icon

Ako zvládnuť rozchod a starostlivosť o dve deti?

lauraolivia
30. júl 2017

Ahojte žienky,hlavne tie ktoré zažili rozchod,rozvod a mali maličké ale aj väčšie deti.... situácia je taká.... mám partnera 9rokov,dve deti trojročné a sedemročné. Partner posledné dva roky je neskutočne výbušný,všetko ho rozhadze, už som aj ja pocítila, čo je to facka....odkedy sa narodil syn zmenil sa,ja som doma ale nastupujem už do práce budúci mesiac,všetko mi vykrikuje,aj peniaze,kde míňam, že čo ja teraz mám,ze mňa platí štát....moja materská ide na hypotéku,dnes mi povedal,že čo som ja spravila na dome, vravím ja som žena,starám sa o deti, domácnosť čo mám okná vymieňať a stavať priečky??? On chodí na týždňovky, dvojtýždňovky a aj viac, robil aj v zahraničí,kde chodil domov po 2 mesiacoch, nechce si hľadať prácu bližšie aby bol doma každý deň,proste asi potrebuje prísť domov len na pár dní, oddýchnuť si a ísť zas preč,nie je typ,čo by sa s deťmi pohral,vzal ich na prechádzku, ja musím zvládať dve deti, nočné a denne smeny,keďže už idem do práce a prosiť rodičov mojich o pomoc,z jeho strany nám nemá kto pomôcť.... Dnes zas vybuchol,pretože keďže on vykrical,že nič na dome nerobím ,tak ja som mu povedala svoj názor,popri tom moji rodičia a brat sa tu namakali viac než dosť.... Tak pred malým synom po mne nakrical,hodil o zem ovládač a malý plakal tak že nevedel prestať,popri tom ja som vravela kludnym hlasom,nekricala som na neho....pred dcérou ma už dvakrát udrel, ona sa ho už bojí,nechce ani aby chodil domov..... Ja už neviem, začínam už k nemu mať odpor, mne ubližovať môže ale deti trpieť nenechám,chcela by som to ukončiť,ale veľmi sa bojím že to finančne neutiahnem, on je živnostník a predpokladám,že keby požiadam o výživné,dajú to najmenšie,pretože si robí daňové kde mu vinde najmenšia daň,popri tom zárobky má veľké, i keď neviem presne aké,pretože mne dá peniaze na domácnosti a výdaje a ostatné si nechá on , a moja materská ide na hypotéku...už neviem čo mám robiť,áno ja viem mám odísť,dom sprostá že s ním ostávam,ale fakt sa bojím že to nezvládnem ale už som na tom tak že to ukončiť chcem, potrebujem len rady a trošku povzbudenia.... dakujem.

mechurik
30. júl 2017

vyzivne dostanes 200 eur ak si vezmes pravnicku.na 1 dieta 200 eur a je mlady moze zarobit ty dietatu nemozes povedat v obchode ze kupim ti banan ked budem na to mat.takze sud ti vyhovie.drzim palce.
len jedna vec.ak spolu aj nebudete zit ci bude exmanzel pre teba peklom pre deti ako budu chvilku od neho aj tak mu daju ich na vikendy bude pre ne najlepsi na svete a priprav sa na to ze ak budes mat noveho priatela deti pre neho nikdy nebudu ako jeho deti naozajstne.

maciatkolulu
30. júl 2017

@lauraolivia zvladnes, neboj, zvladli to drhe aj bez pomoci rodicov.... Ty budes mat aspon v nich, ak som spravne pochopila podporu, bude to tazke, bude to bliet, ale potom ta ulava, klud, to rozhodovanie sama za seba a deti, nuz a to vyzivne, to tazko, ries s pravnikom, ziadaj vyssie, bude sa ti skresavat, drzim palce, viem ake to je....

lauraolivia
autor
30. júl 2017

@mechurik no on pri jeho práci neviem ,či by si vôbec našiel čas na deti,keď má problém si ho nájsť teraz..... momentálne nového partnera neriešim,ani nemám chuť....😑 Ide mi hlavne o deti,nechcem od neho na výživnom zarobiť aby som ja sebe niečo kúpila,ale aspoň tých 200 na deti obidve by som chcela vysúdiť,ale on má napísaný príjem 400eur a popri tom zarobí aj cca 1500 v lete...ja zarobím 450 eur... A ako mám teda postupovať,ísť na súd,tam si vziať žiadosť na výživné? A ako sa hľadá pravnicka? My zobrati nie sme ale ako otec uvedený je. Ďakujem za odpoveď.pekny deň.

