icon

Ako zvládnuť rodinné problémy a vyčerpanie?

macik6
Dnes o 07:52

Ahojte mam jednu 20rocnu dceru ,druhu 15.S muzom dovre nezijeme len uz vedla seba.Situacia je taka ze sa sama staram o celu dimacnost nakupy,varenie riadenie.Deri pomozu uplne minimum a starsia mi odmieta pomoc.Vykrikuje ze to a to je moja povinnost ze o vsetko sa mam ja syarat .Ona ze sa musi uceniu venovat a svojim konickom .Dnes sim povedala ze jej odmietam robit sluzku a uznevladzem nechce sa mi zit chcem odist aj choroby sa nejak nabaluju na mna len nemam financie a nemam jam.Muz toxik psycho uz sa nebavime sedem rokov.Zaci am mat vsetkeho plne zuby vsetci zo vsetkeho obvinuju len mna a uz nevladzem nevladzem

anonym_122b65
Dnes o 07:55

🍿

anonym_945fb5
Dnes o 07:56

7 rokov sa s tebou nebavi a ty mu robíš servis? Však dcéry keď toto vidia 7 rokov tak sa nemôžeš čudovať že ti s ničím nepomôžu
Je to kus tvojej viny, nechala si zo zájsť priďaleko

viestta
Dnes o 07:58

Tak nerob nic. Ani pre dcery ani pre muza. Mas co si si sama zariadila a jediny kto to moze zmenit si ty. Nikto iny to nezmeni iba a len ty.

anonym_01fbb2
Dnes o 08:02

Vies ako sa hovori, ako si si naucila tak mas. Mas doma dve dievky, ktore si nenaucila v domacnosti pomahat. Ja sa ti necudujem, ze uz mas toho plne zuby ale za tento stav si mozes ty. Jedine co teraz mozes urobit je starat sa iba o seba a prestat robit sluzku.

luccys
Dnes o 08:03

Spravna zena sa ma zodrat pre rodinu😏🙄 dufam, ze muz je spokojny s tvojim varenim a ze mu operies atd. On sa ma len pozerat. Dcery tiez. Tak to ma byt!! 🤦‍♀️

selest
Dnes o 08:03

Staraj sa len o seba, navar oper atd len pre seba, zvysok volneho casu venuj sebe. Nehadaj sa nevysvetluj neprosikaj sa, prosto si zi svoje. Nemas za co😘

anonym_fe5620
Dnes o 08:05

Niekto ťa núti robiť im slúžku?nie....
Nie sú malé deti , takže ked niečo chcú ruky nohy majú
Ja by som to vôbec neriešila
Lebo zbytočne ty sama sebe robíš zle a ty si ich tak naučila,tak čím skôr oducit
Je to az moc jednoduché 🙂

anonym_3f5c91
Dnes o 08:11

Ja ti hovorím po dobrom stopni to čo najskôr, poznám prípad kde dcéra žije u rodičov s deťmi a mama ju obskakuje robí všetko a panička s vyloženými nohami a ešte sa baví s mamou ako s odpadom. Vieš ako sa to povie? Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko keď už budem Jano neohneš ma mamo, ja by som na toto nemala nervy určite nie.

anonym_e0eaa9
Dnes o 08:25

dcera ma 20 -prestala by som ju obskakovat .... 15 rocna -si uz tiez moze sama nachystat ,upratat .. dufam,ze mas aspon pracu ? ak nie a muz ta zivy - tak to zmen . ak pracu mas a prispievas do domacnosti - no oni ocakavaju aj sluzku zadarmo-prestan to robit .. proste povedz-nestiham,mas ruky sprav si ... ak nechce hold ma smolu .. navar nieco na par dni a nech si ohreju ... ty si najdi vecerny kurz a vzdelavaj sa .. alebo sa zacni starat o seba .. chod cvicit,prechadzka ,knihy .. investuj do seba-nemyslim financne ... postav sa na nohy vzchop sa a bud si uvedomia co doma maju alebo uz budes dost silna na odchod... btw-dcery su len odrazom zlej vychovy

macik6
autor
Dnes o 08:30
@anonym_945fb5

7 rokov sa s tebou nebavi a ty mu robíš servis? Však dcéry keď toto vidia 7 rokov tak sa nemôžeš čudovať že ti s ničím nepomôžu
Je to kus tvojej viny, nechala si zo zájsť priďaleko

