Ako zvládnuť reakcie rodičov na homosexuálnu sestru?
Ahojte. Moja mladšia sestra sa mi pred nedávnom zdôverila že sa jej páčia ženy a pár mesiacov má priateľku. Dosť ma to prekvapilo, nemala som ani tušenia že je lesbička, samozrejme som ju podporila, nie som žiadny homofób. Rodičia o tom nevedia a sestra sa bojí ich reakcie. Sú ešte stará škola, každú nedeľu chodia do kostola, nikdy sme sa na túto tému doma ani nebavili takže neviem aký majú na homosexualitu názor. Uvažovala som nad tým že keď budem u rodičov tak by som skúsila aspoň nadhodiť takúto tému a zistiť aspoň trocha ich názor.
Máte niektorá v rodine lesbičku/gaya? Ako to zobrali ostatní členovia rodiny, hlavne teda rodičia?
@panda21 ano ale prave tam je problem, im sa podarili dve deti. Lenze kazdy je bio rodicom jedneho z dievcatiek a ta druhe legalne "nie je jeho" cize si musia pravidelne pisat splnomocnenia a podobne a ako som pisala vyssie kazdodenny zivot je prave kvoli romu komplikovany (aj ked nie nemozny)
Príklad. V jednej Zámerne manželiek boli dvaja páni, ktorí žili spolu ako pár. Normálni chlapi, slušní, vzdelaní,aj zázemie mali ako nemáva väčšina rodín, pracovití. Ten jeden z nich išiel do rodiny,kde je dieťa a normálne som nechápala,ako to ten chlap zvláda s tým dieťaťom,ešte aj kolo domácnosti. No úprimne,sú maminy,ktoré nezvládajú ani samé seba niekedy 😆. Vtedy som si uvedomila,že tieto rodiny môžu byť pre spoločnosť len plusom a výhodou a aj dobrou voľbou pre deti, ktoré rodiny nemajú.
@lonely66 áno, zabudla som, že v CR je možna už aj náhradná matka. Ale zas, tam veľmi rýchlo klesajú kresťania. Posledné sčítanie cirkev dosť pobúrilo. U nás je stale vysoke % veriacich.
@cookie29 jasne, videla som, že do škôlky potrebovali splnomocnenia atď. Ja som ich spomenula len na margo toho, že si vedia gayovia z ameriky vyriešiť náhradnú matku. Tam to majú dobre právne poriešene. Iné štáty ešte nemajú tento systém náhradného materstva tak dobre právne vyriešený.
@zuzanita1609 súhlasím s tebou, aj ja som tu časť videla a chalan to zvládal s úplnym kľudom a prehľadom.