icon

Ako zvládnuť problémy s rodičmi?

30. dec 2024

Ako by ste riešili stretávanie sa,resp stretávali by ste sa s nimi ešte?Mám malé dieťa,ale mám bližšie k 40tke ako k 30tke a stretávanie s nimi je o nervy. Riešia každú blbosť a do všetkého sa starajú. Uvediem priklady:
1. Každé topánky čo mu kúpim sú údajne veľké. Po vyzuti už hneď kontrola či je podrážka mäkká a konštatovanie či môžu alebo nemôžu byť.
2. Pošlem fotky a namiesto buď zdržania sa komentu alebo podpísaniu v zmysle pozitivnom-ja by som mu dala hrubšie nohavice🤣Pričom prd vie aké nohavice má keďže podľa fotky asi nevidí,že?Nehovoriac o Tom,že dúfam že mal pančušky.
3. Neustále hodnotenie aký účes sa mu (ne)hodí a aká farba oblečenia sa mu (ne)hodí
4. Teraz vážnejšie veci-zatajovanie choroby, vraj majú ,,iba,,sopel a ešte som označená za bláznivú čo preháňa keď im poviem že keď sú chorí nech sú doma. Dieťa choré samozrejme 2-3dni na to. Argument ich..že ,,dieťa s chorobami rastie,,. To,že skončil už na infuzkach kvôli horúčkami keďže každú chorobu znáša zle hovoriť nemusím.
5. Hľadajú problém kde nieje..Divné dáva nohu, divné sedí atď..😡Deka na kočík neladi ku kočíku...
6. Keď bol miminko tak sme sa prechádzali s kočíkom a nič iné len mi furt už trhali kočík,že ako ho mám hojdat atď. Potom keď sme boli doma tak zas stále drž ho tak a inak. Toto robia ale každému takéto poučky.
7. Vyťahujú mi fľašku pre malého (keď tam ja niesom,že si odskočim atď)či je voda alebo mlieko dosť teple.
Ja už naozaj nemám na to nervy toto je len taký zlomok veci mali sme aj skaredsie hádky.

zazka666
30. dec 2024

Odpoj sa. Roztiahni dáždnik. Ja som dala mamin hovor na odposluch a robila som si svoje. Potom som len povedala, musím končiť, ahoj. Všetky výčitky dom tak spláchla mimo mňa.

zazka666
30. dec 2024

Chybu si neuznajú. Odpoj sa.

zoja1234
30. dec 2024

@autorka sak načo im kvackas všetky detaily o vás na nos? Naco im posielaš furt fotky dieťaťa? Ak nebývate v jednej dedine, tak načo sa im o vsetkom zmieňujes? Obmedzila by som kontakt a hotovo. Lebo to snimi bude len horšie a takto prídeš o nervy. Z dieťaťa vyrastie rozpoltena a neistá slabá osoba. Je to strašne jednoduché riešenie....

autor
30. dec 2024

@lucky_k 🤣🤣🤣🤣 Ja som tiež raz takto odpovedala a za to,že som si dovolila byť ironická sa oco otočil a odišiel😂

autor
30. dec 2024

@dismonika mala som mimomaternicové,potom dva potraty a zo tehotenstva máme dieta

dismonika
30. dec 2024

to mi je ľúto 😞

autor
30. dec 2024

@milanemila dám asi prečítať máme. Ona je v Tom,že len ja to beriem ako niečo zle a iní by s tým problém nemali.

autor
30. dec 2024

@pinkgirl ďakujem napíšem jej❤️

autor
30. dec 2024

@dismonika bohužiaľ téma je reálna. Ani by ma nenapadlo,že sú tu vymyslené témy. Ja ozaj nemám čas riešiť hlúposti a toto považujem za dosť vážnu vec.