@anonym_945fb5 uz mu nerobim nic neperiem nevstim,on ani to malo co pomohol uz nepomoze,stsrsia ma jeho povahu vydieranie vykrikovanie

macik6
autor
Dnes o 08:31
@anonym_01fbb2

Vies ako sa hovori, ako si si naucila tak mas. Mas doma dve dievky, ktore si nenaucila v domacnosti pomahat. Ja sa ti necudujem, ze uz mas toho plne zuby ale za tento stav si mozes ty. Jedine co teraz mozes urobit je starat sa iba o seba a prestat robit sluzku.

@anonym_01fbb2 ked boli mladsie praveze trochu pomohly teraz len vykrikuju ze je to moja povinnost

macik6
autor
Dnes o 08:34
@anonym_e0eaa9

dcera ma 20 -prestala by som ju obskakovat .... 15 rocna -si uz tiez moze sama nachystat ,upratat .. dufam,ze mas aspon pracu ? ak nie a muz ta zivy - tak to zmen . ak pracu mas a prispievas do domacnosti - no oni ocakavaju aj sluzku zadarmo-prestan to robit .. proste povedz-nestiham,mas ruky sprav si ... ak nechce hold ma smolu .. navar nieco na par dni a nech si ohreju ... ty si najdi vecerny kurz a vzdelavaj sa .. alebo sa zacni starat o seba .. chod cvicit,prechadzka ,knihy .. investuj do seba-nemyslim financne ... postav sa na nohy vzchop sa a bud si uvedomia co doma maju alebo uz budes dost silna na odchod... btw-dcery su len odrazom zlej vychovy

@anonym_e0eaa9 ano mam pracu no v poslednom case dost menim mam pred 50a citim sa uz inavena aj choroby sa pridavaju,mensia este ako tak pomoze ked jej poviem ale starsia fuu je vs a ma plno zaujmov a povie ze sa tomu musi venovat strasne vie vykrikovat veci muz sa z toho tesi ja to uz nedavam

anonym_e0eaa9
Dnes o 08:36

garzonku nezvladnes? vzala by som dieta a isla radsej tam ..starsia nech si spolunaziva s otcom

anonym_5ffa78
Dnes o 08:41

Za chvilu ti napíšu tie, ktoré majú ešte mojkacie detičky, že čo si si vychovala, to máš. Tu je škoda sa sťažovať.

macik6
autor
Dnes o 08:43
@anonym_3f5c91

Ja ti hovorím po dobrom stopni to čo najskôr, poznám prípad kde dcéra žije u rodičov s deťmi a mama ju obskakuje robí všetko a panička s vyloženými nohami a ešte sa baví s mamou ako s odpadom. Vieš ako sa to povie? Ohýbaj ma mamko pokiaľ som ja Janko keď už budem Jano neohneš ma mamo, ja by som na toto nemala nervy určite nie.

@anonym_3f5c91 uz ani ja nakhorsie ze na vychovu som bola sama otec zlyhal ako manzel aj otec alw jeho si vazia aj ked je aky je lebo im dava plno prachov a to mi aj vykrikuju hlavne starsia ze by som jej viac na jedlo mala davat a porovnava kto jej kolko plati pritom on tro krat vecsi plat ako ja a nic mi nedava ano uz mu nevarim neperem chcem pockat kym mladsia dokonci strednu a jednoducho ked aj v garsoneke chcem odist no od neho bude peklo aj potom to viem vzdy sa vedel len vyhrazat cez deti a tak

anonym_01fbb2
Dnes o 08:45
@macik6

@anonym_3f5c91 uz ani ja nakhorsie ze na vychovu som bola sama otec zlyhal ako manzel aj otec alw jeho si vazia aj ked je aky je lebo im dava plno prachov a to mi aj vykrikuju hlavne starsia ze by som jej viac na jedlo mala davat a porovnava kto jej kolko plati pritom on tro krat vecsi plat ako ja a nic mi nedava ano uz mu nevarim neperem chcem pockat kym mladsia dokonci strednu a jednoducho ked aj v garsoneke chcem odist no od neho bude peklo aj potom to viem vzdy sa vedel len vyhrazat cez deti a tak

@macik6 urcite to nechces citat ale musim. Veeeelmi zle si vychovala dceru. Je nevdacna a nenaucila si ju k povinnostiam v domacnosti. Snaz sa aspon u druhej tuto chybu neurobit.

macik6
autor
Dnes o 08:46
@anonym_5ffa78

Za chvilu ti napíšu tie, ktoré majú ešte mojkacie detičky, že čo si si vychovala, to máš. Tu je škoda sa sťažovať.

