Ako zvládnuť rodinu, ktorá neznáša môjho manžela?
Je sice svojsky typ, ale je to velmi dobry clovek. Vyslovene ho nemaju radi, muz mojej sestry je ten najuspesnejsi jeho miluju. K mojmu sa chovaju len z respektu akoze aby neurazili, ale to je vidno proste ze ho nemaju radi. Pritom my dvaja sa velmi lubime, mame 2 krasne male deti. Strasne ma to trapi. Ked sa 100 razy opytam aky je dovod, tak odpoved je ze nic v pohode, ja sa spravam normalne k nemu...ale uplne je vidno rozdiel ked pride na navsetvu svagor a ked moj muz....Ako to mam v sebe spracovat...?
Načo je dobre toto divadielko s návštevami?
Na navstevy chodím tam kde sa cítim dobre, som prijatá a nemusím riešiť kto má a nemá koho rad
tak tam na navstevy tak často nechodte. Ja byť tvojim mužom, tak tam nejdem vôbec, keď sa ku mne spravajú zle. A čo znamená, že je svojsky typ? Neni len menej komunikativny a preto je to iné?
Možno to berieš moc tragicky a osobne. Nemajú rozdielny prístup aj k vám deťom? Ono sa to potom prenesie následne aj na rodinu. Ak Ťa to moc trápi, tak obmedziť, prípadne ak bude horšie odstrihnúť. Bolí to, ale funguje to.
Moji rodičia tiež neboli spokojní, hlavne preto, lebo som im už nestala za zadkom. Mne mama dokonca povedala, že si mám vybrať, buď manžel alebo oni 🤦♀️ Hádaj, koľkokrát sme tam odvtedy boli. A je tomu už roky. Áno, občas mi chýbajú, ale môj život je kľudný a šťastný.
Co presne znamena "je sice svojsky typ" ?
Ked uz ziadas radu a chces sa stazovat na druhych, bud objektivna. Ak by si bola uplne sebakriticka, myslim si, ze sa za tymto moze skryvat nejaky dovod, ak nie viacero, preco tam su "nesympatie", kedze si to Ty sama takto decentne zmienila. Hm?
@anonym_autor Vykasli sa na to. Cim viac budes tlacit na pilu, tym menej ho budu mat radi. Daj navsetevy na minimum a hotovo.
@anonym_autor Definuj, co je to “svojsky”. Lebo malokedy je to tak, ze rodina sa proste bez dovodu “spikne” proti jednemu zatovi, zatial co druheho beeu normalne.
A co, ze ho nemaju radi. To nie je povinnost. Vsak mu nenadavaju ani nic. Staci, ze ho respektuju. Ked sa ich to budes 100x pytat, tak ho nebudu mat radsej. Neda sa to vynutit. Uz nie si decko, mala by si to chapat. Ani ja nemam rada manzelovu rodinu. A co.
A je to nutné riešiť ? Nechaj to tak. Jednoducho si nesadli. Ani ja som si s niekym v rodine nesadla. Vieme to, rešpektujeme sa navzájom, ale vzájomnú návštevu nevyhľadávame.
A ty si v tom celom kde ? Je nutne, aby si sadli pre teba? Ak áno, prečo tak na tom lipneš ?
Nemusíš nikomu nič dokazovať. Ani že sa lubite, ani že máte krásne, zdravé deti, ani to, aký je on človek. Na čo?
nechodiť tam 🙂 alebo obmedziť návštevy len na potrebné ... po skončení hajde domov. A nepýtať sa na nič.
@lujza10 Ešte napíš, že sa majú "odstrihnúť", ako je to tu bežné pre každú kravinu. Prečo by mali prestať chodiť k nim, veď píše, že ho rešpektujú, normálne sa k nemu správajú. Možno je uzavretejsi, možno švagor zovialnejsi, dôvodoch môže byť veľa. Jednoducho, bližšie majú k švagrovi, to nie je žiadna tragédia. Problém z kategórie "nemám, vyrobím si".
ani ty asi nemas rada vsetkych ludi na svete.. niekedy sa to ani neda uplne racionalne vysvetlit, ved nic ti neurobili, ale jednoducho ti nie su sympatickí, alebo nemate podobný humor, vyzarovanie.. nie kazdy ti ako clovek sadne. To ale nie je dovod na to, aby si to musel pomenovat a uz vobec aby si toho cloveka vylucil z rodiny, ci sa k nemu nespraval s respektom. Proste ho akceptuju, nekydaju, normalne sa s nim bavia.. len ho neberu tak vrucne, ako druheho muza, ktory prisiel do rodiny. Ano mozno im tak proste nesadol a teraz co? Nie je to ziadna tragedia, zivot ide dalej
Co presne znamena "je sice svojsky typ" ?
Ked uz ziadas radu a chces sa stazovat na druhych, bud objektivna. Ak by si bola uplne sebakriticka, myslim si, ze sa za tymto moze skryvat nejaky dovod, ak nie viacero, preco tam su "nesympatie", kedze si to Ty sama takto decentne zmienila. Hm?
@anonym_5272a6 ked rozprava je trochu hlucnejsi, ale je chlap ako hora, tak je to uplne v ramci normy. Niekomu to moze prekazat. Ale inak uplne mily, slusny, zdvorily. Podla mna su z neho proste "ohucany". Ci je zrovna toto kamen urazu neviem.
Načo je dobre toto divadielko s návštevami?