autor
30. dec 2024

@bonboniera práveže ja viem na nich aj nakricat. Skúšala som po dobrom aj zlom ale zdá sa,že tu sa hranice nastaviť nedajú. Preto som dúfala či má niekto skúsenosť ako to dopadlo atď...len ťažko s niekým pohnúť,keď aj myslí že je lepší a vie viac len skrz vek alebo nadradenosť rodič -dieta

dismonika
30. dec 2024

Každopádne si nenechaj kecať do výchovy... 😉

Čo sa týka tých vymyslených tém, buď ich tu niekto zakladá za účelom pobavenia sa, vyvolania nejakých vášni medzi diskutujúcimi alebo len tak z nudy.

autor
30. dec 2024

@zazka666 došlo mi bohuzial

autor
30. dec 2024

@zoja1234 čítaj pozorne..keď im nechcem povedať niečo súkromné zisťujú inak..ja im nič práveže nehovorím ani videohovory už nemáme,fotky vynimocne-momentalne vôbec.

autor
30. dec 2024

@dismonika ❤️

autor
30. dec 2024

@dismonika vieš čo výnimočné čítam tu nejaké diskusie,nemám na to moc čas. Ale však áno,ľudia sú aj svojskí a takí čo sa zrejme nudia

zazka666
Autor odpoveď zmazal
autor
30. dec 2024

@zazka666 presne aj keď som si dovolila povedať koho som volila to boli kecy..alebo keď sa mi nepáčil niekto z politiky ktorého oni volili to tiež boli poznamocky. Som čakala,že dostanem vynadane. Aby do mňa vlastný otec vyskakovať kvôli politikovi to je už na hlavu. A presne,ja som furt doma,malému sa venujem na 200percent robím všetko najlepšie ako viem, dom,zvieratá,varenie,neustále riešenie doktorov ..ani raz ho nestrážili že by som šla kdesi na disko atď. Človek sa snaží byť naj rodičom,partnerom ale nič nieje dosť dobre evidentne. Často rozmýšľam,či to je o generacnom rozdieli,ich výchove alebo egu.

sidicek
31. dec 2024

Možno z teba cítia neistotu , skús zmeniť seba ich nezmeníš. Začni vystupovať sebavedomejsie , na poznámky nereaguj vysvetlovanim alebo obhajobou, len stroho "mne to takto vyhovuje"" ja si to nemyslím " " zdravotné problémy budem riešit s odbornikmi" každým postojom dat najavo svoju istotu ze máš veci pod kontrolou a ich rady pre teba nie sú dôležité. Hlavne teda ak ti ako píšeš nikdy s dieťaťom nepomahali, takže o jeho potrebách vedia hole nič.

bonboniera
31. dec 2024

Chapem, držím palce nech to dopadne k tvojej spokojnosti

zazka666
31. dec 2024

Tiež mám takú skúsenosť. Kvôli Ficovi, že ho nevolím, som dostala vynadane , že som hlúpa a odkiaľ mám , že idem voliť niekoho iného. ( Vytiahol to zo mňa, keď som riešila problém s mojím synom). To už bolo na mňa cez čiaru a pol roka som sa im neozvala. Teraz sa v mojej prítomnosti o politike nebavia, inak odchádzam.

autor
31. dec 2024

@sidicek ja vzdy poviem,ze ty niesi doktor ze to budem s nimi riesit..s odbornikmi. Niežeby nechceli pomahat,ja to nepotrebujem som s nim doma na rodičovskej a mam manzela ktory nema problem ist s nami k dr ak ja mam vysetrenie atd.

autor
31. dec 2024

@bonboniera dakujem hadam ano. Momentálne sa spolu nebavime vobec a je mi kazdym dňom lepsie.