@anonym_5ffa78 asi to tak je zial cele zle,my sme byvali ked som byvala u rodicov v dome a vsetko sme museli pomahat ci sa nam to pacilo alebo nie teraz uz viem ze som mala byt prisnejsia a viac ich tahat do domacich prac sno s casti moja chyba no kde vychovava len mama cecsinou ziadny respekt on sa robi otec roka hrdina pred druhymi ako sa o deti stara ano ale jedine financne ale ro nik nevie ze ja aj fin v ramci mojich moznosti plus o vsetko uz toho mam plne zuby

anonym_945fb5
Dnes o 08:50
@macik6

@anonym_945fb5 uz mu nerobim nic neperiem nevstim,on ani to malo co pomohol uz nepomoze,stsrsia ma jeho povahu vydieranie vykrikovanie

@macik6 ale veď podstatnú časť života sa pozerá ako matka a otec nekomunikujú, otec sa nezapája, tak sa nemôžeš čudovať že je taka aká je

efka77
Dnes o 08:56

Je to tazka situacia. Verim ze si uvedomujes kam to az zaslo,preto toto uz rozoberat nejdem. Tiez by som skusila najst si garsonku a s mladsou odisla. Samozrejme za stanoveni podmienok dopredu ze ako sa ona bude podielat na chode domacnosti. Cize musi mat presne povinnosti.
Je to sialena situacia a skusila by som si to dopredu prejst s nejakou psychologickou alebo mozno socialnou pracovnickou co ti da rady z praxe.....
Ja trocha chapem ze toto sa tazko riesilo, lebo ak je tvoj muz toxicky a rozklada rodinu svojim prikladom ,tazko je njast kludne a dobre riesenie ktore vsetci akceptuju. Hlavne ak jeden clen sa tesi hlavne z rozvracania ....
Ale yeraz pre svoju zachranu uz situaciu ries. A hlavne komplexne - nielen uprava povinnosti ale aj odstrihnutie od manzela. Tam uz vela nevymyslis. Zivot mas len jeden,nedaj si ho vziat. Spravila si chybu,ale nemusus za nu pikat do konca zivota. Hlavne to chce komplexne riesenie! Drzim palce. Najskor potrebujes pomoc s tym ako by tomalo vyzerat. Skus pohladat taketo skupiny co pomahaju zenma v zlych situaciach.....

anonym_c5435f
Dnes o 10:02

@macik6 a čo cakas od dcer? Veď nemaju ani pekný príklad od rodičov doma čo čakas od nich ? Niekedy stacila jedna vychovna od otca a už aj riadiky sa umyvali a smeti vynasali .. v dnesnej dobe je to uplne inak

anonym_a6c8b9
Dnes o 10:04

@macik6 ty si fakt vadná, za 7 rokov si už mala mať vlastné bývanie, staršiu vysťahovanú, mladšiu v režime "buď bude pomáhať, alebo nebude mať nič, okrem povinnej stravy".
Tak teraz ešte vydržať, kým bude mať tá mladšia 18r a vyhodia ťa na ulicu.
Na tvojom mieste odídem do prenájmu, 1izb. "Deti" nechám otcovi.

macik6
autor
Dnes o 10:04
@anonym_01fbb2

@macik6 urcite to nechces citat ale musim. Veeeelmi zle si vychovala dceru. Je nevdacna a nenaucila si ju k povinnostiam v domacnosti. Snaz sa aspon u druhej tuto chybu neurobit.