lucky7
Autor odpoveď zmazal
lauraolivia
autor
30. júl 2017

@maciatkolulu veď to si aj ja vravím,zvládli ostatné,zvládnem aj ja... No moji rodičia mi pomôžu,to áno,ale na dennom poriadku budem mať určite vykricane,pretože oni tak nejak nechceli aby som s ním žila,ale už si naň zvykli, akceptujú ho.no veď máme spolu dve deti, predtým taký nebýval,ale posledné roky,len hádky,a kto trpí, len deti 😞

lauraolivia
autor
30. júl 2017

@lucky7 dakujem , vážim si to.

obsadenemeno
30. júl 2017

@lauraolivia to je chlap, ze necha zenu z materskej platit hypoteku....to je chlap s velkym CH.....vies ake slovo myslim?
Neviem teda, na koho je dom/byt kde ste, len dufam, ze nie na jeho meno a ty platis......
Nic neboj, zvladnes to. Nikdy nedovol, aby tvoje deti trpeli, lebo on je nervak, co sa nevie ovladat. Drzim palce.

jeennyv
30. júl 2017

@lauraolivia kasli na chlapa, v prvom rade ta fyzicky tyra, po dalsie zijes bez neho tych par dni s nim je tak na prdel..sa ti cudujem ze si vobec vydrzala takto dlho... toto nema zmysel

lauraolivia
autor
30. júl 2017

@obsadenemeno nie na mňa je hypotéka, aj dom ,jemu by hypotéku nedali,on má ešte z čias dávnych dlzobu a tu si nechce platiť,i keď má z čoho,on mi dáva peniaze,na deti, domácnosť, ale chce aby som z tých 400-500 eur zaplatila elektriku, internet, stravu, stravu v škôlke, škôlku, školu,televíziu, aj deťom treba niečo,myslím oblečenie, drogériu, aj to oblečenie nám kupujem len tu cez bazarik alebo zo sekacu. Nekupujeme drahé veci. A aj to mi povie,že kde som ich dala.....

3009
30. júl 2017

@lauraolivia veď ty nemáš v skutočnosti muža, ale niekoho, kto si občas dôjde domov trocha "zašúchať" a ide preč. Načo ti je takýto chlap? On si už zvykol na život bez povinností a vás príde len pozrieť ako návšteva a urobí na teba "bububu". Napíš si žiadosť o rozvod, o výživné na deti a choď od neho čím skôr preč aj keď na čas k rodičom. Keď sa to utrasie, tak si budeš hľadať podnájom.

gulisko
30. júl 2017

Držim palce nech to dobre dopadne takto sa žiť ozaj nedá a obávam sa že by to mohlo byt ešte horšie. Radše to ukonči teraz. Pravničku ti možno budu vediet poradit aj na sude

lauraolivia
autor
30. júl 2017

@3009 presne toto som povedala kamarátke,že on si zvykol na to,že nemá povinnost žiadnu,tiež mi povedala,že som šiši,že som s ním, že ona by to nezvládla,bože baby ja som taká sprostá, však.....ale ja som si vždy povedala,veď počkám,možno bude lepšie....ale asi nebude......

lilyianka
30. júl 2017

@lauraolivia dom je na teba,uver je na teba tak co riesis? Aj tak to platis ty...pekne sa s nim rozid a daj si na sud ziadost o vyzivne...
Inak a jemu takto hrabe ked chce,aby si z 500eur platila vsetko?? Sak my sme dvaja a toto vsetko co si vymenovala ze mas platit tak potrebujes este aspon raz tolko...
On ani nie je chlap,ale riadny somar,co domov pride len ako velky mačo a ide robit poriadky...nevirm co ho takto zmenilo,ale nebola by som s nim ani minutu,hlavne po tom akoby ma 1x udrel

lauraolivia
autor
30. júl 2017

@lilyianka 😞 ďakujem za rady baby,trošku ste ma povzbudili a budem to riešiť.peknu nedeľu všetkým 😉

deti95060810
30. júl 2017

na takého hajzlíka si zožeň paralyzér... nedaj sa....