Na navstevy chodím tam kde sa cítim dobre, som prijatá a nemusím riešiť kto má a nemá koho rad
@anonym_39b5a7 Ake divadielko? Normalne sa navstevujem s rodicmi, oni chodia ku nam a my ku nim.
tak tam na navstevy tak často nechodte. Ja byť tvojim mužom, tak tam nejdem vôbec, keď sa ku mne spravajú zle. A čo znamená, že je svojsky typ? Neni len menej komunikativny a preto je to iné?
@lucia147852 ..ale oni sa nesprávajú zle vraj..
@anonym_5272a6 ked rozprava je trochu hlucnejsi, ale je chlap ako hora, tak je to uplne v ramci normy. Niekomu to moze prekazat. Ale inak uplne mily, slusny, zdvorily. Podla mna su z neho proste "ohucany". Ci je zrovna toto kamen urazu neviem.
@anonym_autor Vadí manželovi, že ho akože nemajú radi? Lebo chlapi takéto veci neriešia väčšinou, to len my baby si vieme problémy vyrábať 😀
@anonym_39b5a7 Ake divadielko? Normalne sa navstevujem s rodicmi, oni chodia ku nam a my ku nim.
@anonym_autor Sama si si odpovedala, máte normálny vzťah, normálne sa navštevujete, komunikujete..nech hľadám ako hľadám, problém neviem nájsť..
@anonym_autor Sama si si odpovedala, máte normálny vzťah, normálne sa navštevujete, komunikujete..nech hľadám ako hľadám, problém neviem nájsť..
@anonym_c170b2 Rodicia nemaju iskricky v ociach, ked ho vidia a autorka sa z toho ruca. Chcem mat tieto problemy...
@anonym_autor toleruju ho, su k nenu slusni, kamoska ma muza "svojsky typ"... uprimne som rada ked nepride
@anonym_autor nechodiť na návštevy, už len s ucty k mužovi
@anonym_autor A ty mas vsetkych uplne rovnako rada ? Ved pises, ze sa k nemu spravaju s respektom, toleruju ho ale zrejme vrucne priatelske vztahy nemaju. Ale ved to je normalne. Ono trapit ta to moze, ale neurobis s tym nic, proste nie je ich krvna skupina.
Musis sa naucit svoj / vas zivot a mat na haku kto koho ma rad a nema … ci je to rodina , ci suseda od vedla
Vsak ak sa k nemu normalne spravaju a maju ho radi tak co riesis. Nemusi tvojho muza kazdy zboznovat, no tak maju radsej muza tvojej sestry. No a? Vsak to je normalne . Ani mna ci Teba kazdy nemusi
.. Ty mas milovat svojho muza
@anonym_autor fakt neviem co riesis. Niekto ma niekoho viac rad, niekto niekomu viac sadne...
Preco s tym mas taky problem. Sama vravis, ze tvoj muz je iny, hlucnejsi, mozno viac "neohrabany", mozno niekedy zadrie viac ako by mal... a? Ak si s nim stastna ty, tak kde je problem?
Mna tiez moji svokrovci moc nemuseli. Mali problem s tym ake rozhodnutia robime, kde byvame, pracujeme .. ako zijeme... ja som papula, poviem co si myslim, nechodim okolo horucej kase. Som temperamentna a hlucna. Pracujem na sebe a je to lepsie ako ked som mala 30 🙂
Svagrinu mali radsej, bola mila, ticha, submisivna...
A vies co? po 15tich rokoch sa to otocilo, zrazu my sme ti "lepsi", "normalnejsi" a ja som ta "lepsia a oblubenensia" nevesta 🤣
Len sa nad tym pousmejem.
@anonym_autor načo sa pýtaš dôvod, keď ho poznáš: muz mojej sestry je ten najuspesnejsi jeho miluju
čo keby sa manžel posnažil, potom uvidíte, ak nie, nechoďte tam často
@anonym_autor z popisu to vobec nevyzera, ze by ho NEZNASALI ako to je uvedene v nazve temy. Bavia sa s nim slusne, zdvorilo, "normalne".
To, ze existuje druhy svagor, s ktorym maju (podla Tvojho opisu) nadstandardne dobry vztah je druha vec.
@anonym_c170b2 Rodicia nemaju iskricky v ociach, ked ho vidia a autorka sa z toho ruca. Chcem mat tieto problemy...
@anonym_de1c1f Asi tak..
@anonym_autor nechapem, ved spravaju sa slusne, predpokladam ze vztahy maju korektne. Lasku ani sympatie si nevynutis, tak sa tym netrap.
Pokial k nemu nie su zli, nevrazivi, alebo zakerni, tak to proste ber, ako to je a netrap sa tym.
Ps: moj svagor je tiez svojsky, nenasli sme si k sebe cestu, ale beriem ho ako sucast rodiny, pomozem kedykolvek, ale najlepsi kamosi nebudeme, no.
@anonym_autor nerieš.... tvoja rodina je teraz muž a deti....a to si nedaj ☝️
@ivicatolic A rodičia sú zrazu nič? Len preto, že sa vydala? Určite by sa rodičia nemali k jej manželovi správať zle, aj keď ho možno nemajú radi, ale neuznávam, keď niekto považuje za rodinu iba manžela a deti. Polovica sa rozvedie a je po rodine. Rodičia a súrodenci sú stále pokrvná rodina. Ale uznávam, že aj tam sú v niektorých rodinách veľmi zlé vzťahy.

nechodiť tam 🙂 alebo obmedziť návštevy len na potrebné ... po skončení hajde domov. A nepýtať sa na nič.