@anonym_01fbb2 jaxsom si toho vedoma no ako som pisala ked boli mensie viac troslu pomohli a urcite som ich k neslusnosti a neucte nevychovala nechapem kde sa to v nich zacalo brat a hlavne u starsej mensia je trosku ina povaha hoci uz aj u nej sa vselico zacina prejavovat no pomoze trosku viac ale to je mozno raz do mesiaca ano mam voci sebe neuctu a nerespekt ked som si toto aj od muza aj deti nechala mala som aj zle detstvo mozno aj z toho plynie moja neucta k sebe

macik6
autor
Dnes o 10:08
@efka77

Je to tazka situacia. Verim ze si uvedomujes kam to az zaslo,preto toto uz rozoberat nejdem. Tiez by som skusila najst si garsonku a s mladsou odisla. Samozrejme za stanoveni podmienok dopredu ze ako sa ona bude podielat na chode domacnosti. Cize musi mat presne povinnosti.
Je to sialena situacia a skusila by som si to dopredu prejst s nejakou psychologickou alebo mozno socialnou pracovnickou co ti da rady z praxe.....
Ja trocha chapem ze toto sa tazko riesilo, lebo ak je tvoj muz toxicky a rozklada rodinu svojim prikladom ,tazko je njast kludne a dobre riesenie ktore vsetci akceptuju. Hlavne ak jeden clen sa tesi hlavne z rozvracania ....
Ale yeraz pre svoju zachranu uz situaciu ries. A hlavne komplexne - nielen uprava povinnosti ale aj odstrihnutie od manzela. Tam uz vela nevymyslis. Zivot mas len jeden,nedaj si ho vziat. Spravila si chybu,ale nemusus za nu pikat do konca zivota. Hlavne to chce komplexne riesenie! Drzim palce. Najskor potrebujes pomoc s tym ako by tomalo vyzerat. Skus pohladat taketo skupiny co pomahaju zenma v zlych situaciach.....

@efka77 dakujem krasne a vo vsetkom mas pravdu pripadam si slaboch alebo sa bojim vyjst zo svojho fin komfortu a prevziat zodpovedist sama za seba mozno ezte skusim pozbierat posledne zvysky sil a dakujem za uprimnost

tenerifka
Dnes o 10:14

@macik6 muz je manzel? Byvanie je vase spolocne?

anonym_0f5b34
Dnes o 10:41

Zacni sa starat iba sama o seba. A setri si peniaze niekde bokom. Nevies odist ku rodicom alebo ku kamaratke na par dni?

januska12323
Dnes o 10:54

Dobre čítam 7 rokov sa s mužom nerozprávate a ty tam stále ostávaš ako slúžka?? Dcéry robia len to čo vidia od otca a čo si od nich necháš. Nemala si byť taká mäkká. Hneď v pondelok začni riešiť či a kam sa môžeš odsťahovať a podať žiadosť o rozvod.

macik6
autor
Dnes o 11:01
@anonym_c5435f

@macik6 a čo cakas od dcer? Veď nemaju ani pekný príklad od rodičov doma čo čakas od nich ? Niekedy stacila jedna vychovna od otca a už aj riadiky sa umyvali a smeti vynasali .. v dnesnej dobe je to uplne inak

@anonym_c5435f zial jw to tak a cim sa k nim clovek lepsie sprava tym si rodica menej vazia

macik6
autor
Dnes o 11:02
@tenerifka

@macik6 muz je manzel? Byvanie je vase spolocne?

anonym_d2af54
Dnes o 11:06

Rozved sa a hned aj choroby prestanu,to mas s toho ako zijes.Nemas kam??Setri na podnajom,kym sa nerozvediete.Odid,deti mas uz velke,nie male.Nevyhovaraj sa na ne.Zober uz zivot do vlastnych ruk,do teraz ti ho riadili oni tak si ho riad sama,konecne.

katkazatka
Dnes o 11:15

Ak ti patrí niečo zo spoločného majetku alebo máš nárok na časť bytu, ihneď začni rozmýšľať nad plánom B, kam odídeš o najbližších pár rokov. Tieto zmeny sa ti nedajú zrealizovať za rok -za dva. Naplánuj si kam sa posunieš o 3-4roky. Dovtedy si šetri, hneď od zajtra prestaň variť, prať a žehliť a robít im služku. Všetci členovia tvojej domácnosti sú dospelých, svojprávni, majú ruky a nohy. Začni sa venovať viacej sebe, lebo z toho scvokneš.