Ako zvládnuť rodinné konflikty zo strany manžela?
Ako sa odosobniť od zlých vzťahov v rodine? Je to rodina z mužovej strany, preto ma muž nepočúva. Hovorí si svoje, hlavne aby jeho mama bola spokojná. Ostali sme bývať v mužovom rodnom dome. Takže jeho mama sa stále vracia - má životné právo. Ale býva úplne inde.
Už mi to lezie na nervy, lebo že ja som nevďačná, ja sa neviem správať k jeho rodine. Pri tom oni ublížili mne ale ja to mám hodiť za hlavu a pekne sa k nim správať. A to ja nedokážem. Vždy keď prídu, idem do inej izby. A im je to jedno.
Už mám všetkého akurát tak vyše hlavy. Odísť nemôžem, máme malé deti a nemám kam. 🙄
@kapanek1 ako ti ublížili? Čo na to manžel?
Ahoj, možno by si sa mala zamyslieť nad odpustením. Nad potlačeným hnevom, nad tým ako sa staviaš do role obete, ktorej je stále ubližované (ich prítomnosťou v tvojom domove).
Možno by si mohla pouvažovať nad tým, aký vzťah by si chcela mať s členmi manželovej rodiny. Ako by si sa k nim správala, keby si sa necítila ako človek, ktorému bolo veľmi, neospravedlniteľne a kruto ublížené.
Áno ublížili Ti, neviem či to ľutujú, či sa Ti ospravedlnili, ale svojimi pocitmi krivdy ubližuješ hlavne sebe. A čo deti, vidia ako sa podivne správaš, budú to považovať za vhodné správanie i u nich v budúcnosti.
Ak nie si schopná sa zmieriť so svojimi pocitmi sama, máš možnosť navštíviť psychológa a spolu sa pokúsiť tvoj psychický stav a správanie k jeho rodine zmeniť. Prajem veľa síl a úspešné vyriešenie pocitov z tvojej minulosti ❤
PS. Ako sa má cítiť tvoj manžel, keď nenávistne hovoríš o jeho rodine? Ako toto asi cítia Vaše deti? Veď i ty si matka, tiež môžeš urobiť v živote chyby, tiež budeš OK ak ťa budú tvoje deti za to nenávidieť?! Ako ty teraz možno nevedomky pobádaš svojho manžela k nepríjemným pocitom voči vlastnej rodine?
@jarka1980 on uz davno nechce chodit k nasim. Lebo moj tato je taky a hentaky. Tak chodim sama.
Ja som sa im ospravedlnila za chybu ktoru som spravila. A oni potom muzovi napisali o mne ze sa neviem k nim správať ze som taka a taka a mňa to velmi prekvapilo a sklamalo. Netusila som ze maju o mne taku mienku. Takze odvtedy sa správam odmerane.
Ako napravit taký nastrbeny vztah? Ja sa mam ospravedlnit, za co? Ze som aka som? Dnes tu boli vonku zobrat veci, videli nas s detmi ze sme na okne. Chrbtom sa otocili ku nam a tak sa rozpravali s muzom.
@kapanek1
Čo sa stalo už sa neodstane, ale dobré vzťahy sa budujú. Je na tebe ako sa k nim budeš správať. Stanov si hranice, ktoré sú pre teba ešte prijateľné a čo už nie.
Ak chceš dobré vzťahy, budú sa musieť prelomiť lady, manžel môže byť nápomocný.
Povedať im môžeš, že ťa nemilo prekvapilo čo si o tebe myslia, že možno nie si najlepšia na svete, ale kto vlastne je!? Každý je nejaký a tvoj manžel si vybral pre život teba a ty jeho! Ste už raz rodina a chceš byť s nimi za dobre. Povedz, ako by Ti to vyhovovalo. Budem rada, keď zavoláte vždy keď máte prísť a ja Vás privítam. Aj občerstvenie Vám ponúknem. Na ulici sa k Vám priznám, aj pár slov s Vami prehodím. Budem rada, ak prídete s nami osláviť sviatok našich detí a zotrváte aj hodinku u nás. Prajem si aby moje deti mali s Vami dobrý vzťah, aby mali možnosť Vás lepšie spoznať. Neprajem si aby ste o mne nepekne rozprávali. Neprajem si, aby ste riešili veci poza môj chrbát. Neprajem si... doplň si čo Ti vadí...
Momentálne Vám ešte neviem odpustiť, čo nepekné ste o mne povedali, ale budem sa snažiť nájsť si k Vám cestu a popros ich, aby Ti dali šancu a pomohli Ti v tom.
