024

Odpoj sa. Nechoď tam, obmedz kontakty, pod výhovorkou, taktne, slušne a milo, ale nepopust. Ja som sa pol roka s našimi nekontaktoval, potom otec volal. A už sú naše stretnutia ok.

Strana
z3