daninka2
30. júl 2017

@lauraolivia neboj je nas takych viac co cakali dlho, je to laska co nam zatvara oci a koli comu slepo verime ze sa to raz zmeni. Ale casom prichadza povestna posledna kvapka, a tu uz nieje cesty spat. Presla som si podobnym vztahom, alkohol tyranie psych. Aj fyzicke vydrzala som to 5 rokov.. po ukonceni vztahu mi bolo ovela lepsie lahsie na dusi, uz som sa nebala co zase bude ked pride domov.. drzim ti palce aby si nabrala v sebe tu odvahu a riesila sa ho nekompromisne.. nepotrebujes takeho chlapa a ani tvoje deticky nie. Privelku sarapatu to robi v ich hlavkach a dusickach. Vsetko dobre ❤

deti95060810
30. júl 2017

@lauraolivia všetkY tromfy máš v rukách....Využi to....Ja by som ho dala do laty....🙂

amelie2017
30. júl 2017

Posli ho kade lahsie. Tyzdne ci mesiace je prec, ked pride, s nicim ti nepomoze, s detmi sa nehra, len po vas navrieska a prefacka ta. Fyzicky, psychicky aj financne ta tyra. Radsej by som rok jedla len suche rozky a zemiaky ako sa bala, kedy mi ublizi. A ked sa ho uz aj dcera boji nie je o com.

zuzka34
30. júl 2017

Bez neho bude tebe aj deťom lepšie, nezaslúži si Vás.... ak máš podporu v rodine budeš to mať o to ľahšie.... Držím Ti moooc palce , veľa šťastia

anjelik17
30. júl 2017

Ahoj,tak to je podobne ako môj prípad,lenže mňa môj už exmanžel týral psychicky.Mám len jedného syna a môj ex mi platí výživné 100 eur.Ak ti môžem poradiť,tak sa rozveď a čím skôr,tým lepšie,aj ja som si myslela,že to bude dobre a nebolo.Je mi lepšie bez neho a bývam u rodičov,ktorí mi pomáhajú. Právnika si môžeš vybaviť aj cez centrum právnej pomoci,tak ho bude platiť štát. Držim Ti palce 🙂

mamana4
6. aug 2017

@lauraolivia zijem asi podobne...len moj muz plati vydavky,ale mame spolu styri deti.mne vsak vycita,ze svoje peniaze si odkladam(neodkladam,len on to bohuzial tak vidi) aj ked netusim preco,pretoze mne on ziadne peniaze nedava,nic mi nekupuje,ked nieco chcem,musim si nasetrit,kupit si to sama.co sa tyka oblecenia pre deti,je to podobne,bud im nakupujem postupne,alebo musim nasetrit a kupim im.co ma uraza je,ze dava peniaze inym ludom....a ma nejake neresti,ktorych sa nezbavi,aj povedal,ze sa tych zlozvykov nezbavi,tam putuju dalsie nemale peniaze kazdy mesiac,no na tom uz nezalezi,to sebe nevycita.
co sa tyka fungovania...je to zle,stale horsie...aj ma udrel,pred detmi.pri zmienke o odchode sa uzasne polepsi.lenze uz ho poznam.viem,ze to hra.viem,ze potrebuje len sluzku,upratovacku...nie manzelku,ktoru by si vazil.nemam vsak kam ist,ani k rodicom,preto som ticho.ostavam..aj ked sa velmi bojim buducnosti.
preto ak sa rozhodnes odist,sprav to,chod ak mozes,nemysli na vycitky rodicov,stale si ich dcera,neotocia sa ti chrbtom.ak mas zit takyto zivot,bud radsej sama,s detmi,ale stastna....

maciatkolulu
6. aug 2017

@mamana4 a pri tomto vsetko mas s takymto clovekom styri deti..... No comment. A si tehotna.... Boze moj. Nuz drzim palce

bluka2
7. aug 2017

@mamana4 Udriet pred detmi... to aj azylak musi byt pre tie deti lepsi ako toto ☹

bluka2
7. aug 2017

@mamana4 Trestne oznamenie si podala?