Nie každý je schopný takýto rozhovor prijať s chladnou hlavou. Ale keby ich tvoj manžel pripravil, povedal im, že sa chceš s nimi rozprávať a udobriť sa, vedeli by čo môžu čakať. Zdá sa, že ani im nie je táto situácia príjemná - to otočenie chrbtom...
Chce to veľkú odvahu a kopec sily, ale tatko by si si priala aby sa zachovali tvoje deti. Takto budeš hrdá i sama na seba a i tvoj manžel uvidí, že sa snažíš. A on by mohol na oplátku sa posnažiť zlepšiť vzťah s tvojim otcom - zdá sa, že Ti na tom záleží.
Nevieš ako sa zachovajú, ale ak si nastavíš hranice, že takto sa ty budeš chovať, o takýchto témach si s nimi ochotná hovoriť, toto si k tebe môžu dovoliť, tak by to mohlo fungovať. A tiež ich požiadať, aby hranice neprekračovali. Nech ťa rešpektujú. Že ty budeš rešpektovať ich a budete o sebe hovoriť len pekné veci, lebo všetci máme i dobré vlastnosti 😉
Toť môj názor, ale možno psychológ by Ti poradil niečo iné, hlavné je, aby si bola ty s tým stotožnená. Zlé vzťahy môžu vzniknúť ľahko, urobiť z nich ale dobré, dá určite zabrať a treba na to snahu oboch strán.
Predstav si, ako by Ti bolo keby ste mali dobré vzťahy.
Už dnes, keď prišli k Vám by to úplne inak vyzeralo, deti by vybehli von, lebo majú babku radi, chceli by sa s ňou rozprávať, ty by si vyšla von a usmiala by si sa na nich a venovala by si si nenútenej konverzácii v dobrej nálade.
Cítiš ten rozdiel, nepríjemný pocit neprijatia za oknom... Ty môžeš zmeniť, ako sa budeš pri nich cítiť...
@kapanek1 tak to uhraj na damu, a tvar sa, ze sa nic nestalo a komunikuj akoby sa nic nestalo. To ich odrovna viac ako nejaka zbytocna a k nicomu neveduca zabomysia vojna, ktora tak ci tak nebude mat vitaza. To vedomie, ze mas na viac ako na zbytocne dotahovacky a zvladas to s graciou ti da viac ako nejake vynutene a neuprimne ospravedlnenie z ich strany.
@kapanek1 akože na jednu stranu ťa aj chápem, ale zase si zober, že nemusíte platiť hypotéku, čo je ozaj veľká pomoc, takže áno, v podstate si nevďačná. Preto je vždy najlepšie zaobstarať si svoje vlastné bývanie, aj keď platíš hypotéku, nemusíš počúvať podobné veci. Okrem toho svokra ani u vás nebýva, čo je super, predstav si, že by tam bola stále. Moja kamarátka tak žije, neplatí hypo, ale stále niečo majú so svokrou, raz dobre, raz sa nebavia 2 mesiace a tak podobne. Mne by to zato fakt nestálo.
A čo také si spravila, že ťa tak odsúdili?
Asi to nejaká maličkosť nebola...A hlavne keď si myslíš, že jedno ospravedlnenie to vyrieši...ani ty by si to nevedela zahodiť za hlavu , keby sa ospravedlnia. Hlavne to treba urobiť ozaj úprimne a treba cítiť, že to bolo myslené skutočne, nie len pre udržanie vzťahov.
@kapanek1 tvoj dom? Koľko si zaňho zaplatila? Prečo má svokra doživotné právo užívania. Prečo by si nemala kam ísť,veď keď je to tvoje,tak predaj a choď ... Nenapíšeš nič konkrétne a chces rady. Je u vás svokra,ty vidíš v okne s deťmi ,nejdeš dole a pozorujem,že sa ti svokra otáča chrbtom. Zaujímavé. Ty sa domov k mame vrátiš nemôžeš,lebo tvoj otec(asi zaujímavý tip),tvoj manžel tam ani nechce,kvôli otcovi. Takže je toho viac než dosť a zjavne nepíšeš všetko. Takže ťažko radiť.
@maciatkolulu akoby to mohla predať, keď tam má svokra doživotné právo?
@janickacrazy nooo,to je fakt asi nijak ale veď jej ho musela dať iná,keď je to jej dom.... 🙃A predať to aj so svokrou a hotovo 😉👍
@maciatkolulu ako námet na rodinné prípady môže byť 😉

@kapanek1 veď sa zbal a chod bývať k svojej mame