autor
31. dec 2024

@zazka666 ja som po vyjadreni na jednu politicku,ze mne sa nepaci dostala hlasku ze ,,Pochybujem,ze sa vies tak dobre vyjadrovat ako ona,,akoze konecna..ja krava som bola este za zlu co som ai dovolila nahnevat sa na to..ani ziadne ospravedlnenie

senta_sofia
31. dec 2024

Odstrihnut sa, nenechat sa vydierat, lebo ta to zozerie

autor
31. dec 2024

@senta_sofia však čím viac nad tým rozmýšľam tak tým skôr prichádzam na to,že mi to nenormálne ničilo aj ničí zivot

autor
31. dec 2024

@senta_sofia teraz som urobila dobru chybu,ze som pripustila telefonat a zistila som,ze to bola velikanska chyba ze som sa neodstrihla hned. Potom co som sa opytala ze naco caka moj otec(posledny incident bol,ze mi vytiahol v case mojej neprítomnosti tu maleho flasku a kontroloval ci voda nieje studena a potom si dovolila nan zvysit hlas a vytmavit mu ze mi neustale narusali sukromie a nevh prestanu sa do vsetkeho starat.)tak prosim pekne ON ckaka,ze sa JA ospravedlnim. Akoze ziadne prekvapenie,ale nastala hodna reakcia 50rocnek zeny,mojej mamy ked som dovolila nasrato uz povedat ze fakt dost ze kedy sa zacnu normalne spravat ze ,,Ano ja som najhorsia,sprosta matka,,🤣Takze ozaj topka zakoncenie roka.

senta_sofia
31. dec 2024

Najhorsie je, ze trapis sa len ty, im nedocvakne, ze prekracuju hranice tvojho sukromia a riesia veci, do ktorych ich absolutne nic. Si zober, ze by si tam ty prisla a zacala kritizovat, ako ma otec ozehlene oblecenie a mama upratanu kuchynu a aku maju vonavku v zachode a podobne chujoviny

autor
31. dec 2024

@senta_sofia presne toto som jej hovorila,ze co su to za stretnutia ze furt je nieco zle. Raz ma nieco maly s nohami,potom divne sedi,divne dava nohu pri sede,chodil po spickach istu dobu(normalne u deti)ten uz si to googlil ci je to ok aj mi to oznamil,ze je to v poriadku. Ako prdel si zo mna robia. Jasne,mne vela krat praskli nervy aj teraz som kticala uz na nu ale ked ta niekto nepocuva a neberie vazne ked sa snazis v klude vysvetliť tak ako to sa neda

zazka666
31. dec 2024

Už si zistila, že keď reaguješ neustále rovnako a prehľadné ako dieťa, tak dostaneš rovnakú reakciu, ako trucovité decko. Oni sa v tom vyžívajú. Nechcú ťa pustiť, kto potom budú, ak nebudú môcť ,"vychovávať",?!
Ak ti to nevyhovuje, nesprávaj sa rovnako, prehľadne. Zmeň reakcie, stlm sa, zmeň miesto, pravidlá. Nevyčítaj im zbytočnosti, nemajú sebareflexiu a úprimne , vyžaduje si to silného človeka pripustiť chybu. To dokážu máloktorí.
Ani ti neodporúčam sa úplne odstrihnúť, stačí si urobiť priestor, odstup. Príklad:
Volá ti mama, otec. Máme sa fajn, deti sú skvelé. Nie , nič nepotrebujeme. Nie, zajtra nemôžeme prisť, deti sú v tom čase ospalé, musím dopísať správu, mám veľké pranie, atď. Ach mami, treba mi na wc, volá má... prepáč musím končiť.
Žiadne veľké keci, výčitky, nič, čoho by sa mohli chytiť. Musí to byť hladký telefonát, nič čoho by sa mohli chytiť.
Na návštevu nechoď. Musí tam byť dlhší priestor, aby ste im boli vzácni. Nemaj výčitky, to je cesta akou pôjdu, keď zavíta, že ťa strácajú, že strácajú nad tebou kontrolu.
Pomaly sa im vyparuj ako duch. Je navždy, len kým sa neupracu medzí vami hranice. Držím palce. Daj potom vedieť.

autor
1. jan 2025

@zazka666 ďakujem veľmi pekne a pravdivo napísané👍